gdal73 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα παιδιά, στο σπίτι μου έχω powerline network το οποίο απαρτίζεται από 4 RAIDSONIC ICYBOX IB-PL550D adapters. Η παροχή μου είναι μονοφασική και όλα δουλέυουν μια χαρά. Το ένα από το powerline είναι συνδεδεμένο πάνω σε ενα ASUS RT-N14U WIRELESS N300 CLOUD ROUTER (το οποίο με την σειρά του πέρνει το internet από το vdsl router). Όλα καλά μέχρι προχθές που είδα ότι το asus router έδινε ip σε ένα tp link tl-WPA4220 powerline adapter το οποίο δεν υπάρχει πουθενά μέσα στο σπίτι μου. Μαζί με αυτό έπερναν ip και συσκεύες οι οποίες εμφανίζονταν σαν wired clients στο δικτυό μου παντελώς άγνωστες σε εμένα. Μπορεί να μου πεί κάποιος φίλος με ποιό τρόπο μπορεί να είναι δυνατόν αυτό; Υπάρχει περίπτωση να μπορεί καποιος να συνδεθεί στο powerline δικτυό μου σε περίπτωση που δεν είμαστε σε κοινό μετρητή; Επειδή μένω σε πολυκατοικία με ενοίκιο και ο μετρητής του κάθε διαμέρισματος εκτός από το δικό μου ηλεκτροδοτεί και κλειστό γκαράζ υπάρχει πέρίπτωση να έχω πέσει θύμα ρευματοκλοπής και να μην το έχω πάρει είδηση; Ευχαριστώ
dpolal Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Αν τα powerlines χρησιμοποιούν τον ουδέτερο για την αποστολή των δεδομένων και αν στην πολυκατοικία σας αυτός είναι κοινός για όλα τα διαμερίσματα (παλιά συνήθεια των ηλεκτρολόγων) υπάρχει τέτοια πιθανότητα. Για την ρευματοκλοπή το βλέπω λίγο άσχετο.
gdal73 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Στις 22/12/2018 στις 12:00 ΠΜ, DsLmAnIaC είπε Έκανα την ανανέωση σε συνδρομή που είχα αγοράσει από cdkeys και έληγε 3/2019 και τώρα λήγει 3/20. Οποτε λειτουργεί το σύστημα κανονικά. Απλά πάτησα extend subscription και επέλεξα την προσφορά. Ok ευχαριστώ, υπάρχει περίπτωση η συσκευή tp link να μπορεί να συνδεθεί στο δικό μου που είναι icybox;
gdal73 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Ok, ευχαριστώ για την απάντηση μόλις ξεθαψα το manual από το icybox και θα δοκιμάσω να κάνω ασφαλές powerline network...
dpolal Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, gdal73 είπε Ok, ευχαριστώ για την απάντηση μόλις ξεθαψα το manual από το icybox και θα δοκιμάσω να κάνω ασφαλές powerline network... Ή θα κλειδώσεις το router να δίνει ip μόνο στα πισί που έχεις σπίτι. (MAC filtering λογικά θα λέγεται)
jkoukos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, dpolal είπε Αν τα powerlines χρησιμοποιούν τον ουδέτερο για την αποστολή των δεδομένων και αν στην πολυκατοικία σας αυτός είναι κοινός για όλα τα διαμερίσματα (παλιά συνήθεια των ηλεκτρολόγων) υπάρχει τέτοια πιθανότητα. Τι εννοείς ακριβώς; Ο ουδέτερος είναι κοινός για όλους. Σε κάθε πολυκατοικία έρχεται τριφασικό ρεύμα σε 4 καλώδια (3 φάσεις + 1 ουδέτερος) που μοιράζονται στις διαφορετικές μονοφασικές (ή τριφασικές) καταναλώσεις των διαμερισμάτων.
dimipap Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το καλύτερο θα ήταν μιας και βρήκες το manual να δεις πώς θα κλειδώσεις τα powerline μεταξύ τους. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από dimipap
dpolal Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, jkoukos είπε Τι εννοείς ακριβώς; Ο ουδέτερος είναι κοινός για όλους. Σε κάθε πολυκατοικία έρχεται τριφασικό ρεύμα σε 4 καλώδια (3 φάσεις + 1 ουδέτερος) που μοιράζονται στις διαφορετικές μονοφασικές (ή τριφασικές) καταναλώσεις των διαμερισμάτων. Αν υπάρχει ένα κοινό καλώδιο ουδέτερου για όλα τα διαμερίσματα και αν powerlines τον χρησιμοποιούν τότε είναι εφικτό να συνδέσει και κάποιο άλλο διαμέρισμα το δικό του powrline και αυτό να συνδεθεί στο δικό σου router επειδή τα δεδομένα θα μεταδίδονται σε ολόκληρη την πολυκατοικία μέσω του κοινού καλωδίου. Δύσκολο μεν αλλά συμβαίνει και έχει αναφερφεί στο παρελθόν. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από dpolal
isay Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, gdal73 είπε Καλημέρα παιδιά, στο σπίτι μου έχω powerline network το οποίο απαρτίζεται από 4 RAIDSONIC ICYBOX IB-PL550D adapters. Η παροχή μου είναι μονοφασική και όλα δουλέυουν μια χαρά. Το ένα από το powerline είναι συνδεδεμένο πάνω σε ενα ASUS RT-N14U WIRELESS N300 CLOUD ROUTER (το οποίο με την σειρά του πέρνει το internet από το vdsl router). Όλα καλά μέχρι προχθές που είδα ότι το asus router έδινε ip σε ένα tp link tl-WPA4220 powerline adapter το οποίο δεν υπάρχει πουθενά μέσα στο σπίτι μου. Μαζί με αυτό έπερναν ip και συσκεύες οι οποίες εμφανίζονταν σαν wired clients στο δικτυό μου παντελώς άγνωστες σε εμένα. Μπορεί να μου πεί κάποιος φίλος με ποιό τρόπο μπορεί να είναι δυνατόν αυτό; Υπάρχει περίπτωση να μπορεί καποιος να συνδεθεί στο powerline δικτυό μου σε περίπτωση που δεν είμαστε σε κοινό μετρητή; Επειδή μένω σε πολυκατοικία με ενοίκιο και ο μετρητής του κάθε διαμέρισματος εκτός από το δικό μου ηλεκτροδοτεί και κλειστό γκαράζ υπάρχει πέρίπτωση να έχω πέσει θύμα ρευματοκλοπής και να μην το έχω πάρει είδηση; Ευχαριστώ θα συμφωνήσω με τους προ-λαλήσαντες οτι ειναι πολύ πιο πιθανό να γίνεται "διαρροή" του powerline μεσω του ουδετέρου, παρά ρευματοκλοπη(*). Εχω διαβάσει και περιπτώσεις που έπαιζε powerline και απο διπλανή κατοικία (πολύ σπάνιο αλλα μπορει υπο πολλες προϋποθεσεις να γινει) RTFM πως κάνεις secure τα powerline σου (αναλογα με το μοντελο κανεις νεο pair ή αλλάζεις το password - εργοστασιακα μπορει να ειναι ιδιο), οποτε ακομα κι αν κάποιο Χ powerline βλεπει το δικό σου powerline δικτυο, δεν μπορει να συνδεθεί (να μπει στο δικτυο σου) . Εγω υποψιαζομαι οτι κάποιος γειτονας σου εχει βαλει ζευγαρι powerlines αλλά το ένα παιρνει δικτυο απο το δικό σου δικτυο και οχι απο το ζευγαρι του γειτονα σου. Βασικά αυτό ειναι security flaw του δικτυου σου και πρεπει να το κλείσεις. (*)Σε σπιτι που δεν εχω φτιάξει εγω, ποτε δεν ειμαι σιγουρος για ρευματοκλοπή. Πολύ παλιά που έμενα σε ενοικιο απο τύχη ανακάλυψα οτι ο ενισχυτής κεραίας έπαιρνε ρευμα απο το δικό μου σπιτι και ο ιδιοκτήτης "λησμόνησε" να μου το πει γιατί ήταν λιγο το ρευμα που εκαιγε. Οταν όμως τον στριμωξα οτι κόβω το καλώδιο και ολα τα διαμερίσματα δεν θα έχουνε τηλεοραση, μια χαρά συμφώνησε να μου δινει μαυρα ένα ποσο μεχρι να ερθει ηλεκτρολογος να το φτιάξει (πήρε μήνες)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα