gnsX Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 10 ώρες πριν, ManFromEarth είπε Καλως. Μα γιατί, σε λίγο θα μας γινόντουσαν πουφ και θα μπορούσαμε να κάτσουμε πάνω τους, συνέχισε πλιζ 1 ώρα πριν, Ioanma είπε Διατροφή πέρνεις όποιος έχει την επιμέλεια των παιδιών!!! Αν τα παιδιά μετά το διαζυγιο τα παίρνει ο άντρας τότε η μητέρα υποχρεούται να δίνει διατροφή στον πατέρα!! Και το αντίστοιχο στην μητερα!!! Αν ο άντρας έχει λεφτά και πιστεύει ότι η γυναίκα του δεν δικαιούται τίποτα μπορεί να κάνει και άνετα πλέον ένα προγαμαμιαιο συμβόλαιο πριν το γάμο!! 2 υπογραφές είναι!! Ο νόμος διαφωνεί μαζί σου, δίνει διατροφή και χωρίς παιδιά αλλά αυτό είμαι σίγουρος ότι δεν θα σου αλλάξει γνώμη. Από κει και πέρα, δεν έχω στατιστικά να βρω πόσες διατροφές έχουν κερδίσει άντρες και πόσες οι γυναίκες αλλά κάτι μου λέει ότι θα είναι υπέρ των γυναικών, τζογαρω
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 1 hour ago, Ioanma said: [...] Διατροφή πέρνεις όποιος έχει την επιμέλεια των παιδιών!!! Αν τα παιδιά μετά το διαζυγιο τα παίρνει ο άντρας τότε η μητέρα υποχρεούται να δίνει διατροφή στον πατέρα!! Και το αντίστοιχο στην μητερα!!! Αν ο άντρας έχει λεφτά και πιστεύει ότι η γυναίκα του δεν δικαιούται τίποτα μπορεί να κάνει και άνετα πλέον ένα προγαμαμιαιο συμβόλαιο πριν το γάμο!! 2 υπογραφές είναι!! Δύο παρατηρήσεις: 1. Διατροφή δεν παίρνει μόνο όποιος έχει την επιμέλεια των παιδιών. 2. Προγαμιαίο συμβόλαιο δεν υφίσταται στην Ελλάδα. Και δεν επιτρέπεται.
haris_216 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τελικά αφήστε να μαντέψω. Στην Ελλάδα είμαστε μοντερνιστές όσον αφορά τα επίθετα και οπισθοδρομικοί αναφορικά με τα προγαμιαία. Και αφού αυτό που κάνουν στο εξωτερικό είναι συνήθως το σωστό θα προχωρήσουμε σε θέσπιση προγαμιαίου και σε απόσυρση του νόμου για το όνομα. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από haris_216 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Προγαμιαίο ακούω. Τελικά πως τη θέλουμε αυτή την (ελληνική) κοινωνία (και τους νόμους); Παλαιών αρχών ή μοντερνιστικούς; ΥΓ Το " προγαμαμιαιο " παραπέμπει αλλού Τα προγαμιαία συμβόλαια υπάρχουν απλα δεν είναι συχνά να γίνονται. Συνήθως τα κάνουν οι αντρες ή οι γυναίκες που έχουν από πίσω μια τεράστια περιουσια διότι ο νόμος λέει ότι όσα λεφτά βγάλουν μέσα στο γάμο μετά μοιράζονται εξ'αδιαιρετου και στους δύο ακόμα και αν τα έβγαλε ο ένας από τους δύο!! 20 λεπτά πριν, paredwse είπε Δύο παρατηρήσεις: 1. Διατροφή δεν παίρνει μόνο όποιος έχει την επιμέλεια των παιδιών. 2. Προγαμιαίο συμβόλαιο δεν υφίσταται στην Ελλάδα. Και δεν επιτρέπεται. 1. Και για ποιον άλλον λόγο να πάρει κάποιος διατροφή,; Επειδή τον άφησε;;; 2. Δεν το γνώριζα αυτό ότι δεν ισχύει στην Ελλάδα!! 36 λεπτά πριν, gnsX είπε Μα γιατί, σε λίγο θα μας γινόντουσαν πουφ και θα μπορούσαμε να κάτσουμε πάνω τους, συνέχισε πλιζ Ο νόμος διαφωνεί μαζί σου, δίνει διατροφή και χωρίς παιδιά αλλά αυτό είμαι σίγουρος ότι δεν θα σου αλλάξει γνώμη. Από κει και πέρα, δεν έχω στατιστικά να βρω πόσες διατροφές έχουν κερδίσει άντρες και πόσες οι γυναίκες αλλά κάτι μου λέει ότι θα είναι υπέρ των γυναικών, τζογαρω Θα ξανά γράψω την ίδια απάντηση που έδωσα πριν!! Εφόσον δεν έχεις να μου δώσεις μια απάντηση στο ερώτημα μου και πας εντελώς αλλού το θέμα Καλύτερα να μην απάντησής καν και να ασχοληθείς με κάτι άλλο!!! (Εφόσον θα κάνουμε πουφ και θα βγείτε από πάνω) Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος από εδώ μέσα να μου αλλάξει γνώμη και σκέψη επειδή το θέλει εκείνος/η και να κανω "πουφ" όπως χαρακτηρίζεις εσύ !!! 16 λεπτά πριν, haris_216 είπε Τελικά αφήστε να μαντέψω. Στην Ελλάδα είμαστε μοντερνιστές όσον αφορά τα επίθετα και οπισθοδρομικοί αναφορικά με τα προγαμιαία. Και αφού αυτό που κάνουν στο εξωτερικό είναι συνήθως το σωστό θα προχωρήσουμε σε θέσπιση προγαμιαίου και σε απόσυρση του νόμου για το όνομα. Ότι κάνουν στο εξωτερικό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα το σωστό!!! Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από Επισκέπτης
haris_216 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Ioanma είπε Ότι κάνουν στο εξωτερικό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα το σωστό!!! Εγώ το ξέρω (ίσως δεν "έπιασες" το ειρωνικό του κειμένου μου) Απλά διαφεύγει από κάποιους που χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα ότι "μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό". Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από haris_216
Iris_89 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) OP, γιατι δεν απευθυνεσαι σε δικηγορο ή σε καποιο ατομο που γνωριζει εκτενεστερα για το θεμα σου? Θα σου ειχαν απαντηθει ολες οι αποριες μεχρι τωρα you know.. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από Iris_89 Spelling
Glikos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Γιατί φαγώνεστε μερικοί? Να αλλάξει επώνυμο θέλει η κοπέλα, δεν σαν έβρισε το σπίτι. 3
SB_1957 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Απάντηση στο ερώτημα έχει δοθεί με αποφάσεις του ΣτΕ (Δ΄ τμήμα, αρ.1044/2010 και αρ. 4317/2011) τις οποίες μπορεί να επικαλεστεί στην αίτησή της προς το Δήμο ή τη Νομαρχία, για να μην την απορρίψουν, καθώς υπάρχει δεδικασμένο. Η αιτιολόγηση των αποφάσεων αναφέρει: «ναι μεν κατά το άρθρο 1388 του Αστικού Κώδικα, όπως ίσχυε μετά την αντικατάστασή του με το άρθρο 15 του ν. 1329/83 και πριν την συμπλήρωση του ανωτέρω άρθρου 15 με την προσθήκη σε αυτό τρίτης παραγράφου, δια του άρθρου 28 του ν. 3719/2008, ο γάμος δεν επάγεται μεταβολή του επωνύμου της συζύγου, ως προς τις έννομες σχέσεις αυτής, που δύναται πάντως να χρησιμοποιεί το επώνυμο του συζύγου της, με τη συναίνεσή του, στις κοινωνικές της σχέσεις, όμως, εκ τούτου ουδόλως έπεται, ότι αποκλείεται στην έγγαμη γυναίκα, μετά την τέλεση γάμου, να ζητήσει, κατά την διαδικασία και υπό τα προαπαιτούμενα του Ν./Δτος 2573/1953, την μεταβολή του επωνύμου της και την πρόσκτηση παρ' αυτής ως επωνύμου εκείνου του συζύγου της». «Η ερμηνεία δ' αυτή μάλιστα παρίσταται επιβεβλημένη εν όψει και της συνταγματικής κατοχυρώσεως του δικαιώματος της ελευθέρας αναπτύξεως της προσωπικότητας (άρθρο 5), καθώς και της προστασίας του γάμου και της οικογένειας (άρθρο 21)» Μήπως πρέπει να κλείσει το θέμα:
kourtembeu Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Παιδιά κλείστε το θέμα γιατί οι αρσενικές προοδευτικές φεμινίστριες έχουν βγάλει εξανθήματα. 1 2
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, haris_216 είπε Εγώ το ξέρω (ίσως δεν "έπιασες" το ειρωνικό του κειμένου μου) Απλά διαφεύγει από κάποιους που χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα ότι "μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό". Εσύ μάλλον έχεις έρθει και σχολιάζεις μόνο και μόνο για να κρίνεις τον άλλον!!!!
haris_216 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Ioanma είπε Εσύ μάλλον έχεις έρθει και σχολιάζεις μόνο και μόνο για να κρίνεις τον άλλον!!!! Ναι ρε κοπελιά Όσες απαντήσεις δεν σου αρέσουν είναι από κακούς που γουστάρουν να κρίνουν τον άλλο. Αλλά κι έτσι να είναι, τι σε νοιάζει η κριτική ενός αγνώστου; Και (να σε ενημερώσω και γι' αυτό) σε ένα δημόσιο φόρουμ να είσαι έτοιμη να δεχτείς και απαντήσεις που δεν θα σου αρέσουν. 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, haris_216 είπε Ναι ρε κοπελιά Όσες απαντήσεις δεν σου αρέσουν είναι από κακούς που γουστάρουν να κρίνουν τον άλλο. Αλλά κι έτσι να είναι, τι σε νοιάζει η κριτική ενός αγνώστου; Και (να σε ενημερώσω και γι' αυτό) σε ένα δημόσιο φόρουμ να είσαι έτοιμη να δεχτείς και απαντήσεις που δεν θα σου αρέσουν. Κοπελιά να πεις την μαμά σου !!!! Όχι όσες απαντήσεις δεν μου αρέσουν!!! Όσες απαντήσεις δεν κολλάνε στην ερώτηση που έκανα σε ένα φόρουμ!!! Οπότε μην λες τα δικά σου !!! Εφόσον εσύ δεν έχεις να δώσεις μια απάντηση στην ερώτηση μου δεν χρειάζεται να γράψεις καν!!! Δεν έκανα μια ερώτηση για να ακούσω της γνώμες σας για τον αν είναι σωστό ή είναι λάθος!!!! Δέχομαι άνετα της απάντησης εάν είσαι διατεθειμένος βέβαια να απαντήσεις στην ερώτηση μου και όχι να με κρίνεις!!!!
haris_216 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Ioanma είπε Κοπελιά να πεις την μαμά σου !!!! Όχι όσες απαντήσεις δεν μου αρέσουν!!! Όσες απαντήσεις δεν κολλάνε στην ερώτηση που έκανα σε ένα φόρουμ!!! Οπότε μην λες τα δικά σου !!! Εφόσον εσύ δεν έχεις να δώσεις μια απάντηση στην ερώτηση μου δεν χρειάζεται να γράψεις καν!!! Δεν έκανα μια ερώτηση για να ακούσω της γνώμες σας για τον αν είναι σωστό ή είναι λάθος!!!! Δέχομαι άνετα της απάντησης εάν είσαι διατεθειμένος βέβαια να απαντήσεις στην ερώτηση μου και όχι να με κρίνεις!!!! Δηλαδή τώρα σοβαρά; Δεν στράβωσες με το "ρε" και στράβωσες με το "κοπελιά"; Πραγματικά βρίσκεις κάτι το προσβλητικό σε αυτό; Γιατί προσωπικά δεν βρίσκω (αν κάποιος άλλος το βλέπει το ίδιο ας με ενημερώσει μήπως και το χρησιμοποιώ λάθος). Επί του θέματος τώρα αν θες απαντήσεις μόνο στην ερώτησή σου πας σε κάποιο νομικό και τα μαθαίνεις όλα. Αν ποστάρεις σε τμήμα φόρουμ που λέγεται "μπλα-μπλα" να είσαι έτοιμη να ακούσεις μπλα-μπλα. Όπως άλλωστε και σε όλα τα άλλα νήματα, όπου σπανίως οι απαντήσεις είναι αυτές που θα ήθελε ο νηματοθέτης. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, haris_216 είπε Δηλαδή τώρα σοβαρά; Δεν στράβωσες με το "ρε" και στράβωσες με το "κοπελιά"; Πραγματικά βρίσκεις κάτι το προσβλητικό σε αυτό; Γιατί προσωπικά δεν βρίσκω (αν κάποιος άλλος το βλέπει το ίδιο ας με ενημερώσει μήπως και το χρησιμοποιώ λάθος). Επί του θέματος τώρα αν θες απαντήσεις μόνο στην ερώτησή σου πας σε κάποιο νομικό και τα μαθαίνεις όλα. Αν ποστάρεις σε τμήμα φόρουμ που λέγεται "μπλα-μπλα" να είσαι έτοιμη να ακούσεις μπλα-μπλα. Όπως άλλωστε και σε όλα τα άλλα νήματα, όπου σπανίως οι απαντήσεις είναι αυτές που θα ήθελε ο νηματοθέτης. Δεν με πείραξε αποκλειστικά το "κοπελιά" ούτε το "ρε" αλλα όλα σου τα μηνύματα με πείραξαν!!!! Ναι είναι προσβλητικά όλα όσα έχεις γράψει!!!! Σε νομικό θα πάω αλλά ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος γνωρίζω δεν νομίζω ότι είναι το κακό αυτό!! Δεν με νοιάζει αυτό!!! Εσύ πάντως και μερικοί άλλοι δεν έχετε να δώσετε μια απάντηση στην ερώτηση μου και απλά κρίνετε και γράφεται ότι σαχλαμάρες σας έρθουν στον μυαλό για να περνάει η ώρα σας!!! Για να γράψει κάποιος μια ερώτηση σημαίνει ότι περιμένει μια απάντηση στην ερώτηση του και όχι να έρθει ο καθένας και να πει: " αυτό που λέω εγώ είναι σωστό και γιατί να το κάνεις;;; θα είσαι κτήμα του." Και ότι άλλο διάβασα το οποίο δεν κολλάει στην ερώτηση που έκανα διοτι δεν ρωτησα εαν το θεωρειται σωστο ή λάθος η αν είμαι παλαιών αρχών ή δεν είμαι και αν είμαι προοδευτική η όχι !!!!Δεν έχω να πω κάτι άλλο!!! Καλή σου ημέρα!!! Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα