Fillenia Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Γιατί βρε παιδιά? Κάτι το οποίο είναι απολυτα πιθανό και νόμιμο σε όλο τον κόσμο, γιατί εδώ να το κάνουμε τόσο θέμα? Αντί να λέμε να δώσει την δυνατότητα ο νόμος σε όσους το θέλουν, αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι το θέλουν..? Δημοκρατία δεν έχουμε υποτίθεται? Αν εγώ θέλω να πάρω το όνομα του αντρός μου, ποιο το πρόβλημα πέρα απο το ότι το ελληνικό κράτος είναι για γέλια? Δεν είπα ότι θα υποχρεώσω εσάς ή κάποιον άλλον να κάνει το ίδιο, εν αντιθέση με μερικούς (όπως το κράτος) που θέλουν σώνει και καλά να περάσει το δικό τους σε όλους και για όλους. 2
elgol Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Εχω τη γνωμη πως απο τα λιγα καλα του Ελληνικου κρατους ειναι να κρατανε οι γυναικες το επωνυμο τους Αν παντρευτει καποια και χωρισει/ πεθανει ο αντρας της τη μια θα λεγεται ιωαννου την αλλη παπαδοπουλου και την τριτη π.χ αποστολου και θα αλλαζει ταυτοτητα συνεχεια; (Η γυναικα μου εχει ηδη δυο επωνυμα απο τον πατερα της και δεν επαιρνε το ονομα και τριτο αλλα σε καμια περιπτωση δε θα το σκεφτοταν να το αλλαξει) 3 1
runner1960 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Στις 28/1/2019 στις 11:20 ΠΜ, SB_1957 είπε Δεν θέλω να στο χαλάσω, αλλά πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε και τις ακραίες περιπτώσεις. Εντάξει, όταν αποφασίζει κάποιος να παντρευτεί πιστεύει ότι ο γάμος θα κρατήσει εφ' όρου ζωής. Αλλά, επειδή στη σύγχρονη εποχή τα διαζύγια είναι πολύ συχνά, έχεις σκεφτεί τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση? Θα ξαναλλάξεις επίθετο? O γάμος είναι το πρώτο βήμα προς το διαζύγιο. 1
super3bingo Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Για τις γυναίκες που παντρεύονται το θέμα αυτό έχει λυθεί οριστικά, όταν παντρευτούν επιλέγουν το επώνυμο που θέλουν ή το πατρικό ή του συζύγου τους ή και τα δύο μαζί, το ίδιο ισχύει και σαν χήρες. Όταν χωρίσουν όμως απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν το επώνυμο του πρώην συζύγου. Να το πάρουμε αλλιώς όμως γνωρίζεται περιπτώσεις από άντρες ή και γυναίκες ακόμα που δεν τους αρέσει το πατρικό τους επώνυμο και θέλουν να το αλλάξουν? Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2019 από super3bingo 1
runner1960 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, super3bingo είπε όταν παντρευτούν επιλέγουν το επώνυμο που θέλουν ή το πατρικό ή του συζύγου τους ή και τα δύο μαζί, Είσαι σίγουρος ;
lou_melitzanis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 6/6/2019 στις 4:27 ΜΜ, Fillenia είπε Γιατί βρε παιδιά? Κάτι το οποίο είναι απολυτα πιθανό και νόμιμο σε όλο τον κόσμο, γιατί εδώ να το κάνουμε τόσο θέμα? Αντί να λέμε να δώσει την δυνατότητα ο νόμος σε όσους το θέλουν, αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι το θέλουν..? Δημοκρατία δεν έχουμε υποτίθεται? Αν εγώ θέλω να πάρω το όνομα του αντρός μου, ποιο το πρόβλημα πέρα απο το ότι το ελληνικό κράτος είναι για γέλια? Δεν είπα ότι θα υποχρεώσω εσάς ή κάποιον άλλον να κάνει το ίδιο, εν αντιθέση με μερικούς (όπως το κράτος) που θέλουν σώνει και καλά να περάσει το δικό τους σε όλους και για όλους. Γίνεται αλλαγή ιδιοκτησίας, οπότε επιλέγεις το επώνυμο του άντρα; Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2019 από lou_melitzanis
super3bingo Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, runner1960 είπε Είσαι σίγουρος ; Στις ταυτότητες μόνο γράφει το επώνυμο του πατέρα της αλλά στις επωνυμίες σε γραφεία βάζουν ότι θέλουν. Για τις ταυτότητες ακολουθούν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2019 από super3bingo
runner1960 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 6 λεπτά πριν, super3bingo είπε Στις ταυτότητες μόνο γράφει το επώνυμο του πατέρα της αλλά στις επωνυμίες σε γραφεία βάζουν ότι θέλουν. Δηλαδή η ταυτότητα της γράφει το επώνυμο του πατέρα της, όχι το δικό της ;
super3bingo Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, runner1960 είπε Δηλαδή η ταυτότητα της γράφει το επώνυμο του πατέρα της, όχι το δικό της ; Της οικογένειας του πατέρα της που είναι και το δικό της εννοείται.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 6/6/2019 στις 4:27 ΜΜ, Fillenia είπε Γιατί βρε παιδιά? Κάτι το οποίο είναι απολυτα πιθανό και νόμιμο σε όλο τον κόσμο, γιατί εδώ να το κάνουμε τόσο θέμα? Αντί να λέμε να δώσει την δυνατότητα ο νόμος σε όσους το θέλουν, αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι το θέλουν..? Μα δε το κάνουμε θέμα. Και εδώ πιθανό και νόμιμο είναι. Στις 27/1/2019 στις 8:45 ΜΜ, Ioanma είπε Καλησπερας σας... Θα ήθελα την βοήθεια σας..Σε λίγους μήνες παντρεύομαι και θέλω να πάρω το επίθετο του άνδρα μου. Είχα μια κουβέντα με μια φίλη μου η οποία από προσωπικής της εμπειρία μου είπε ότι πλέον είναι αδύνατον στην Ελλάδα να πάρει η γυναίκα το ονομα του συζύγου της... Γνωρίζεται κάτι τέτοιο;;; Διότι εγώ και ο μέλλοντικος σύζυγος μου ήμαστε κάτοικοι εξωτικου θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα δεν δεν αποκτήσω το επώνυμο του... θα κάνουμε θρησκευτικό γάμο στην Ελλάδα αλλά παρόλα αυτά στης περισσότερες χώρες της Ευρώπης εάν δεν έχεις το ονομα του συζύγου σου σου προκαλεί πρόβλημα γιατί δεν αποδεικνύεις ότι είστε ανδρόγυνο... Συζηταγαμε και λέγαμε τότε να παντρευτούμε στην χώρα που μένουμε με τον δικό τους νόμο με πολιτικο γαμο έτσι ώστε να πάρω το επώνυμο του και μετα να κανουμε θρησκευτικό γαμο στην ελλαδα εφοσον θα εχω το επώνυμο του αλλά με την φίλη μου που μιλάγαμε μας είπε ότι γίνεται αυτο αλλα στην Ελλάδα θα ειμαι εγώ παράνομη λένε και θα εχω πρόβλημα... Μπορείτε να με βοηθήσετε;;; Γνωρίζετε κάτι όσον αφορά αυτό το θέμα;;; Διότι για εμένα είναι πολύ σημαντικό να πάρω το επίθετο του συζύγου μου... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Αν και το ερώτημά σας έχει γίνει κάποιους μήνες και δεν γνωρίζω τι έχετε κάνει, αυτό που προτείνω είναι να ζητήσετε νομική συμβουλή. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
maverick290402 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Στις 27/1/2019 στις 8:45 ΜΜ, Ioanma είπε Καλησπερας σας... Θα ήθελα την βοήθεια σας..Σε λίγους μήνες παντρεύομαι και θέλω να πάρω το επίθετο του άνδρα μου. Είχα μια κουβέντα με μια φίλη μου η οποία από προσωπικής της εμπειρία μου είπε ότι πλέον είναι αδύνατον στην Ελλάδα να πάρει η γυναίκα το ονομα του συζύγου της... Γνωρίζεται κάτι τέτοιο;;; Διότι εγώ και ο μέλλοντικος σύζυγος μου ήμαστε κάτοικοι εξωτικου θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα δεν δεν αποκτήσω το επώνυμο του... θα κάνουμε θρησκευτικό γάμο στην Ελλάδα αλλά παρόλα αυτά στης περισσότερες χώρες της Ευρώπης εάν δεν έχεις το ονομα του συζύγου σου σου προκαλεί πρόβλημα γιατί δεν αποδεικνύεις ότι είστε ανδρόγυνο... Συζηταγαμε και λέγαμε τότε να παντρευτούμε στην χώρα που μένουμε με τον δικό τους νόμο με πολιτικο γαμο έτσι ώστε να πάρω το επώνυμο του και μετα να κανουμε θρησκευτικό γαμο στην ελλαδα εφοσον θα εχω το επώνυμο του αλλά με την φίλη μου που μιλάγαμε μας είπε ότι γίνεται αυτο αλλα στην Ελλάδα θα ειμαι εγώ παράνομη λένε και θα εχω πρόβλημα... Μπορείτε να με βοηθήσετε;;; Γνωρίζετε κάτι όσον αφορά αυτό το θέμα;;; Διότι για εμένα είναι πολύ σημαντικό να πάρω το επίθετο του συζύγου μου... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Εμείς το 2007 ο παπάς μας ρώτησε αν θέλει η γυναίκα μου να πάρει το επίθετο μου ή θα κρατήσει το δικό της για να φτιάξει τα χαρτιά .
censOred Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 6 λεπτά πριν, maverick290402 είπε Εμείς το 2007 ο παπάς μας ρώτησε αν θέλει η γυναίκα μου να πάρει το επίθετο μου ή θα κρατήσει το δικό της για να φτιάξει τα χαρτιά . Οι παπάδες κάνουν τα χαρτιά? Αλήθεια τώρα?
maverick290402 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Ναι τα συμπληρώνει και τα πας μετά και δηλώνεις τον γάμο εσύ αν θυμάμαι καλά στο ληξιαρχειο. Τώρα δεν ξέρω βέβαια αν τα έχουν αλλάξει γιατί όπως είπα εγώ κρεμαστηκα το 2007!!
Joshua21 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, censOred είπε Οι παπάδες κάνουν τα χαρτιά? Αλήθεια τώρα? Καμιά φορά τα ετοιμάζει και ο εφημέριος, αλλά συνήθως ο παπάς. Αλήθεια. 1
smpt Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 πάντως στην εφορία που πήγα προχτές για να αλλάξω κάποια στοιχειά και υπέβαλα το Μ1, θέλανε το πατρικό (γένος) της μητέρας μου και όχι το επώνυμο της. Οπότε ότι και να κάνεις, στο τέλος σου μένει το πατρικό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα