Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους... Τα απεκτησα και εγω και εχω τρελαθει στην κυριολεξια... Εχω φτασει στο κατοφλι της καταθλιψης... Πηγα στον καλυτερο γιατρο και αφου μου εκανε ολες τις εξετασεις με τα καλυτερα μηχανηματα μου ηπε πως εχω 2 απολυτα υγειη ματια και τα floaters σε μενα ειναι φυσιολογικα και ο,τι τωρα πια τα παντρευτικα... Απο τοτε προσπαθω να τα συνηθισω αλλα δεν μπορω... Εχω ψαξει τα παντα πανω σε αυτο το θεμα και εμαθα πολλα αλλα καποια δεν τα καταλαβα και θα ηθελα να μου εξηγησουν ατομα που τα εχουν και μονο... Με το χρονο γινονται καλυτερα;;; Υπαρχει περιπτωση να φυγουν η να γινουν λιγοτερο ενοχλητικα;;; Οντως ο εγκεφαλος τα φιλτραρει και τα αγνοει;;; Και ποσο καιρο περιπου κανουν αυτες οι διαδικασιες;;;

Ειμαι 30 χρονων και τα εμφανισα πριν 1 μηνα περιπου...

• Sad 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ήμου μύωπας από τα 6 μου μέχρι που στα 21 έκανα επέμβαση laser. Floaters είχα όσο μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου, γι'αυτό μάλλον τα έχω συνηθίσει και δε με ενοχλούν.
Το μόνο που μπορώ να σε συμβουλέψω είναι κουράγιο και υπομονή... θα τα συνηθίσεις. Οι άλλες σου επιλογές δεν είναι και πολύ ευχάριστες, άσε που μπορεί στη τελική να μην αποδειχθούν και αποτελεσματικές: https://www.healthline.com/health/how-to-get-rid-of-eye-floaters 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Γιαννης Κουπερ είπε

Γεια σε ολους... Τα απεκτησα και εγω και εχω τρελαθει στην κυριολεξια... Εχω φτασει στο κατοφλι της καταθλιψης... Πηγα στον καλυτερο γιατρο και αφου μου εκανε ολες τις εξετασεις με τα καλυτερα μηχανηματα μου ηπε πως εχω 2 απολυτα υγειη ματια και τα floaters σε μενα ειναι φυσιολογικα και ο,τι τωρα πια τα παντρευτικα... Απο τοτε προσπαθω να τα συνηθισω αλλα δεν μπορω... Εχω ψαξει τα παντα πανω σε αυτο το θεμα και εμαθα πολλα αλλα καποια δεν τα καταλαβα και θα ηθελα να μου εξηγησουν ατομα που τα εχουν και μονο... Με το χρονο γινονται καλυτερα;;; Υπαρχει περιπτωση να φυγουν η να γινουν λιγοτερο ενοχλητικα;;; Οντως ο εγκεφαλος τα φιλτραρει και τα αγνοει;;; Και ποσο καιρο περιπου κανουν αυτες οι διαδικασιες;;;

Ειμαι 30 χρονων και τα εμφανισα πριν 1 μηνα περιπου...

Ελα μωρέ Γιάννη, όχι και κατάθλιψη! Εγώ τα έχω περίπου 10 χρόνια τώρα και πλέον τα έχω συνηθίσει τόσο που ξεχνάω ότι υπάρχουν. Προφανώς είναι έντονο σε σένα επειδή όπως λες σου εμφανίστηκαν πριν μόλις ένα μήνα, και τους δίνεις σημασία. Αλλά μην το κάνεις αυτό γιατί το μόνο που επιβαρύνεται είναι η ψυχολογία σου. Αν θες να τα διώξεις για λίγο από το κέντρο του ματιού, τότε κοίτα δεξιά ή αριστερά. Πραγματικά τα floaters δεν είναι κάτι σπουδαίο και δεν χρειάζεται να μεγαλοποιείς την κατάσταση, cool.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σευχαριστω που απαντησες Nick...

Καταλαβα, απλα εγω σαν χαρακτηρας ειμαι καπως και αυτο τωρα με γονατισε, κανω προσπαθειες αλλα οταν τα πιασω στα ματια μου ειμαι να τα σπασω ολα!!! Σε σενα μειωθηκαν λιγο η απλα τα συνηθισες;;;

Επεξ/σία από Γιαννης Κουπερ
  • Like 1
Δημοσ.

Φιλε Γιαννη επαθα το ιδιο πριν 6 χρονια.Σε καταλαβαινω απολυτα,ειχα παει κ εγω να τρελαθω,ηταν στο κεντρο της ορασης μου κ γινοταν χαμος!Δυστυχως η μονη λυση ειναι η υπομονη,οντως με το καιρο τα συνηθιζεις και τα μπλοκαρει ο εγκεφαλος σου οπως επισης μετακινουνται κ προς τα κατω.Κανε υπομονη,υπαρχει κ μια μεθοδος στην αμερικη που τα χτυπανε με λειζερ και γινονται μικροτερα κτλ.Ο χρονος ειναι φιλος σου στη προκειμενη περιπτωση,οτι θες στειλε μου κ πμ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Yag laser floaters vitreolysis και το κανουν ολα τα μεγαλα μαγαζια και στην ελλαδα..

Ολα τα λειζερ βεβαια ειναι εφεύρεση 20ετιας οποτε κανεις δεν ξερει τα αποτελεσματα μετα απο π.χ. 30 40χρονια

Το τζελ τ ματιου οσο μεγαλωνεις στεγνωνει κ αφηνει κενα...

Υ.γ. τα απεκτησα μετα απο lasik..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Φίλε μου τα απέκτησα πρώτη φορά όταν ήμουν λύκειο ακόμα, έτρεχα στους γιατρούς και μου είπαν τα ίδια με σένα.

Στην αρχή με ενοχλούσαν πάρα πολύ αλλά με τον καιρό τα ξεχνάς.

Κάποιες φορές τυχαίνει και τα βλέπω αλλά το 99% του χρόνου δεν καταλαβαίνω την ύπαρξη τους.

Τώρα που εστίασα σε αυτά πετάχτηκε ένα κι το βλέπω 😛

• Like 1
Δημοσ.

Τιποτα δεν ειναι μετα απο λιγο καιρο θα κατσουνε στο πλαι και δε θα κανουνε σκια στον αμφιφλιστροειδη

και ετσι δε θα βλεπεις τα μαυρακια στην κεντρικη οραση.

Αυτο πραγματικα δεν ειναι τιποτα πρεπει να ομως να εχεις λιγο προσοχη να μην βαζεις πιεσεις σκυψιματα τον πρωτο καιρο

Γιατι οπως ξεκολλαει το υαλοειδες μπορει να καμμια ρωγμη στον αμφιφλιστροειδη και αυτο ειναι πολυ σοβαρο προβλημα

(αν συμβει κατι τετοιο χανεις οραση και πρεπει να πας αμεσως στα επειγοντα)...

Αν ειναι να παθεις καταθλιψη γι αυτο που να σου τυχει τιποτα σοβαρο οπως προβλημα στην οραση..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε Razgriz σευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον... Οπως ο εγκεφαλος τελικα σε βοηθαει, ετσι μπορει και να σε ριξει και στις χειροτερες λουμπες οπως κανει με μενα... Πολυ ελπιδοφορο οτι καθονται σιγα σιγα προς τα κατω και σευχαριστω που το ηπες!!!

• Super Moderators
Δημοσ.

Παιδιά τα έχουμε ξαναπεί. Ακολουθήστε τις συμβουλές των γιατρών σας και μην ψάχνετε στο internet για λύσεις και ...παρηγοριές! 

Btw και γω τα έχω απο μικρός και τώρα στα 40 μου είναι πολλά αλλά τα ...έχω εκπαιδεύσει και τα μετακινώ όπου θέλω! 😛 Μόνο σε πολύ φωτεινά/λευκά σημεία τα βλέπω περισσότερο αλλά οκ ας πούμε πως τα έχω συνηθίσει!  😛 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε Bill εγω δεν ημουν στη συζητηση και δεν ξερω τι εχετε πει... Παντως μπορω να πω οτι με εχετε βοηθησει παρα πολυ εδω...

Ξερω ατομα που κυνηγανε τα φλοτερς με τα ματια και γελανε με αυτο που τους ετυχε αλλα ξερω και ατομο (εμενα) που εσθανομαι οτι εχω τελειωσει!!!

• Super Moderators
Δημοσ.
24 minutes ago, Γιαννης Κουπερ said:

Φιλε Bill εγω δεν ημουν στη συζητηση και δεν ξερω τι εχετε πει... Παντως μπορω να πω οτι με εχετε βοηθησει παρα πολυ εδω...

Ξερω ατομα που κυνηγανε τα φλοτερς με τα ματια και γελανε με αυτο που τους ετυχε αλλα ξερω και ατομο (εμενα) που εσθανομαι οτι εχω τελειωσει!!!

Καλά νομίζω πως γίνεσαι λίγο υπερβολικός με το "έχω τελειώσει"! 😛

Σε κάθε περίπτωση μόνο ένας ειδικός θα μπορέσει να σε καθησυχάσει (ή και να σου προτείνει τυχόν λύσεις) για να ηρεμήσεις κάπως. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...