Dr_73 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 με οποιοδήποτε τρόπο εννοείται . Έχουμε ένα pc/laptop κάτι με hdd . Και θέλουμε να το δώσουμε κάπου, αλλά να είναι αδύνατη η επαναφορά μέρους των δεδομένων του σκληρού. Να μη μπορεί να τα επαναφέρει κανείς, με κάνενα τρόπο. Αν γίνουν delete και στη συνέχεια, γεμίσουμε τον άδειο χώρο, με τα δεδομένα του υπόλοιπου σκληρού , συμπιεσμένα με αλγόρυθμο 256bit , όπως του zip 7 πχ και μετά τα κάνουμε κι αυτά delete, είμαστε σίγουροι ;;; Π.χ. ο σκληρός είναι 800giga. Σβήνουμε τα 400, που θέλουμε να τα αφανίσουμε και αφήνουμε τα άλλα 400 που είναι προγράμματα, utilities κτλ . Αν βάζουμε το zip 7 να συμπιέσει τα 400 γίγα που αφήνουμε και να τα σώσει στο χώρο που ήταν τα 400giga που θέλουμε να αφανιστούν για πάντα και μετά τα κάνουμε delete , είμαστε εντάξει ;;; ή μπορεί κάποιος έξυπνος να τα επαναφέρει κάποια στιγμή ;;;
zanskou Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Για πραγματικα οριστική διαγραφή (με μηδενικά περιθώρια επαναφοράς), αν είναι τόσο σημαντικά αυτά που θέλεις να σβήσεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε εξειδικευμένη εταιρεία κατά τη γνώμη μου.
Dr_73 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, zanskou είπε Για πραγματικα οριστική διαγραφή (με μηδενικά περιθώρια επαναφοράς), αν είναι τόσο σημαντικά αυτά που θέλεις να σβήσεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε εξειδικευμένη εταιρεία κατά τη γνώμη μου. Εκτός από αυτό ;;;; (που μάλλον ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΟΛΥ) . Ξέρω επίσης αλλεπάληλα φορμάτ κτλ
sstratos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το συνδέσεις μέσω usb σε άλλο μηχάνημα, τρέχεις HD sentinel και κάνεις surface test destructive Δεν μένει φύλλο όρθιο Μετά κάνεις format και βάζεις μόνο ότι θες Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2019 από sstratos
accipio Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δοκίμασε τη δυνατότητα του CCleaner για διαγραφή της ελεύθερης επιφάνειας του δίσκου. Έχει από απλή υπερκάλυψη (1 πέρασμα) μέχρι ... παρανοϊκή (35 περάσματα). Νομίζω ότι θα σε καλύψει. Όταν κάποτε το έκανα σε έναν δίσκο με 1 μόνο πέρασμα, δεν μπόρεσα να βρω/ανακτήσω κανένα αρχείο με το Recuva με το οποίο δοκίμασα. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2019 από accipio
Dr_73 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, accipio είπε Δοκίμασε τη δυνατότητα του CCleaner για διαγραφή της ελεύθερης επιφάνειας του δίσκου. Έχει από απλή υπερκάλυψη (1 πέρασμα) μέχρι ... παρανοϊκή (35 περάσματα). η δωρεάν έκδοση ;;;
accipio Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 19 λεπτά πριν, Dr_73 είπε η δωρεάν έκδοση ;;; Ναι, η δωρεάν.
Mr^Robot Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Εγώ χρησιμοποιώ το active kill disk, πολύ καλό και αξιόπιστο.
zx1234r Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Βάλε τον δίσκο σε έναν μεταλλικό κάδο και βάλτου φωτιά. Πάρε έναν καινούργιο και βάλε τον στην θέση του στο λαπτοπ. Τέλος.
Salvation81 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 HDD Low Level Format....Δωρεαν, ευκολο στην χρηση και δεν παιζει να βρουν τπτ μετα.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Χρειάζεσαι ειδικό πρόγραμμα που καταστρέφει τα data. Λέγονται disk wipers. Υπόψιν ότι η διαδικασία μπορεί να πάρει πολλές ώρες ανάλογα με το μέγεθος του δίσκου. Προσωπικά χρησιμοποιώ το Darik's Boot and Nuke, αλλά υπάρχουν πολλά και free. https://www.lifewire.com/free-data-destruction-software-programs-2626174
Dr_73 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Salvation81 είπε HDD Low Level Format....Δωρεαν, ευκολο στην χρηση και δεν παιζει να βρουν τπτ μετα. Αυτό θυμίζει δεκαετία 90 . Δεν νομίζω ότι γίνεται πλέον.
Salvation81 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Dr_73 είπε Αυτό θυμίζει δεκαετία 90 . Δεν νομίζω ότι γίνεται πλέον. Τι εννοεις δεν γινεται πλεον;
Dr_73 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 49 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Τι εννοεις δεν γινεται πλεον; Ότι δεν ξέρω αν γίνεται τώρα, όπως γινόταν εποχές w95 με boot disk κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα