Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα την γνώμη σας, για την περίπτωσή μου. Έχω στην επιχείρησή μου 4 τηλεφωνικές συνδέσεις με τον ΟΤΕ, 3 ISDN και 1 PSTN, εκ των οποίων στις 2 (1 isdn + 1 pstn) έχω βάλει ADSL 24άρι (πιάνουν τα 11-12mbps), τα οποία κάνω load balancing από το router. Επειδή είμαστε εκτός πόλης (ύπαιθρος, επαρχία) έχουμε πολλά προβλήματα κάθε τόσο με τα τηλέφωνα και τρέχουν οι τεχνικοί να τα φτιάξουν...με την παραμικρή κακοκαιρία, κόβονται οι γραμμές!
Ως εκ θαύματος όμως, το internet δεν πέφτει. Τέλος πάντων από τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο και μετά μας έχουν βάλει τα τηλέφωνα πάνω από voip οπότε δεν έχουμε τα προβλήματα που είχαμε.
Στο θέμα μας τώρα...Είχαν έρθει στην εταιρεία από την Wind, και αφού κάναμε κουβέντα για τα εταιρικά κινητά, έφτασε η κουβέντα και τα σταθερά, όπου αφού τους είπα την ανωτέρω κατάσταση και τους εξέθεσα τον προβληματισμό ότι δεν γίνεται να φύγουμε από τον ΟΤΕ που ενώ έχουμε τα ανωτέρω προβλήματα στην μισή ώρα έρχεται ο τεχνικός και τα αντιμετωπίζει, μου είπαν ότι έχουν λύση να προτείνουν σε αυτό και θα το δουν. Τους είπα η μόνη πιθανότητα να φύγω από ΟΤΕ, είναι να μου φέρετε οπτική ίνα εδώ μέσα.
Στο επόμενο ραντεβού μου πρότειναν σαν λύση, ακριβώς αυτό!!! Οπτική ίνα στο γραφείο, με καμιά 30ρια κανάλια φωνής και ταχύτητα εγγυημένα κλειδωμένη στο 40/40 ή 100/100 ή 1000/1000 όσο θέλω αναλόγως το κόστος.
Μην ρωτήσετε κόστος τι πως κλπ, δεν θα σας πω (μεγάλο νούμερο προφανώς καθώς μιλάμε για επιχείρηση με πολλές απαιτήσεις, ήδη πληρώνουμε αρκετά στον ΟΤΕ για όλες αυτές τις γραμμές και τα πακέτα χρόνου ομιλίας που μας δίνει). Το κύριο που με νοιάζει είναι η αξιοπιστία και όχι τόσο πόσο γρήγορα θα σερφάρουν οι υπάλληλοι στο facebook!
Χρόνος υλοποίησης μου είπαν γύρω στους 3 μήνες (μένω ΟΤΕ, έρχεται αφού έχουμε συμφωνήσει ο εξοπλισμός γίνονται τα έργα τεστάρεται και μετά κουμπώνουμε).

Θα ήθελα καμία γνώμη, κυρίως κατά πόσο είναι όντως εφικτά όλα αυτά, αν θα είμαι όντως απροβλημάτιστος από θέμα αξιοπιστίας (ΔΕΝ είναι αποδεκτό να μείνω ούτε 1 μέρα το χρόνο χωρίς τηλέφωνο, πρέπει όλα να δουλεύουν ρολόι).
Διαβάζοντας κριτικές και προβλήματα για fiber, βλέπω ότι όλα αφορούν στην ουσία vdsl αφού οπτική δίνουν όλοι μέχρι το καφάο και μετά είναι χαλκός...οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω αυτές τις περιπτώσεις, και τυχόν προβλήματα που παρατηρήθηκαν εκεί.
Μένω λίγο έκπληκτος που θα φέρουν οπτική σε εμένα 10 χλμ έξω από την πόλη (σε κεντρικό οδικό δίκτυο πάντως), και μάλιστα μέσα στο γραφείο...
Τι λέτε;

Επεξ/σία από mechpanos
Δημοσ.

Υπάρχουν εκατοντάδες (για να μην πως χιλιάδες) τέτοιες επαγγελματικές συνδέσεις με οπτική ίνα. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο και μπορούν να καλύψουν αποστάσεις ακόμη και 20 χλμ.

Στον ΟΤΕ απευθυνθήκατε για σχετικό ερώτημα και προσφορά; Όλοι οι πάροχοι κάνουν τέτοιες συνδέσεις και προφανώς είναι η χαρά τους, αφού τα έσοδα είναι μεγάλα (ανάλογα το πακέτο ταχύτητας, που είναι συμμετρικό).

Υπάρχουν επίσης και συμμετρικές συνδέσεις σε χαλκό (SHDSL) με αντίστοιχο τίμημα, αλλά χρειάζεται μικρό τμήμα της χάλκινης καλωδίωσης (ότι ισχύει και στο DSL).

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Υπάρχουν εκατοντάδες (για να μην πως χιλιάδες) τέτοιες επαγγελματικές συνδέσεις με οπτική ίνα. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο και μπορούν να καλύψουν αποστάσεις ακόμη και 20 χλμ. 

Στον ΟΤΕ απευθυνθήκατε για σχετικό ερώτημα και προσφορά; Όλοι οι πάροχοι κάνουν τέτοιες συνδέσεις και προφανώς είναι η χαρά τους, αφού τα έσοδα είναι μεγάλα (ανάλογα το πακέτο ταχύτητας, που είναι συμμετρικό). 

Υπάρχουν επίσης και συμμετρικές συνδέσεις σε χαλκό (SHDSL) με αντίστοιχο τίμημα, αλλά χρειάζεται μικρό τμήμα της χάλκινης καλωδίωσης (ότι ισχύει και στο DSL). 

Ευχαριστώ για την απάντηση! Στον ΟΤΕ το έχουμε συζητήσει, δεν το βλέπουν εφικτό προς το παρόν. Γενικά στο θέμα τεχνικής υποστήριξης είναι σούπερ, αλλά στο θέμα να ακούσουν τι θέλεις και να προσπαθήσουν να σου δώσουν λύση ειδικά για εσένα, είναι χαοτικό το θέμα. Δεν ξέρω για αλλού, τουλάχιστον για εδώ που είμαι εγώ. Πολύς φόρτος εργασίας; Λίγο προσωπικό; Δεν ξέρω!

Τους άλλους τους βλέπω πιο θερμούς, επειδή δεν έχω εμπειρία με άλλη εταιρεία βέβαια στο business κομμάτι, ελπίζω να μην τους ψάχνω να τους βρω με το κυάλι όταν κλείσουν την πώληση.
Γιατί εντάξει στο σπίτι και να μείνω μια μέρα χωρίς τηλέφωνο - ίντερνετ δεν έγινε και τίποτα, στην δουλειά δεν παίζουμε με αυτά!

Δημοσ.

Καλυτερα  να το ψαξεις.. Να δεις στην περιοχη σου  ποιος εχει δωσει vdsl.. Ποιος κανει εκει εργασιες γενικα... Μεγαλυτερη αξιοπιστια εχει ο ΟΤΕ...

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλυτερα  να το ψαξεις.. Να δεις στην περιοχη σου  ποιος εχει δωσει vdsl.. Ποιος κανει εκει εργασιες γενικα... Μεγαλυτερη αξιοπιστια εχει ο ΟΤΕ...

Σε αγροτική περιοχή είμαι, δίπλα από την εθνική οδό. Ούτε καν για vdsl δηλαδή, εδώ και το ADSL με το ζόρι το πιάνουμε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά άλλαξε τον τίτλο FTTH σε μισθωμένο κύκλωμα:P

Θα σκάψουν και θα στην φέρουν την οπτική.
Γενικά σαν υπηρεσία είναι τρομερά σταθερή.
Και στην τωρινή, και στην προηγούμενη εταιρία έκανα την μετάβαση απο DSL σε Fiber, και ομολογώ πως έγινε πολύ smooth. Ένα downtime των μαξ. 5 λεπτών αν θυμάμαι καλα.

ΟΤΕ οπτική δεν είχα ποτέ, δεν μπορώ να σου πω για το support.
Forthnet & VODAFONE που είχα/έχω, δεν είχε/έχει πέσει ποτέ = συνεπώς δεν ξέρω για το support ούτε εδώ :P

Όσο αφορά το οτι δεν ΠΡΕΠΕΙ να πέσει ποτέ η υπηρεσία υπάρχουν 2 παραμέτροι:
1) Υπάρχουν τα SLA = συμβόλαια, τα οποία δεσμέυουν τον πάροχο να σου αποκαταστήσουν την βλάβη εντός 4 ωρών. Δεν ξερω αν μπορείς να το τροποποιήσεις/ελαχιστοποιήσεις τον χρόνο αυτό.
Μετά το πέρας του "Α" χρόνου χωρίς αποκατάσταση βλάβης, βρέχει φράγκα.
2) Redundancy/Backup: Κράτησε 1-2 DSLάκια, έχε deployed ένα 4G modem, και μπορείς να βάλεις και LMDS. Επειδή έχω πρόσφατη προσφορά απο WIND για την ζεύξη, αν υποστηρίζεται στην περιοχή σου, είναι γύρω στα 700€ / μήνα, για 100/100, χωρίς τον εξοπλισμό - κεραία, controller κτλπ.

Οπτική μαζί με τηλεφωνία 8κανάλια, και 1 DSLάκι backup γύρω στα 800€ / μήνα
Τα υπόλοιπα τα ξέρεις ήδη.

Επεξ/σία από donblunts
  • Like 2
Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Ρώτησα στο μεταξύ τον προϊστάμενο τεχνικό του ΟΤΕ για οπτική/μισθωμένο κύκλωμα, και μου είπε ότι το βλέπει τεχνικά πολύ δύσκολο και δαπανηρό, καθώς θα πρέπει από κάπου που περνάει οπτική να κοπεί και να μπει DSLAM μόνο για εμένα, κάτι που δεν συμφέρει/γίνεται. Πάντως, μου είπε να ρωτήσω την πωλήτρια αν μπορούν να μας βγάλουν μια προσφορά.

Είχε επιφύλαξη και για το αν μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε άλλος...Τι λέτε, μήπως είναι καμία μούφα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Ρώτησα στο μεταξύ τον προϊστάμενο τεχνικό του ΟΤΕ για οπτική/μισθωμένο κύκλωμα, και μου είπε ότι το βλέπει τεχνικά πολύ δύσκολο και δαπανηρό, καθώς θα πρέπει από κάπου που περνάει οπτική να κοπεί και να μπει DSLAM μόνο για εμένα, κάτι που δεν συμφέρει/γίνεται. Πάντως, μου είπε να ρωτήσω την πωλήτρια αν μπορούν να μας βγάλουν μια προσφορά.

Είχε επιφύλαξη και για το αν μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε άλλος...Τι λέτε, μήπως είναι καμία μούφα...

Φυσικά και γίνεται (να το κάνει μέσω άλλου παρόχου - εμείς πήγαμε με Vodafone (HOL)), και φυσικά και έχει υψηλό κόστος.
Αλλα δέστο μακροπρόθεσμα.
Είναι επένδυση για την εταιρία σου.

Υ.Γ. Μην ρωτάς προϊσταμένους, ρώτα τον Account Manager σας. Υπο νορμάλ συνθήκες, αυτοί θέλουν να αναλαμβάνουν τέτοιες δουλειές, για τα φράγκα που θα εισπράξουν.
Μου κάνει εντύπωση που ήταν αρνητικοί.

Επεξ/σία από donblunts
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, donblunts είπε

Υ.Γ. Μην ρωτάς προϊσταμένους, ρώτα τον Account Manager σας. Υπο νορμάλ συνθήκες, αυτοί θέλουν να αναλαμβάνουν τέτοιες δουλειές, για τα φράγκα που θα εισπράξουν.
Μου κάνει εντύπωση που ήταν αρνητικοί.

Τώρα...σώθηκες!!!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mechpanos είπε

Καλησπερα... Θα ρωτησεις καποιον τεχνικο η καποιον προσταμενο του τεχνικου τμηματος του Οτε...Να επισκεφτεις τον τεχνικο τομεας τους..  Αυτοι ειναι οι καταλληλοι και ξερουν..Παρε γνωμες.. Γιατι αν δεν το κανει ο ΟΤΕ τωρα οι αλλες εταιρειες...  Θα ειναι και αρκετα μεγακο το κοστος...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπερα... Θα ρωτησεις καποιον τεχνικο η καποιον προσταμενο του τεχνικου τμηματος του Οτε...Να επισκεφτεις τον τεχνικο τομεας τους..  Αυτοι ειναι οι καταλληλοι και ξερουν..Παρε γνωμες.. Γιατι αν δεν το κανει ο ΟΤΕ τωρα οι αλλες εταιρειες...  Θα ειναι και αρκετα μεγακο το κοστος... 

Με αυτόν μίλησα σήμερα takoulou...και μου λέει χλωμό...τώρα πώς το κάνουν οι άλλοι...αυτό λέω....

Βέβαια ο @donblunts λέει να απευθυνθώ στην πωλήτρια ότι αυτή θα το ψάξει περισσότερο, αλλά η κοπέλα δεν βλέπω να κάθεται να ασχοληθεί με τις ανάγκες μας για το κάτι παραπάνω, με κάτι προγράμματα οικιακά μας έχει εκεί πέρα γι' αυτό έχω στραφεί προς άλλους τώρα, όταν βλέπει τις ανάγκες σου και έρχεται και σου λέει 30κανάλια φωνής με οπτική ίνα και απεριόριστο (πρακτικά) χρόνο ομιλίας σε γραμμή που δεν θα πέφτει το βλέπεις αλλιώς...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγες στον τεχνικο τομεα του οτε;; Ποιος εχει αναλαβει να φτιαξει την περιοχη σου με  οπτικη ινα... Εχει βγει ;;.. Αυτοι τι σου ανεφεραν... Τωρα για τις αλλες εταιρειες  που σου  ειπαν  οτι θα  αναλαβουν  αυτοι το εργο και   δεχεσαι εσυ,  ομως με δικλιδα ασφαλειας και με ρητρα ποσου να εκτελεσουν το συγκεκριμενο  εργο σε ημερομηνια που θα τους πεις εσυ...

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Με αυτόν μίλησα σήμερα takoulou...και μου λέει χλωμό...τώρα πώς το κάνουν οι άλλοι...αυτό λέω....

Βέβαια ο @donblunts λέει να απευθυνθώ στην πωλήτρια ότι αυτή θα το ψάξει περισσότερο, αλλά η κοπέλα δεν βλέπω να κάθεται να ασχοληθεί με τις ανάγκες μας για το κάτι παραπάνω, με κάτι προγράμματα οικιακά μας έχει εκεί πέρα γι' αυτό έχω στραφεί προς άλλους τώρα, όταν βλέπει τις ανάγκες σου και έρχεται και σου λέει 30κανάλια φωνής με οπτική ίνα και απεριόριστο (πρακτικά) χρόνο ομιλίας σε γραμμή που δεν θα πέφτει το βλέπεις αλλιώς... 

Στον Manager που διαχειρίζεται την εταιρία σου, σου ειπα να απευθυνθείς.

Δημοσ.

Βρε παλικάρια, μην μπερδεύεται τα δίκτυα οπτικών ινών που βάζουν οι πάροχοι σε διάφορες περιοχές ή/και τις καμπίνες που αφορούν υπηρεσία xDSL.

Μια χαρά τα λέει ο donblunts παραπάνω και μου φαίνεται παράξενο να μην έχουν ιδέα στον τοπικό ΟΤΕ, δηλαδή σε μεγάλη περιοχή με τόσες βιομηχανίες/βιοτεχνίες, να μην υπάρχει ούτε μία που να μην έχει μισθωμένο κύκλωμα μέσω οπτικής ίνας. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, αλλά κοινή πρακτική σε τέτοιες περιπτώσεις.

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, donblunts είπε

Στον Manager που διαχειρίζεται την εταιρία σου, σου ειπα να απευθυνθείς.

Δεν τον ξέρω ποιος είναι!

42 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Βρε παλικάρια, μην μπερδεύεται τα δίκτυα οπτικών ινών που βάζουν οι πάροχοι σε διάφορες περιοχές ή/και τις καμπίνες που αφορούν υπηρεσία xDSL.

Μια χαρά τα λέει ο donblunts παραπάνω και μου φαίνεται παράξενο να μην έχουν ιδέα στον τοπικό ΟΤΕ, δηλαδή σε μεγάλη περιοχή με τόσες βιομηχανίες/βιοτεχνίες, να μην υπάρχει ούτε μία που να μην έχει μισθωμένο κύκλωμα μέσω οπτικής ίνας. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, αλλά κοινή πρακτική σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Εδώ που είμαι εγώ δεν νομίζω να έχει καμία. Αν μπορώ να σκεφτώ κάποιον που μπορεί να έχει, είναι ένα ξενοδοχείο 10χλμ από εμένα, σε άλλη περιοχή.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...