Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, BlueBlade είπε Εννοείται πως δεν το έκαναν επειδή δεν είχατε ίδιο επώνυμο. Απλά συνηθίζετε η "ανάκριση" στα αεροδρόμια των ΗΠΑ. Ναι το ξέρω!! Δεν αφορούσε καθόλου το σχόλιο μου στο επίθετο. Το έγραψα απλά για να δώσω να καταλαβαιτε την περιέργεια των αμερικανών 21 ώρες πριν, l337 είπε Συντηρητισμός και κτητικότητα εις το τετράγωνο.... Εγώ έθεσα ένα ερώτημα που με απασχολεί πολύ . Αν κάποιοι εδώ μέσα σχολιάζουν μόνο και μόνο για να θίξουν τον άλλον καλύτερα να βρουν και να ασχολούνται με κάτι άλλο. Δεν ανάγκασα κανέναν να σχολιάσει νομίζω 8 ώρες πριν, ManFromEarth είπε Συγνωμη αλλα αυτο το "ειμαι παλαιών" τι σημαινει; Παλαιων Πατρων Γερμανος; Παλιών αρχών και νόμων σημαίνει!!!! 7 ώρες πριν, ManFromEarth είπε αντε ρε, κι εγω νομιζα οτι οντως ειναι ο Π.Π. Γερμανος! ευχαριστω για την διευκρινηση! Επομενη ερωτηση: Το να εισαι "παλαιων αρχων" σημαινει οτι γουσταρεις να αποκαλεισαι σαν κτημα του αντρα σου; Να πεταξεις με τη μια οποιοδηποτε προσωπικο σου στιγμα εχεις αφησει μεχρι το γαμο σου; Να αλλαξεις κατι τοσο δομικο για το ειναι σου, οπως η προσωπικη σου ταυτοτητα; Επειδή θα αλλάξω ένα επώνυμο δεν ακολουθούν από πίσω και όσα είπατε.!!!! Εγώ προσωπικά έκανα μια ερώτηση που με απασχολεί πολύ διότι έχω πάρει πολλές διαφορετικές απαντησεις. Δεν έκανα μια ερώτηση για να έρθει ο καθένας να με κρίνει και να πει ότι δεν είναι σωστό να το κάνεις και τα λοιπά.. Στα τελευταία σχόλια μόνο αντιδράσεις διακρίνω χωρίς να δώσετε καμία απάντηση στην ερώτηση μου. ΥΓ. Δεν θέλω να πάρω το επώνυμο το άνδρα μου για να μην έχω δυσκολίες. Θέλω να πάρω το ονομα του συζύγου μου επειδή είναι απλά δική μου απόφαση και το θέλω. Τέλος!! Παρακαλώ πολύ όποιος δεν έχει να δώσει μια απάντηση να σταματήσει να με κατακρίνει όλη την ώρα και απλά να προσπεράσει αυτό το θέμα!!! Ευχαριστώ! 4 ώρες πριν, ManFromEarth είπε καλα εννοειται. δεν αντιτιθεμαι σε αυτο. διατηρω ομως το δικαιωμα της γνωμης μου, και η γνωμη μου ειναι οτι η αλλαγη επωνυμου ειναι ενα τραγικο "εθιμο" το οποιο το μονο που κανει ειναι να διαιωνίζει την πατριαρχια. Το βλεπεις και στην περιπτωση εδω. Η ΟP ξεκινησε λεγοντας οτι θελει να εχει ιδιο ονομα με τον αντρα της για να μην εχει τυπικες δυσκολιες, αλλα στην προταση να παρει ο αντρας της το επιθετο της λεει οτι "δεν θα το εκανε ποτέ γιατι ειναι παλαιων". my 2 cents Μάλλον δεν έχετε καταλάβει καλά!!! Δεν έγραψα ποτέ να ότι θέλω να πάρω το ονομα του συζύγου μου για τυπικές δυσκολίες!!!! Είναι δική μου επιλογή!!! Αν διαβάσετε από την αρχή τη γράφω θα το καταλάβατε!! 21 ώρες πριν, l337 είπε Συντηρητισμός και κτητικότητα εις το τετράγωνο.... Όπως έγραψα και σε σχολιο αν δεν σας αρέσει το θέμα της ερώτησης μου και δεν έχετε να δώσετε απάντηση να μην σχολιάζετε καθόλου!!! Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2019 από Επισκέπτης
The_Judas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Το ότι δεν γίνεται πλέον αυτόματα η αλλαγή με τον γάμο, δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται. Θεωρητικά μπορείς να κάνεις όποια αλλαγή θέλεις στο όνομά σου και να πάρει οποιοδήποτε όνομα θέλεις, είτε του συζύγου σου είτε οποιοδήποτε άλλο.
tsioulak Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Ιωαννα, θα σε προτεινα να μην απαντας και να μην ασχολεισαι με τους "προοδευτικους", αστους να λενε τα δικα τους και απλα αγνοησε τους, διαφορετικα και τιποτα δεν προκειται να κερδισεις και ακομη και μπλεγμενη μπορει να βρεθεις. 2
ManFromEarth Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, tsioulak είπε Ιωαννα, θα σε προτεινα να μην απαντας και να μην ασχολεισαι με τους "προοδευτικους", αστους να λενε τα δικα τους και απλα αγνοησε τους, διαφορετικα και τιποτα δεν προκειται να κερδισεις και ακομη και μπλεγμενη μπορει να βρεθεις. Δεν θελω να στο χαλασω αλλα "προοδευτικοι" οπως ειρωνικα σχολιαζεις με τα quotes, ηταν γι αυτο το θεμα το 1980τοσο που ο Παπανδρου αλλαξε το νομο. Εν ετει 2019 δεν ειναι προοδευτισμος να μην αναφερεται η γυναικα ως κτημα του αντρα. Ειναι το μινιμουμ του σεβασμου προς τη συνανθρωπο. Εξαλλου το ειπε και η OP. Ειναι "παλαιων αρχων και νομων", και περηφανη γι αυτο. Επομενως δεν ειμαστε εμεις οι "προοδευτικοι" , απλως καποιοι ειναι σαν τον Ποποτα απο το καφε της χαρας 6 ώρες πριν, Ioanma είπε ΥΓ. Δεν θέλω να πάρω το επώνυμο το άνδρα μου για να μην έχω δυσκολίες. Θέλω να πάρω το ονομα του συζύγου μου επειδή είναι απλά δική μου απόφαση και το θέλω. Λαθος μου τοτε, νομιζα οτι σε νοιαζει για τις δυσκολιες. Αφου το κανεις μονο και μονο επειδη το θελεις, ακομα χειροτερα κατα τη γνωμη μου. 1
Iris_89 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, ManFromEarth είπε Δεν θελω να στο χαλασω αλλα "προοδευτικοι" οπως ειρωνικα σχολιαζεις με τα quotes, ηταν γι αυτο το θεμα το 1980τοσο που ο Παπανδρου αλλαξε το νομο. Εν ετει 2019 δεν ειναι προοδευτισμος να μην αναφερεται η γυναικα ως κτημα του αντρα. Ειναι το μινιμουμ του σεβασμου προς τη συνανθρωπο. Εξαλλου το ειπε και η OP. Ειναι "παλαιων αρχων και νομων", και περηφανη γι αυτο. Επομενως δεν ειμαστε εμεις οι "προοδευτικοι" , απλως καποιοι ειναι σαν τον Ποποτα απο το καφε της χαρας Λαθος μου τοτε, νομιζα οτι σε νοιαζει για τις δυσκολιες. Αφου το κανεις μονο και μονο επειδη το θελεις, ακομα χειροτερα κατα τη γνωμη μου. Mate, let her be. Please. 1 1
ManFromEarth Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, Iris_89 είπε Mate, let her be. Please. Καλως.
Zerg13 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Καθε παραξενη ερωτηση και νεο account... 1
SB_1957 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Στις 27/1/2019 στις 8:45 ΜΜ, Ioanma είπε Σε λίγους μήνες παντρεύομαι και θέλω να πάρω το επίθετο του άνδρα μου. Είχα μια κουβέντα με μια φίλη μου η οποία από προσωπικής της εμπειρία μου είπε ότι πλέον είναι αδύνατον στην Ελλάδα να πάρει η γυναίκα το ονομα του συζύγου της... Κανένα πρόβλημα τελικά, καθώς υπάρχει απόφαση του ΣτΕ, που επιτρέπει στη σύζυγο μετά το γάμο να ζητήσει να έχει το επώνυμο του συζύγου. https://www.naftemporiki.gr/printStory/294626 http://atheativia.psichogios.gr/2013/12/blog-post_23.html 1
Mhlogiatros Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Βολεύει για το κοινό βιβλιάριο τραπέζης και πιστωτικές άδειασμα με fast-track διαδικασίες κάθε μήνα no questions asked . Aμα τελειώσουν πάμε σε άλλες έννοιες βλέπε διαζύγιο Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από Mhlogiatros
Fortistis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Ioanma είπε Δεν έγραψα ποτέ να ότι θέλω να πάρω το ονομα του συζύγου μου για τυπικές δυσκολίες!!!! Νομίζω πως δεν θυμάσαι τι γράφεις: Στις 27/1/2019 στις 8:45 ΜΜ, Ioanma είπε Διότι εγώ και ο μέλλοντικος σύζυγος μου ήμαστε κάτοικοι εξωτικου θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα δεν δεν αποκτήσω το επώνυμο του... θα κάνουμε θρησκευτικό γάμο στην Ελλάδα αλλά παρόλα αυτά στης περισσότερες χώρες της Ευρώπης εάν δεν έχεις το ονομα του συζύγου σου σου προκαλεί πρόβλημα γιατί δεν αποδεικνύεις ότι είστε ανδρόγυνο... Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από Fortistis
kostaskalamatas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Ρε κουλτουδιαριδες της πενταρας!! Δε διαβαζετε, οτι , η κοπελα Επιθυμει να εχει το επωνυμο του αντρος της????? - Ε π ι θ υ μ ε ι!!! Επειδη δεν ειστε η "κορωνα" στο νομισμα του φασισμου, αυτο δε σημαινει οτι δεν ειστε και τα "γραμματα" Μπορει η κοπελα να εχει νομοτυπικα θεματα-οπως και εξηγησε- και να μη θελει να εχει ουτε αυτες τις μικροενοχλησεις στα διαδικαστικα της θεματα. Μπορει να να εχει εθιμικους και θρησκευτικους φραγμους και αισθανεται καλυτερα να κανει την παραπανω ενεργεια. Μπορει τα πεθερικα της να της συμπεριφερθηκαν απταιστα και να νοιωθει ηθικα καλυτερα, παιρνωντας το επωνυμο τους. Μπορει στο κατω κατω, να τη λενε και Κλανοκωλαριδου και να θελει να εχει το επωνυμο του αντρος της, γιατι μπορει να ειναι πιο ευηχο. Εκαστος, εχει καθε δικαιωμα να κανει οτι θελει, απο τη στιγμη που δεν ενοχλει τον αλλο. Ακομα και αν δημιουργησει οποιοδηποτε μελλοντικο προβλημα στη ζωη της, μια τετοια ενεργεια, ας το δεχθει και ας προσπαθησει να βρει παλι μια λυση. Λυπαμαι πολυ κοπελια, αλλα δεν εχω την εμπειρια, ή καποια νομικη γνωση να σε βοηθησω. σταματαω εδω, για να δωσω χωρο στους γνωστες να σε βοηθησουν. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, Zerg13 είπε Καθε παραξενη ερωτηση και νεο account... 47 λεπτά πριν, Fortistis είπε Νομίζω πως δεν θυμάσαι τι γράφεις: Μια χαρά θυμάμαι τι γράφω!! Δεν έγραψα ότι ο Κύριος λόγος που θέλω να πάρω το επίθετό του είναι για της δυσκολίες!!! Αυτό εννοούσα 9 ώρες πριν, Zerg13 είπε Καθε παραξενη ερωτηση και νεο account... Για εσάς μπορεί να είναι παράξενη ερώτηση για άλλους όχι!! Μην τους βάζετε όλους σε ένα σάκο!!! 10 λεπτά πριν, kostaskalamatas είπε Ρε κουλτουδιαριδες της πενταρας!! Δε διαβαζετε, οτι , η κοπελα Επιθυμει να εχει το επωνυμο του αντρος της????? - Ε π ι θ υ μ ε ι!!! Επειδη δεν ειστε η "κορωνα" στο νομισμα του φασισμου, αυτο δε σημαινει οτι δεν ειστε και τα "γραμματα" Μπορει η κοπελα να εχει νομοτυπικα θεματα-οπως και εξηγησε- και να μη θελει να εχει ουτε αυτες τις μικροενοχλησεις στα διαδικαστικα της θεματα. Μπορει να να εχει εθιμικους και θρησκευτικους φραγμους και αισθανεται καλυτερα να κανει την παραπανω ενεργεια. Μπορει τα πεθερικα της να της συμπεριφερθηκαν απταιστα και να νοιωθει ηθικα καλυτερα, παιρνωντας το επωνυμο τους. Μπορει στο κατω κατω, να τη λενε και Κλανοκωλαριδου και να θελει να εχει το επωνυμο του αντρος της, γιατι μπορει να ειναι πιο ευηχο. Εκαστος, εχει καθε δικαιωμα να κανει οτι θελει, απο τη στιγμη που δεν ενοχλει τον αλλο. Ακομα και αν δημιουργησει οποιοδηποτε μελλοντικο προβλημα στη ζωη της, μια τετοια ενεργεια, ας το δεχθει και ας προσπαθησει να βρει παλι μια λυση. Λυπαμαι πολυ κοπελια, αλλα δεν εχω την εμπειρια, ή καποια νομικη γνωση να σε βοηθησω. σταματαω εδω, για να δωσω χωρο στους γνωστες να σε Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!! Αν και δεν νομίζω να βγάζω άκρη γιατί από τα 10 άτομα που έχουν απάντηση μόνο οι 2-3 μου έχουν δώσει μια απάντηση διότι οι άλλοι μόνο κατακρινουν!!
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, ManFromEarth είπε Δεν θελω να στο χαλασω αλλα "προοδευτικοι" οπως ειρωνικα σχολιαζεις με τα quotes, ηταν γι αυτο το θεμα το 1980τοσο που ο Παπανδρου αλλαξε το νομο. Εν ετει 2019 δεν ειναι προοδευτισμος να μην αναφερεται η γυναικα ως κτημα του αντρα. Ειναι το μινιμουμ του σεβασμου προς τη συνανθρωπο. Εξαλλου το ειπε και η OP. Ειναι "παλαιων αρχων και νομων", και περηφανη γι αυτο. Επομενως δεν ειμαστε εμεις οι "προοδευτικοι" , απλως καποιοι ειναι σαν τον Ποποτα απο το καφε της χαρας Λαθος μου τοτε, νομιζα οτι σε νοιαζει για τις δυσκολιες. Αφου το κανεις μονο και μονο επειδη το θελεις, ακομα χειροτερα κατα τη γνωμη μου. Επειδή θα αποκτήσεις το ονομα του συζύγου σου δεν σημασία ότι θα χαρακτηρίζεται "κτήμα " του!!! Έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε!!! Απλά θα έχεις το ονομα του!!! Ναι είμαι περήφανη που έστω υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θέλουν να το κάνουν αυτό!!! Δεν βρίσκω που είναι το ακόμα χειρότερα εγώ!!!! Επειδή επιθυμώ να πάρω το ονομα του αντρα μου!! Αν είναι έτσι ρε συ να αλλάξει και ο νόμος εντελώς να μην παίρνουν τα παιδιά το ονομα του πατέρα αλλά της μητέρας η της γιαγιάς και του παππού!!! Εεε;;; Μόλις τώρα, Zerg13 είπε Κλανοκωλαριδου σε ειπε και εκανες like! Όχι απλά όσα είπε ήταν σωστά!! Επειδή έθεσε στην τύχη ένα επίθετο δεν κολλάω εκεί πέρα 18 ώρες πριν, gnsX είπε Ακριβώς αυτό! Για αυτό θα έπρεπε και στα διαζύγια να βγαίνει διατροφή υπέρ του ανδρός και η γυναίκα να συνεχίζει τον τρόπο και το επίπεδο ζωής που είχε πριν τον γάμο και να μην βγαίνουν αποφάσεις όπου λένε ότι θα πρέπει να συνεχίσει αυτόν που είχε στον γάμο, ειδικά αν ο άντρας έχει λεφτά. ΥΓ: Δεν είμαι υπέρ του "εθίμου" με το όνομα Διατροφή πέρνεις όποιος έχει την επιμέλεια των παιδιών!!! Αν τα παιδιά μετά το διαζυγιο τα παίρνει ο άντρας τότε η μητέρα υποχρεούται να δίνει διατροφή στον πατέρα!! Και το αντίστοιχο στην μητερα!!! Αν ο άντρας έχει λεφτά και πιστεύει ότι η γυναίκα του δεν δικαιούται τίποτα μπορεί να κάνει και άνετα πλέον ένα προγαμαμιαιο συμβόλαιο πριν το γάμο!! 2 υπογραφές είναι!!
haris_216 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Προγαμιαίο ακούω. Τελικά πως τη θέλουμε αυτή την (ελληνική) κοινωνία (και τους νόμους); Παλαιών αρχών ή μοντερνιστικούς; ΥΓ Το " προγαμαμιαιο " παραπέμπει αλλού 41 λεπτά πριν, Ioanma είπε Αν ο άντρας έχει λεφτά και πιστεύει ότι η γυναίκα του δεν δικαιούται τίποτα μπορεί να κάνει και άνετα πλέον ένα προγαμαμιαιο συμβόλαιο πριν το γάμο!! 2 υπογραφές είναι!! Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από haris_216
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα