Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή επώνυμου!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Iris_89 είπε

Οχι, δεν λες "κοπελια". Σαν decent human being θα την κοιταξεις και θα πεις "συγνωμη, μπορουμε να παραγγειλουμε (παρακαλω)?

Manners mate, manners.

Σε ταβέρνα στην Ζαχλωρού

-Ε κοπελιά

-Jesus κύριε, come on λίγο decent human being

Ο παππούς απ το απέναντι τραπέζι

-Manners mate,manners

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 30/01/2019 at 16:31, Ioanma said:

Σαν καινούργιο μέλος δεν γνωρίζω πολλά από την σελίδα!!! Γνωρίζει κανείς αν γίνεται να διαγράψω το θέμα;;; Η να το κλείσω κάπως;;; 

Ευχαριστώ!!!

Τι επιθετο εχεις; Γιατι νομιζω οτι αλλος ειναι ο λογος που θελει να το αλλαξεις..

- Το επώνυμο προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα επειδή είναι κακόηχο ή δυσχερές στην προφορά, ή προκαλεί τη θυμηδία κ.λπ.

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Τι επιθετο εχεις; Γιατι νομιζω οτι αλλος ειναι ο λογος που θελει να το αλλαξεις..

Ληξιαρχείο

- Γεια σας, θέλω να αλλάξω ονομα

- Μάλιστα, πως ονομαζεστε;

- Μλκας Γιαννης

- Σας καταλαβαίνω, και πως θα το κανουμε

- Μλκας Κώστας

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/1/2019 στις 11:24 ΜΜ, Ioanma είπε

Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που κάνατε να μου απαντήσετε!!!

Δηλαδή είναι εφικτό έστω να προσθέτω το ονομα του συζύγου μου;;; Διάβασα ένα άρθρο που έλεγε ότι δεν είναι εφικτό σε όλους να αλλάξουν επίθετο και μόνο με κατόπιν απόφασης γίνετε...

Εγώ έχω ελληνική υπηκοότητα και ο άντρας μου έχει γερμανική υπηκοότητα...

Ο άντρας μου είναι γεννημένος Γερμανία και οι γονείς του επειδη είναι Έλληνες έχει και ελληνική και γερμανική ταυτότητα.. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν σου επιτρέπει να αποβαλείς την ελληνική υπηκοότητα για να πάρεις οποιαδήποτε άλλη υπηκοότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο άντρας μου έχει και της δύο ταυτότητες του...

Απλά είμαστε και οι δύο κάτοικοι εξωτερικού...

Και είμαστε και περήφανοι και αγάπη την Ελλάδα οπότε δύσκολα θα υποβάλαμε την ελληνική υπηκοότητα ακόμα και να μπορούσαμε!!!

Η απόψη με την πρόταση που σας έκανε εντύπωση είναι από σαφώς όχι δική μου εμπειρία αλλά από τους κουμπάρους του αντρα μου γιατί και αυτοί είχαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και δεν βγάλανε σαφώς άκρη... Μπορεί να έθεσα λάθος τη  πρόταση, αλλά έστω στην Γερμανία σου προκαλούν πρόβλημα διότι το 95% των γυναικών έχουν το ονομα του αντρα του... αν μια γυναίκα στη  Γερμανία δεν έχει το επώνυμο του αντρα της σε περίπτωση που πρέπει να πάει σε μια υπηρεσία για οποιονδήποτε λόγο ζητάνε αποδεικτικό ότι είναι παντρεμένο με αυτόν τον αντρα(αυτό είναι εμπειρία από τους κουμπάρους του αντρα μου,διότι πάντα αυτό γίνετε) . Αλλά στις περισσότερες έστω χώρες της Ευρώπης η γυναίκα μετά τον γάμο έχει την επιλογή η να κρατήσω το επίθετο της η να πάρει του άντρα της η να έχει και τα δύο...

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας..

Είναι δηλαδή εφικτό να αποκτήσω μόνο το ονομα του συζύγου μου;;

Καλησπέρα!

έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Μένω Γερμανία. Εγώ έχω ελληνική υπηκοότητα, ο σύζυγος γερμανική. Ο γάμος στη Γερμανία. Αποφάσισα να πάρω και τα δυο επίθετα, δηλαδή το δικό μου και του συζύγου. Πήγα στην Πρεσβεία, κατέθεσα τα έγγραφα και μετά από κάνα 6μηνο έγινε η μεταβολή στοιχείων στο Κεντρικό Ληξιαρχείο Αθηνών το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε το Μητρώο της ιδιαίτερης πατρίδος μου. Πήγα να ζητήσω αλλαγή ταυτότητας, και γίνεται μπέρδεμα νομίζω. Γιατί εκτός το ότι είναι διαδικασία, με είπαν πως στην Ελλάδα μετά γάμου δεν αλλάζει το επίθετο της συζύγου, όμως εγώ έκανα γάμο με βάση τον γερμανικό νόμο ο οποίος το επιτρέπει. Έτσι ναι μεν έχω αλλάξει κάπως το επίθετο μου (έχω και το επίθετο μου αλλά και του συζύγου) αλλά δεν ξέρω τί γίνεται με την ταυτότητα καθώς και με τα λοιπά έγγραφα (πτυχία, δίπλωμα οδιγήσεως) κλπ. Έχετε ίσως κάποια επιπλέον πληροφορία;

Επεξ/σία από ElissavetKollia
Δημοσ.
Στις 31/1/2019 στις 7:05 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Ληξιαρχείο

- Γεια σας, θέλω να αλλάξω ονομα

- Μάλιστα, πως ονομαζεστε;

- Μλκας Γιαννης

- Σας καταλαβαίνω, και πως θα το κανουμε

- Μλκας Κώστας

Κλεμμένο από ΑΜΑΝ

Δημοσ.

το κοπελιά δεν είναι ένδειξη υποβάθμισης όπως πολλοί πιστεύετε λανθασμένα... σαν το αντίστοιχο "νεαρέ" είναι. 

για ευγένεια αρκεί το συγνώμη και το παρακαλώ.

"Συγνώμη κοπελιά, μήπως  μπορείτε να ρθείτε μια στιγμή να παραγγείλουμε παρακαλώ?"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λυπάμαι τις "κοπελιές" που αναγκάζονται να δουλεύουν τριγύρω από τον κάθε άξεστο.

Επεξ/σία από l337
  • Like 1
Δημοσ.

Η προσφώνηση άνθρωπος ή γήινος είναι πιο σωστή για να μην παρεξηγηθεί.  Χωρίς να την κοιτάς καθόλου όμως, γιατί θα κατηγορηθείς για βιαστής.

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω την Ioanna αν βρήκε κάποια άκρη με το θέμα.. Στη δική μας περίπτωση ο (μελλων) άντρας μου είναι Αμερικανός, εγώ Ελληνίδα. Ο γάμος θα γίνει Αμερική, πολιτικός γιατί δεν θέλουμε θρησκευτικό. Εκεί θα πάρω το όνομα του συζύγου μου (επειδή εγώ το θέλω), και δεν επιθυμώ να έχω 2 επίθετα. Το ερώτημα είναι, εδώ τί γίνεται?? Θα έχω τα χαρτια στην Αμερική με άλλο όνομα και στην Ελλάδα με άλλα?? Είναι παράλογο. Και αν θελήσουμε να έρθουμε να μεινουμε εδώ κάποια στιγμή? Μία σκέψη που κάναμε είναι να κάνουμε τον γάμο κανονικά εκεί, να αλλάξω το όνομά μου όπως επιθυμώ και μετά να έρθω Ελλάδα και να ζητήσω στο δημαρχείο την αλλαγή μπας και τους πείσω ότι δεν γίνεται να έχω άλλο επίθετο στην Ελλάδα και άλλο επίθετο σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο... 

• Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Fillenia είπε

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω την Ioanna αν βρήκε κάποια άκρη με το θέμα.. Στη δική μας περίπτωση ο (μελλων) άντρας μου είναι Αμερικανός, εγώ Ελληνίδα. Ο γάμος θα γίνει Αμερική, πολιτικός γιατί δεν θέλουμε θρησκευτικό. Εκεί θα πάρω το όνομα του συζύγου μου (επειδή εγώ το θέλω), και δεν επιθυμώ να έχω 2 επίθετα. Το ερώτημα είναι, εδώ τί γίνεται?? Θα έχω τα χαρτια στην Αμερική με άλλο όνομα και στην Ελλάδα με άλλα?? Είναι παράλογο. Και αν θελήσουμε να έρθουμε να μεινουμε εδώ κάποια στιγμή? Μία σκέψη που κάναμε είναι να κάνουμε τον γάμο κανονικά εκεί, να αλλάξω το όνομά μου όπως επιθυμώ και μετά να έρθω Ελλάδα και να ζητήσω στο δημαρχείο την αλλαγή μπας και τους πείσω ότι δεν γίνεται να έχω άλλο επίθετο στην Ελλάδα και άλλο επίθετο σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο... 

Και αν ο μη γένοιτο, κάποια στιγμή χωρίσετε, θα ξανααλλαξεις ?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Και αν ο μη γένοιτο, κάποια στιγμή χωρίσετε, θα ξανααλλαξεις ?

Ε τί θα κάνω, θα κρατήσω του πρωην άντρα μου? Όχι ότι δεν γίνεται βέβαια.. 

• Confused 1
Δημοσ.

Γιατί τέτοια καούρα να πάρετε το επίθετο του άνδρα σας ενώ ξέρετε ότι θα σας δημιουργήσει πρόβλημα ?? 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tounion είπε

Γιατί τέτοια καούρα να πάρετε το επίθετο του άνδρα σας ενώ ξέρετε ότι θα σας δημιουργήσει πρόβλημα ?? 

Μπορεί να παντρεύεται τον γιο του Bill το Rory Gates :) :)

Δημοσ.
Στις 2/5/2019 στις 10:57 ΜΜ, The_Judas είπε

Η προσφώνηση άνθρωπος ή γήινος είναι πιο σωστή για να μην παρεξηγηθεί.  Χωρίς να την κοιτάς καθόλου όμως, γιατί θα κατηγορηθείς για βιαστής.

Σωστος!!

Παντα το κεφάλι κάτω οταν παραγγελνουμε και στον πληθυντικό, αν πηγαίνουμε συχνά στο συγκεκριμένο μαγαζί είναι επιτρεπτό να ρωτήσουμε πρώτα τα pronounce του ανθρώπου και να του απευθυνθούμε ανάλογα σε λίγο πιο casual τόνο αφού απολογηθούμε πρώτα ΑΝ είμαστε white/straight male για το privilege μας, αλλα ΠΑΝΤΑ κοιτάμε κατω ως ένδειξη σεβασμού του ιδιωτικού χωρου του άλλου.

😂😂😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...