Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα .Ειδα οτι σε Ευβοια ξεκινησε 21/1/2019

Τι δικαιολογητικα χρειαζοντε ?

Εχει η γυναικα μου ενα σπιτι και κατι χωραφια μικρης αξιας .

Δεν εχει γινει αποδοχη κληρονομιας αλλα εχει υποβληθει δηλωση φορου κληρονομιας .

Εχω ληξιαρχικες πραξεις θανατου των γονιων της , πιστοποιητικο εγγυτερων συγγενων (δεν υπαρχει αλλος) και Ε9 που τα δηλωνει και πληρωνει και ΕΝΦΙΑ

Φτανουν αυτα ?

Ευχαριστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς οι οδηγίες για τις δηλώσεις δεν υπήρξαν ποτέ ιδιαίτερα ξεκάθαρες. Μπορεί να γίνει και χωρίς αποδοχή, αλλά ενδεχομένως υπάρχουν διάφορα θέματα, όπως πρόστιμα, αν δεν πληρώσεις εγκαίρως φόρο κληρονομιάς. Πάνε χρόνια που απεβίωσαν τα πεθερικά; Ειδικά για το σπίτι, αν υπάρχει οικοδομική άδεια ή δήλωση αυθαιρέτου, μπορείτε να βάλετε τις σωστές επιφάνειες (πάντως γενικά τα κτίσματα περνάνε σε δεύτερη μοίρα).

Για κληρονομιά χωρίς διαθήκη υποβάλλονται:
α) ο τίτλος του κληρονομούμενου (εφόσον υπάρχει),
β) ληξιαρχική πράξη θανάτου,
γ) πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών,
δ) πιστοποιητικό περί μη δημοσιεύσεως διαθήκης και
ε) πιστοποιητικό περί μη αποποιήσεως κληρονομιάς.

Επεξ/σία από Philippe
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα ...Δηλωση φορου κληρονομιας εγινε αλλα δεν προεκυψε φορος.

10 χρονια εχει πεθανει ο πεθερος μου και 5 η πεθερα μου .Μοναδικη κληρονομος η γυναικα μου .

Για το σπιτι υπαρχει οικοδομικη αδεια προσθηκης επιφανειας του 1985 .Το αλλο σπιτι ειναι πολυ πολυ παλιο .

Τα β.γ,δ τα εχω καθως και οτι ανεφερα πιο πανω.

Το ε της γυναικας μου ?

Ολα αυτα σκανιαρισμενα μποροουν να υποβληθουν και ηλεκτρονικα ?

Το τελος κτηματολογιου πως υπολογιζεται ?

Σε ευχαριστω πολυ.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, δεν τα ξέρω ούτε εγώ πολύ καλά, μην σε πάρω στο λαιμό μου.. Σε αντίστοιχη περίπτωση, με προέτρεψαν να γίνει η αποδοχή και να ανεβάσουμε αυτή στο κτηματολόγιο.
Αν δεν κάνω λάθος και το ε) από τα ΚΕΠ μπορείς να το ζητήσεις. Κάπου διάβασα ότι για θανάτους μετά το 2013 εκδίδεται από το ειρηνοδικείο, ενώ για πιο παλιούς από το πρωτοδικείο.

Το τέλος είναι 35€ ανά δικαίωμα, 20€ για βοηθητικούς χώρους. Αν υποθέσουμε ότι η σύζυγος έχει πλήρη κυριότητα σε 3 χωράφια και ένα οικόπεδο με σπίτι, είναι 140€. Αν σκοπεύεις να τα δηλώσεις μόνος σου, σύντομα η Κτηματολόγιο θα βγάλει και νέα εφαρμογή που θα είναι πιο σύγχρονη, θα κάνει ευκολότερο εντοπισμό ακινήτου και θα δουλεύει με όλους τους browsers.

Επεξ/σία από Philippe
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να' σαι καλά! Την άδεια της προσθήκης κατ' επέκταση μπορείς να την συνυποβάλλεις κι αυτή, αλλά στα τ.μ. δηλώνουμε τα συνολικά προφανώς (τα οποία πιθανότατα θα αναφέρει και η άδεια, εφόσον πρόκειται για προσθήκη στο παλιό). Όμως αν υπάρχουν αυθαιρεσίες (που πάντα υπάρχουν) προτείνεται να δηλώσουμε τα πραγματικά (αν τα ξέρουμε). Αν υπάρχει υπόγειο οι απόψεις διίστανται για τον τρόπο καταχώρησης. Συνήθως κάνουμε χρήση του πεδίου παρατηρήσεων. Αν είναι καμιά μπερδεμένη περίπτωση και υπάρχει σύγχρονο τοπογραφικό μπορούμε να το ανεβάσουμε και αυτό (εγώ το κάνω στα δικά μου και γλυτώνω από φασαρίες στις ενστάσεις).

ΥΓ: Χρωστάω εγκατάσταση Windows

Επεξ/σία από Philippe
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Philippe είπε

Να' σαι καλά! Την άδεια της προσθήκης κατ' επέκταση μπορείς να την συνυποβάλλεις κι αυτή, αλλά στα τ.μ. δηλώνουμε τα συνολικά προφανώς (τα οποία πιθανότατα θα αναφέρει και η άδεια, εφόσον πρόκειται για προσθήκη στο παλιό). Αν υπάρχει υπόγειο οι απόψεις διίστανται για τον τρόπο καταχώρησης. Συνήθως κάνουμε χρήση του πεδίου παρατηρήσεων. Αν είναι καμιά μπερδεμένη περίπτωση και υπάρχει σύγχρονο τοπογραφικό μπορούμε να το ανεβάσουμε και αυτό (εγώ το κάνω στα δικά μου και γλυτώνω από φασαρίες στις ενστάσεις).

ΥΓ: Χρωστάω εγκατάσταση Windows

Καποια στιγμη θα γινει αλλα ισως καταφερω να παρω νεο υπολογιστη αφου αυτος που εχω ειναι 10ετιας+ και θελει αλλαγμα.Βλεπω οτι γενικα το internet δεν παει καλα παρα τηνν 50αρα vdsl ειδικα στο σερφαρισμα .Απο κατεβασμα μια χαρα ειναι .

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα πάω να κάνω εντοπισμό της ιδιοκτησίας, σχεδιάζω το πολύγωνο, πάω να πατήσω Αποθήκευση και μου λέει οτι δεν το έχω οριοθετήσει.

Ξέρετε τι πρέπει να κάνω για να γίνει η Αποθήκευση ;;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ρε σεις να ρωτήσω. Αυτό το χαρτί από το υποθηκοφυλακείο είναι αναγκαίο σ κάθε περίπτωση; Ρώτησα έναν που λέει πως ασχολείται με αυτά και με είπε πως δε χρειάζεται αφού δε του τ βγάζει. Ξέρει κανείς γιατί έχω μπερδευτεί

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ταυτότητα, ΑΦΜ (υποβάλω το Ε9 που φαίνεται το ΑΦΜ αλλα και τα ακίνητα που κατέχει) και όποιοδήποτε χαρτί που να φαίνεται η ιδιοκτησία του ακινήτου π.χ. συμβόλαιο ή χαρτί απο υποθηκοφυλάκειο ή ότι άλλο

Επεξ/σία από dhmak
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mylo είπε

Ρε σεις να ρωτήσω. Αυτό το χαρτί από το υποθηκοφυλακείο είναι αναγκαίο σ κάθε περίπτωση; Ρώτησα έναν που λέει πως ασχολείται με αυτά και με είπε πως δε χρειάζεται αφού δε του τ βγάζει. Ξέρει κανείς γιατί έχω μπερδευτεί

Ποια έγγραφα ή και στοιχεία συνυποβάλλονται µε το έντυπο της δήλωσης Εκτός από το έντυπο της δήλωσης, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που υποβάλλονται είναι: • Απλό φωτοαντίγραφο του τίτλου, που τεκµηριώνει το δικαίωµα σε ακίνητο (π.χ. συµβόλαιο). Εάν κάποιος έχει αποκτήσει δικαίωµα (π.χ. κυριότητα) σε ένα ακίνητο µε περισσότερους από έναν τίτλους (π.χ. το 25% µε δωρεά, το 30% µε γονική παροχή και το 45% µε αγορά), τότε θα πρέπει να υποβάλει αντίγραφα όλων των τίτλων. • Απλό φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού µεταγραφής / εγγραφής του τίτλου στο Υποθηκοφυλακείο • Στοιχεία για τον εντοπισµό του ακινήτου • Απλό φωτοαντίγραφο της αστυνοµικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του δικαιούχου • Απλό φωτοαντίγραφο εγγράφου που να αποδεικνύει τον ΑΦΜ (π.χ. απόσπασµα από εκκαθαριστικό σηµείωµα εφορίας, αποδεικτικό απόδοσης ΑΦΜ ή λογαριασµό ∆ΕΗ).

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mylo είπε

Ναι χρειάζεται.Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες ότι "δεν χρειάζεται αφού δεν του το βγάζει".

Τα δικαιολογητικά αναφέρονται αρκετά απλά και κατανοητά στη σελίδα του κτηματολογίου πάντως.Τα παρέθεσε ο φίλος από πάνω.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ τα έχω όλα συμβόλαια - υποθηκοφυλακείο και σχεδιαγράμματα δορυφορικά.

Γνωρίζετε αν πρέπει να υποβληθούν και τα σχεδιαγράμματα και πως θα τα σκανάρω αφού είναι σε μεγάλο χαρτί;;;;; Μπορώ να πάω σε τυπογραφείο να κάνω σμίκρυνση αλλά και πάλι δεν θα φαίνονται.

Α και το ένα σχέδιο είναι κανονικά από μηχανικό αλλά δεν είναι δορυφορικό γιατί είναι παλιό του 1989 .Αυτό μπορώ να το υποβάλλω ή θέλει καινούργιο;;;;

3 ώρες πριν, mylo είπε

Εάν είναι δηλωμένο στο κτηματολόγιο φυσικά και το βγάζει.Δεν μπορεί να πει δε σου βγάζω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εγώ τα έχω όλα συμβόλαια - υποθηκοφυλακείο και σχεδιαγράμματα δορυφορικά.

Γνωρίζετε αν πρέπει να υποβληθούν και τα σχεδιαγράμματα και πως θα τα σκανάρω αφού είναι σε μεγάλο χαρτί;;;;; Μπορώ να πάω σε τυπογραφείο να κάνω σμίκρυνση αλλά και πάλι δεν θα φαίνονται.

Α και το ένα σχέδιο είναι κανονικά από μηχανικό αλλά δεν είναι δορυφορικό γιατί είναι παλιό του 1989 .Αυτό μπορώ να το υποβάλλω ή θέλει καινούργιο;;;;

Αν στο συμβόλαιο αναφέρεται το τοπογραφικό και το έχεις, το βγάζεις φωτοαντίγραφο  και ας είναι του 1989 συν τις συντεταγμένες εντοπισμού από το https://www.ktima2016.gr/entopismos/

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παππού, όταν λες δορυφορικά σχεδιαγράμματα εννοείς τοπογραφικά με συντεταγμένες; Εννοείται ότι θα συνυποβληθουν τα τοπογραφικά.Πώς θα εντοπιστεί το ακίνητο σας;Σκεφτείτε το λίγο λογικά.Εσεις το ξέρετε που βρίσκεται.Ο μηχανικός του κτηματολογίου από πού θα το βρει; Μα φυσικά από ένα τοπογραφικό με συντεταγμένες.Εαν τυχόν το τοπογραφικό είναι πιο παλιό και δεν έχει συντεταγμένες για να μην εκδίδεται νέο, αρκούνται σε συνδυασμό του παλιού τοπογραφικού με έναν τρόπο εντοπισμού του ακινήτου. Είτε στο κατάστημα υποβολής της δήλωσης θα υποδειξετε επί τόπου στον μηχανικό το ακίνητο και θα το σχεδιάσει στο υπόβαθρό τους είτε θα το κάνει δικός σας μηχανικός και θα εκτυπώσετε αυτό το πρόχειρο διάγραμμα εντοπισμού. Μέσω της εφαρμογής του κτηματολογίου. 

Τώρα από εκεί και πέρα, εάν τυχόν κάποιος πάει για ηλεκτρονική υποβολή και δεν έχει ήδη έτοιμο το τοπογραφικό σε pdf από τον μηχανικό του, απλά στέλνει ταχυδρομικά τα έγγραφά του και δεν τα σκαναρει.

Τα λέει και τα της ηλεκτρονικής υποβολής στη σελίδα τους.

Επεξ/σία από Bigi444444

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...