Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, turbakiasss είπε

οτιδήποτε σχεδιάστηκε πριν το 2000 είναι φέρετρο με ρόδες.

Θα αφαιρούσα τη λεξη "οτιδήποτε".Φυσικά και δεν ισχύει αυτό.Ενα κακοσυντηρημενο αμάξι του 2015 είναι πιο επικίνδυνο από ενα καλοσυντηρημενο του 1995.Οποιος καταλαβαίνει τι εστι συντήρηση.Φυσικά και τα συγχρονα αμάξια είναι πιο ασφαλή με την ανάλογη συντηρηση.Αυτό δεν σημαίνει οτι ενα του 1995 είναι φέρετρο.Άλλο τι βλακεία θα ειπωθεί. Ανάλογα τη κατασταση του.

Στο θέμα,το αμάξι εκτός από μοτέρ και σαζμαν,σε τι κατασταση είναι; Αμάξωμα,σκουριές,φρένα,αναρτήσεις,ηλεκτρολογικά,εσωτερικά, συστημα εξάτμισης,διαφορικό και και και. Αν όλα αυτα θέλουν αλλαγή θα χρειαστεί πολύ χρήμα.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κατα πρωτης,το λινκ που εβαλες δεν δουλευει.κατα δευτερης τριτης και δεν σημαζευεται,αφου βρηκα και ειδα το κλιπ,διαβασα και το "λογοι για να οδηγεις πιο καινουριο αυτοκινητο,εννοειται παντα".και ποιος εκανε το κλιπ?η ενωση κατασκευαστων αυτοκινητων............το καινουριο λοιπον καλοσχεδιασμενο σουπερ ντουπερ οχημα,σχεδον θα αποκεφαλιζε τον οδηγο του αλλου οχηματος με το καπο που δεν εμεινε στην θεση του ουτε αποροφησε ενεργεια.ψαξε να βρεις δικαιολογιες να ψησεις καποιον νεαρο που δεν γνωριζει,οτι και το 98 και το 88 και 78,τα οχηματα βγαιναν μελετημενα.και ασε οσους γνωριζουν οτι τα μερτσεντε  των 40ς 50ς 60ς ειναι τα πιο δυνατα σασι,και οποιοδηποτε συγχρονο τα χτυπησει σε πλαγιομετωπικη ,δεν θα μεινει κολυμπηθροξυλο,ασε λοιπον οσους γνωριζουν κατι παραπανω,να λενε και αυτοι την αποψη τους,και μην θελετε να περασει η αποψη σας με οποιονδηποτε τροπο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε

κατα πρωτης,το λινκ που εβαλες δεν δουλευει.κατα δευτερης τριτης και δεν σημαζευεται,αφου βρηκα και ειδα το κλιπ,διαβασα και το "λογοι για να οδηγεις πιο καινουριο αυτοκινητο,εννοειται παντα".και ποιος εκανε το κλιπ?η ενωση κατασκευαστων αυτοκινητων............το καινουριο λοιπον καλοσχεδιασμενο σουπερ ντουπερ οχημα,σχεδον θα αποκεφαλιζε τον οδηγο του αλλου οχηματος με το καπο που δεν εμεινε στην θεση του ουτε αποροφησε ενεργεια.ψαξε να βρεις δικαιολογιες να ψησεις καποιον νεαρο που δεν γνωριζει,οτι και το 98 και το 88 και 78,τα οχηματα βγαιναν μελετημενα.και ασε οσους γνωριζουν οτι τα μερτσεντε  των 40ς 50ς 60ς ειναι τα πιο δυνατα σασι,και οποιοδηποτε συγχρονο τα χτυπησει σε πλαγιομετωπικη ,δεν θα μεινει κολυμπηθροξυλο,ασε λοιπον οσους γνωριζουν κατι παραπανω,να λενε και αυτοι την αποψη τους,και μην θελετε να περασει η αποψη σας με οποιονδηποτε τροπο.

Τι να πω φιλε μου, αν εσυ νιωθεις ασφαλης να μπαινεις εσυ και η οικογενεια σου μεσα σε αυτοκινητο που δεν προσφερει καμια ασφαλεια, τοτε οχι εγω αλλα ουτε ο ιδιος ο θεος δεν μπορει να σου αλλαξει γνωμη. Γτ οταν θα σκασει ο αλλος πανω σου και το αμαξι 30ετιας θα γινει ενα σωμα να δω τι θα λες εκει. 

Οσο για το παραδειγμα με το μερσεντες που λες, εχει τυχει να ειμαι μπροστα σε μετωπικη με μερσεντες 20ετιας με σιροκο. Η καμπινα του μερσεντες ειχε διπλωσει ολοκληρη. Το σιροκο αν εκοβες τους αεροσακους, η καμπινα του ηταν σαν να ειχε βγει απο το εργοστασιο. 

Οποιοδηποτε νεο αυτοκινητο χτυπησει καποιο παλιο αυτοκινητο θα διαλυθει αρκετα ευκολα. Ο λογος ομως ειναι αλλος. Ειναι γτ πλεον ολα τα αυτοκινητα εχουν πλαστικους προφυλακτηρες για να προφυλασουν οσο μπορουν τους πεζους σε περιπτωση που τους χτυπησει καποιο αμαξι. Πεσε σε εναν πεζο με αυτοκινητο 20-30-40 χρονων που ηταν ολοκληρο σιδερο και αν δεν τον σκοτωσεις τοτε τι να πω 😂

Επεξ/σία από Μάκαρος
  • Like 1
Δημοσ.

το "καμια ασφαλεια",το λες εσυ και οι πωλητες.διοτι τη ενεργητικη που εχει το 30ετιας 205,ουτε να την φανταστουν τα συγχρονα.για κανε μια τιμονια με ενα συγχρονο,για να αποφυγεις εμποδιο ή πεζο ,και γραψε μας σε ποσες μερες σταματησε η τραμπαλα...........γιαυτο,μην γραφεις ή τουλαχιστων μην επιμενεις ..............

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε

το "καμια ασφαλεια",το λες εσυ και οι πωλητες.διοτι τη ενεργητικη που εχει το 30ετιας 205,ουτε να την φανταστουν τα συγχρονα.για κανε μια τιμονια με ενα συγχρονο,για να αποφυγεις εμποδιο ή πεζο ,και γραψε μας σε ποσες μερες σταματησε η τραμπαλα...........γιαυτο,μην γραφεις ή τουλαχιστων μην επιμενεις ..............

Η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα 😂😂😂😂

Υπαρχουν απειρα βιντεακια στο ιντερνετ που αποδεικνυουν ακριβως το αντιθετο απο αυτο που λες. 

Τεσπα το σταματαω εδω γτ εκτος του οτι δεν καταλαβαινεις ή δεν θες να καταλαβεις, εχουμε αλλαξει και θεμα στην ερωτηση του TS

Οσο για την ενεργητικη ασφαλεια στο 30ετιας ας παρουμε ως παραδειγμα τα φρενα. Δισκοι μπροστα, ταμπουρα πισω. Ολα τα νεα εχουν μπροστα πισω δισκους. Οποτε ναι χανουν και στην ενεργητικη ασφαλεια

Επεξ/σία από Μάκαρος
Δημοσ.

ευτηχως που σηκωνει μονο τα χερια.καλα κανεις και το σταματας,διοτι εγω συνεχιζω να οδηγω και το 205  30ετιας που εχω,και το τ4 25ετιας ,αλλα το φιεστα 6ετιας που εχω δεν το πιανω,διοτι με πιανει ναυτια....εσυ,δες στο γιουτουμπι αυτα που οδηγω,και ελα να μου πεις τι σαραβαλα οδηγω,μεσω της εμπειριας σου απο το γιουτουμπι.......

Δημοσ.

σαν ενεργητική ασφάλεια ορίζονται όλα αυτά που θα αποτρέψουν το να γίνει η στραβή (πχ φρένα, abs, επιτάχυνση)

Παθητική ασφάλεια είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν αν θα γίνει η στραβή (πχ αερόσακοι)

Δεν είμαι ειδικός στα αυτοκίνητα αλλά δε μπορώ να καταλάβω πως μπορεί ένα παλιό αυτοκίνητο να έχει καλύτερη ενεργητική ασφάλεια;

έχει καλύτερα φρένα, abs, esp......?

πως δικαιολογείται η καλύτερη ενεργητική ασφάλεια. τι καλύτερο έχει;

όχι δεν έχω οδηγήσει 205. επίσης δεν έχω παλέψει με κροκόδειλο αλλά το αποτέλεσμα το ξέρω

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kleo1 είπε

σαν ενεργητική ασφάλεια ορίζονται όλα αυτά που θα αποτρέψουν το να γίνει η στραβή (πχ φρένα, abs, επιτάχυνση)

Παθητική ασφάλεια είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν αν θα γίνει η στραβή (πχ αερόσακοι)

Δεν είμαι ειδικός στα αυτοκίνητα αλλά δε μπορώ να καταλάβω πως μπορεί ένα παλιό αυτοκίνητο να έχει καλύτερη ενεργητική ασφάλεια;

έχει καλύτερα φρένα, abs, esp......?

πως δικαιολογείται η καλύτερη ενεργητική ασφάλεια. τι καλύτερο έχει;

όχι δεν έχω οδηγήσει 205. επίσης δεν έχω παλέψει με κροκόδειλο αλλά το αποτέλεσμα το ξέρω

Φιλε μου ακρη δεν θα βγαλεις. Με τα αλματα που εχουν γινει σε ενεργητικη και παθητικη ασφαλεια στα συγχρονα αυτοκινητα υπαρχουν ατομα που επιμενουν οτι τα παλια εχουν καλυτερη ασφαλεια. Για γελια 😂

Δημοσ.

Εγώ πάντως πιο ασφαλής νοιωθω στο CLK του 1998,παρα στο Auris του 2017.Καλά στο Yaris του 2016 πραγματικά φοβόμουν.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jmmys είπε

Εγώ πάντως πιο ασφαλής νοιωθω στο CLK του 1998,παρα στο Auris του 2017.Καλά στο Yaris του 2016 πραγματικά φοβόμουν.

Ομως στο νιωθω απο το ειμαι υπαρχει μια τεραστια διαφορα που πολλες φορες σωζει ζωες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Φιλε μου ακρη δεν θα βγαλεις. Με τα αλματα που εχουν γινει σε ενεργητικη και παθητικη ασφαλεια στα συγχρονα αυτοκινητα υπαρχουν ατομα που επιμενουν οτι τα παλια εχουν καλυτερη ασφαλεια. Για γελια 😂

Φυσικά και τα σύγχρονα αμάξια είναι πιο ασφαλή.Όσο πιο παλιό τόσο και μειώνεται.Αυτό δεν σημαίνει οτι ενα αμάξι 15 και 20 ετων είναι επικίνδυνο.Μιλάω παντα για ίδια μοντέλα ή ιδιας κατηγορίας και φυσικά άριστα συντηρημένα.

8 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Ομως στο νιωθω απο το ειμαι υπαρχει μια τεραστια διαφορα που πολλες φορες σωζει ζωες

Δεν έχει καμμία σχέση το CLK με το Auris.Το Auris υστερεί στα πάντα, αν και το θεωρώ αμαξαρα,γιαυτό και κατέληξα σε αυτό μετα από μηνες σκέψης και ψαξιματος.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jmmys είπε

Φυσικά και τα σύγχρονα αμάξια είναι πιο ασφαλή.Όσο πιο παλιό τόσο και μειώνεται.Αυτό δεν σημαίνει οτι ενα αμάξι 15 και 20 ετων είναι επικίνδυνο.Μιλάω παντα για ίδια μοντέλα ή ιδιας κατηγορίας.

Εννοειται οτι οι συγκρισεις γινονται αναμεσα σε ιδια αυτοκινητα/κατηγοριες. Αλλα οταν ακουω ενα ατομο να επιμενει οτι ενα αμαξι 30ετιας που εχει ταμπουρα και που αμφιβαλω αν εχει ABS, οτι η ενεργητικη του ασφαλεια ειναι κλασης ανωτερη απο τα σημερινα αυτοκινητα, τοτε μονο στα σοβαρα δεν μπορω να παρω αυτο το ατομο. 

Δημοσ.
4 hours ago, Sheogorath said:

Καλημέρα σε όλους,

Σκέφτομαι να κάνω ανακατασκευή στο 30 χρονών πλέον Peugeot 205 που έχουμε στην οικογένεια. Έχει χαλάσει ο κινητήρας εδώ και δύο χρόνια, οπότε χρειάζεται ολική αλλαγή (και λογικά το κιβώτιο). Γνωρίζω ότι δεν έχει ABS, αερόσακους, ότι είναι ένα φέρετρο με ρόδες κτλ, αλλά θα με ενδιέφερε αν μπορεί να φτιαχτεί με λίγα χρήματα, να υπάρχει για μια χαλαρή βόλτα το καλοκαίρι στο νησί κτλ. Σαν car project ξέρω 'γω.

Τι μηχανή ταιριάζει πάνω; Λογικά όλες οι TU δεν μπαίνουν; Έλεγα να βρω καμία TU5JP4 ή κάτι παρόμοιο. Ή κάποια 1.4 απο κανένα Saxo, 106, 306, 307, Xsara. Αυτοί δεν είναι "πιθανοί δότες";

Καμία γνώμη επί του θέματος;

TS το κοστος θα είναι αρκετο, κινητηρας που δεν θα ξερεις και αν θα ειναι καλος, σασμαν επισκευη και μετα ολο και κατι αλλο θα χρειαστεί. Σε βλεπω για 2000ευρω ψιλο ανετα να τα φτανεις μαζι με την εργασια. 

Τωρα κατα ποσο "αξιζει" μονο εσυ μπορείς να το κρίνεις μιας και που ειναι η συναισθηματική αξια που εχει το αμαξι για εσενα. 

Εγω θα προτιμούσα αυτο που εγραψες, για ενα mx5 mk1. Περίπου τα ιδια λεφτα θα σου βγει σαν αγορα. . 

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα 😂😂😂😂

Υπαρχουν απειρα βιντεακια στο ιντερνετ που αποδεικνυουν ακριβως το αντιθετο απο αυτο που λες. 

Τεσπα το σταματαω εδω γτ εκτος του οτι δεν καταλαβαινεις ή δεν θες να καταλαβεις, εχουμε αλλαξει και θεμα στην ερωτηση του TS

Οσο για την ενεργητικη ασφαλεια στο 30ετιας ας παρουμε ως παραδειγμα τα φρενα. Δισκοι μπροστα, ταμπουρα πισω. Ολα τα νεα εχουν μπροστα πισω δισκους. Οποτε ναι χανουν και στην ενεργητικη ασφαλεια

ειναι που θα το σταματουσες...και ειναι τοσο καλη η ενημερωση σου περι του οχηματος,που"αμφιβαλεις αν εχει abs"....βαριεσαι μεχρι και να γουγλαρεις,αλλα αποψη εχεις,και μαλιστα θελεις να την ασπαστουν και αλλοι.....μαϊστα........

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω για τους TU

Και σπασε πλακα με ποσους κινητηρες βγηκε.

Αυτον θα τον βρεις ευκολα 1,360 cc (1.4 l) I4 (petrol).

Αμα το σκαφος σου ειναι καλο, μπορεις να το πουλησεις γιατι υπαρχει ζητηση στα rallye για 205, οπως προφανως για 106.

ΥΓ προσεχε με τους 1,4l γαλλικους, εχουν θεματα με φλατζες και λοιπες βλακειες

Επεξ/σία από alkis13
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...