Wolf123 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Γεια σας τελευταία έχει εγκατασταθεί ένα malware στην android συσκευή μου. Στα καλά καθούμενα μου ανοίγει διαφημίσεις. Για παράδειγμα είμαι στο facebook και ξαφνικά χωρίς να πατήσω τίποτα μου ανοίγει ο chrome σε ένα υποσέλιδο του laneson.com ή κάπως έτσι και από εκεί με ανακατευθύνει σε διαφημιστικές ιστοσελίδες. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο όταν είμαι fb άλλα και γενίκα ότι και αν κάνω. Μια φορά αν θυμάμαι καλά ο Chrome έκανε ανακατεύθυνση σε ιστοσελίδες πορνό. Κατέβασα και άλλους browser και από όσο κατάλαβα το malware βρίσκει τον κεντρικό browser. Κατέβασα μέχρι και το ad block και μου το έκανε και σε αυτό. Δοκίμασα πολλά, προσπάθησα να εντοπίσω τις εφαρμογές στο background μα δεν έβγαλα άκρη. Από όσο κατάλαβα το malware ενεργοποιεί τον browser και ανοίγει τις συγκεκριμένες σελίδες. Είναι όπως όταν σου στέλνουν ένα άρθρο στο messeger και σε ανακατευθύνει στο chrome. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και σε εργοστασιακές γύρισα και πάλι αυτό συνεχίζει. Μήπως ξέρει κανείς αν μπορώ να κάνω το Chrome να απορρίπτει κάθε έτοιμα από εξωτερική εφαρμογή για εκκίνησή του; Ή αν δεν γίνεται στο chrome μήπως υπάρχει κάποιος browser που να έχει αυτή τη ρύθμιση για να μην ανοίγει από το malware;
NikosKallithea Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Καποια εφαρμογή που εχεις εγκαταστήσει το κανει Βαλε την AirPush απο το googleplay και διεγραψε οσες σου πει.
saruman123 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, Wolf123 είπε Γεια σας τελευταία έχει εγκατασταθεί ένα malware στην android συσκευή μου. Στα καλά καθούμενα μου ανοίγει διαφημίσεις. Για παράδειγμα είμαι στο facebook και ξαφνικά χωρίς να πατήσω τίποτα μου ανοίγει ο chrome σε ένα υποσέλιδο του laneson.com ή κάπως έτσι και από εκεί με ανακατευθύνει σε διαφημιστικές ιστοσελίδες. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο όταν είμαι fb άλλα και γενίκα ότι και αν κάνω. Μια φορά αν θυμάμαι καλά ο Chrome έκανε ανακατεύθυνση σε ιστοσελίδες πορνό. Κατέβασα και άλλους browser και από όσο κατάλαβα το malware βρίσκει τον κεντρικό browser. Κατέβασα μέχρι και το ad block και μου το έκανε και σε αυτό. Δοκίμασα πολλά, προσπάθησα να εντοπίσω τις εφαρμογές στο background μα δεν έβγαλα άκρη. Από όσο κατάλαβα το malware ενεργοποιεί τον browser και ανοίγει τις συγκεκριμένες σελίδες. Είναι όπως όταν σου στέλνουν ένα άρθρο στο messeger και σε ανακατευθύνει στο chrome. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και σε εργοστασιακές γύρισα και πάλι αυτό συνεχίζει. Μήπως ξέρει κανείς αν μπορώ να κάνω το Chrome να απορρίπτει κάθε έτοιμα από εξωτερική εφαρμογή για εκκίνησή του; Ή αν δεν γίνεται στο chrome μήπως υπάρχει κάποιος browser που να έχει αυτή τη ρύθμιση για να μην ανοίγει από το malware; Αν είναι μέσα στην rom δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Βέβαια δεν μας είπες και ποιο κινητό είναι. Η καλύτερη λύση πάντως είναι να ξεφορτωθείς αυτή την rom που έχεις και να βάλεις κάποια άλλη.
Wolf123 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, saruman123 είπε Αν είναι μέσα στην rom δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Βέβαια δεν μας είπες και ποιο κινητό είναι. Η καλύτερη λύση πάντως είναι να ξεφορτωθείς αυτή την rom που έχεις και να βάλεις κάποια άλλη. Έχω το MLS IQL 50 δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι με την ROM κάθε φορά που κάνω επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις το πρόβλημα φτιάχνει για μερικούς μήνες άλλα μετά εμφανίζεται πάλι. Θα προσπαθήσω να κάνω κάτι με το airpush που το πρότεινε ο φίλος πιο πάνω. Πάντως σας ευχαριστώ για τις ιδέες.
saruman123 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, Wolf123 είπε Έχω το MLS IQL 50 δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι με την ROM κάθε φορά που κάνω επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις το πρόβλημα φτιάχνει για μερικούς μήνες άλλα μετά εμφανίζεται πάλι. Θα προσπαθήσω να κάνω κάτι με το airpush που το πρότεινε ο φίλος πιο πάνω. Πάντως σας ευχαριστώ για τις ιδέες. Κάνε καλύτερα αυτό που σου είπε ο @NikosKallithea γιατί με αυτό το κινητό rom μπορεί να μην βρεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα