Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, adsl2+ είπε

Αν στο συμβόλαιο αναφέρεται το τοπογραφικό και το έχεις, το βγάζεις φωτοαντίγραφο  και ας είναι του 1989 συν τις συντεταγμένες εντοπισμού από το https://www.ktima2016.gr/entopismos/

Σε αυτό που δεν έχω τοπογραφικό με συντεταγμένες  που πολύ σωστά είπε ο Bigi444444 κλικάρω στον παραπάνω σύνδεσμο που ακριβώς είναι το οικόπεδο καταγράφω τις συντεταγμένες Χ= ... Υ=....  και τις δίνω μαζί με ένα αντίγραφο από το παλιό σχέδιο στο Κτηματολόγιο.

3 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε

Παππού, όταν λες δορυφορικά σχεδιαγράμματα εννοείς τοπογραφικά με συντεταγμένες; Εννοείται ότι θα συνυποβληθουν τα τοπογραφικά.Πώς θα εντοπιστεί το ακίνητο σας;Σκεφτείτε το λίγο λογικά.Εσεις το ξέρετε που βρίσκεται.Ο μηχανικός του κτηματολογίου από πού θα το βρει; Μα φυσικά από ένα τοπογραφικό με συντεταγμένες.Εαν τυχόν το τοπογραφικό είναι πιο παλιό και δεν έχει συντεταγμένες για να μην εκδίδεται νέο, αρκούνται σε συνδυασμό του παλιού τοπογραφικό μου με έναν τρόπο εντοπισμού του ακινήτου. Είτε στο κατάστημα υποβολής της δήλωσης θα υποδειξετε επί τόπου στον μηχανικό το ακίνητο και θα το σχεδιάσει στο υπόβαθρό τους είτε θα το κάνει δικός σας μηχανικός και θα εκτυπώσετε αυτό το πρόχειρο διάγραμμα εντοπισμού. Μέσω της εφαρμογής του κτηματολογίου. 

Τώρα από εκεί και πέρα, εάν τυχόν κάποιος πάει για ηλεκτρονική υποβολή και δεν έχει ήδη έτοιμο το τοπογραφικό σε pdf από τον μηχανικό του, απλά στέλνει ταχυδρομικά τα έγγραφά του και δεν τα σκαναρει.

Τα λέει και τα της ηλεκτρονικής υποβολής στη σελίδα τους.

Τα άλλα πάω σε ένα μηχανικό και μου τα κάνει pdf ή περνάω από το μηχανικό μου που τα έφτιαξε και του ζητάω να μου δώσει ένα δισκάκι από τον υπολογιστή του που  φυσικά θα τα έχει καταχωρημένα σε pdf και το πάω στο Κτηματολόγιο αφού κρατήσω και εγώ ένα αντίγραφο μπας και μου χρειαστεί.:P

Δεν ξέρω αν καταλάβατε τι λέω.. :lol: Εγώ πάντως κάπως έτσι τα κατάλαβα αυτά που λέτε.Μην με κοροιδεύετε είμαι και παππούς και το μυαλό έχει αρχίσει να πήζει.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε

Παππού, όταν λες δορυφορικά σχεδιαγράμματα εννοείς τοπογραφικά με συντεταγμένες; Εννοείται ότι θα συνυποβληθουν τα τοπογραφικά.Πώς θα εντοπιστεί το ακίνητο σας;Σκεφτείτε το λίγο λογικά.Εσεις το ξέρετε που βρίσκεται.Ο μηχανικός του κτηματολογίου από πού θα το βρει; Μα φυσικά από ένα τοπογραφικό με συντεταγμένες.Εαν τυχόν το τοπογραφικό είναι πιο παλιό και δεν έχει συντεταγμένες για να μην εκδίδεται νέο, αρκούνται σε συνδυασμό του παλιού τοπογραφικό μου με έναν τρόπο εντοπισμού του ακινήτου. Είτε στο κατάστημα υποβολής της δήλωσης θα υποδειξετε επί τόπου στον μηχανικό το ακίνητο και θα το σχεδιάσει στο υπόβαθρό τους είτε θα το κάνει δικός σας μηχανικός και θα εκτυπώσετε αυτό το πρόχειρο διάγραμμα εντοπισμού. Μέσω της εφαρμογής του κτηματολογίου. 

Τώρα από εκεί και πέρα, εάν τυχόν κάποιος πάει για ηλεκτρονική υποβολή και δεν έχει ήδη έτοιμο το τοπογραφικό σε pdf από τον μηχανικό του, απλά στέλνει ταχυδρομικά τα έγγραφά του και δεν τα σκαναρει.

Τα λέει και τα της ηλεκτρονικής υποβολής στη σελίδα τους.

Στη μια σελίδα γράφει για ταχυδρομική αποστολή εγγράφων http://www.ktimatologio.gr/cadastralsurvey/Pages/Kgcwbcv5d1GNBJFO.aspx και στην επόμενη γράφει αυτό [Η υποβολή των συνοδευτικών εγγράφων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής και προηγείται της διαδικασίας της πληρωμής. Το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος ενός αρχείου είναι 40 Mb. Οι επιτρεπόμενοι τύποι αρχείων είναι doc, docx, pdf, tiff, jpg. Δεν είναι δυνατή η ταχυδρομική αποστολή εγγράφων].https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Info_Page.aspx

• Like 1
Δημοσ.

Εκτός απροόπτου αύριο θα είμαι σε γραφείο κτηματογραφησης.Θα τους ρωτήσω επειδή δεν το είχα προσέξει μιας και μέχρι στιγμής δεν έχω υποβάλει ηλεκτρονικά καμία και είχα διαβάσει μόνο τις γενικές οδηγίες. Γιατί εάν περιμένει κανεις να βγάλει τηλεφωνικά άκρη, σώθηκε...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Σε αυτό που δεν έχω τοπογραφικό με συντεταγμένες  που πολύ σωστά είπε ο Bigi444444 κλικάρω στον παραπάνω σύνδεσμο που ακριβώς είναι το οικόπεδο καταγράφω τις συντεταγμένες Χ= ... Υ=....  και τις δίνω μαζί με ένα αντίγραφο από το παλιό σχέδιο στο Κτηματολόγιο.

Τα άλλα πάω σε ένα μηχανικό και μου τα κάνει pdf ή περνάω από το μηχανικό μου που τα έφτιαξε και του ζητάω να μου δώσει ένα δισκάκι από τον υπολογιστή του που  φυσικά θα τα έχει καταχωρημένα σε pdf και το πάω στο Κτηματολόγιο αφού κρατήσω και εγώ ένα αντίγραφο μπας και μου χρειαστεί.:P

Δεν ξέρω αν καταλάβατε τι λέω.. :lol: Εγώ πάντως κάπως έτσι τα κατάλαβα αυτά που λέτε.Μην με κοροιδεύετε είμαι και παππούς και το μυαλό έχει αρχίσει να πήζει.

Το ζητούμενο είναι ο εύκολος εντοπισμός του ακινήτου , στο κτηματολογικό γραφείο δέχονται μόνο χαρτιά και όχι ψηφιακα αρχεία cd usb [μακάρι οι νεότεροι να είχαν το μυαλό σου]

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, adsl2+ είπε

Το ζητούμενο είναι ο εύκολος εντοπισμός του ακινήτου , στο κτηματολογικό γραφείο δέχονται μόνο χαρτιά και όχι ψηφιακα αρχεία cd usb [μακάρι οι νεότεροι να είχαν το μυαλό σου]

Κανένα πρόβλημα βγάζω από ένα φωτοαντίγραφο τα σχέδια  έξω σε τυπογραφείο επειδή είναι μεγάλα και τα πάω.Νόμιζα ότι τα ήθελαν σε pdf. Συμβόλαια τα έχω σκανάρει και τα εκτυπώνω μόνος.

Για αυτό που δεν είναι με συντεταγμένες παίρνω και τις δύο ενδείξεις Χ και Υ  από τον σύνδεσμο που μου έστειλες αφού εντοπίσω το σημείο και είμαι εντάξει.

Ευχαριστώ πολύ για το κοπλιμάν.Σου οφείλω κέρασμα.☺️

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...