Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΓΕνικη και αοριστη συζητηση που δεν προκειται να βγει ακρη σε τιποτα και για τιποτα.

Υπαρχουν εταιριεσ οι οποιες ασχολουνται αποκλειστικα με συγκεκριμενα εξαρτηματα του αυτοκινητου και τα προιοντα της ειναι εφαμιλλα (ή και καλυτερα λογω κοστους) απο το να το αγορασεις απο την αντιπροσωπεια που το εχει προμηθυτει απο αυτην την εταιρια(οπως σχετικα αναφερε καποιος για τον δισκο της valeo).

Αντιστοιχα υπαρχουν και απομιμησεις στο 1/10 της τιμης και της ποιοτητας εννοειται.

Εγω θα κοιταζα να βρω aftermarket απο αξιοπιστη μαρκα και να την συγκρινω με τα γνησια.Τοτε θα μπορουσαμε να συζητησουμε βαση τιμης/ποιοτητας ,οτι τα γνησια εχουν 400€ και τα aftermarket 380 € ή 250€.

Δες εδω φτηνα ανταλλακτικα https://www.antallaktikaonline.gr/honda/fr-v-be/25327/10132/diskoplaka?sort_supplier[0]=65

Αν μπορουσες να παραθεσεις τιμη των 'ποιοτικων και γνησιων θα μπορουσαμε να συζητησουμε αν αξιζουν ακομα και αυτες.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, chemkyr είπε

Σε fr-v. Έχει κάτι φθηνούς πχ 40 ευρώ/τμχ ενώ τα γνήσια 150 ευρώ/τμχ....

Δύσκολο μοντέλο το συγκεκριμένο ειδικά σε θέματα φανοποιείας.

Επειδή Honda έχω και εγω , για γνήσια δές μήπως σε συμφέρει απο Αγγλία.

Βλέπεις εδω τους κωδικούς ανταλλακτικών βασει αριθμου πλαισίου https://www.lingshondaparts.com/

Αλλιώς απο Ελλάδα είτε κοιτάς τα καταστήματα που σου είπαν ή ρώτησε στο Βοτανικο-   που είναι κατάστημα που ασχολείται μόνο με Honda ( δουλεύει και εμπορίου)

Πάντως μακρία απο τους Ap - brembo

Σε μερικά ανταλλακτικά π.χ ( μπαλάκια ψαλιδιών , φούσκα κρεμαγίερας , φλάντζες ψευτοκάπακου κ.λ.π.) μόνο γνήσια να προτιμάς.

Επεξ/σία από meletis_m
Δημοσ.
1 ώρα πριν, meletis_m είπε

Πάντως μακρία απο τους Ap - brembo

Mου κανει εντυπωση αυτο που λες γιατι προκοιται για 2 απο τις μεγαλυτερες εταιρειες φρενων ( ειδικα η brembo ειναι με διαφορα η μεγαλυτερη).

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, primeragt είπε

Mου κανει εντυπωση αυτο που λες γιατι προκοιται για 2 απο τις μεγαλυτερες εταιρειες φρενων ( ειδικα η brembo ειναι με διαφορα η μεγαλυτερη).

Και σε μένα κάνει εντύπωση...Για Zimmermann τι γνώμη έχετε? Υπάρχουν πάντως και πιο εξειδικευμένες εταιρείες που κατασκευάζουν φρένα, αλλά μάλλον είναι υψηλών απαιτήσεων. Εγώ θέλω να είναι αξιόπιστα και ανθεκτικά. Οι δίσκοι που έχω τώρα είναι οι αρχικοί και το αυτοκίνητο έχει 190.000 Km. Άραγε αν βάλω αφτερ θα κρατήσουν τόσο?

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, primeragt είπε

Περίπου στίς 300.000 χλμ χρειάστηκα δισκόπλακες .

Αγόρα δισκόπλακες ap-brembo και τακάκι ztec 

Στρώθηκαν για 1000 χλμ και εννοείται οτι δέν  πλύθηκε με ζεστά τα φρένα ή πέρασα απο λιμνάζοντα νερά το αμάξι.

Αποτέλεσμα να στραβώσουν οι δίσκοι, εάν ψάξεις υπάρχουν και άλλες αναφορες περί ποιότητας της συγκεκριμένης μάρκας.

Αγόρασα τις γνήσιες δισκόπλακες  απο Αγγλία και τακάκι ξανά .

Τα έχω 130.000 χωρίς πρόβλήμα τα καινούργια

Δημοσ.

Ισως να ειναι κατι στις φτηνες σειρες της. Δεν εχω αποψη με αυτες μονο απο ποιο μεγαλες σειρες και μεγεθη δισκων (για 4πιστονες και 280mm δισκων και πανω) και ειναι πολυ καλες.Τα τακακια δεν τα ξερω και δεν μπορω να εκφερω αποψη περι αυτων.

Και οι zimmermann που αναφερθηκαν ειναι πολυ καλες και προτιμουνται για αντικατασταση σε συμβατικα μοντελα ως ενα σκαλι καλυτερες απο μαμα (οσον αφορα το φρεναρισμα για ποσο κρατανε δεν γνωριζω καθως δεν ψαχνω τετοια πραγματα).

Δημοσ.

Τελικά καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα. Αν κάποιο γνήσιο παρτ έχει αντέξει στο χρόνο τότε μάλλον αξίζει να το αντικαταστήσεις με το γνήσιο για να είσαι βέβαιος ότι θα αντέξει άλλο τόσο. Αντίθετα, για τα κοινά αναλώσιμα, καλύτερα αφτερ...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, chemkyr είπε

Τελικά καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα. Αν κάποιο γνήσιο παρτ έχει αντέξει στο χρόνο τότε μάλλον αξίζει να το αντικαταστήσεις με το γνήσιο για να είσαι βέβαιος ότι θα αντέξει άλλο τόσο. Αντίθετα, για τα κοινά αναλώσιμα, καλύτερα αφτερ...

Συμπερασμα υπαρχει. Καμια βιομηχανια αυτοκινητου δεν παραγει δικα της ανταλλακτικα. Εμμεσως aftermarket ειναι που απλα κοτσαρουν πανω τους το honda/toyota/bmw/κτλ κτλ. 

Οπως ειπαν κι αλλοι πιο πισω υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες στα aftermarket. Διαλεγεις και παιρνεις. Με λιγο ψαξιμο στο ιντερνετ θα δεις ποιες ειναι οι εμπιστες μαρκες. 

Επισης αν τελικα αποφασισεις να πας στη honda για τα ανταλλακτικα, εκτος απο την διπλασια τιμη που θα τα παρεις, να εισαι προετοιμασμενος να βαλεις το χερι βαθια στη τσεπη γτ στις αντιπροσωπειες χρεωνουν την εργατοωρα στο θεο

Επεξ/σία από Μάκαρος
Δημοσ.

Συμφωνώ με αυτό που λες, απλά πιστεύω ότι τα ανταλλακτικά που παραγγέλνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Τα φθηνά αφτερ είναι απλώς ρέπλικες με κατώτερες προδιαγραφές (μπορεί και καθόλου)...

Όσο για το ψάξιμο, νομίζω ότι μαθαίνεις από την εμπειρία....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, chemkyr είπε

Τα φθηνά αφτερ είναι απλώς ρέπλικες με κατώτερες προδιαγραφές (μπορεί και καθόλου)...

Ακριβώς γι' αυτό θα πρέπει να αγοράσεις after από ποιοτικές εταιρείες γνωστές για την πορεία τους στο χώρο.

Δημοσ.

Εξαρτάται από την περίπτωση. Ρώτα καλύτερα σε κανένα ειδικό φόρουμ με άτομα που έχουν honda να σου πούν τι έβαλες.

Ορισμένες φορές και τα αυθεντικά αξίζουν αν τα πάρεις μόνος σου εκτός αντιπροσωπείας. Αλλά συνήθως υπάρχουν και καλά συμβατά (sach, bilstein κλπ) αλλά και πάλι δεν είναι όλα στην ίδια ποιότητα.

Για την αλλαγή καθρέφτη ειδικά που ακούστηκε πιο πάνω, δεν υπάρχει λόγος να μην πάρεις aftermarket γιατί δεν είναι και καίριο τμήμα του αυτοκινήτου. Εμένα ο αυθεντικός έκανε 150... και βρήκα με 25. Μια χαρά έκανε τη δουλειά του. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα σου πω μια εμπειρία μου με τακάκια μπροστινά.

Στο Toyota μου τα γνήσια έχουν 60 ευρώ περίπου και γράφουν πάνω Bosch + Toyota.

Αγόρασα Bosch τακάκια από άλλο μαγαζί με 40 ευρω σχεδόν και πριν τις 20 χιλιάδες χιλιόμετρα άρχισαν να κάνουν έντονο θόρυβο. Το πηγα στον μηχανικό τα έτριψε λίγο, όλα καλά. (Μιλάμε με καινούριους δίσκους)

Τον ρώτησα λοιπόν γιατί συμβαίνει αυτό και η άποψη του ήταν ότι η Toyota ζητάει από την Bosch π.χ με τις τάδε προδιαγραφές και δυνατότητες. Δεν σημαίνει ότι είναι ίδιο το ανταλλακτικό που αγοράζεις απ έξω ακόμα και αν είναι τις ίδιας εταιρείας.

Άποψη μου είναι να μαθαίνεις πάντα διαφορά τιμής του γνήσιου με το after market και αν είναι μικρή να πέρνεις το γνήσιο.

Από κει και πέρα αν η διαφορά τιμής είναι τεράστια να κοιτάς να πέρνεις ανταλλακτικά από εταιρίες που είναι χρόνια στον χώρο. Στους δίσκους ας πούμε είναι καλή η Zimmerman.

Επεξ/σία από Nintendo1889
  • Like 1
Δημοσ.

Σε κάποιες αντιπροσωπείες, πλέον δίνουν την επιλογή για χρήση γνήσιων και aftermarket ανταλλακτικών, με μεγάλη διαφορά τιμής. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...