Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Λοιπον στο σπιτι μου (μεζονετα) εχω τον υπολογιστη με το router στο 1 οροφο και θελω να βαλω internet στο υπογειο λογου γραφειου οπου θα βαλω εκει. Δυστυχως με WIFI δεν πιανει και δε θελω WIFI γιατι εχουμε και μωρο στο σπιτι και δε μου αρεσει να ειναι ανοιχτο το WIFI ολη μερα. Οποτε η μονη λυση ειναι το Powerline.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν θα δουλεψει γενικα λογου οτι ειναι  2 οροφους διαφορα. Εννοω παιζει ρολο η αποσταση η δεν εχει τοσο σημασια λογου οτι ειναι μεσω ρευματος? Απο τον πρωτο θα παει στο υπογειο. Το σπιτι σχετικα καινουριο ειναι 15ετιας περιπου. 

Δε με ενδιαφερουν τα πολλα mbps καθως ετσι και αλλιως εδω στη περιοχη πιανουμε 5.

Εχετε κατι να μου  προτεινεται?

Ευχαριστω προκαταβολικα!

Δημοσ.

Εχετε τριφασικο στο σπιτι;

Αν οχι μπορεις να εμπιστευτεις tplink και αλλες επωνυμες μαρκες.

Αν εχεις τριφασικο τα πιο δουλεμενα και αξιοπιστα λεγεται οτι ειναι τα Devolo τα οποια τα εχω δοκιμασει κι εγω σε μεζονετα με τριφασικο.

Ειναι βεβαια λιγο πιο ακριβα.

Δημοσ.

Κι εγώ σε devolo θα κοίταζα. Παρεμπιπτόντως ο άνθρωπος δεν είναι τόσο ευαίσθητος στις ακτινοβολίες. Ειδικά μετά από τόσες γενιές έχει περάσει αντοχή στο γονιδίωμα. Περισσότερες πιθανότητες έχει να πάθει κάτι ο παππούς μου παρά η κόρη μου. Εξάλλου ολόκληρος ο πλανήτης εκπέμπει ακτινοβολία μέσω μαγνητικων πεδίων.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Δυστυχως δε γνωριζω αν ειναι τριφασικο η οχι. Μπορω να το δω καπως αυτο? Φενεται απο τον πινακα η πρεπει να δω το ρολοι?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Zergoulini είπε

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Δυστυχως δε γνωριζω αν ειναι τριφασικο η οχι. Μπορω να το δω καπως αυτο? Φενεται απο τον πινακα η πρεπει να δω το ρολοι?

αν κοιταξεις τον πίνακα ή το ρολόι της ΔΕΗ και δεις 3 μεγαλους διακόπτες τότε είναι τριφασικό. Αν δεις μονο ενα μεγαλο μονοφασικό.

Δημοσ.

Καλησπερα και παλι, Μονοφασικο ειναι τελικα. Λεω να παω για αυτο:

https://www.skroutz.gr/s/15935680/TP-LINK-TL-PA4010PKIT-v4.html

Το οποιο ειναι και Passthrough. Θα ειμαι οκ λετε με αυτο εχετε να μου προτεινετε κατι καλυτερο?

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Ξεχασα να σας αναφερω οτι σε καθε οροφο (εκτος σοφιτας) εχει ενα μικρο πινακακι. Στο υπογειο εχει τον κεντρινο πινακα. Ποσταρω και μια φωτο απο τον κεντρικο πινακα για να δειτε. Μονοφασικο δεν ειναι?

IMG_20190127_215618.jpg

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Zergoulini είπε

Καλησπερα και παλι, Μονοφασικο ειναι τελικα. Λεω να παω για αυτο:

https://www.skroutz.gr/s/15935680/TP-LINK-TL-PA4010PKIT-v4.html

Το οποιο ειναι και Passthrough. Θα ειμαι οκ λετε με αυτο εχετε να μου προτεινετε κατι καλυτερο?

Ευχαριστω!

Έχω πάρει το ίδιο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Έχω πάρει το ίδιο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος

Επειδή μένω σε μονοκατοικία με τριφασική παροχή ρεύματος έχω εμπειρία από τα συγκεκριμένα (4010) σε συνδιασμό με το 8630 που βρίσκεται στην τελευταία ethernet πρίζα του πάνω ορόφου. Δουλεύουν άψογα δίνοντας lan σε Access Point ώστε να βλέπω τις κάμερες στο γκαράζ. 

Συνολικά από 3 ζεύγη TpLink μια μονάδα από το 7020  μου βγήκε προβληματική ... και παίζει στα 10mb/sec .... Στα υπόλοιπα βλέπω (μέσα από τον browser) ταχύτητες άνω των 400mb/sec. Παρεμπιπτόντως, και εγώ με το σταθερό καλώδιο του ΟΤΕ δεν υπερβαίνω τα 4mb/sec (η κατάσταση έχει σωθεί με το booster (και βρίσκομαι - με καλό καιρό - περίπου στα 20-25). 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Zergoulini είπε

Ξεχασα να σας αναφερω οτι σε καθε οροφο (εκτος σοφιτας) εχει ενα μικρο πινακακι. Στο υπογειο εχει τον κεντρινο πινακα. Ποσταρω και μια φωτο απο τον κεντρικο πινακα για να δειτε. Μονοφασικο δεν ειναι?

IMG_20190127_215618.jpg

δεν φαινονται καλα οι ασφάλειες αλλα λογικά είναι μονοφασικό γιατί μου φαίνονται μικξρές.

για να ήταν τριφασικό θα έπρεπε να έχει 3 μεγάλες ασφάλειες πολλών Ah με αντιηλεκτροπληξιακό.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Zergoulini είπε

IMG_20190127_215618.jpg

Ενας πιο σιγουρος τροπος ειναι να δεις στον λογαριασμο ΔΕΗ, στις ενδειξεις μετρητη, τι αναφερει ως Συμφωνημένη
Ισχύς Παροχής (kVA).Αν ειναι απο 15 και πανω, τοτε ειναι τριφασικο.

Δημοσ.

@Zergoulini

θεωρητικά θα παιξουν και μαλιστα πολύ ικανοποιητικά  ΑΛΛΑ επειδή εχω δει διαφορα ποτε δεν θα σου δώσει κάποιος σιγουρη απαντηση για διαρρύθμιση σαν τη δική σου.

Το  ιδανικο ειναι αν μπορεις να δανειστεις/βρεις ενα ζευγαρι powerlines (ακομα και κατωτερης ταχυτητας) και να δεις με τι ταχυτητες κλειδώνεις αναμεσα στις διαφορες θεσεις που θα μπουν τα τελικα powerlines. Αυτο το βλέπεις απο το software που εχει το powerline. Αν εκει τα νουμερα ειναι ικανοποιητικά βαράς αβέρτα ιδια ή καλυτερη μαρκα με μεγαλυτερες ταχυτητες

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια. Δεν μπορω να απαντησω ξεχωριστα στο καθενα οποτε θα απαντησω γενικα. Δεν μπορω να δανειστω καποιου φιλου μου καθως δεν εχει κανενας, Στο σπιτι εχω προτεργεια και στο λογαριασμο δεν βλεπω καπου να αναφερει για KVA. 

Παραγγειλα αυτα τελικα:

https://www.skroutz.gr/s/5420030/Devolo-dLAN-550-Duo-Kit.html

Τα περιμενω να μου ερθουν αυριο και το δοκιμαζω. Αφου τα δοκιμασω θα ποσταρω!

Σας ευχαριστω!!!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Zergoulini είπε

Καλησπερα παιδια. Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια. Δεν μπορω να απαντησω ξεχωριστα στο καθενα οποτε θα απαντησω γενικα. Δεν μπορω να δανειστω καποιου φιλου μου καθως δεν εχει κανενας, Στο σπιτι εχω προτεργεια και στο λογαριασμο δεν βλεπω καπου να αναφερει για KVA. 

Παραγγειλα αυτα τελικα:

https://www.skroutz.gr/s/5420030/Devolo-dLAN-550-Duo-Kit.html

Τα περιμενω να μου ερθουν αυριο και το δοκιμαζω. Αφου τα δοκιμασω θα ποσταρω!

Σας ευχαριστω!!!

εξαιρετικη επιλογη αν δεν σε ενδιαφερει το wifi...εχω δοκιμασει τα ιδια με τα wifi και ειναι αριστα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...