Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους

Ετοιμαζομαι για αγορα τροφοδοτικου μιας και το παλιο μου XFX TS Series 750W Gold αρχισε σιγα σιγα να πεθαινει μετα απο 3.5 χρονια καθημερινης πολυωρης χρησης. Θελω να μου προτείνεται κατι αντιστοιχο(φτηνοτερο απο 100ευρω) Το συστημα μου : gtx970, i56600, h170 asus μοβο. Επισης εχω εναν ssd και εναν hhd

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leon777 είπε

Καλησπερα σε ολους

Ετοιμαζομαι για αγορα τροφοδοτικου μιας και το παλιο μου XFX TS Series 750W Gold αρχισε σιγα σιγα να πεθαινει μετα απο 3.5 χρονια καθημερινης πολυωρης χρησης. Θελω να μου προτείνεται κατι αντιστοιχο(φτηνοτερο απο 100ευρω) Το συστημα μου : gtx970, i56600, h170 asus μοβο. Επισης εχω εναν ssd και εναν hhd

Δεν είναι παλιό το τροφοδοτικό σου και έχει υπόλοιπο εγγύησης από τον κατασκευαστή (5 χρόνια). Ποιο είναι το πρόβλημα; Είσαι σίγουρος ότι φταίει το τροφοδοτικό; 

• Like 3
Δημοσ.

εχω ανοιξει θεμα στο φορουμ για το προβλημα που εχω αλλα δεν εχει δωθει λυση. Το μονο που γινεται ειναι οτι το pc κανει Restart απο μονο του σε games. Δεν το λειτουργησα καθολου τον προηγουμενο μηνα και αυτη την βδομαδα που το ξανα δουλεψα(πολυωρη χρηση) ξαναεκανε restart αλλα οχι απο τις πρωτες μερες.. το πρωτο restart εγινε την τριτη μερα και εγινε 1 φορα μεσα στην μερα. την τεταρτη μερα εφαγα 3 restart, την επομενη τα διπλασια και παει λεγοντας ετσι θεωρησα οτι παιζει να φταιει το τροφοδοτικο

επισης αυτο μου το κανει καποιους μηνες τωρα οταν εχω να το δουλεψω το μηχανιμα για καιρο δεν το κανει τι;ς πρωτες μερες μετα πεφτουν τα restart σαν βροχη και παλι απο την αρχη.. στο event viewer μου βγαζει σφαλμα kernel power..

Δημοσ.

Πριν προχωρήσεις σε αγορά νέου τροφοδοτικού  κάνε έλεγχο μήπως φταίει κάτι άλλο

δοκίμασε με κάποιο άλλο τροφοδοτικό αν υπάρχει από κάποιον φίλο, συγγενή θα είναι κρίμα

να το αγοράσεις και να μην είναι αυτό το πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 25/1/2019 στις 7:23 ΜΜ, leon777 είπε

Καλησπερα σε ολους

Έχεις κάνει oc? Μνήμες, επεξεργαστή? Μήπως είναι ασταθές, δοκίμασε να γυρίσεις τα πάντα σε στοκ με ένα bios reset κάνε επίσης ενημέρωση bios/drivers για τα drivers βάλε το driver booster επίσης κάνε ένα καλό φορματ δηλαδή τον ssd σβήσε τα πάντα από partition όταν κάνεις εγκατάσταση και φυσικά ρίξε ένα καθάρισμα όλο το σύστημα με ένα πινέλο μπορεί να έχει σκόνη σε κάποιο τσιπάκι

Δημοσ.

δεν εχω κανει oc, εκανα φόρματ σήμερα θα περάσω καινούρια drivers και ξανά τα παιχνίδια να δω αν το ξανακάνει και θα ενημερώσω. Το bios update χρειάζεται η να δω πως θα πάει πρώτα μετά το φορματ 

Όσο για το καθάρισμα θα το ξανακάνω με πιο πολύ λεπτομέρεια 

Δημοσ.

Λοιπόν έκανα φόρματ και διέγραψα τα πάντα έβαλα τα 10 άρια αντί για τα win7 που είχα, πέρασα drivers με το driver booster έκανα update το bios, καθάρισα πάλι το pc έτρεξα και ένα mem test και πάλι μετά από όλα αυτά κάνει πάλι restart. Το pc μέχρι τώρα είναι ανοιχτό πολλές ώρες (μαζί με όλο το βραδυ) για να περάσει τα games και τα drivers να ήταν έτοιμο για σήμερα. Το πρωί εφόσον έκανα όλα τα παραπάνω μου έκανε restart στο πρώτο λεπτό με το που άνοιξα games(αυτό το έκανε και παλιά μετά την πολύωρη χρηση) Σκέφτηκα επίσης να ξετσεκαρω το κουτάκι στις ρυθμίσεις για το automatically restart μήπως μου εμφανησει καμιά μπλε οθόνη και μου πει ακριβώς τι φταίει αλλά τίποτα δεν έγινε μετά από λίγο ξανάκανε restart χωρίς να μου πει τον λόγο.. το event viewer συνεχίζει να λέει kernel power. Οπότε με όλα αυτά καταλήγουμε ότι δεν είναι πρόβλημα software αλλά κάτι εξωτερικό όπως το τροφοδοτικό ?

Τέλος κάτι που παρατήρησα τις τελευταίες 2 μέρες(που δεν μου είχε κάνει ρεσταρτ) ήταν ότι όταν δεν το πολυχρησιμοποιούσα το pc και το άνοιγα για λίγες ώρες η όταν είχα άλλες δουλειές έστω και για 10 λεπτά το έκλεινα τελείως(γιατί συνήθως το άφηνα πάντα ανοιχτό μέσα στην μέρα ασχέτως αν δεν το χρησιμοποιούσα) δεν μου το είχε εμφανησει το πρόβλημα

Δημοσ.

Επικοινώνησε με το μαγαζί που είχες πάρει το τροφοδοτικό, εφόσον έχεις κρατήσει την απόδειξη. Έχεις υπόλοιπο εγγύησης. Τους το στέλνεις και αυτοί λογικά ή το τεστάρουν ή το στέλνουν στην XFX για έλεγχο. Σε αυτή την περίπτωση για να μη μείνεις χωρίς pc πάρε ένα καλό αλλά φθηνότερο τροφοδοτικό γιατί μπορεί να έχεις κι άλλα έξοδα στη συνέχεια. Μπορεί να μη φταίει το τροφοδοτικό και να είναι π.χ. η μητρική που έχει το πρόβλημα... 

Τσέκαρε αυτά https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=14993311%2C8570625%2C8570592%2C7985709

• Like 2
Δημοσ.

ευχαριστω για την απαντηση σου, θα επικοινωνησω αυριο μαζι τους. υπαρχει ομως καποιος τροπος να τεσταρω εγω την μητρικη μου ?

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, leon777 είπε

ευχαριστω για την απαντηση σου, θα επικοινωνησω αυριο μαζι τους. υπαρχει ομως καποιος τροπος να τεσταρω εγω την μητρικη μου ?

Κάτι ακόμη, δοκίμασε να βγάλεις τελείως την κάρτα γραφικών και να μείνεις με τα ενσωματωμένα γραφικά και δες αν το ξανακάνει. Έτσι μειώνεις πολύ την κατανάλωση και δεν ζορίζεται το τροφοδοτικό. Αν δεν ξανακάνει restart τότε πιθανότατα να μη φταίει η μητρική. Αν μπορούσες να δανειστείς και μια άλλη κάρτα γραφικών παρόμοιας ισχύος θα απέκλειες έτσι και το ενδεχόμενο να φταίει η gpu (αν και δεν πιστεύω ότι φταίει η gpu).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου, καλό θα ήταν ενώ παίζεις να κατεβάσεις το MSI Afterburner και να ενεργοποιήσεις το HW Monitor. Την ώρα που θα παίζεις τσέκαρε τις θερμοκρασίες σου, μπορεί να γίνονται επανεκκινήσεις λόγω υπερθέραμνσης του CPU. 

Κάνε πάλι format (όχι πως θα σε οφελήσει σε κάτι) και κατέβασε τα drivers από το site της ASUS και όχι από το Driver Boost.

Τώρα από εκεί και πέρα μπορεί να είναι Hardware issue που είναι και το πιο πιθανό. 

Κατέβασε το memtest86 ή τρέξε το διαγνωστικό των windows και έλεγξε τις RAM σου αρχικά σε στοκ συχνότητες (και μετά σε XMP Profile).

Αν δεν έχει κάποιο error, προχωράς στον έλεγχο της γραφικών. Δοκίμασε ένα heaven benchmark να δεις τι παίζει και από εκεί.

Όπως και να έχει ο βασικός ύποπτος είναι το τροφοδοτικο και η μητρική, αν μπορείς να βρεις άλλο τροφοδοτικό και να το τεστάρεις θα ήταν καλο πρωτού στείλεις το δικό σου για έλεγχο.  Ωστόσο οι επανεκκινήσεις εμένα μου κάνουν για υπερθέρμανση. Αν ηταν τροφοδοτικο, λογικα δε θα άνοιγε το PC 

Επεξ/σία από ScienceFreak
Δημοσ.

δεν ειναι οι θερμοκρασιες το εχω τσεκαρει πολλες φορες. τωρα ειμαι με αλλο τροφοδοτικο που μεχρι στιγμης παει καλα. οτι προκυψει θα ενημερωσω

Δημοσ.

παιδια μεχρι στιγμης ολα ειναι οπως πρεπει, τελικα το τροφοδοτικο το προκαλουσε. Επισης το "χαλασμενο" τροφοδοτικο το εχω κουμποσει σε υπολογιστη που χρειαζεται το μισο ρευμα απο οτι εγω και δεν εχει εμφανησει προβλημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...