Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή επώνυμου!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποτε μα ποτε μα ποτε δεν ρωτάμε πραγματα που αφορούν τη ζωή μας στο insomnia.Είναι ενα καθαρά τεχνολογικό forum,οτιδήποτε άλλο είναι για χαβαλε χωρίς καμμία σοβαρότητα.

• Απαντ. 142
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ioanma είπε

Δεν με πείραξε αποκλειστικά το "κοπελιά" ούτε το "ρε" αλλα όλα σου  τα μηνύματα με πείραξαν!!!!

Ναι είναι προσβλητικά όλα όσα έχεις γράψει!!!!

Σε νομικό θα πάω αλλά ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος γνωρίζω δεν νομίζω ότι είναι το κακό αυτό!!

Δεν με νοιάζει αυτό!!! Εσύ πάντως και μερικοί άλλοι δεν έχετε να δώσετε μια απάντηση στην ερώτηση μου και απλά κρίνετε και γράφεται ότι σαχλαμάρες σας έρθουν στον μυαλό για να περνάει η ώρα σας!!! Για να γράψει κάποιος μια ερώτηση σημαίνει ότι περιμένει μια απάντηση στην ερώτηση του και όχι να έρθει ο καθένας και να πει: " αυτό που λέω εγώ είναι σωστό και γιατί να το κάνεις;;; θα είσαι κτήμα του." Και ότι άλλο διάβασα το οποίο δεν κολλάει στην ερώτηση που έκανα διοτι δεν ρωτησα εαν το θεωρειται σωστο ή λάθος η αν είμαι παλαιών αρχών ή δεν είμαι και αν είμαι προοδευτική η όχι !!!!Δεν έχω να πω κάτι άλλο!!! 

Καλή σου ημέρα!!!

Αν διαβάσεις λίγο προσεκτικότερα αυτά που έγραψα (και άλλοι) κανείς δε μίλησε για το τι θα είσαι ("κτήμα" και τα ρέστα) αλλά για το γενικότερο σκεπτικό και κυρίως την ιστορία που υπάρχει γύρω από την αλλαγή η μη του ονόματος. Και είτε μας αρέσει είτε όχι η αλλαγή του ονόματος, η οποία έρχεται από (κυριολεκτικά) τα βάθη των αιώνων είχε σαφέστατα σχέση με την θέση της γυναίκας.

Δικαίωμά σου να θες να το αλλάξεις και να μην το φιλοσοφήσεις περαιτέρω.

Καλή συνέχεια

ΥΓ Για την ιστορία θα ήθελα να μπορούσα να πω "κοπελιά" τη μαμά μου. Το γεγονός όμως ότι εγώ έχω καβατζάρει τα 50 κι εκείνη 80αρίζει κάνουν λίγο περίεργο να την προσφωνήσω έτσι (αν και της λέω άλλα που επίσης δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ηλικία της ;))

• Like 3
Δημοσ.

Σαν καινούργιο μέλος δεν γνωρίζω πολλά από την σελίδα!!! Γνωρίζει κανείς αν γίνεται να διαγράψω το θέμα;;; Η να το κλείσω κάπως;;; 

Ευχαριστώ!!!

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 28/01/2019 at 01:17, leonidas_fs said:

Όσοι ρωτάτε για ποιο λόγο να πάρει η γυναίκα το επίθετο του άντρα της, εάν ταξιδεύει η γυναίκα με το παιδί μόνο σε μερικές χώρες (ΗΠΑ πχ) και στο αεροδρόμιο δούνε διαφορετικά επίθετα μητέρας/παιδιού μπορεί να σκαλωσουν. Προφανώς δεν γίνεται συχνά αυτό, αλλά μου το έχουν πει αρκετά άτομα που μένουν εξωτερικό. Είναι ανάλογα με τις συνήθεις/νόμους οτιδήποτε της κάθε χώρας. Στην Αγγλία πχ η ταυτότητα είναι κάτι πολύ light σαν έγγραφο. Εκεί έχουν πολύ το διαβατήριο, αυτό ζητάνε παντού (τραπεζεσ, λογαριασμούς κτλ) σαν κύριο έγγραφο!

Το διαβατήριο του παιδιού δεν γράφει το ονοματεπώνυμο της μητέρας μέσα; 

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Γιατί να το γράφει, τι είναι το παιδί; Κτήμα της;

tenor.gif?itemid=5322384

Επεξ/σία από gnsX
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ioanma είπε

Δέχομαι άνετα της απάντησης εάν είσαι διατεθειμένος βέβαια να απαντήσεις στην ερώτηση μου και όχι να με κρίνεις

Θα πρέπει να καταλάβεις κάτι που συχνά συμβαίνει στα forum και που έκανα και εγώ πριν. Όταν σχολιάζει κάποιος κάτι και δεν αναφέρεται στο πρόσωπο του συνομιλητή του, όπως και έκανα και εγώ πχ. πριν (δες το μήνυμα μου), αυτό δεν είναι προσωπική επίθεση αλλά και ούτε το έγραψα για να σε κρίνω. Να κρίνω εσένα, προσωπικά. Αυτό θα ήταν και επίθεση εκ μέρους σου. Αυτό που έκρινα ήταν το γραπτό σου, αυτό που είδα γραμμένο. Ελπίζω να καταννοείς την διαφορά. Το τι θα κάνεις, φυσικά και αφορά εσένα και μόνο. Από την στιγμή που διατυπώνεις όμως κάτι, γραπτά, σε ένα δημόσιο χώρο (που το μήνυμα το βλέπουν πολλοί άλλοι) ενδέχεται να δεις και κριτική. Όχι για το άτομο σου, αλλά για το γραπτό που παρουσιάζεται. Ελπίζω να έγινα σαφής.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Malthador είπε

Το διαβατήριο δεν γράφει ονοματεπώνυμο μητέρας, μόνο η ταυτότητα, τουλάχιστον η ελληνική!

Αλλά όταν πρόκειται για ανήλικο αν ταξιδεύει μόνο με τον ένα γονέα πρέπει να έχει υπεύθυνη δήλωση του άλλου γονέα, επικυρωμένη από δημόσια αρχή, ότι επιτρέπει στο παιδί να ταξιδέψει. Και αυτό δεν έχει σχέση με το επίθετο του παιδιού ή της μητέρας του.

Και επειδή κάθε χώρα έχει δικούς της κανόνες για τα ταξίδια ανηλίκων, η ΕΕ συμβουλεύει τους γονείς να ενημερώνονται από τις πρεσβείες των χωρών στις οποίες θα ταξιδέψουν για τα ταξιδιωτικά έγγραφα που πρέπει να έχουν μαζί τους! 

Επεξ/σία από SB_1957
Δημοσ.
1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Πραγματικά βρίσκεις κάτι το προσβλητικό σε αυτό; Γιατί προσωπικά δεν βρίσκω (αν κάποιος άλλος το βλέπει το ίδιο ας με ενημερώσει μήπως και το χρησιμοποιώ λάθος).

Μεταξύ μας τώρα, ναι, είναι αρκετά αγενές. Έχε το υπόψη σου :)

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, l337 είπε

Θα πρέπει να καταλάβεις κάτι που συχνά συμβαίνει στα forum και που έκανα και εγώ πριν. Όταν σχολιάζει κάποιος κάτι και δεν αναφέρεται στο πρόσωπο του συνομιλητή του, όπως και έκανα και εγώ πχ. πριν (δες το μήνυμα μου), αυτό δεν είναι προσωπική επίθεση αλλά και ούτε το έγραψα για να σε κρίνω. Να κρίνω εσένα, προσωπικά. Αυτό θα ήταν και επίθεση εκ μέρους σου. Αυτό που έκρινα ήταν το γραπτό σου, αυτό που είδα γραμμένο. Ελπίζω να καταννοείς την διαφορά. Το τι θα κάνεις, φυσικά και αφορά εσένα και μόνο. Από την στιγμή που διατυπώνεις όμως κάτι, γραπτά, σε ένα δημόσιο χώρο (που το μήνυμα το βλέπουν πολλοί άλλοι) ενδέχεται να δεις και κριτική. Όχι για το άτομο σου, αλλά για το γραπτό που παρουσιάζεται. Ελπίζω να έγινα σαφής.

Μάλιστα!!! Σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση!!!

Μπορείς σε παρακαλώ αν ξέρεις φυσικά να μου πεις αν γίνετε να διαγράψω την ερώτηση μου η να την κλείσω έστω;;; 😂😂😂

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ioanma είπε

Μάλιστα!!! Σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση!!!

Μπορείς σε παρακαλώ αν ξέρεις φυσικά να μου πεις αν γίνετε να διαγράψω την ερώτηση μου η να την κλείσω έστω;;; 😂😂😂

Δεν χρειάζεται να διαγραφεί, αν θέλεις την άποψη μου, και δεν είναι και ώραίο για όσους σε έκαναν quote. Μπορείς να ζητήσεις όμως από κάποιον moderator να κλειδώσει το νήμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, l337 είπε

Μεταξύ μας τώρα, ναι, είναι αρκετά αγενές. Έχε το υπόψη σου :)

Noted

Αν και στο μυαλό μου (και στη χρήση που έκανα) έχει το ίδιο ύφος/τόνο όπως θα έλεγα απευθυνόμενος σε άντρα "ναι ρε φίλε", καθώς δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι αντίστοιχο σε θηλυκό (η όποια υπόδειξη για κάτι αντίστοιχο που δεν θα προσβάλλει θα ήταν χρήσιμη για μελλοντική χρήση) 

Από περιέργεια, πως θα απευθυνόσουν σε μια άγνωστη, προφανώς νέα πχ στην σερβιτόρα σε μια καφετέρια προσπαθώντας να της τραβήξεις την προσοχή για να παραγγειλεις; Δεν θα έλεγες κάτι σε στυλ "κοπελιά μπορείς να έρθεις μια στιγμή να παραγγείλουμε"; 

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Noted

Αν και στο μυαλό μου (και στη χρήση που έκανα) έχει το ίδιο ύφος/τόνο όπως θα έλεγα απευθυνόμενος σε άντρα "ναι ρε φίλε", καθώς δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι αντίστοιχο σε θηλυκό (η όποια υπόδειξη για κάτι αντίστοιχο που δεν θα προσβάλλει θα ήταν χρήσιμη για μελλοντική χρήση) 

Από περιέργεια, πως θα απευθυνόσουν σε μια άγνωστη, προφανώς νέα πχ στην σερβιτόρα σε μια καφετέρια προσπαθώντας να της τραβήξεις την προσοχή για να παραγγειλεις; Δεν θα έλεγες κάτι σε στυλ "κοπελιά μπορείς να έρθεις μια στιγμή να παραγγείλουμε"; 

Οχι, δεν λες "κοπελια". Σαν decent human being θα την κοιταξεις και θα πεις "συγνωμη, μπορουμε να παραγγειλουμε (παρακαλω)?

Manners mate, manners.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, haris_216 είπε

Θα την κοίταζα και θα της έλεγα χαμογελαστά "Συγνώμη, μπορούμε να παραγγείλουμε;". Αυτό μόνο.
(το "κοπελιά" σαν όρος και σαν ύφος είναι απαξιωτικό)

Επεξ/σία από l337
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...