Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ιδού το ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα για την δική μου περίπτωση. 

Το 4010 δίνει με έναν όροφο διαφορά 365mb/sec σε τριφασική εγκατάσταση και είναι online χωρίς καμία διακοπή. Στον πάνω όροφο, η ταχύτητα που δίνει το 8630 είναι 916mb/sec (από ονομαστική 1300). 

Του έχω κοτσάρει (με σταθερή Ip) ένα ACPoint (με επίσης σταθερή Ip) και - επιτέλους - έχω wifi στον υπόγειο χώρο (όπου ήθελα να επιβλέπω την είσοδο του χώρου (με κουδούνι που έχει ενσωματωμένη κάμερα + ipcamera). 

Όλα δουλεύουν ΟΚ. Η ταχύτητα των Powerline μάλλον δεν περιορίζει λοιπόν την λειτουργικότητα αφού το ACPoint της TPLink έχει ανώτατη ταχύτητα τα 300mb/sec. 

Οργάνωση Wifi_2.jpg

InkedPowerline-1.jpg

Powerline-3.jpg

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Σημερα μου ηρθε. Τα εβαλα στις μπριζες και βουαλα! Επιασε ιντερνετ μεσα σε 2 λεπτα! Αψογο.

Σας ευχαριστω ολους για την αμεση βοηθεια! Να στε καλα!

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Zergoulini είπε

Καλησπερα παιδια. Σημερα μου ηρθε. Τα εβαλα στις μπριζες και βουαλα! Επιασε ιντερνετ μεσα σε 2 λεπτα! Αψογο.

Σας ευχαριστω ολους για την αμεση βοηθεια! Να στε καλα!

Να τα χαίρεσαι και να είσαι καλά. Ενημέρωσε και για την πορεία στο μέλλον 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 30/1/2019 στις 1:16 ΜΜ, chessplayer-alexis είπε

Να τα χαίρεσαι και να είσαι καλά. Ενημέρωσε και για την πορεία στο μέλλον 

Καλησπέρα φίλε μου. Τελικα βιάστικα να χαρώ. Ενω στην αρχη ηταν μια χαρα μετα μου κανει αποσυνδεσεις πολλες. Μπορει να κανει ανα 15-20 λεπτα για κανα λεπτο αποσυνδεση. Μετα μπορει να ειναι οκ για καποια ωρα. Μετα παλι τα ιδια. Γενικα ειναι μακρινη η αποσταστη που τα εχω βαλει. Υπαρχει κατι που μπορω να κανω?

Ευχαριστω.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Zergoulini είπε

Καλησπέρα φίλε μου. Τελικα βιάστικα να χαρώ. Ενω στην αρχη ηταν μια χαρα μετα μου κανει αποσυνδεσεις πολλες. Μπορει να κανει ανα 15-20 λεπτα για κανα λεπτο αποσυνδεση. Μετα μπορει να ειναι οκ για καποια ωρα. Μετα παλι τα ιδια. Γενικα ειναι μακρινη η αποσταστη που τα εχω βαλει. Υπαρχει κατι που μπορω να κανω?

Ευχαριστω.

Λυπάμαι που το ακούω φίλε ...

Αυτά που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι

1. να τα ξανασετάρεις (πατάς το reset κουμπάκι για >20") βάζοντάς τα σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους ώστε να "βρεθούν" σωστά. 

2. Επίσης, όχι σε πολύπριζα διότι αυτό τα "μπερδεύει". 

3. Δεν ξέρω αν θα βοηθούσε να πάρεις ένα δεύτερο σετ και να παίξει ενδιάμεσα (χωρίς να ξέρω μήπως λέω π@π@ριές σε αυτό το σημείο ....) ώστε να μειωθεί το κενό. 

Στο δικό μου σπίτι πάντως που είναι "σχετικά καινούργιο" (<10 ετίας με τριφασική εγκατάσταση), εδώ και 10 μέρες που κατάφερα να τα σετάρω σωστά μου δίνουν internet και στην αποθήκη του ποτιστικού (που είναι σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος - και μιλάμε για νύχτα κοντά στο μηδέν) και παρέχει εκεί ιντερνετ σε καμερα αλλά και σε φωτιστικό εξώπορτας (όπου έχω κάνει πατέντα για να δώσω ρεύμα σε άλλη Dlink camera εξωτερικού χώρου). Μάλιστα, επειδή στην τελευταία δεν χωρούσε το σώμα του 7010, έκανα αλλαγή με το 4010 "εν κινήσει" και τα πάντα δούλεψαν με την πρώτη.  

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση. Λοιπον αλλαξα μπριζα και το εβαλα μονο του στο δωματιο που ειναι το router. Πριν το ειχα στην μπριζα και μετα στη δικη του μπριζα ειχα 2 πολυμπριζα συνδεδεμενα μεταξυ τους. Τωρα ειναι καλυτερα. Μεχρι στηγμης δεν εχει κανει καμια αποσυνδεση. Θα δειξει στη πορεια.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Zergoulini είπε

Ευχαριστω για την απαντηση. Λοιπον αλλαξα μπριζα και το εβαλα μονο του στο δωματιο που ειναι το router. Πριν το ειχα στην μπριζα και μετα στη δικη του μπριζα ειχα 2 πολυμπριζα συνδεδεμενα μεταξυ τους. Τωρα ειναι καλυτερα. Μεχρι στηγμης δεν εχει κανει καμια αποσυνδεση. Θα δειξει στη πορεια.

Αυτο το 15-20 λεπτα αν ειναι σχετικά σταθερό τοτε σου προτείνω να βάλεις στον υπολογιστη το προγραμμα της tplink και να απενεργοποιήσεις και τα δυο powerline το power save mode (ή sleep mode - δε θυμάμαι πως ακριβώς το λεει).

Επισης σε μακρινές αποστάσεις ειναι ευαίσθητα σε παρεμβολές απο αλλες μηχανές/συστηματα που παραγουν πολύ θορυβο, πχ ένα μοτερ ασανσερ, ένα διαδρομος γυμναστικής, ένα πιεστικό νερου, κλπ και αποσυνδεονται μεχρι να εξαφανιστει ο θορυβος απο τη γραμμή. 

Μονο με δοκιμές θα βρεις το προβλημα, το οποιο μπορει να ειναι απο κατι απλό (π.χ πολύπριζο) ή κάτι πιο περιεργο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...