Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με οποιοδήποτε τρόπο εννοείται . 

Έχουμε ένα pc/laptop κάτι με hdd  . Και θέλουμε να το δώσουμε κάπου, αλλά να είναι αδύνατη η επαναφορά μέρους των δεδομένων του σκληρού. Να μη μπορεί να τα επαναφέρει κανείς, με κάνενα τρόπο.

Αν γίνουν delete και στη συνέχεια, γεμίσουμε τον άδειο χώρο, με τα δεδομένα του υπόλοιπου σκληρού , συμπιεσμένα με αλγόρυθμο 256bit , όπως του zip 7 πχ και μετά τα κάνουμε κι αυτά delete, είμαστε σίγουροι ;;;

Π.χ. ο σκληρός είναι 800giga. Σβήνουμε τα 400, που θέλουμε να τα αφανίσουμε και αφήνουμε τα άλλα 400 που είναι προγράμματα, utilities κτλ .

Αν βάζουμε το zip 7 να συμπιέσει τα 400 γίγα που αφήνουμε και να τα σώσει στο χώρο που ήταν τα 400giga που θέλουμε να αφανιστούν για πάντα και μετά τα κάνουμε delete , είμαστε εντάξει ;;;

ή μπορεί κάποιος έξυπνος να τα επαναφέρει κάποια στιγμή ;;;

Δημοσ.

Για πραγματικα οριστική διαγραφή (με μηδενικά περιθώρια επαναφοράς), αν είναι τόσο σημαντικά αυτά που θέλεις να σβήσεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε εξειδικευμένη εταιρεία κατά τη γνώμη μου.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, zanskou είπε

Για πραγματικα οριστική διαγραφή (με μηδενικά περιθώρια επαναφοράς), αν είναι τόσο σημαντικά αυτά που θέλεις να σβήσεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε εξειδικευμένη εταιρεία κατά τη γνώμη μου.

Εκτός από αυτό ;;;; (που μάλλον ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΟΛΥ) .

Ξέρω επίσης αλλεπάληλα φορμάτ κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το συνδέσεις μέσω usb σε άλλο μηχάνημα, τρέχεις HD sentinel και κάνεις surface test destructive 

Δεν μένει φύλλο όρθιο 

Μετά κάνεις format και βάζεις μόνο ότι θες 

Επεξ/σία από sstratos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε τη δυνατότητα του CCleaner για διαγραφή της ελεύθερης επιφάνειας του δίσκου. Έχει από απλή υπερκάλυψη (1 πέρασμα) μέχρι ... παρανοϊκή (35 περάσματα). Νομίζω ότι θα σε καλύψει. Όταν κάποτε το έκανα σε έναν δίσκο με 1 μόνο πέρασμα, δεν μπόρεσα να βρω/ανακτήσω κανένα αρχείο με το Recuva με το οποίο δοκίμασα.

Επεξ/σία από accipio
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, accipio είπε

Δοκίμασε τη δυνατότητα του CCleaner για διαγραφή της ελεύθερης επιφάνειας του δίσκου. Έχει από απλή υπερκάλυψη (1 πέρασμα) μέχρι ... παρανοϊκή (35 περάσματα). 

η δωρεάν έκδοση ;;;

Δημοσ.

Βάλε τον δίσκο σε έναν μεταλλικό κάδο και βάλτου φωτιά. Πάρε έναν καινούργιο και βάλε τον στην θέση του στο λαπτοπ. Τέλος.

Δημοσ.

Χρειάζεσαι ειδικό πρόγραμμα που καταστρέφει τα data. Λέγονται disk wipers. Υπόψιν ότι η διαδικασία μπορεί να πάρει πολλές ώρες ανάλογα με το μέγεθος του δίσκου. Προσωπικά χρησιμοποιώ το Darik's Boot and Nuke, αλλά υπάρχουν πολλά και free.

https://www.lifewire.com/free-data-destruction-software-programs-2626174

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Salvation81 είπε

HDD Low Level Format....Δωρεαν, ευκολο στην χρηση και δεν παιζει να βρουν τπτ μετα.

Αυτό θυμίζει δεκαετία 90 . Δεν νομίζω ότι γίνεται πλέον. 

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Τι εννοεις δεν γινεται πλεον;

Ότι δεν ξέρω αν γίνεται τώρα, όπως γινόταν εποχές w95 με boot disk κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...