Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου ηρθε τεχνικος FORTHNET στο σπιτι επειδη πιανω 1MB με VDSL και μου ειπε εξω απο το σπιτι πιανω 25.το οποιο ειναι λιγο για VDSL και θα μιλησει με OTE για να κανουν κατι για την ταχυτητα γιατι εγγυουνται 35 το λιγοτερο. Αλλα στο σπιτι πιανω 1 και μου ειπε χρειαζεται να φερω ηλεκτρολογο για να βαλει νεα καλωδια ιντερνετ. μετρησα και τα καλωδια ειναι περιπου 30 μετρα. ποσο θα κοστισει σε μονοκατοικια να τα βαλω αυτα τα καλωδια?

Δημοσ.

θα παρεις καλωδιο που να μην περναει υγρασια ,το εκανα και εγω γιατι ειχαν διαβρωθει τα καλωδια ,νομιζω ενα ευρω το μετρο πηρα το καλο οποτε πας 30 ε+εργασια ,φροντισε απλα εκει που θα μπει το καλωδιο στο σπιτι εκει να βαλεις το μοντεμ σου και οχι απο τις τυχον μπριζες που εχεις εγω πλεον με 50 αρα συνδεση που στην αρχη επιανα 33 και αυτο με το ζορι μετα την αλαγη καλωδιου + του μοντεμ (πηρα ενα asus) kleidvnv sta 48,5 kai wifi sta 45-46 ,me to montemaki toy ote kleidvna sta 44

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρε ένα καλώδιο PET που παίρνει και ο ΟΤΕ με 10 καλώδια μέσα, θωρακισμένο. Χρησιμοποίησε τα δύο από αυτά και έχε backup τα υπόλοιπα για να έχεις το κεφάλι σου σίγουρο. Αν πιάνουν τα χέρια σου πέρνα το και μόνο σου. Πρώτα στο ρούτερ και από το ρούτερ στις τηλεφωνικές γραμμές.

Εγώ είχα πάρει αυτό https://www.ergo-tel.gr/product_info.php?products_id=10444 χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση την εταιρεία.

Έκανα και εξωτερική καμπίνα ip67, διότι έχω δύο γραμμές, οπότε τα έχω από έξω και μέσα έχω ένα mikrotik (για load balance και failover) που κάνει το διαμοιρασμό σε όλο το σπίτι σε CAT6 πρίζες.

Επεξ/σία από nightelf25
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...