Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή επώνυμου!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, super3bingo είπε

Για τις γυναίκες που παντρεύονται το θέμα αυτό έχει λυθεί οριστικά, όταν παντρευτούν επιλέγουν το επώνυμο που θέλουν ή το πατρικό ή του συζύγου τους ή και τα δύο μαζί, το ίδιο ισχύει και σαν χήρες. Όταν χωρίσουν όμως απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν το επώνυμο του πρώην συζύγου. Να το πάρουμε αλλιώς όμως γνωρίζεται περιπτώσεις από άντρες ή και γυναίκες ακόμα που δεν τους αρέσει το πατρικό τους επώνυμο και θέλουν να το αλλάξουν?

Ντορα μπακογιαννη;

Δημοσ.
Στις 6/6/2019 στις 4:27 ΜΜ, Fillenia είπε

Γιατί βρε παιδιά? Κάτι το οποίο είναι απολυτα πιθανό και νόμιμο σε όλο τον κόσμο, γιατί εδώ να το κάνουμε τόσο θέμα? Αντί να λέμε να δώσει την δυνατότητα ο νόμος σε όσους το θέλουν, αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι το θέλουν..? Δημοκρατία δεν έχουμε υποτίθεται? Αν εγώ θέλω να πάρω το όνομα του αντρός μου, ποιο το πρόβλημα πέρα απο το ότι το ελληνικό κράτος είναι για γέλια? Δεν είπα ότι θα υποχρεώσω εσάς ή κάποιον άλλον να κάνει το ίδιο, εν αντιθέση με μερικούς (όπως το κράτος) που θέλουν σώνει και καλά να περάσει το δικό τους σε όλους και για όλους. 

Αν ειναι νομιμο στον υπολοιπο κοσμο,δεν μπορεις να παντρευτεις σε αυτον και να αλλαξεις επωνυμο?τι κώλυμα υπαρχει?

Επισης να συμπληρωσω οτι και εδω δινεται η δυνατοτητα να αλλαξεις επωνυμο αν συντρεχουν λογοι ,οπου μπορεις να πεισεις τον δημαρχο ή τον νομαρχη που θα κανεις την αιτηση. 

16 ώρες πριν, super3bingo είπε

Για τις γυναίκες που παντρεύονται το θέμα αυτό έχει λυθεί οριστικά, όταν παντρευτούν επιλέγουν το επώνυμο που θέλουν ή το πατρικό ή του συζύγου τους ή και τα δύο μαζί, το ίδιο ισχύει και σαν χήρες. Όταν χωρίσουν όμως απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν το επώνυμο του πρώην συζύγου. Να το πάρουμε αλλιώς όμως γνωρίζεται περιπτώσεις από άντρες ή και γυναίκες ακόμα που δεν τους αρέσει το πατρικό τους επώνυμο και θέλουν να το αλλάξουν?

Ειχε λυθει οριστικα πριν παρα πολλα χρονια.Πλεον δεν υπαρχει αυτο.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 27/1/2019 στις 8:45 ΜΜ, Ioanma είπε

Καλησπερας σας...

Θα ήθελα την βοήθεια σας..Σε λίγους μήνες παντρεύομαι και θέλω να πάρω το επίθετο του άνδρα μου. Είχα μια κουβέντα με μια φίλη μου η οποία από προσωπικής της εμπειρία μου είπε ότι πλέον είναι αδύνατον στην Ελλάδα να πάρει η γυναίκα το ονομα του συζύγου της...

Γνωρίζεται κάτι τέτοιο;;;

Διότι εγώ και ο μέλλοντικος σύζυγος μου ήμαστε κάτοικοι εξωτικου θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα δεν δεν αποκτήσω το επώνυμο του... θα κάνουμε θρησκευτικό γάμο στην Ελλάδα αλλά παρόλα αυτά στης περισσότερες χώρες της Ευρώπης εάν δεν έχεις το ονομα του συζύγου σου σου προκαλεί πρόβλημα γιατί δεν αποδεικνύεις ότι είστε ανδρόγυνο...

Συζηταγαμε και λέγαμε τότε να παντρευτούμε στην χώρα που μένουμε με τον δικό τους νόμο με πολιτικο γαμο έτσι ώστε να πάρω το επώνυμο του και μετα να κανουμε θρησκευτικό γαμο στην ελλαδα εφοσον θα εχω το επώνυμο του αλλά με την φίλη μου που μιλάγαμε μας είπε ότι γίνεται αυτο αλλα στην Ελλάδα θα ειμαι εγώ παράνομη λένε και θα εχω πρόβλημα...

Μπορείτε να με βοηθήσετε;;;

Γνωρίζετε κάτι όσον αφορά αυτό το θέμα;;;

Διότι για εμένα είναι πολύ σημαντικό να πάρω το επίθετο του συζύγου μου...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

https://www.teleiosgamos.gr/allagi-eponymou-logo-gamou/

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η τελευταία επίσκεψη της κοπέλας που έκανε το post είναι 31 Ιανουρίου.

Μπορεί και να έχει παντρευτεί.

Εγώ εύχομαι να είναι τυχερή με το γάμο της και ευτυχισμένη

Δημοσ.
15 ώρες πριν, super3bingo είπε

Στις ταυτότητες μόνο γράφει το επώνυμο του πατέρα της αλλά στις επωνυμίες σε γραφεία βάζουν ότι θέλουν. Για τις ταυτότητες ακολουθούν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά.

Δεν ειναι το επωνυμο του πατερα της. Ειναι το επωνυμο της. Μην φερεστε λες και οι γυναικες ειναι κτηματα του πατρος ή του αντρος τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ManFromEarth είπε

Δεν ειναι το επωνυμο του πατερα της. Ειναι το επωνυμο της. Μην φερεστε λες και οι γυναικες ειναι κτηματα του πατρος ή του αντρος τους.

Το άχρηστο post της ημέρας. Αν δεν θέλει να πάρει το επίθετο του συζύγου της τότε αυτό που έχει είναι το επώνυμο του πατέρα της. Και το επώνυμο του πατέρα ήταν αυτό του παππού κοκ. Το αν είναι δικό της ή οχι είναι αδιάφορο.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ManFromEarth είπε

Άν πω σε εσένα που υποθέτω ότι είσαι άντρας ότι έχεις το επώνυμο του πατέρα σου σημαίνει ότι είσαι ιδιοκτησία του πατέρα σου, πλάκα κάνουμε τώρα?

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

9 σελιδες ασκοπης συζητησης απο το 1ο και 2ο μπερδεμενο τσουβαλιασμενο ποστ ....οτι τελικα ισχυει  εδω και δεκαετιες η αλλαγη επωνυμου ή προσθηκη επωνυμου του συζηγου  λογω γαμου..Μαλιστα σε γαμους μπορεις χωρις τυχον ενστάσεις να παρεις και επωνυμο της γυναικας σου...

Οπως και τα παιδια μπορουν να εχουν σε ταυτοτητα και τα 2 επωνυμα γονιων...

Ενολιγης ο καθενας κανει οτι τον συμφερει...

Επεξ/σία από kage
  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Το άχρηστο post της ημέρας. Αν δεν θέλει να πάρει το επίθετο του συζύγου της τότε αυτό που έχει είναι το επώνυμο του πατέρα της. Και το επώνυμο του πατέρα ήταν αυτό του παππού κοκ. Το αν είναι δικό της ή οχι είναι αδιάφορο.

O λογος που χρειαζομαστε περισσοτερο φεμινισμο, ειναι ακριβως η φραση που εχω κανει bold.

• Sad 1
  • Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, ManFromEarth said:

O λογος που χρειαζομαστε περισσοτερο φεμινισμο, ειναι ακριβως η φραση που εχω κανει bold.

Η φράση που έκανες bold είναι η απόδειξη ότι το τέταρτο φεμινιστικό κύμα είναι ένα ανέκδοτο. Περισσότερο common sense χρειαζόμαστε, όχι περισσότερο φεμινισμό.

• Like 6
Δημοσ.

Ένα παιδί μπορεί να πάρει το επώνυμο του πατέρα, της μητέρας, και τα δύο μαζί με παύλα (με οποιαδήποτε σειρά), ή μπορεί να έχει τελείως διαφορετικό επώνυμο σε περίπτωση π.χ. υιοθεσίας.

Common sense λοιπόν είναι να λες  "το επώνυμό του/της" που ισχύει πάντα και όχι "του πατέρα του/της" που μπορεί και να ισχύει, μπορεί και όχι.

• Like 2
Δημοσ.
13 hours ago, ManFromEarth said:

όσο το θηλυκό επώνυμο είναι σε γενική (κτητική) και όχι ονομαστική δηλώνει ιδιοκτησία και εκεί είναι το πρόβλημα.

• Like 1
  • Sad 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, mezger said:

Ένα παιδί μπορεί να πάρει το επώνυμο του πατέρα, της μητέρας, και τα δύο μαζί με παύλα (με οποιαδήποτε σειρά), ή μπορεί να έχει τελείως διαφορετικό επώνυμο σε περίπτωση π.χ. υιοθεσίας.

Common sense λοιπόν είναι να λες  "το επώνυμό του/της" που ισχύει πάντα και όχι "του πατέρα του/της" που μπορεί και να ισχύει, μπορεί και όχι.

Είθισται τα παιδιά στην Ελλάδα να παίρνουν τα επώνυμα των πατεράδων τους. Αν λοιπόν μία κοπέλα ονομάζεται Μαρία Σπαγγοβαγγελοδημήτρη, το πιθανότερο είναι ότι ο πατέρας της ονομάζεται  Σπαγγοβαγγελοδημήτρης και ότι έχει πάρει το επώνυμο του πατέρας της. Δεν είναι ούτε θέμα σεξισμού, ούτε θέμα κτήσης. Στοχαστικό καθαρά είναι, με βάση την εμπειρία μας.

Για να το πάρουμε αλλιώς: η OP που θέλει να πάρει το επίθετο του άντρα της (her words, not mine) σημαίνει προφανώς ότι είναι κτήμα του, σωστά;

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ.

Για να το πάρουμε σωστά, ο καθένας παίρνει ένα επώνυμο όταν γεννιέται, και είθιστε, στα περισσότερα μέρη του κόσμου, αυτό το επώνυμο να παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο εκτός από πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται ο γάμος.

Η ερώτηση σε αυτό το νήμα είναι τι γίνεται με τις σχέσεις που έχει με το ελληνικό κράτος κάποια που παντρέυτηκε σε μια από τις λίγες χώρες που συνηθίζεται και υποστηρίζεται η αλλαγή ονόματος στο γάμο, και η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί σε αυτό είναι: βρες ενα δικηγόρο και ρώτα τον, δεν είναι απλό, χρειάζεται καθοδήγηση απο επαγγελματία εκτός forum.

Απο κει και πέρα γράφτηκε ότι μια γυναίκα έχει είτε το επώνυμο του άντρα της είτε του πατέρα της, κάτι το οποίο είναι προφανώς λάθος και δεν έχει κανένα νόημα να γραφτεί, έστω και αν είθιστε, όταν μπορεί να αποδοθεί πολύ καλύτερα το νόημα χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους.

Ελπίζω να μη διαφωνείς για αυτό, εκτός αν λες επίσης ότι π.χ. επειδή είθιστε, με βάση πάντα την εμπειρία μας, οι άνθρωποι να είναι μαλάκες, είναι ΟΚ να προσφωνείς όποιον συναντάς ως "ρε μαλάκα".

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...