Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Οπως λεει κ ο τιτλος εχω απορια αν χρειαζεται να εγκαθιστουμε εξτρα τον driver της καθε συγκεκριμενης οθονης. 

Οθονη εχω την DELL SE2717H (75hz με freesync), στο site της συγκεκριμενης οθονης δινει εναν driver του 2016 αν θυμαμαι καλα για κατεβασμα. Λογισμικο χρησιμοποιω Windows 10 x64.

Αυτα που παρατηρησα με δυο καρτες γραφικων που μια nvidia κ μια AMD ειβαι τα εξης.

Με την nVidia καρτα, προτου περασω τον driver, μεγιστο refresh rate που μου επετρεπε ηταν 60hz. Επισης στη διαχειρηση συσκευων - οθονη - την εδειχνε ως generic pnp. 

Μολις περασα τον driver της, μου εμφανιζε πλεον την επιλογη 75hz, κ στη διαχειρηση συσκευων την εδειχνε με την ονομασια της (se2717h)

Επειτα αποκτησα μια AMD καρτα (αυτη που εχω αυτη τη στιγμη) εκανα φρεσκια καθαρη εγκατασταση των Windows 10 και σαν μεγιστο refresh rate μου εμφανιζε 75hz χωρις να εχω καν εγκαταστησει τον driver της. Μαλιστα μου το προτεινε ο adrenaline 2019 σαν προτεινομενη ρυθμιση. 

Στη διαχειρηση συσκευων ομως την παρουσιαζει ως Generic pnp.

Απο οτι καταλαβαινω δουλευει με ενσωματωμενο driver των Windows. Με λιγο ψαξιμο στο διαδυκτιο ειδα αρκετους να υποστηριζουν οτι δε χρειαζεται ο driver της κ ειβαι περιττος κ οτι των windows κανει μια χαρα τη δουλεια του. Αλλοι υποστηριζαν οτι στη διαχειρηση συσκευων πρεπει να δειχνει την κανονικη της ονομασια δηλαδη το μοντελο της. Αυτο γινεται με εγκατασταση του driver.

Εγω μεχρι στιγμης δε τον εγκαταστησει, παιζω παιχνιδια και δεν εχω δει καποιο προβλημα. Απλα εχω απορια για ποιο λογο τον εχουν βγαλει κ αν χρειαζεται τοτε να τον εγκαταστησω.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Και γτ να μην τον περασεις τον driver ρε συ? Θα εχεις και την δυνατοτητα ρυθμισεων της οθονης χωρις να πρεπει να πατας τα κουμπια της οθονης.

Ευχαριστω για την απαντηση! Θα τον εγκαταστησω, κακο δε του κανει!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...