Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
29 minutes ago, Γιαννης Κουπερ said:

Απο τη δικια σου την εμπειρια πιστευεις οτι μετα απο πολυ καιρο θα φτασω να λεω "Α ναι, εχω και εγω αλλα τα ξεχασα, τιποτα δεν ειναι"

Μακαρι :(

Αν όλη τη μέρα προσπαθείς να τα δεις κάνοντας focus σε αυτά, δεν θα αλλάξουν και πολλά (μη σου πω πως θα αρχίσεις να εντοπίζεις και περισσότερα...).

Νομίζω πως όταν χαλαρώσεις τότε θα αρχίσεις να μην τα παρατηρείς και τόσο έντονα. :) 

• Like 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Γιαννης Κουπερ είπε

Γεια σε ολους... Τα απεκτησα και εγω και εχω τρελαθει στην κυριολεξια... Εχω φτασει στο κατοφλι της καταθλιψης... Πηγα στον καλυτερο γιατρο και αφου μου εκανε ολες τις εξετασεις με τα καλυτερα μηχανηματα μου ηπε πως εχω 2 απολυτα υγειη ματια και τα floaters σε μενα ειναι φυσιολογικα και ο,τι τωρα πια τα παντρευτικα... Απο τοτε προσπαθω να τα συνηθισω αλλα δεν μπορω... Εχω ψαξει τα παντα πανω σε αυτο το θεμα και εμαθα πολλα αλλα καποια δεν τα καταλαβα και θα ηθελα να μου εξηγησουν ατομα που τα εχουν και μονο... Με το χρονο γινονται καλυτερα;;; Υπαρχει περιπτωση να φυγουν η να γινουν λιγοτερο ενοχλητικα;;; Οντως ο εγκεφαλος τα φιλτραρει και τα αγνοει;;; Και ποσο καιρο περιπου κανουν αυτες οι διαδικασιες;;;

Ειμαι 30 χρονων και τα εμφανισα πριν 1 μηνα περιπου...

Αν θες να τα ανταλλαξουμε... Να σου δωσω τα δικα μου με χαμηλη οπτικη οξυτητα και να παρω τα δικα σου με αυτα τα floaters βαλε και φωτοψιες δεν εχω προβλημα απο το να βλεπεις θολα!!! Μην εισαι αχαριστος που εχεις και καταθλιψη.. Τοτε εμεις οι γκαβοι εχουμε πεθανει και δεν το ξερουμε!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολυ ευχαριστως συνονοματε... Ας αλλαξουμε και μετα θα βαλω και τα γυαλια σου και θα βλεπω μια χαρα... Αν δεν ξερεις πως βλεπει ο αλλος και τι ασχημο ειναι ξαφνικα να πεταγονται μυγακια και ιστοι αραχνης μπροστα του και να τα πετας εξω απο το οπτικο του πεδιο συνεχεια και τα νιωθεις οτι τρελενεσαι μη μιλας... Και οι φωταψιες σημενουν οτι κανει ασχημη αποκολληση και τυφλωνεσε να ξερεις... Σε καταλαβαινω αλλα ολοι μας κατι περναμε και μας ριχνει, ο καθενας ειναι διαφορετικος χαρακτηρας και αντιδραει αλλιως... 1000 φορες να ειχα μυωπια παρα αυτο που εχω γιατι θα εβαζα τα γυαλια μου και θα εβλεπα χωρις να με βασανιζει τιποτα!!!

Σευχαριστω για τις συμβουλες σου αλλα δεν μου αρεσει ο τροπος σου, το ξερω οτι αυτα που ειπα μετα απο καιρο θα τα μετανιωσω αλλα αυτη τη στιγμη ετσι εσθανομαι...

Επεξ/σία από Γιαννης Κουπερ
Δημοσ.

Έχω και γω τέτοιες αμοιβάδες στην όρασή μου αλλά δεν ξέρω πότε ακριβώς εμφανίστηκαν, δηλαδή δεν νομίζω ότι έγινε απότομα.

Τα παρατηρώ καμιά φορά όταν βλέπω την οθόνη του υπολογιστή. Στον υπολογιστή κάθομαι βέβαια όλη μέρα αλλά τα παρατηρώ μια φορά το μήνα ξερωγώ. Τα βλέπω για λίγο, εκνευρίζομαι, αλλά μετά τα ξεχνάω και φεύγουν.

Δεν είμαι σίγουρος υπο ποιες συνθήκες κάνουν την επανεμφάνισή τους, ίσως η κούραση, ίσως άμα τύχει να αλληθωρίσω για λίγο ή κάτι άλλο. Τα παρατήρησα βεβαία τώρα που διάβαζα αυτό το νήμα οπότε μάλλον το να τα ξεχάσεις είναι καλή συμβουλή. Είναι σαν τικ, άμα τους δίνεις σημασία όλη την ώρα θα υποφέρεις, άμα τα ξεχάσεις θα φύγουν

• Moderators
Δημοσ.

Eχω κι εγω ενα ηλιθιο floater το οποιο το ανακαλυψα πριν αρκετα χρονια. Το αγνοω συνηθως, το βλεπω υπο προυποθεσεις, οταν κοιταζω οριζοντα ή σε πολυ ανοιχτοχρωμo φοντο. Σιγα σιγα το αγνοεις παντως. Εμενα μου ειχε ανοιξει τα ματια (pun intended) το επεισοδιο απο το Family Guy παρεμπιπτοντως :lol:

Spoiler

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Carbide δεν θελω να σε τρομαξω αλλα ειναι συνεχεια εκει, δεν φευγουν και ξαναρχονται, απλα δεν τα παρατηρεις... Ειναι συμπυκνωσεις του υαλοηδους που καταρεει με τα χρονια, πρεπει να πας στον οφθαλμιατρο ακομα και χρονια να τα εχεις για να σου κανει βυθοσκοπυση και να σιγουρευτεις οτι δεν σου κανει ζημια... Σπανιο να σου κανει ζημια παντως αλλα δες το, με τα ματια δεν πεζεις!!!

Επεξ/σία από Γιαννης Κουπερ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω κι εδω κ μερικα χρονια, στην αρχη ηταν απιστευτα εκνευριστικα αλλα εμαθα να ζω με αυτα κ πλεον σπανια θα τα "δω". Εχω μυωπια κ αστιγματισμο απο αρκετα μικρη, no worries.

Να προσθεσω πως απεκτησε κι ο πατερας μου στα 40 κατι του floaters, αλλα εκανε laser, αφου πηγε σε 3 διαφορετικους γιατρους, καθως η αιτια και οι επιπτωσεις ηταν διαφορετικες.

Επεξ/σία από Iris_89
Δημοσ.

Stormrain αν ειναι μονο ενα καλα εισαι... Στο επεισοδιο μου εκανε εντυπωση ποσοι χιλιαδες εγραψαν στα σχολια οτι εχουν floaters...

Iris μετα απο LASIK και απο YAG ειναι συνηθισμενο φαινομενο και θεωρω πως θα επρεπε να εξηγουν στον κοσμο απο πριν ολες τις "επιπλοκες" Ποσο καιρο σου πηρε να τα συνηθισεις;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Γιαννης Κουπερ είπε

Stormrain αν ειναι μονο ενα καλα εισαι... Στο επεισοδιο μου εκανε εντυπωση ποσοι χιλιαδες εγραψαν στα σχολια οτι εχουν floaters...

Iris μετα απο LASIK και απο YAG ειναι συνηθισμενο φαινομενο και θεωρω πως θα επρεπε να εξηγουν στον κοσμο απο πριν ολες τις "επιπλοκες" Ποσο καιρο σου πηρε να τα συνηθισεις;;;

Μερικες εβδομαδες, το πολυ 2 μηνες. Απλα δεν εστιαζω σε αυτα, επισης δεν τα εχω 24/7. Μερικες φορες θα ειναι εντονα οποτε αναγκαστικα θα τα προσεχω. Πηγαινω σε οφθαλμιατρο ανα 6 μηνες κ με περναει απο κοσκινο, ολα μια χαρα.

Επισης ο πατερας μου δεν εκανε ουτε lasik ουτε yag. Ηταν 20 χρονια πριν αλλα ειχε να κανει με την πιεση του ματιου.

Επεξ/σία από Iris_89
Δημοσ.

Ψυχραιμια κ παλι.Εχω δεκαδες ειναι σαν μαχη στο starwars,Ομως με το καιρο τα ξεχνας,επισης το βραδυ λογικα ησυχαζεις κ δεν τα βλεπεις.Μη μασας ειναι απλα ο πρωτος καιρος που σε απασχολουν πολυ κ τρομαζεις,τα πραγματα θα βελτιωθουν στο υπογραφω.Επισης καλο θα ηταν να παρεις γυαλια με ειδικο φιλτρο για τον η/υ που ξεκουραζουν τα ματια.Να ξερεις οτι δεν φευγουν απλα πεφτουν προς τα κατω με τα χρονια,επισης τα αγνοει ο εγκεφαλος σου κ τα βλεπεις σπανια.Καταλαβαινω οτι σε εχει παρει απο κατω,πιστεψε με το πρωτο καιρο ολοι μας φρικαρουμε,ομως με το καιρο χαλαρωνεις κ γινεται φουλ καλυτερη η κατασταση. Επειδη υποφερω κ απο αλλο θεμα χρονια(καθημερινος πονος χωρις να εχει γιατρεια) τα μυγακια δεν ειναι τιποτα καθως με το καιρο περνανε.Θα πρεπει να δωσεις μια μαχη με το μυαλο σου κ τη ψυχοσυνθεση σου και να χαλαρωσεις.Σου υποσχομαι οτι σε λιγο καιρο θα ειναι καλυτερα.Δες την αλλιως στραβωσε πες δε θα με παρει απο κατω.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Γιαννης Κουπερ είπε

Carbide δεν θελω να σε τρομαξω αλλα ειναι συνεχεια εκει, δεν φευγουν και ξαναρχονται, απλα δεν τα παρατηρεις... Ειναι συμπυκνωσεις του υαλοηδους που καταρεει με τα χρονια, πρεπει να πας στον οφθαλμιατρο ακομα και χρονια να τα εχεις για να σου κανει βυθοσκοπυση και να σιγουρευτεις οτι δεν σου κανει ζημια... Σπανιο να σου κανει ζημια παντως αλλα δες το, με τα ματια δεν πεζεις!!!

Ναι όταν λέω ότι φεύγουν αυτό εννοώ, ότι δεν τα βλέπεις καθόλου κατά καιρούς, όχι ότι εξαφανίζονται από το ίδιο το μάτι. Αλλά αυτό είναι good enough αφού το θέμα είναι μάλλον εμφανησιακό.

Τώρα για το αν έχει ζημιά θα πρέπει να το κοιτάξω κάποια στιγμή όταν τύχει να πάω σε γιατρό αλλά αφού τα έχω τόσο καιρό δεν το βιάζομαι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...