yazidis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Καλησπερα παιδια. Τις τελευταιες μερες αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τον εξωτερικο δισκο οπου κραταω το Time Machine Backup. Εχει λιγες μερες που πεφτει το ματι μου στην επιφανεια εργασιας και ο δισκος λειπει. Βαζοντας και βγαζοντας το καλωδιο φυσικα επανερχεται. Επαιξα λιγο το καλωδιο και απ τις δυο ακρες μηπως εχει κανενα προβλημα αλλα δεν εχασε την επαφη του. Ετρεξα και το διαγνωστικο και δεν εβγαλε καποιο προβλημα. καμια ιδεα; Γιατι αν ειναι να εχει προβλημα, εχω ακομα εγγυηση..
lamargos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Γράψε καταρχάς ποιο μοντέλο σκληρού δίσκου έχεις και πιο mac έχεις. Όταν λες ότι λείπει διευκρίνισε το εξής: Σου εμφανίζεται μήνυμα από το λειτουργικό ότι ο δίσκος έχει εξαχθεί;;;; Σου το λέω γιατί και εγώ κρατώ backup σε ένα παλιό εξωτερικό δίσκο usb 2.0 που τον έχω αναβαθμίσει σε 1 tb και μετά από ώρα ο δίσκος μπαίνει μόνος του σε αναστολή και ξαφνικά γίνεται αποπροσάρτηση (unmount) από τον υπολογιστή χωρίς λόγο, όμως μου βγάζει σχετικό μήνυμα το MacOs που με ενημερώνει. Έχω καταλήξει ότι φταίει ο δίσκος (η θήκη του δηλαδή) (δε νομίζω να επηρεάζει το time machine) που είναι παλιάς τεχνολογίας και δε συνεργάζεται αρμονικά με το MacOs διότι ένας εξωτερικός SSD συνδεδεμένος σε thunderbolt μέσω usb-c δεν μου έχει παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα αποπροσάρτησης. 1
yazidis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Ο σκληρος που εχω ειναι αυτος: https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/hdd-eksoterikos-skliros-diskos/Seagate-External-Hdd-Expansion-Portable-4tb-STEA4000400.htm το iMac μου ειναι ενα mid 2010. Οταν λεω ορι παρατηρω οτι λειπει, απλα εξαφανιζεται. Ανοιγω finder και δεν υπαρχει στη πλαινη μπαρα. Δεν βγαζει μηνυμα οτι δεν εξαχθηκε σωστα. Τον εχω απο τον Απριλιο και τοσο καιρο δουλευε απροβληματιστα το συστημα. Απ το disk utilities που εκανα first aid μου εβγαλε οτι δουλευει κανονικα οταν τον εκανα τεστ!
lamargos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Όταν "εξαφανίζεται" έχεις παρατηρήσει εάν εξακολουθεί να λειτουργεί;; Δηλαδή, δε φαίνεται στην επιφάνεια εργασίας, αλλά μπορείς να καταλάβεις εάν ο δίσκος είναι σε λειτουργία; Το θέμα είναι εάν βρίσκεται σε αναστολή (μάλλον) ή έχει απενεργοποιηθεί τελείως. Όταν δεν τον "βλέπεις" έχεις τσεκάρει εάν παρόλ' αυτά εμφανίζεται στο μενού του time machine ή στο βοήθημα δίσκων ή στην αναφορά συστήματος; Τέλος, πότε άρχισες να παρατηρείς το πρόβλημα, διότι λες ότι από τον Απρίλίο δούλευε κανονικά. Μήπως έκανες τελευταία κάποια αναβάθμιση λογισμικού πχ mojave (ξέρω ότι επίσημα δεν υποστηρίζεται για το μηχάνημά σου αλλά ανεπίσημα γίνεται). Τα ρωτάω όλα αυτά για να εντοπίσουμε ποιός είναι ο ένοχος (ο δίσκος, ο υπολογιστής, το λειτουργικό ..... ή εσύ). ;)
CheOnWeb Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 13 hours ago, yazidis said: Καλησπερα παιδια. Τις τελευταιες μερες αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τον εξωτερικο δισκο οπου κραταω το Time Machine Backup. Εχει λιγες μερες που πεφτει το ματι μου στην επιφανεια εργασιας και ο δισκος λειπει. Βαζοντας και βγαζοντας το καλωδιο φυσικα επανερχεται. Επαιξα λιγο το καλωδιο και απ τις δυο ακρες μηπως εχει κανενα προβλημα αλλα δεν εχασε την επαφη του. Ετρεξα και το διαγνωστικο και δεν εβγαλε καποιο προβλημα. καμια ιδεα; Γιατι αν ειναι να εχει προβλημα, εχω ακομα εγγυηση.. Δοκίμασες άλλο καλώδιο ή/και άλλη θύρα; Κάνε κι αυτά τα reset. https://www.pntbrother.com/imac-resetting-smc-pram-apple-desktop-computer/
yazidis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 10 ώρες πριν, lamargos είπε Όταν "εξαφανίζεται" έχεις παρατηρήσει εάν εξακολουθεί να λειτουργεί;; Δηλαδή, δε φαίνεται στην επιφάνεια εργασίας, αλλά μπορείς να καταλάβεις εάν ο δίσκος είναι σε λειτουργία; Το θέμα είναι εάν βρίσκεται σε αναστολή (μάλλον) ή έχει απενεργοποιηθεί τελείως. Όταν δεν τον "βλέπεις" έχεις τσεκάρει εάν παρόλ' αυτά εμφανίζεται στο μενού του time machine ή στο βοήθημα δίσκων ή στην αναφορά συστήματος; Τέλος, πότε άρχισες να παρατηρείς το πρόβλημα, διότι λες ότι από τον Απρίλίο δούλευε κανονικά. Μήπως έκανες τελευταία κάποια αναβάθμιση λογισμικού πχ mojave (ξέρω ότι επίσημα δεν υποστηρίζεται για το μηχάνημά σου αλλά ανεπίσημα γίνεται). Τα ρωτάω όλα αυτά για να εντοπίσουμε ποιός είναι ο ένοχος (ο δίσκος, ο υπολογιστής, το λειτουργικό ..... ή εσύ). Να σας πω την αλήθεια δε δοκίμασα να πατήσω το Time Machine για να δω αν δουλεύει. Δε νομίζω να ήταν σε αναμονή ο δίσκος, διότι χθες όταν μου το έκανε τελευταία φορά, δοκίμασα να κάνω ένα restart για να δω αν με την επανεκκίνηση θα φαίνεται, αλλά δεν φαινόταν ο δίσκος στο finder. Την επόμενη φορά που θα το κάνει θα δοκιμάσω αν ανοίγει το Time Machine, και αν φαίνεται στο Disk Utility. Πάντως και τις 3 φορές που μου το έκανε, το φωτάκι του δίσκου ήταν αναμμένο. Δυστυχώς άλλο καλώδιο δεν έχω, αλλά θα δω αν κάνει κανένα απ'τους άλλους τους δίσκους που έχω. Btw, έχω macOS Sierra, οπότε αναβάθμιση λογισμικού δεν έχει γίνει, εκτός φυσικά από μια ενημέρωση ασφαλείας πριν από 4 μέρες. Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό; Κουλό μου ακούγεται.
lamargos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 21 λεπτά πριν, yazidis είπε Btw, έχω macOS Sierra, οπότε αναβάθμιση λογισμικού δεν έχει γίνει, εκτός φυσικά από μια ενημέρωση ασφαλείας πριν από 4 μέρες. Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό; Κουλό μου ακούγεται. Ποτέ δεν ξέρεις... ειδικά εάν εμφανίστηκε τότε το πρόβλημα με το δίσκο σου για πρώτη φορά.
yazidis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 21 λεπτά πριν, lamargos είπε Ποτέ δεν ξέρεις... ειδικά εάν εμφανίστηκε τότε το πρόβλημα με το δίσκο σου για πρώτη φορά. Πρεπει μετα την αναβαθμιση να βγηκε το προβλημα, αλλα να επιρρεαζει μονο τον 1 δισκο; 3 εξωτερικους εχω συνδεδεμενους επανω...
HarPa Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δοκιμασες από terminal την εντολή diskutil list ?
yazidis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2019 Δεν τη γνωριζω την εντολη, αλλα απο τοτε δε μου εχει ξανακανει νουμερα
yazidis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Ξαναξεθάβω το παρόν νήμα, και επανέρχομαι.. Γενικά μου ξανα έκανε το τελευταίο διάστημα νούμερα και εξαφανιζόταν ο δίσκος και πάλι. Γενικά του έχω αλλάξει θύρα στον υπολογιστή, και εξακολουθεί να το κάνει. Τώρα έχει κάνα 5λεπτο προσπαθούσα να τον βγάλω απ'τη μία θύρα και να τον βάλω σε άλλη, και δε μου τον αναγνώριζε. Αναγκάστηκα τον έβαλα στο macbook της γυναικας μου, και τώρα δούλεψε και τρέχω το first aid στο disk utility. Όταν το είχα ξανακάνει την τελευταία φορά δε μου είχε παρουσιάσει κάποιο σφάλμα. Το θέμα μου είναι και να τον γυρίσω στο πλαίσιο μιας και έχω ακόμα εγγύηση, φοβάμαι πως δε θα βρουν τίποτα για να μου τον αντικαταστήσουν. Μπορώ να τρέξω κάποιο πρόγραμμα άλλο για να δούμε αν έχει κάποιο θέμα ο δίσκος; Γενικά έχετε τίποτα βήματα να προτείνετε; (Επίσης προσπάθησα να δω αν κουνήσω λιγάκι το καλώδιο του αν θα μου κάνει νούμερα στην περίπτωση που δεν έκανε καμιά καλή επαφή αλλά δεν έκανε κάτι. Το φωτάκι της λειτουργίας εξακολουθεί να ανάβει όταν τον συνδέω)
htaccess Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Στις 27/1/2019 στις 2:51 ΜΜ, CheOnWeb είπε Δοκίμασες άλλο καλώδιο Το 1ο που θα έκανα.
yazidis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Ok, αγόρασα καινούριο καλώδιο και συνεχίζει να μου κάνει νούμερα. Σήμερα συγκεκριμένα, λες και συνδέεται και αποσυνδέεται μόνος του. Υποθέτω με καινούριο καλώδιο (βέβαια πήρα ένα turbo x καλώδιο για να κάνω γρήγορα τη δουλειά μου), άρα κάτι άλλο μήπως συμβαίνει.
CheOnWeb Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 23 minutes ago, yazidis said: Ok, αγόρασα καινούριο καλώδιο και συνεχίζει να μου κάνει νούμερα. Σήμερα συγκεκριμένα, λες και συνδέεται και αποσυνδέεται μόνος του. Υποθέτω με καινούριο καλώδιο (βέβαια πήρα ένα turbo x καλώδιο για να κάνω γρήγορα τη δουλειά μου), άρα κάτι άλλο μήπως συμβαίνει. Στη θέση σου, θα δοκίμαζα να τον κάνω Format και ξανά Setup το TM. Επίσης ένα τεστ με το άλλο macbook θα ήταν χρήσιμο, αν υπάρχει χρόνος.
atheatos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Στις ρυθμίσεις ενέργειας κάθε πότε έχεις βάλει να πέφτουν σε αναμονή οι σκληροί δίσκοι. ???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα