yositosi Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Επειδή ασχολήθηκα με το όλο θέμα σχετικά πρόσφατα, αλλά και επειδή έχω κάνει εγώ τη συμφωνία για τη δική μας περίπτωση μπορώ να μοιραστώ μαζί σου την εμπειρία που είχα και για τα θετικά αλλά και για το θέμα βλάβης. Σε εμάς η λύση xDSL πολύ απλά δεν γιατί παρά το ότι είμαστε κοντά στην πόλη, η όλη υποδομή του ΟΤΕ είναι τραγική οπότε στην καλύτερη η σύνδεση είναι στα 2~3Mbps. Οταν ρωτήσαμε για μισθωμένη γραμμή οπτικής από τη μια ο ΟΤΕ ζητούσε ξεχωριστά το κόστος του να σκάψει και να μας φέρει την οπτική στο κτίριο, ενώ η Vodafone το αναλάμβανε μόνη της και το συμπεριελάμβανε στο ποσό. Παρόλα αυτά, αυτό το κάνανε γιατί είχαν ΗΔΗ σκαμμένο και περασμένη οπτική για διπλανή εταιρεία, οπότε προφανώς τους έβγαινε πολύ εύκολο το να τραβήξουν και να δώσουν και σε εμάς. Οπότε, και επειδή μιλάμε για ιδιόκτητα κυκλώματα, που καμία σχέση δεν έχουν με τα οικιακά δίκτυα, το αν έχει η voda, ή η Wind, ή ο ΟΤΕ δεν πάει να πει ότι το ξέρει ο "ΟΤΕ". (για την ιστορία από ότι έχω καταλάβει με τη vodafone, το δίκτυο τους με τη wind το έχουν ψιλο-κάνει ένα και το ίδιο, έστω και άτυπα) Τα κόστη, στο Θεό φυσικά όπως ανέφερες και εσύ, και νούμερα καλύτερα να μην λέμε. Για το support. Η γραμμή σαν γραμμή τουλάχιστον σε εμάς φέρει backup. Δηλαδή έρχεται ένα γυαλί που φεύγει προς ένα κόμβο και έρχεται και ένα γυαλί που φεύγει σε άλλον (ανατολή και δύση κυριολεκτικά), οπότε αν δεν πάει κάποιος να σκάψει... και κόψει την ίνα που μπαίνει στο κτίριο είμαστε καλυμμένοι. Βλάβη είχαμε σε δύο περιπτώσεις στα 3+ χρόνια που τη φοράμε. Στη μια είχε πριν κάποια χρόνια θέματα η Voda με τους DNS και δεν είχαμε ιντερνετ. Το πρόβλημα ήταν γενικευμένο... οπότε και απλή xDSL θα μας έκανε τα ίδια. Το support (μέσω υπεργολάβου φυσικά) ήταν το καλύτερο δυνατό. Δεύτερο πρόβλημα που είχαμε ήταν φέτος που κατάφερε και χτύπησε ο εξοπλισμός τους (Cisco) που φτάνουν οι οπτικές και γίνεται η κατανομή. Down-time 1 μέρα (next business day). Το κακό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι πέφτει και το τηλεφωνικό σου κέντρο, και εκεί είχαμε ένα θεματάκι. Κατά τα άλλα μπορώ να πω ότι ως τώρα η voda ήταν άψογη. Ακόμα και σε φάση που είχα θέματα ταχύτητας και έφταιγε τελικα΄ο δικός μας εξοπλισμός, το έψαξαν και άμεσα αλλά και αναλύτικά. Σε όλες των περιπτώσεων και ανάλογα του όγκου που έχετε προτείνεται μια εναλλακτική backup είτε μικροκυματική, είτε υπό μορφή xDSL ώστε να έχεις κάλυψη αν γίνει κανένα μαγικό (αυτό πχ που πάθαμε εμεις με τον εξοπλισμό ήταν από τα ΠΟΛΥ σπάνια) 2
mechpanos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, yositosi είπε Επειδή ασχολήθηκα με το όλο θέμα σχετικά πρόσφατα, αλλά και επειδή έχω κάνει εγώ τη συμφωνία για τη δική μας περίπτωση μπορώ να μοιραστώ μαζί σου την εμπειρία που είχα και για τα θετικά αλλά και για το θέμα βλάβης. Σε εμάς η λύση xDSL πολύ απλά δεν γιατί παρά το ότι είμαστε κοντά στην πόλη, η όλη υποδομή του ΟΤΕ είναι τραγική οπότε στην καλύτερη η σύνδεση είναι στα 2~3Mbps. Οταν ρωτήσαμε για μισθωμένη γραμμή οπτικής από τη μια ο ΟΤΕ ζητούσε ξεχωριστά το κόστος του να σκάψει και να μας φέρει την οπτική στο κτίριο, ενώ η Vodafone το αναλάμβανε μόνη της και το συμπεριελάμβανε στο ποσό. Παρόλα αυτά, αυτό το κάνανε γιατί είχαν ΗΔΗ σκαμμένο και περασμένη οπτική για διπλανή εταιρεία, οπότε προφανώς τους έβγαινε πολύ εύκολο το να τραβήξουν και να δώσουν και σε εμάς. Οπότε, και επειδή μιλάμε για ιδιόκτητα κυκλώματα, που καμία σχέση δεν έχουν με τα οικιακά δίκτυα, το αν έχει η voda, ή η Wind, ή ο ΟΤΕ δεν πάει να πει ότι το ξέρει ο "ΟΤΕ". (για την ιστορία από ότι έχω καταλάβει με τη vodafone, το δίκτυο τους με τη wind το έχουν ψιλο-κάνει ένα και το ίδιο, έστω και άτυπα) Τα κόστη, στο Θεό φυσικά όπως ανέφερες και εσύ, και νούμερα καλύτερα να μην λέμε. Για το support. Η γραμμή σαν γραμμή τουλάχιστον σε εμάς φέρει backup. Δηλαδή έρχεται ένα γυαλί που φεύγει προς ένα κόμβο και έρχεται και ένα γυαλί που φεύγει σε άλλον (ανατολή και δύση κυριολεκτικά), οπότε αν δεν πάει κάποιος να σκάψει... και κόψει την ίνα που μπαίνει στο κτίριο είμαστε καλυμμένοι. Βλάβη είχαμε σε δύο περιπτώσεις στα 3+ χρόνια που τη φοράμε. Στη μια είχε πριν κάποια χρόνια θέματα η Voda με τους DNS και δεν είχαμε ιντερνετ. Το πρόβλημα ήταν γενικευμένο... οπότε και απλή xDSL θα μας έκανε τα ίδια. Το support (μέσω υπεργολάβου φυσικά) ήταν το καλύτερο δυνατό. Δεύτερο πρόβλημα που είχαμε ήταν φέτος που κατάφερε και χτύπησε ο εξοπλισμός τους (Cisco) που φτάνουν οι οπτικές και γίνεται η κατανομή. Down-time 1 μέρα (next business day). Το κακό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι πέφτει και το τηλεφωνικό σου κέντρο, και εκεί είχαμε ένα θεματάκι. Κατά τα άλλα μπορώ να πω ότι ως τώρα η voda ήταν άψογη. Ακόμα και σε φάση που είχα θέματα ταχύτητας και έφταιγε τελικα΄ο δικός μας εξοπλισμός, το έψαξαν και άμεσα αλλά και αναλύτικά. Σε όλες των περιπτώσεων και ανάλογα του όγκου που έχετε προτείνεται μια εναλλακτική backup είτε μικροκυματική, είτε υπό μορφή xDSL ώστε να έχεις κάλυψη αν γίνει κανένα μαγικό (αυτό πχ που πάθαμε εμεις με τον εξοπλισμό ήταν από τα ΠΟΛΥ σπάνια) Σε ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ, για την απάντησή σου...(όπως και όλους τους προηγούμενους φίλους, βέβαια). Τώρα που το λες, γνωρίζω ότι πριν κάποια χρόνια σκάφτηκε το οδόστρωμα της Ε.Ο. όπου είμαι δίπλα, κατά μήκος και πέρασε οπτική ίνα. Μάλλον ήταν η Wind, γιατί μου είπαν ότι τους βγήκε σαν project η δική μας περίπτωση επειδή μπορούν να πάρουν από την οπτική και να το φέρουν κατευθείαν σε εμένα. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από mechpanos
yositosi Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, mechpanos είπε Σε ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ, για την απάντησή σου...(όπως και όλους τους προηγούμενους φίλους, βέβαια). Τώρα που το λες, γνωρίζω ότι πριν κάποια χρόνια σκάφτηκε το οδόστρωμα της Ε.Ο. όπου είμαι δίπλα, κατά μήκος και πέρασε οπτική ίνα. Μάλλον ήταν η Wind, γιατί μου είπαν ότι τους βγήκε σαν project η δική μας περίπτωση επειδή μπορούν να πάρουν από την οπτική και να το φέρουν κατευθείαν σε εμένα. Αν έχουν σκάψει ήδη για κάποια άλλη επιχείρηση τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά για αυτούς. Διαφορετικά αν ζητήσεις να σου σκάψουν αποκλειστικά και μόνο για εσένα, τα νούμερα που ζητάνε όλοι είναι της κατηγορίας "απαγορεύεται για καρδιοπαθείς"!!
mechpanos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, yositosi είπε Αν έχουν σκάψει ήδη για κάποια άλλη επιχείρηση τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά για αυτούς. Διαφορετικά αν ζητήσεις να σου σκάψουν αποκλειστικά και μόνο για εσένα, τα νούμερα που ζητάνε όλοι είναι της κατηγορίας "απαγορεύεται για καρδιοπαθείς"!! Σκάφτηκε για δική τους χρήση.
yositosi Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 58 λεπτά πριν, divo είπε Αυτο σημαινει οτι εχουν βαλει οπτικες ινες για καμπινες μαλλον. Γιατι για δικη του ς χρηση, δε ξερω τι αλλο θα μπορουσε. Αυτο παντως δεν εχει καμια σχεση με αυτο που σου λενε παραπανω. Εχεις δικη σου γραμμη -ευθεια, χωρις να παρεμβαλεται κανεις αλλος. Από όσο γνωρίζω αυτό το "ιδιόκτητο σε καμπίνες" είναι μια μούφα! Τα έχουν χωρισμένα (δια "νόμου") σε γεωγραφικές περιοχές. Κάποιες περιοχές απλώνει ίνα η Voda, σε άλλες ο ΟΤΕ (στις περισσότερες), και σε άλλες η Wind. Εν συνεχεία ο ένας "υπενοικιάζει" από τους άλλους ώστε να αναπτυχθεί το δίκτυο VDSL και το FTTH (κάποτε) Για τις ιδιόκτητες γραμμές και εγώ γνωρίζω αυτό που αναφέρεις εσύ. Η ίνα είναι δική σου αποκλειστικά χωρίς "παρεμβολές" από αρχής μέχρι τέλους
xatzi1983 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Είμαι τεχνικός τηλ/νιων σε εταιρία που ειναι εργολάβος ΟΛΩΝ των παρόχων σε υπηρεσίες brodband και Τοποθέτησης οπτικών ινών. Υπάρχουν πάρα πολλοι εργολάβοι που τους μισθώνουν οι Πάροχοι (και ο ΟΤΕ) που υλοποιούν έργα FTTH. Δεν είναι κάτι το εξωφρενικό. Σαν τεχνολογία το FTTH είναι πολυ πιο σταθερο απο παλιο ISDN ή μισθωμένο κύκλωμα και πολύ γρηγορότερο. Τώρα προς το παρόν την ταχύτερη απόκριση σε βλάβες την έχει ο Οτε οσο αφορά το κομμάτι χαλκού.Πλέον Οι οπτικές ίνες σε πολλές περιοχες μπαίνουν και με ευθύνη αλλων παρόχων. Πχ εσυ μπορεις να πληρώνεις τη Forthnet η οποια πέρνει απο KV Wind. (Wholesale k Wholebuy). Είναι δύσκολο να έχεις προβλημα σε FTTH αλλα καλό είναι να έχεις και backup κυκλωμα αν είναι τοσο critical το Ιντερνετ. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2020 από xatzi1983
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 H Forthnet δεν δίνει ακόμα μέσω FTTH, μόνο οι άλλοι 3. 1
Fotis_Greece Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2020 Αντιστοιχο θεμα ειχα και εγω σε εταιρεία που στην περιοχή υπηρχε μονο adsl. Πηγαμε σε Wind με οπτική συμμετρικη 50/50 Εφεραν το cisco, το συνδεσα μεσω Lan στο Draytek 3900 και απο τοτε δεν ξανασχοληθηκα. Καποια θεματακια ειχαμε με την PRI 30 γραμμων και το Panasonic αλλα λυθηκε. Τιμη 450€ ανα μηνα με δωρεαν σκαπτικα. Καναν καλη δουλειά, στο πεζοδρομιο και γενικα στον χωρο δεν φαίνεται τιποτα οτι σκάφτηκε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα