Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά !
Κατά βάση καθόλου σχετικός με θέματα ήχου, ψάχνω κάποια budget λύση για σαλόνι γύρω στα 25 τετραγωνικά μέτρα.
Σκοπός είναι να αγοράσω κάποιο σύστημα ηχείων (είτε είναι απλό 2.1 σύστημα, είτε ηχομπάρα με έξτρα ηχεία, είτε ολοκληρωμένο home cinema), στο οποίο θα συνδέσω 
1) την TV μου (μια σχετικά παλιά 42άρα LG / non smart 42LV4500 - Είσοδοι / έξοδοι της TV εδώ
2) ένα Apple Airport Express  (με mini jack έξοδο) στο οποίο στέλνω την μουσική μου ασύρματα από το PC μου. Η μουσική μου είναι mp3s στα 320kbps και ίσως παίζει ήδη και κάποια συμπίεση κατά την ασύρματη μεταφορά του ήχου από το PC στο airport express, αλλά θεωρώ όχι μεγάλη, καθότι μιλάμε για wi-fi κι όχι για bluetooth.

Φαντάζομαι ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να επενδύσω σε κάποιον καλό ενισχυτή και ηχεία, ώστε να έχω μια future-proof λύση και να μπορώ να συνδέω τα πάντα εκεί πάνω, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει το κατάλληλο budget. Κάπως έτσι οδηγούμαι στην αναζήτηση πιο οικονομικής λύσης (μέχρι 250 - 300 ευρώ).
Τα 250 - 300 ευρώ είναι το ανώτατο budget για κάτι πολύ καλό που κανονικά είναι ακριβότερο και παίζει σε προσφορά. Δηλαδή αναζητώ προτάσεις και για χαμηλότερο budget (150 - 200 ευρώ).

Κάποια side-notes για το τι ψάχνω:

- Με ενδιαφέρει ο καλός ήχος, κυρίως για μουσική. Υψηλή ένταση, αλλά όχι και σε επίπεδα του να πεσουν οι τοίχοι του σπιτιού. Ως πιο μεγάλη απαίτηση (στο θέμα έντασης) είναι να μπορώ να κάνω ενα party στο σπίτι - και πάλι σε λογικά επίπεδα "φασαρίας".  Είμαι πιο πολύ fan του καθαρού ήχου, του treble κι όχι τόσο του έντονου μπάσου.
- Θα συνδεθεί και η τηλεόραση πάνω αλλά δεν πρέπει απαραίτητα να είναι 4.1 ή 5.1 το σύστημα. Μου κάνει κι ένα καλό 2.1.
- Στην τηλεόραση έχω συνδεδεμένο ένα Android TV Box (HDMI σύνδεση) τo οποίο μέσω KODI και MX Player παίζει ταινίες που έχω σε σκληρό δίσκο κουμπωμένο στο router μου. Το TV box είναι αυτό.
- Δεν βλέπω DVD / Blu Ray, αλλά δεν θα έλεγα όχι σε ένα καλό home cinema με Blu Ray στο οποίο θα μπορούσα να συνδέσω και το Airport express και την TV.
- Αν είναι 2.1 δεν βρίσκω λόγο για ασύρματα ηχεία. Για 4.1 και πάνω θα προτιμούσα τα 2 πίσω να είναι ασύρματα.
- Αν έβρισκα ένα οικονομικό αλλά καλό σετάκι από Logitech κλπ συναφη, θα το έπαιρνα, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι μπορεί να δώσει τον ήχο και την ένταση που θέλω. Από ότι καταλαβαίνω περισσότερο για PC / Gaming είναι αυτά που κυκλοφορούν.
- Θα μου έκανε και ένα καλό Hi-Fi μηχάνημα με 2 ηχεία αρκεί να εδινε καλό ήχο και φυσικά να έχει δυνατότητα σύνδεσης τόσο για την TV όσο και για το Airport express (mini jack σε mini jack ή mini jack σε L/R RCA, κλπ). Η εμπειρία μου με αυτά τα έτοιμα και σχετικά φθηνά Hi-Fi έως τώρα δεν είναι καλή. Έχω ένα Philips τώρα που όμως τα presets του ήχου του είναι ψιλο-χάλια. Εχω συνδεδεμένο εκεί τώρα το Airport express (mini jack σε mini jack εισοδο στο Hi-Fi) και ο ήχος είναι απαράδεκτος. Στην TV τώρα έχω συνδεδεμένο στο Headphones out ένα παμπάλαιο 2.1 της Creative (που κανονικά είναι για PC), και μέχρι κάποια ένταση είναι σούπερ !

Αυτα προς το παρόν.
Οποιοδήποτε feedback / πρόταση, καλοδεχούμενα !

Επεξ/σία από stark

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...