Προς το περιεχόμενο

Airplay alternative devices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια συσκευή που να την συνδέεις με τα ηχεία και να τα κάνει airplay/airplay 2; Το μόνο που βρήκα μέχρι στιγμής είναι αυτό

Ψάχνω για airport express, αλλά από την στιγμή που βγήκε το Airplay 2 οι τιμές τους έχουν πάει στο θεό. 60 και 70 ευρώ για μία συσκευή του 2012 που κόστιζε κοντά στα 100, θα τρελαθούμε. Ακριβότερα και από Apple tv 2 ή 3 έχει γίνει.

• Super Moderators
Δημοσ.
21 hours ago, thodoris20s said:

Παιδιά γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια συσκευή που να την συνδέεις με τα ηχεία και να τα κάνει airplay/airplay 2; Το μόνο που βρήκα μέχρι στιγμής είναι αυτό

Ψάχνω για airport express, αλλά από την στιγμή που βγήκε το Airplay 2 οι τιμές τους έχουν πάει στο θεό. 60 και 70 ευρώ για μία συσκευή του 2012 που κόστιζε κοντά στα 100, θα τρελαθούμε. Ακριβότερα και από Apple tv 2 ή 3 έχει γίνει.

Χμ πέρα από το Audiocast που έβαλες, δεν έχω δει κάτι αντίστοιχο που να λειτουργεί σωστά και να κοστίζει σχετικά λίγο... Εγώ χρησιμοποιώ το apple tv συνδεδεμένο με τον ενισχυτή στο σαλόνι και για τα άλλα δωμάτια έχω bt ηχειάκια (και 2 google home, ένα κανονικό και ένα mini που και αυτά λειτουργούν και σαν bt speakers για να στέλνω ήχο από ios κλπ). 

Είχα 2 airport express για πολλά χρόνια. Το ένα λειτουργεί ακόμη ενώ είναι για χρόνια συνεχώς στο μπαλκόνι χωρίς καμία προστασία απο καιρικές συνθήκες κλπ... :)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Χμ πέρα από το Audiocast που έβαλες, δεν έχω δει κάτι αντίστοιχο που να λειτουργεί σωστά και να κοστίζει σχετικά λίγο... Εγώ χρησιμοποιώ το apple tv συνδεδεμένο με τον ενισχυτή στο σαλόνι και για τα άλλα δωμάτια έχω bt ηχειάκια (και 2 google home, ένα κανονικό και ένα mini που και αυτά λειτουργούν και σαν bt speakers για να στέλνω ήχο από ios κλπ). 

Είχα 2 airport express για πολλά χρόνια. Το ένα λειτουργεί ακόμη ενώ είναι για χρόνια συνεχώς στο μπαλκόνι χωρίς καμία προστασία απο καιρικές συνθήκες κλπ... :)

Πρέπει να είναι τίμια τα airport express, αλλά μου φαίνονται τα λεφτά πάρα πολλά που ζητάνε όλοι. Η μόνη χρήση που το θέλω είναι για τα ηχεία, ούτε access point ούτε τίποτα.

Είχα και γω apple tv αλλά νομίζω ήθελε ανοιχτή τηλεόραση για να στείλεις εκεί μουσική. Ή κάνω λάθος; Αν πάρω κάνα παλιότερο apple tv 2 ή 3 που τα έχουν στα 30-40 ευρώ, θα γίνει η δουλειά μου;

Δημοσ.

Απαιτήσεις συστήματος AirPlay

Οι παρακάτω συσκευές υποστηρίζουν τη μετάδοση περιεχομένου με το AirPlay. Μάθετε τι να κάνετε αν η συσκευή σας πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις, αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirPlay.

Συσκευές από τις οποίες μπορείτε να μεταδώσετε περιεχόμενο

• iPhone, iPad ή iPod touch
  • Mac 
  • iTunes σε Mac ή PC
  • Apple TV 4K ή Apple TV (4ης γενιάς)

Συσκευές στις οποίες μπορείτε να μεταδώσετε περιεχόμενο

• HomePod
  • Apple TV 4K, Apple TV (4ης γενιάς) και Apple TV (2ης ή 3ης γενιάς)
  • Ηχεία που έχουν συνδεθεί στη θύρα εξόδου ήχου στο AirPort Express
  • Ηχεία με την ένδειξη «Works with Apple AirPlay» (Συμβατό με το Apple AirPlay) στη συσκευασία
  • Like 1
Δημοσ.

Το μόνο κακό με τα προηγούμενα apple tv είναι ότι δεν θα έχουν airplay 2 σωστά;

Έχει μεγάλο αντίκτυπο αυτό; Εννοώ οκ το multiroom και να παίζουν πολλά ηχεία ταυτόχρονα δεν το χρειάζομαι. Απλά να μην έχει latency όταν θα δίνω τον ήχο στο airplay με ενδιαφέρει. Νομίζω το airplay 2 είναι άψογο σε αυτό το κομμάτι. Αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο airplay. Έχετε κάποια εμπειρία;

Δημοσ.

1. Έψαξες κάποια λύση με τις υπάρχουσες συσκευές σου μέσω DLNA ή bluetooth? (πχ ένα tvbox ή το κινητό σου με κάποιο πρόγραμμα)

2. Γιατί σε επηρεάζει το latency (εφόσον θέλεις να μεταφέρεις μόνο ήχο). Αν δεν κάνω λάθος αυτό αναφέρεται στην μικρή καθυστέρηση του ήχου, οπότε εφόσον δεν έχεις εικόνα απλά θα ακούς με κάποια δεύτερα καθυστέρηση αυτό που παίζει η συσκευή. Στο βίντεο αντίθετα θα βλέπεις να ανοιγοκλείνει το στόμα πχ και δεν θα είναι συγχρονισμένος ο ήχος (πράγμα που διορθώνεται νομίζω με κάποια προγράμματα).

Δημοσ.
6 ώρες πριν, HarPa είπε

1. Έψαξες κάποια λύση με τις υπάρχουσες συσκευές σου μέσω DLNA ή bluetooth? (πχ ένα tvbox ή το κινητό σου με κάποιο πρόγραμμα)

2. Γιατί σε επηρεάζει το latency (εφόσον θέλεις να μεταφέρεις μόνο ήχο). Αν δεν κάνω λάθος αυτό αναφέρεται στην μικρή καθυστέρηση του ήχου, οπότε εφόσον δεν έχεις εικόνα απλά θα ακούς με κάποια δεύτερα καθυστέρηση αυτό που παίζει η συσκευή. Στο βίντεο αντίθετα θα βλέπεις να ανοιγοκλείνει το στόμα πχ και δεν θα είναι συγχρονισμένος ο ήχος (πράγμα που διορθώνεται νομίζω με κάποια προγράμματα).

Αλήθεια; Αν είναι έτσι δεν αξίζει να πάρω καθόλου το airport express. Αν είναι να έχω latency δεν έχει νόημα. Όλη μέρα youtube βλέπω οπότε θα με ενοχλεί σίγουρα αν έχει απόκλιση η εικόνα από τον ήχο.

Μέσω dlna με ποια συσκευή να δοκιμάσω; Και πως να κάνω το mac να την δει αυτή τη συσκευή;

Δημοσ.

Όπα... Δηλαδη video streaming θέλεις να κάνεις, όχι αναπαραγωγη από την library που έχεις στον υπολογιστη. Λίγο με μπέρδεψες. Αρχικά αναφέρεις να συνδέσεις ηχεία στο airport για ήχο, μετά αναφέρεις βιντεο από  youtube. Πρέπει να μας εξηγήσεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις προκειμένου να σε κατευθύνουμε σε μία λύση. 

1. Video ή ήχο?

2. Streaming από internet ή αναπαραγωή από αρχεία στον υπολογιστή σου?

3. Σε τι συσκευή θέλεις να κάνεις αναπαραγωγή (ηχεία, τηλεόραση, άλλον υπολογιστή τηλέφωνο ταμπλετ κλπ)

Πχ Για αναπαραγωγή multimedia αρχειων από την βιβλιοθηκη σου μπορείς με το https://www.serviio.org dlna server και να συνδεσεις πχ το κινητο σου με τα ηχεία. Περισσότερες πληροφορίες στο site. Όταν το είχα εγκαταστήσει δεν είχα βρεί κάποια δυσκολία. Και αν δεις έχει μία πληθώρα συσκευων. (Αλλά συμφωνα με τα λεγόμενα σου δεν είναι αυτό που θέλεις.). Μπορεί ακόμα και το ρουτερ σου να έχει λειτουργία dlna server ή ακόμα αν έχεις  NAS. Αλλά όλα αυτά είναι γιά αναπαραγωγη από βιβλιοθηκη.

Δες και αυτό που μόλις έπεσε στην αντίληψή μου https://itunes.apple.com/us/app/c5-stream-dlna-cast-player/id675813323?mt=8 αναφέρει ότι τα κάνει όλα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, HarPa είπε

Όπα... Δηλαδη video streaming θέλεις να κάνεις, όχι αναπαραγωγη από την library που έχεις στον υπολογιστη. Λίγο με μπέρδεψες. Αρχικά αναφέρεις να συνδέσεις ηχεία στο airport για ήχο, μετά αναφέρεις βιντεο από  youtube. Πρέπει να μας εξηγήσεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις προκειμένου να σε κατευθύνουμε σε μία λύση. 

1. Video ή ήχο?

2. Streaming από internet ή αναπαραγωή από αρχεία στον υπολογιστή σου?

3. Σε τι συσκευή θέλεις να κάνεις αναπαραγωγή (ηχεία, τηλεόραση, άλλον υπολογιστή τηλέφωνο ταμπλετ κλπ)

Πχ Για αναπαραγωγή multimedia αρχειων από την βιβλιοθηκη σου μπορείς με το https://www.serviio.org dlna server και να συνδεσεις πχ το κινητο σου με τα ηχεία. Περισσότερες πληροφορίες στο site. Όταν το είχα εγκαταστήσει δεν είχα βρεί κάποια δυσκολία. Και αν δεις έχει μία πληθώρα συσκευων. (Αλλά συμφωνα με τα λεγόμενα σου δεν είναι αυτό που θέλεις.). Μπορεί ακόμα και το ρουτερ σου να έχει λειτουργία dlna server ή ακόμα αν έχεις  NAS. Αλλά όλα αυτά είναι γιά αναπαραγωγη από βιβλιοθηκη.

Δες και αυτό που μόλις έπεσε στην αντίληψή μου https://itunes.apple.com/us/app/c5-stream-dlna-cast-player/id675813323?mt=8 αναφέρει ότι τα κάνει όλα. 

Θέλω απλά να συνδέσω τα ηχεία μου σε μία συσκευή έτσι ώστε να είναι μόνιμα συνδεδεμένο εκεί το λάπτοπ ασύρματα. Δεν θέλω το καλώδιο των ηχείων να συνδέεται πάνω στο macbook καθώς θέλω να ελαχιστοποιήσω όλα τα καλώδια του γραφείου μου. Στην ουσία από τα ηχεία θα βγαίνουν όλοι οι ήχοι του υπολογιστή, είτε ακούω μουσική, είτε βλέπω ταινία είτε είμαι στο youtube. Θέλω δηλαδή να έχω μία μόνιμη λύση και να συνδέομαι ασύρματα κυρίως με τον υπολογιστή αλλά άμα χρειαστεί εύκολα και γρήγορα να μπορώ να στείλω και ήχο από το iphone στα ηχεία. Νομίζω αυτή την ευκολία για εύκολη και γρήγορη εναλλαγή την προσφέρει μόνο το airplay αλλά αν είναι να έχει latency δεν ψήνομαι.

• Like 1
Δημοσ.

Για αυτό που θέλεις να κάνεις αρκεί ένα καλό ζευγάρι ασύρματα ηχεία bluetooth εφόσον θα είναι στον ίδιο χώρο με τον υπολογιστή και όχι σε κάποιο άλλο δωμάτιο. Πιστεύω ότι σε τόσο μικρή απόσταση δεν θα έχεις καθυστέρηση στον ήχο με τις καινούργιες εκδόσεις του bluetooth. Δεν μπορώ να θυμηθώ πως την είχα ρυθμίσει στα beats pill που είχα. Σε κάθε περίπτωση η αναπαραγωγή μέσω KODI έχει τέτοια ρύθμιση.

Δημοσ.

Δυστυχώς για όλα αυτά που θέλεις να κάνεις η λύση είναι μόνον μια τα Airport Express που μπορείς να βρεις ακόμα καινούρια αλλά σε bulk συσκευασία και σε αλμυρή τιμή στην iSystem

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, iYannis είπε

Δυστυχώς για όλα αυτά που θέλεις να κάνεις η λύση είναι μόνον μια τα Airport Express που μπορείς να βρεις ακόμα καινούρια αλλά σε bulk συσκευασία και σε αλμυρή τιμή στην iSystem

130€ 🤬 Δεν πάνε καλά ρε παιδιά τι να πω. Χίλιες φορές να έχω ένα καλώδιο πάνω, τι να κάνω

• Like 1
  • Δημιουργία νέου...