Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!
Αγόρασα πριν περίπου 3-4 εβδομάδες το πρώτο μου αμάξι,δεν ήθελα να ήταν κάτι φοβερό γιατί δεν είμαι έμπειρος οδηγός και με συμβούλευσαν το πρώτο μου αμάξι να είναι αξιόπιστο αλλά και να μην το κλαίω κιόλας άμα το χτυπήσω.Οπότε πήρα ένα Atos του 1999 που βρήκα.
Καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι είμαι άσχετος λίγο πολύ με τα αυτοκίνητα αλλά όχι γενικότερα με την μηχανική και την φυσική.Δεν θα σου λύσω προβλήματα κβαντομηχανικής αλλά δεν είμαι και θεωρητικός..
Κατέβηκα μια βόλτα προχθές στο κέντρο της πόλης και παρατήρησα ελαφρώς να βγαίνει καπνός από το αριστερό μέρος του καπό,αλλά ελάχιστα,δηλαδή ίσα ίσα που το πήρε το μάτι μου και μετά έπρεπε να κοιτάζω για αρκετή ώρα κατά την οδήγηση για να το ξαναδώ.Τέλος πάντων,πήγα για καφέ και μετά από 2-3 ώρες ξαναμπήκα στο αυτοκίνητο να πάω σπίτι.Μετά από 9-10 χιλιόμετρα και αρκετά δίπλα στο σπίτι μου ,με άφησε σε στοπ.Ενδεχομένως να παρατήρησα έναν ψιλό ήχο διαφορετικό όταν πατούσα το γκάζι κάτω περισσότερο από την μέση πριν με αφήσει αλλά επειδή δεν έχω μεγάλη πείρα δεν γνωρίζω αν ήταν φυσιολογικό ή ιδέα μου.Τέλος πάντων,δίνω μίζα 2-3 φορές και δεν έπαιρνε,το αφήνω για μισό λεπτό,ξαναδίνω και παίρνει,πάνω σπίτι που ήταν 50 μέτρα από το Stop και το αφήνω.Μένω στο αυτοκίνητο λίγο τρομαγμένος,ξαναδίνω να πάρει μπρος αμέσως με το που το έκλεισα και δεν έπαιρνε,περιμένω λίγο ακόμα και ξαναπήρε.Από τότε παίρνει εύκολα αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι εντάξει,σήμερα το έβαλα σε νεκρά και ίσα ίσα που ακούμπησα το γκάζι και ,δεν ξέρω αν είναι σωστός ο όρος,έδινε πολλές στροφές ίσα ίσα με την επαφή με το πετάλι,και πάλι δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου ή τα σκέφτομαι επειδή έχει προηγηθεί αυτο που έχει προηγηθεί.

*Να σημειωθεί οτι το βεντιλατέρ ανοίγει σχεδόν πάντα ,αν όχι πάντα.Δεν ξερω αν είναι σχετικό απλά μου το ανέφερε ο πατέρας μου οτι δεν θα έπρεπε.

Πράγματα που έλεγξα μετά από αναζήτηση στο Internet:
α)Λάδι,σε φυσιολογικό σημείο και όχι αρκετά βρώμικο.

β) Θερμοκρασία,ο δείκτης θερμοκρασίας ήταν αρκετά χαμηλά,δεν ανέβηκε ποτέ πάνω από την μέση.
γ) Νερό ψυγείου,δεν είχε πολύ ,σίγουρα θέλει γέμισμα το οποιο και θα γίνει,αλλά εφ'όσον δεν ανέβασε θερμοκρασία,η σκέψη μου λέει ό,τι δεν θα έφταιγε αυτό που έσβησε ή που δεν έπαιρνε.

δ)Θερμοστάτης, θεωρώ θα εξηγουσε τα πάντα αν ανέβαζε θερμοκρασία και ήταν απλά χαλασμένος ο θερμοστάτης αλλά ο δείκτης θερμοκρασίας δεν μένει στάσιμος ,μετά από ένα τέταρτο χρήσης αυτοκινήτου,φεύγει από το "C" και πάει στο ,ας πούμε , 25% του φάσματος "C"-"H".

ε)Βενζίνη είναι στην μέση.

Άλλοι με ρώτησαν αν κάνει ήχο το αμάξι όταν γυρίζω την μίζα,ναι κάνει.

Σκέψεις;
Το αυτοκίνητο φαντάζομαι θα πρέπει να πάει στον μηχανικό από βδομάδα ,το topic το κάνω περισσότερο για να ακούσω απόψεις και να πάρω μια ιδέα για τα πιθανά προβλήματα και ενδεχομένως κόστη που μπορεί να προκείψουν...Ή για να μου προτείνετε να κοιταχτεί κάτι που θα μπορεί να γίνει από εμένα...Ελπίζω να είναι κάτι απλό και όχι κάτι τρομαχτικό
Ευχαριστώ πολύ!

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Διάγνωση από το pc δεν γίνεται, αν βλέπω σωστά από google images στα αριστερά που λες έχει την μπαταρία / ηλεκτρολογικά οπότε το πιο πιθανό είναι να θες ηλεκτρολόγο και όχι μηχανικό, δες εάν είναι καλά σφιγμένη οι πόλοι της μπαταρίας.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Klausx είπε

Διάγνωση από το pc δεν γίνεται, αν βλέπω σωστά από google images στα αριστερά που λες έχει την μπαταρία / ηλεκτρολογικά οπότε το πιο πιθανό είναι να θες ηλεκτρολόγο και όχι μηχανικό, δες εάν είναι καλά σφιγμένη οι πόλοι της μπαταρίας.

Ναι το γνωρίζω,το θέμα είναι ότι αν ήταν η μπαταρία,θα με άφηνε στο stop?Πατούσα συμπλέκτη καλά σίγουρα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρώτο λάθος που κάνει ένας νέος και «πειρος» οδηγός είναι ότι ακούει την ίδια λάθος συμβουλή: Πάρε ένα αυτοκίνητο πολύ παλιό για να είναι και φτηνό, ώστε αν τρακάρεις μιας και είσαι χωρίς πείρα, να μην κλαίς τα χρήματα που έδωσες, αλλά δεν σου λένε ότι την στιγμή που εσύ δεν θα κλαις τα χρήματα που έδωσες, κάποιοι άλλοι μπορούν να κλαίνε εσένα (γιατί η παθητική και ενεργητική του ασφάλεια είναι υπό το μηδέν… χωρίς ABS, ESP πολλούς αερόσακους κλπ κλπ)…

Αλλά όπως και να έχει η αγορά πραγματοποιήθηκε…

Ένα αυτοκίνητο 20 χρονών είναι λογικό, όσο καλό συντηρημένο και να είναι, να βγάλει ανά πάσα στιγμή κάποιο νέο πρόβλημα…

Σε συμβουλεύω να το πας σε έναν καλό μάστορα για έλεγχο και άσε την αναζήτηση …

Επεξ/σία από bromiaris
  • Like 20
  • Thanks 2
Δημοσ.

Συνήθως όταν ένα αυτοκίνητο σβήνει στο ρελαντί και παίρνει μετά από λίγη ώρα είναι ηλεκτρολογικό θέμα, ίσως χάνεις νερά από κάπου και ο καπνός που είδες ήταν ατμός = υγρασία στα ηλεκτρολογικά και γιαυτό έσβηνε.

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Punker είπε

Ναι το γνωρίζω,το θέμα είναι ότι αν ήταν η μπαταρία,θα με άφηνε στο stop?Πατούσα συμπλέκτη καλά σίγουρα...

μπορει να θελει ρυθμιση το ρελαντι. παντως και γω ηλεκτρολογικο προβλημα φανταζομαι μ αυτα που λες

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Punker είπε

γ) Νερό ψυγείου,δεν είχε πολύ ,σίγουρα θέλει γέμισμα το οποιο και θα γίνει,αλλά εφ'όσον δεν ανέβασε θερμοκρασία,η σκέψη μου λέει ό,τι δεν θα έφταιγε αυτό που έσβησε ή που δεν έπαιρνε.

Κοίτα, για να το δεις να ανεβάζει θερμοκρασία απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει νερό το κύκλωμα ψύξης, ο αισθητήρας θερμοκρασίας δεν έχει την ικανότητα να μετράει τη θερμοκρασία του αέρα... Πολύ φοβάμαι ότι το έκαψες το μοτέρ.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Κοίτα, για να το δεις να ανεβάζει θερμοκρασία απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει νερό το κύκλωμα ψύξης, ο αισθητήρας θερμοκρασίας δεν έχει την ικανότητα να μετράει τη θερμοκρασία του αέρα... Πολύ φοβάμαι ότι το έκαψες το μοτέρ.

Είχε νερό απλά ήταν στο "L",δεν ήταν άδειο το ψυγείο...Και ο δείκτης θερμοκρασίας δεν μένει στάσιμος ,μετά από 15 λεπτά αναμένης μηχανής,ανεβαίνει λίγο όπως είπα στο 25%...Ελπίζω να μην είναι κάτι τόσο σοβαρό...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ο δείκτης θα έπεφτε και δεν θα ήταν σταθερός όπως αναφέρει, του έβγαλες το αμάξι για σκραπ.... χαχα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Punker είπε

Είχε νερό απλά ήταν στο "L",δεν ήταν άδειο το ψυγείο...Και ο δείκτης θερμοκρασίας δεν μένει στάσιμος ,μετά από 15 λεπτά αναμένης μηχανής,ανεβαίνει λίγο όπως είπα στο 25%...Ελπίζω να μην είναι κάτι τόσο σοβαρό...

Κάτι έχεις μπερδέψει, το ψυγείο δεν έχει "L"... μάλλον εννοείς το δοχείο υπερπλήρωσης το οποίο ποτέ δεν αδειάζει εντελώς. Την τάπα του ψυγείου πρέπει να βγάλεις για να διαπιστώσεις αν έχει νερό το ψυγείο...

• Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Κάτι έχεις μπερδέψει, το ψυγείο δεν έχει "L"... μάλλον εννοείς το δοχείο υπερπλήρωσης το οποίο ποτέ δεν αδειάζει εντελώς. Την τάπα του ψυγείου πρέπει να βγάλεις για να διαπιστώσεις αν έχει νερό το ψυγείο...

Ένα άσπρο δοχείο εννοώ που γράφει πάνω "Coolant",δεν είναι αυτό το ψυγείο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα το τρελανετε το παιδι?    

δεν ειναι θεμα ψυξης οταν σβηνει και μετα απο λιγο παιρνει κανονικα. αν ηταν θεμα ψυξης, θα ειχε φτασει ο δεικτης στο θεο, θα ειχε φουντωσει απο τους καπνους και δεν θα ξαναεπαιρνε μπροστα....!!! 

φιλε punker εδω μεσα δεν θα βγαλεις κανενα, μα κανενα απολυτως συμπερασμα, οταν κανενας απο εμας δεν βλεπει το αυτοκινητο και τον κινητηρα. πηγαινε το σε εναν μηχανικο να το ελεγξει.  και να δεις τι φταιει.  

ο,τι και να σου πουμε εμεις, ειναι φαντασιες...!! 

το ασπρο δοχειο, δεν ειναι ολο το νερο του κυκλωματος, αλλα δοχειο πληρωσης, που συμπληρωνει το νερο που χανεται κατα την λειτουργια του κινητηρα. 

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Punker είπε

Ένα άσπρο δοχείο εννοώ που γράφει πάνω "Coolant",δεν είναι αυτό το ψυγείο;

Όχι, αυτό λέγεται δοχείο υπερπλήρωσης/διαστολής:

https://www.car.gr/parts/view/8531410/

Το ψυγείο είναι έτσι:

https://www.car.gr/parts/view/5558639/

Η τάπα του ψυγείου είναι έτσι:

6372029_0_z.jpg

Επεξ/σία από Joshua21
  • Sad 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το ψυγείο είναι έτσι:

Αχάμ,ευχαριστώ!
Τι να πω ,από αμάξια ξέρω καλό Rocket League...

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις,θεωρείτε ότι είναι ασφαλές να το πάω μέχρι του πατέρα μου να το δει μπας και μπορέσει να δει κάτι;Είναι επαγγελματίας οδηγός καμιά 30αρά χρόνια και αν ειναι κάτι απλό ενδεχομένως να το δει...Και επίσης να το πάω μέχρι το συνεργείο;
Δηλαδή,εφ'όσον δεν σηκώνει θερμοκρασία,η κίνηση του μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα;

11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το ψυγείο είναι έτσι:

Η τάπα του ψυγείου είναι έτσι:

6372029_0_z.jpg

Όταν άνοιξα την τάπα ψυγείου,δεν είχε καθόλου υγρό μέσα!

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Το πρώτο λάθος που κάνει ένας νέος και «πειρος» οδηγός είναι ότι ακούει την ίδια λάθος συμβουλή: Πάρε ένα αυτοκίνητο πολύ παλιό για να είναι και φτηνό, ώστε αν τρακάρεις μιας και είσαι χωρίς πείρα, να μην κλαίς τα χρήματα που έδωσες, αλλά δεν σου λένε ότι την στιγμή που εσύ δεν θα κλαις τα χρήματα που έδωσες, κάποιοι άλλοι μπορούν να κλαίνε εσένα (γιατί η παθητική και ενεργητική του ασφάλεια είναι υπό το μηδέν… χωρίς ABS, ESP πολλούς αερόσακους κλπ κλπ)…

Αλλά όπως και να έχει η αγορά πραγματοποιήθηκε…

Ένα αυτοκίνητο 20 χρονών είναι λογικό, όσο καλό συντηρημένο και να είναι, να βγάλει ανά πάσα στιγμή κάποιο νέο πρόβλημα…

Σε συμβουλεύω να το πας σε έναν καλό μάστορα για έλεγχο και άσε την αναζήτηση …

Γιατι ,πριν 20χρονια που δεν υπηρχαν Abs και ESP και πολλοι αεροσακοι τους κλαιγανε περισσοτερο απο οτι σημερα?

Αντι να του πεις οτι το μεγαλυτερο λαθος ειναι οτι πηρε ενα αυτοκινητο και δεν εχει παει να το ελεγξει ουτε για τα βασικα του?

9 λεπτά πριν, cabdik είπε

θα το τρελανετε το παιδι?    

δεν ειναι θεμα ψυξης οταν σβηνει και μετα απο λιγο παιρνει κανονικα. αν ηταν θεμα ψυξης, θα ειχε φτασει ο δεικτης στο θεο, θα ειχε φουντωσει απο τους καπνους και δεν θα ξαναεπαιρνε μπροστα....!!! 

φιλε punker εδω μεσα δεν θα βγαλεις κανενα, μα κανενα απολυτως συμπερασμα, οταν κανενας απο εμας δεν βλεπει το αυτοκινητο και τον κινητηρα. πηγαινε το σε εναν μηχανικο να το ελεγξει.  και να δεις τι φταιει.  

ο,τι και να σου πουμε εμεις, ειναι φαντασιες...!! 

το ασπρο δοχειο, δεν ειναι ολο το νερο του κυκλωματος, αλλα δοχειο πληρωσης, που συμπληρωνει το νερο που χανεται κατα την λειτουργια του κινητηρα. 

ενω αμα το βλεπαμε θα βγαζαμε καλυτερα συμπερασματα. :) :)

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...