Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Θέλω τη βοήθειά σας σχετικά με την προβληματική τηλεόραση μου και το τι πρέπει και μπορώ να κάνω από εδώ και στο εξής. Το θέμα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2017 όπου και προχωρησα στην αγορά της 49 ks7000 samsung Tv από γνωστή αλυσίδα.Το εν λόγω μοντέλο έχει βγάλει άπειρα προβλήματα με τη δικιά μου να παρουσιάζει ένα χρόνο μετά την αγορά της το πιο σημαντικό. Πρόβλημα στο πανελ, κάτω δεξιά στο όριο του πλαισίου 3 θαμπαδες που όσο περνουσε ο καιρός αυξάνονταν σε μέγεθος. Το εξουσιοδοτημενο service αποδέχτηκε το πρόβλημα και μου έκανε αντικατασταση στο πάνελ δωρεάν φυσικά και μάλιστα σε μια εργάσιμη. (απλώς αναγκάστηκα να την πάω εκεί γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο να παραλαμβάνει συσκευές πέραν του τυπικού ωραρίου εργασίας 9-5, πραγμα απαράδεκτο φυσικά καθώς αυτές τις ώρες και εμείς δουλεύουμε-). Τέλος πάντων το νέο πάνελ μου φάνηκε στην αρχή πολύ καλύτερο από το παλιό, με ελάχιστο clouding και με καλύτερη απόδοση στην κίνηση. Σε λίγες μέρες όμως άρχισα να αντιλαμβάνομαι πολύ αυξημένο θόρυβο στην εικόνα σε σχέση με το παλιό. Σκέφτηκα ότι ίσως φταίει η εκάστοτε πηγή και ότι για κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα έβγαζα ακρη οπότε έκατσα στα αβγά μου κάνοντας απλώς υπομονή. Το Δεκέμβριο του 2018 αγορασα ένα μεταχειρισμένο ηχοσυστημα 5.1 από έναν φίλο εδώ στο φόρουμ και η τηλεόραση μου έβγαλε το επόμενο πρόβλημα. Όταν την συνδέω με οπτική ίνα (δεν έχει hdmi το ηχοσυστημα) ότι κίνηση και να κάνω εντός εφαρμογών της τηλεόρασης και την ώρα που άλλαζει η εικόνα στην τηλεόραση, ακούγεται από τα ηχεία ένα χαρακτηριστικό γρατσούνισμα, θόρυβος που αν δεν κάνω λάθος σε ξένα φόρουμ τον αναφέρουν ως στατικο(ισως επειδή μοιάζει με του στατικού ηλεκτρισμού; δεν ξέρω). Όταν συνδέω το xbox one  στο ηχοσυστημα με την οπτική, δεν κάνει κανέναν θόρυβο άρα το πρόβλημα είναι της τηλεόρασης. Για το θέμα αυτό επικοινώνησα με το service της Samsung η οποία με συμβουλεψε να μιλήσω με την αντιπροσωπεία για το περίεργο όπως είπαν πρόβλημα μου για να μου κανουν remote έλεγχο της συσκευής. Έκλεισα ραντεβού, με πήρε τηλέφωνο ο τεχνικός, μπήκε στην τηλεόραση μου και φυσικά δεν βρήκε τίποτα οπότε με ξαναπαρεπεμψε στην εταιρία του service. Αυτοί μου είπαν βεβαίως και πάλι ότι δεν δουλεύουν απόγευμα η Σάββατο οπότε, πρέπει να την ξαναπάω εγώ στο χώρο τους και αυτήν τη φορά να περιμένω μερικές μέρες για να ελεγχθεί ενδελεχώς. Έτσι προτίμησα και αυτό το θέμα να το κάνω γαργάρα  και να συνδέσω το ηχοσυστημα οριστικά με το xbox one για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο χωρίς να μείνω μέσα στις γιορτές χωρίς τηλεόραση και να πηγαινοερχομαι στο  service. Πριν λίγες μέρες όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι με τη ρημάδα τη samy.Το πάνελ άρχισε να βγάζει πάλι το ίδιο πρόβλημα για το οποίο αλλαχτηκε την άνοιξη, αυτή τη φορά κάτω αριστερά της οθόνης. Ακόμα είναι πολύ μικρό και δεν ξέρω αν θα το δεχτούν ως βλάβη ή φυσιολογικό clouding. Ο προβληματισμός μου λοιπόν πλέον έχει να κάνει με το αν πρέπει να απαιτήσω από το κατάστημα ολική αντικατάστασης συσκευής καθότι η συγκεκριμένη μου έχει σπάσει τα νεύρα. Ξέχασα να σας πω ότι έχω αγοράσει έξτρα 5ετη εγγύηση, η οποία αναφέρει αντικατάσταση συσκευής μετά απο περίπτωση τριών επισκευών. Αυτό φυσικά είναι απαράδεκτο και θέλω να μάθω τι ισχύει γενικά, τι λέει ο νόμος και πως μπορώ να χειριστώ το θέμα όσο καλύτερα μπορώ. Να την πάω πάλι στο service πάντως και σε έξι μήνες να ξαναχαλασει και εν τω μεταξύ να έχω και το πρόβλημα στον ήχο, δεν παίζει σε καμία περίπτωση. Τα φώτα σας παρακαλώ για να δω πως θα κινηθώ από εδώ και πέρα. Παρεμπιπτόντως σε φόρουμ του εξωτερικού αναφέρουν κυρίως Άγγλοι πως προχώρησαν σε refund η αντικατάσταση λόγω miss selling επειδή η τηλεόραση δεν έλαβε ποτέ όπως υποσχόταν υποστήριξη Dolby Vision kai Hlg  και καθάρισαν οριστικά με το προβληματικό χαζοκουτι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πρεπει να δεις τι θα σου πει η samsung παλι. ( υπ' οψιν οτι η οθονη που σου αλλαξαν εχει επιπλεον εγγυηση που ισχυει απο την ημερα που την αλλαξαν ).εφοσον εχεις κανει αλλαγη στην οθονη και παλι παρουσιασε προβλημα, αν κανεις καταγγελια στον συνηγορο του καταναλωτη μπορεις να διεκδικησεις πιστωτικο ( δεν νομιζω η samsung να σου δωσει αλλη τηλεοραση ).

Επεξ/σία από manoskost
  • Thanks 1
Δημοσ.

Από που είναι αγορασμένη; Οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες σε περίπτωση ελαττωματικών προϊόντων. Δεν είσαι υποχρεωμένος όυτε να περιμένεις 15 επισκευές για αντικατάσταση ούτε τίποτα.

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_el.htm

• Like 1
Δημοσ.

Στο θέμα με τον ήχο μόνο σε σέρβις θα βγάλεις άκρη.. Δεν υπάρχει περίπτωση να το αποδείξεις remotely.

Αν κάπου μπορείς να στηριχτεί για αντικατάσταση είναι στο προβληματικό πάνελ...και πάλι όμως στο σέρβις πρέπει να το πας.

Υπόψιν..τα 2 πρώτα χρόνια σε καλύπτει ο κατασκευαστής, τα υπόλοιπα η εκάστοτε αλυσίδα που έχεις κάνει την επέκταση...αρα μιας και την ψώνισες Φεβ.2017 κανε την κίνηση σου τώρα αλλιώς κλαψτα..

Υγ.αναθεμα η KS7000 , την αγόρασα και μου βγήκε DOA. Ευτυχώς με φώτισε ο Θεός και πήγα σε παραπάνω μοντέλο που κατασκευαστικά η μέρα με τη νύχτα. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 31/1/2019 στις 8:26 ΜΜ, Ghost1978 είπε

Στο θέμα με τον ήχο μόνο σε σέρβις θα βγάλεις άκρη.. Δεν υπάρχει περίπτωση να το αποδείξεις remotely.

Αν κάπου μπορείς να στηριχτεί για αντικατάσταση είναι στο προβληματικό πάνελ...και πάλι όμως στο σέρβις πρέπει να το πας.

Υπόψιν..τα 2 πρώτα χρόνια σε καλύπτει ο κατασκευαστής, τα υπόλοιπα η εκάστοτε αλυσίδα που έχεις κάνει την επέκταση...αρα μιας και την ψώνισες Φεβ.2017 κανε την κίνηση σου τώρα αλλιώς κλαψτα..

Υγ.αναθεμα η KS7000 , την αγόρασα και μου βγήκε DOA. Ευτυχώς με φώτισε ο Θεός και πήγα σε παραπάνω μοντέλο που κατασκευαστικά η μέρα με τη νύχτα. 

Γειά σου φίλε, όταν τελειώσει η εγγύηση της Σαμσουνγκ, το κατάστημα δεν κάνει αντικατασταση; Στο μυαλό μου το έχω πιο εύκολο με την έννοια ότι μια αλλαγή πάνελ ίσως να είναι ασύμφορη γιαυτους πόσο μάλλον αν κάνεις δύο και τρεις οπότε ίσως να τους συμφέρει πιο πολύ να σου δώσουν άλλη τηλεόραση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...