TheGrisGrisMan Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Οκ, το βρηκα, το έλεγξα, το έκλεισα και τώρα πρέπει να το παρω στα χέρια μου. Ποια ειναι η διαδικασία; Διάβασα όλα τα σχετικά άρθρα που βρηκα αλλά ειναι λίγο παλιά. Έχω κάποιες ερωτήσεις: 1. Τι γίνεται με το παραδάκι; Πως πληρώνω το ποσο; (8000€ btw.) Νομίζω πρέπει μόνο με κατάθεση; Ο ανθρωπος (νομίζω το αμάξι ανήκει σε εταιρεια) ζήτησε να μην φανεί όλο το ποσο και κάτι τέτοια, αλλά δεν θα το κάνω αυτό. Αν αρνηθεί την κατάθεση, αλλά είναι οκ με τη δήλωση ολοκλήρου του ποσού, το προχωράω ή είναι παράνομο να μην γίνει κατάθεση; Επίσης θα πρέπει να μου δώσει κάποια απόδειξη λογικά... μια απλή απόδειξη φτάνει ή χρειάζεται κάτι περισσότερο; 2. Κάτι διάβασα για ανταλλαγή υπευθύνων δηλώσεων με τον αγοραστή, αλλά δεν κατάλαβα τι θα επρεπε να αναφέρουν... 3. Στο τέλος της διαδικασιας, τι θα πρέπει να παρω στα χέρια μου ώστε να ξέρω ότι όλα είναι οκ; Αδεια όπου θα αναφέρεται το όνομα μου; Thanks για τα φώτα σας
gia_nnis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε Οκ, το βρηκα, το έλεγξα, το έκλεισα και τώρα πρέπει να το παρω στα χέρια μου. Ποια ειναι η διαδικασία; Διάβασα όλα τα σχετικά άρθρα που βρηκα αλλά ειναι λίγο παλιά. Έχω κάποιες ερωτήσεις: 1. Τι γίνεται με το παραδάκι; Πως πληρώνω το ποσο; (8000€ btw.) Νομίζω πρέπει μόνο με κατάθεση; Ο ανθρωπος (νομίζω το αμάξι ανήκει σε εταιρεια) ζήτησε να μην φανεί όλο το ποσο και κάτι τέτοια, αλλά δεν θα το κάνω αυτό. Αν αρνηθεί την κατάθεση, αλλά είναι οκ με τη δήλωση ολοκλήρου του ποσού, το προχωράω ή είναι παράνομο να μην γίνει κατάθεση; Επίσης θα πρέπει να μου δώσει κάποια απόδειξη λογικά... μια απλή απόδειξη φτάνει ή χρειάζεται κάτι περισσότερο; 2. Κάτι διάβασα για ανταλλαγή υπευθύνων δηλώσεων με τον αγοραστή, αλλά δεν κατάλαβα τι θα επρεπε να αναφέρουν... 3. Στο τέλος της διαδικασιας, τι θα πρέπει να παρω στα χέρια μου ώστε να ξέρω ότι όλα είναι οκ; Αδεια όπου θα αναφέρεται το όνομα μου; Thanks για τα φώτα σας Στα κεπ ή στο υπουργειο. Αν δεν κανω λαθος τα κεπ πρεπει να ειναι της περιοχης του.. Φτιαχνετε τις υπευθ. δηλωσεις που θα σας δωσουν απο κει... Εσυ πρεπει να πας στην τραπεζα να παρεις παραβολο για την μεταβιβαση-το ποσο παει αναλογα με τα κυβικα... Τωρα πρεπει να υπαρχει και μια εμπιστοσυνη... 1)Ερχεται αυτος με το αυτοκινητο στα κεπ.. 2Το τσεκαρεις μια... 3)Μπαινετε στα κεπ για την μεταβιβαση..(Εσυ εχεις το παραβολο και αυτος πρεπει να εχει την αδεια και το κτεο) 4)Σου δινουν τα κεπ ενα προσωρινο χαρτι(αδεια) οπου σε 10 μερες θα πας για να σου δωσουν την κανονικη. 5)Πατε στην τραπεζα για να του βαλεις τα χρηματα.. α. Τα εχεις σε ρευστο μαζι σου.. ειτε του τα δινεις στο χερι ή το σωστο να τα καταθεσεις στον τραπ. λογαρ. β.πατε στην τραπεζα σου για μεταφορα του ποσου στο λογαριασμο του(το πιο σωστο) Στο υπουργειο βγαινει μεσα στη μερα.. Να πατε νωρις το πρωι.. Η αδεια πλεον ειναι ενα απλο χαρτι! Ρωτα και μια στα κεπ... 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Σε οποιοδηπτε ΚΕΠ μπορει να γινει η μεταβιβαση αλλα κι εγω θα ελεγα σε διευθυνση συγκοινωνιων για πιο αμμεσα.Αν όμως γινει σε ΚΕΠ το παραβολο νομιζω πρεπει να είναι από συνεργαζομενη τραπεζα της περιοχης. Όχι δεν είναι υποχρεωτικη η καταθεση σε τραπεζα Ανταλλαγη υπεθυνων δηλωσεων για την αξια του αυτοκινητου (ότι ποσο θελουμε βαζουμε) θεωρημένες για το γνησιο της υπογραφης. Να αναφέρεται το ΑΦΜ γιατι θα το χρειαστεις στην φορολογικη δηλωση του χρονου. Ψαχνομουν μια φορα που ημουν πωλητης και δεν ειχα το ΑΦΜ του αγοραστη. Η παρουσια φιλικου , συγγενικου προσωπου δεν θα ηταν ασχημη . 2 1
papoys1 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Πάτε στο Υπουργείο για απευθείας μεταβίβαση αφού έχεις συγκεντρώσει προηγουμένως τα χαρτιά που χρειάζονται.Υπογράφεται οι δύο και τελείωσε.Όχι ΚΕΠ μη σου βγει μετά καμιά παρακράτηση και τρέχεις και δε φτάνεις. Τα λεφτά πιστεύω πως και εσένα και αυτόν βολεύει κάποιο μικρότερο ποσό επίσημα και ένα κάτω από το τραπέζι (έτσι κάνουν όλοι) εκτός και είναι επαγγελματικό οπότε δε γεννάται θέμα ότι πρέπει να φαίνεται όλο το ποσό για δικό σου όφελος.Το επίσημο μάλλον θα το έχεις καταθέσει πριν σε Τράπεζα το υπόλοιπο στο χέρι εκεί στο Υπουργείο. Δηλώσεις φυσικά αγοράς από σένα πώλησης από αυτόν με το επίσημο ποσό για τη φορολογική σου δήλωση. 2 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Πάτε στο Υπουργείο για απευθείας μεταβίβαση αφού έχεις συγκεντρώσει προηγουμένως τα χαρτιά που χρειάζονται.Υπογράφεται οι δύο και τελείωσε.Όχι ΚΕΠ μη σου βγει μετά καμιά παρακράτηση και τρέχεις και δε φτάνεις. Τα λεφτά πιστεύω πως και εσένα και αυτόν βολεύει κάποιο μικρότερο ποσό επίσημα και ένα κάτω από το τραπέζι (έτσι κάνουν όλοι) εκτός και είναι επαγγελματικό οπότε δε γεννάται θέμα ότι πρέπει να φαίνεται όλο το ποσό για δικό σου όφελος.Το επίσημο μάλλον θα το έχεις καταθέσει πριν σε Τράπεζα το υπόλοιπο στο χέρι εκεί στο Υπουργείο. Δηλώσεις φυσικά αγοράς από σένα πώλησης από αυτόν με το επίσημο ποσό για τη φορολογική σου δήλωση. Ετσι εκτος και αν ο πωλητης σκοπευει να χρησιμοποιησει τα χρηματα να δικαιολογησει καποια άλλη δαπανη στην εφορια του ασχετα αν είναι ιδιώτης ή εταιρεια. 1 1
TheGrisGrisMan Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, papoys1 είπε .Όχι ΚΕΠ μη σου βγει μετά καμιά παρακράτηση και τρέχεις και δε φτάνεις. Ναι είναι και αυτό ένα ερωτημα.. Γενικως πως διασφαλίζω ότι δεν το χρωστάει κάπου; Κατάσχεση κλπ..; Σε ΚΕΠ λεγαμε να παμε, αλλά τώρα θα ζητήσω να παμε σε διεύθυνση συγκοινωνιών; Απο ότι κατάλαβα εκει διασφαλιζετε καπως το οτι δεν το χρωστάει πουθενά;
papoys1 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 50 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε Ναι είναι και αυτό ένα ερωτημα.. Γενικως πως διασφαλίζω ότι δεν το χρωστάει κάπου; Κατάσχεση κλπ..; Σε ΚΕΠ λεγαμε να παμε, αλλά τώρα θα ζητήσω να παμε σε διεύθυνση συγκοινωνιών; Απο ότι κατάλαβα εκει διασφαλιζετε καπως το οτι δεν το χρωστάει πουθενά; Στη διεύθυνση Συγκοινωνιών όχι κάπως αλλά σίγουρα. Αν πάρουμε τη χειρότερη περίπτωση ότι κάποιος χρωστάει και του κάνουν μέσω δικαστηρίου κατάσχεση αυτοκινήτου,η πρώτη Υπηρεσία που κοινοποιείται με κλητήρα η κατάσχεση είναι το Υπουργείο ώστε να μην μπορεί να γίνει μεταβίβαση. Εάν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα απλά ο υπάλληλος σας ενημερώνει ότι δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση και τέρμα.Μη φτάνεις όμως να σκέφτεσαι τέτοια πράγματα.Πρέπει κάποιος να είναι πολύ λαμόγιο και απατεώντας να προσπαθεί να πουλήσει αυτοκίνητο υπό κατάσχεση. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε Ναι είναι και αυτό ένα ερωτημα.. Γενικως πως διασφαλίζω ότι δεν το χρωστάει κάπου; Κατάσχεση κλπ..; Σε ΚΕΠ λεγαμε να παμε, αλλά τώρα θα ζητήσω να παμε σε διεύθυνση συγκοινωνιών; Απο ότι κατάλαβα εκει διασφαλιζετε καπως το οτι δεν το χρωστάει πουθενά; Δεν σε ενδιαφέρει αν χρωστάει γενικά Αν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας στο αυτοκίνητο δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση. 1 1
TheGrisGrisMan Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν σε ενδιαφέρει αν χρωστάει γενικά. 9 ώρες πριν, papoys1 είπε Εάν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα απλά ο υπάλληλος σας ενημερώνει ότι δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση και τέρμα. Τελικα έγινε και όλα καλά! Σας ευχαριστω πολύ! 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε Τελικα έγινε και όλα καλά! Σας ευχαριστω πολύ! Καλοριζικοα και καλα χιλομετρα. 1 1
Doubt Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 1ον Δεν χρειάζονται πλέον υπεύθυνες δηλώσεις, ο αγοραστής του Ι.Χ θα το δει προσυμπληρωμένο στη δήλωση του την επόμενη χρονιά. Και αφαιρείται αντίστοιχα από τη δήλωση του πωλητή. 2ον Αυτό που θυμάμαι (2017) πως χρειάζεται είναι βεβαίωση από τη ΔΟΥ του πωλητή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για όσα χρόνια το είχε στην κατοχή του. Δεν ξέρω αν στο μεταξύ καταργήθηκε κι αυτό. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Doubt είπε 1ον Δεν χρειάζονται πλέον υπεύθυνες δηλώσεις, ο αγοραστής του Ι.Χ θα το δει προσυμπληρωμένο στη δήλωση του την επόμενη χρονιά. Και αφαιρείται αντίστοιχα από τη δήλωση του πωλητή. 2ον Αυτό που θυμάμαι (2017) πως χρειάζεται είναι βεβαίωση από τη ΔΟΥ του πωλητή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για όσα χρόνια το είχε στην κατοχή του. Δεν ξέρω αν στο μεταξύ καταργήθηκε κι αυτό. Σωστα....Κι εγω δεν ξερω αν καταργηθηκε .Εκδιδεται μονο απο την εφορια του ιδιοκτητη απο το τμημα αυτοκινητων. Για το 1. τωρα το ακουω .Με τι ποσο θα το δει ? Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2019 από Γιάννης Platano 1
Doubt Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Για το 1. τωρα το ακουω .Με τι ποσο θα το δει ? Αυτό δεν το γνωρίζω 100%. Εγώ πούλησα σε ιδιώτη και αγόρασα από επαρχιακή αντιπροσωπεία (μεταχειρισμένο). Αν θυμάμαι καλά, για εκείνο που αγόρασα, απλά συμπλήρωσα το ποσό της απόδειξης αγοράς. Υ.Γ. Η απόδειξη δεν έγραφε ολόκληρο το τίμημα, ένα ποσό δόθηκε σε μετρητά (μαύρα) έναντι καλύτερης τιμής. 1
monotis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πρόσφατα πήγα να προβώ σε μια αγορα , η οποια όμως ματαιοθηκε για άλλους λογους. Πιο πριν όμως υπήρχε ένα θέμα με τον πωλητή (ιδιώτη)το οποιο μας έκανε να διαφωνήσουμε. Αποφάσισα λοιπόν να πάρω το όχημα και του λέω: 1)πάμε σε ένα ΚΕΠ, αφήνουμε τα χαρτιά μας,συμπληρωνουμε τις δηλώσεις μας,παιρνει ο καθένας τη δικη του. 2)πάμε σε μια τραπεζα να γινει η κατάθεση. 3)Παίρνω το όχημα (4)παίρνω εγώ την κανονική αδεια,δεν ξέρω και εγώ ποτε) Εκεί όμως ο "φίλος"τσίνησε και μου λέει ΟΧΙ. Ήθελε πρώτα να πάμε στη τραπεζα να γινει η κατάθεση,και έπειτα στο ΚΕΠ(ή υπουργείο μεταφορών )για τη μεταβίβαση. Εκεί όμως διαφώνησα και εγώ ,διοτι πως? Πως πας να κανεις σε έναν άγνωστο που δεν τον ξέρεις μια κατάθεση τόσων χρημάτων έτσι? Βγαίνοντας από την τραπεζα ποιος μου λέει μετά ότι ,δεν θα "με βγάλει τρελό",οτι δεν πουλάει τίποτα....ή στη χειρότερη δεν θα εξαφανιστεί! Επιμέναμε ,τονιζοντας μου εκείνος το φόβο του από τη δικη του μερια. Ότι αν σου κάνω μεταβίβαση ,ποιος μου λέει ότι θα μου βάλεις τα χρήματα κτλ Κάτι το οποιο δεν στέκι, Γιατί. 1)έχοντας γινει η διαδικασία μεταβίβασης υπάρχουν οι δηλώσεις και γενικά έχει κάποιο χαρτί στα χερια του και μια υπογραφή τελοσπάντων να με "κυνηγήσει" 2)ειδικά αν γινει σε ΚΕΠ ,το όχημα δεν μεταβιβάζετε επίσημα άμεσα, μπορεί στο μεσοδιάστημα να "προσβάλει"τη διαδικασία. 3)Πέρα από ένα χαρτί ,δεν έχω κάτι στα χερια μου,το κλειδι το έχει ακόμη αυτός....πριν την κατάθεση. Εσάς ποια η γνώμη σας ,και γενικά ποια η διαδικασία. Μήπως κάνω καπου λάθος,και δεν έχω δικαιο? Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2019 από monotis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα