Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, όπως αναφέρει και ο τίτλος έχω ξεμείνει από θύρες usb στον υπολογιστή μου και σκέφτομαι να αγοράσω μια κάρτα pci-e με 2 usb 3.0 και στην συνεχεια να συνδέσω πάνω σε αυτήν ένα usb hub 3.0 της tp link με εξωτερική παροχή ρεύματος. Θα έχω κάποιο πρόβλημα άμα το κάνω αυτό ? Δηλαδή υπάρχει κάποιος περιορισμός που απαγορεύει να συνδέσεις usb hub σε pci-e ? ή θα είμαι οκ ? 

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Τεχνικά είναι εφικτό. Δεν θα έχεις πρόβλημα. Γιατί όμως δεν βάζεις το ήδη υπάρχον hub σε μία usb βγάζοντας μία συσκευή και ξαναβάζοντας την πάνω στο hub όταν συνδεθεί?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρητικά εντελώς δε θα έχεις πρόβλημα αλλά μιας κ είχα σκεφτεί να αγοράσω κ εγώ παρόμοια κάρτα στο παρελθόν για παλιό pc (δε το εκανα)

σκέψου τα εξής

1) αν έχεις κάρτα γραφικών κ ειδικά gaming 2slot κ βάλεις μια ακόμα pci-e από κάτω μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα κακό airflow/ πιο ζεστή καρτα γραφικών  κ γενικότερα pc 

2) τσεκαρε ακριβώς το μοντέλο που θα αγοράσεις αν βρεις κριτικές/ user feedback γιατί από ότι κατάλαβα πολλές παλιές / φτηνές υλοποιήσεις έχουν θέματα με drivers κτλ

Επεξ/σία από nickk0kkav
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση. Ναι έχεις απόλυτο δίκιο με το θέμα του χώρου, και καλά έκανες και μου το θύμησες γιατί ήθελα να το ρωτήσω και αυτό. Από ότι ξέρω όλα τα Pci express είναι Backwards compatible σωστά ?, δηλαδή μπορείς σε ένα pci x 8, να σενδέσεις και x1 x4 κτλπ. Έχω 2 pci x8 τα οποία είναι πολύ μακριά από την κάρτα γραφικών, αλλά τα 2 x1 και x4 που έχω είναι δίπλα στην κάρτα γραφικών δύστυχος. Η κάρτα που θα αγοράσω είναι η εξής  ( https://www.delock.com/produkte/S_89241/merkmale.html ) και το usb hub που έχω είναι το ( https://www.tp-link.com/gr/products/details/cat-5688_UH720.html ) με εξωτερική παροχή ρεύματος. 

Επεξ/σία από nikosaek2121
Δημοσ.

Μια σημείωση που φαντάζομαι την έχεις υπόψιν: Αν τα PCI-E της μητρικής σου είναι version 1.0 και η κάρτα x1, η maximum ταχύτητα (που δεν επιτυγχάνεται ποτέ) θα είναι τα 250 MB/s συνολικά για όλες τις συσκευές πάνω στην κάρτα.

Δημοσ.

καλησπέρα Cslns, η μητρική μου είναι η GIGABYTE P67A-D3-B3 ( https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-P67A-D3-B3-rev-10#ov ). Μέσα γράφει ότι διαθέτει PCI-E Gen 3.0 (The GIGABYTE motherboard is fully configured to provide gamers with the latest Gen.3 PCI Express technology, delivering maximum data bandwidth for forthcoming discrete graphics cards.
* PCIe Gen. 3 is dependent on CPU and expansion card compatibility.)

Δημοσ.

Gen 3 προφανώς εννοεί την πρώτη θύρα που προορίζεται για γραφικά και απαιτεί επεξεργαστή σειράς 3000 αλλιώς θα είναι σε Gen 2. Αφού όλες είναι gen 2, το maximum σου θα είναι 500mb/s.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...