therock Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Λιγη βοηθεια γιατι ειμαι άσχετος και κανω οτι μου ρθει και ευχομαι μπας και μου βγει. Σε διαμερισμα δυο οροφων υπογειο-ισογειο εχω κανει τα εξης. Καταρχας εχω απενεργοποιησει το SSID του ADSL Modem και το εχω συνδεσει με καλωδιο στπ δικτυο ωστε να παιρνω ιντερνετ απο το ρουτερ του καθε οροφου. Αλλαξα ομως θεση σημερα στο μοντεμ και το πηγα στο ισογειο και εχω καποια θεματα στο να βλεπω τα shares. Πριν ηταν ετσι Και τωρα εγινε ετσι Η διαχωριστική γραμμη ειναι ο οροφος οτι ειναι πανω απο τη γραμμη ειναι ισογειο κατω απο γραμμη ειναξ το υπογειο. Τα σκετα μικρα τετραγωνακια ειναι αναμονες εθερνετ που συνδεονται με λαπτοπ σταθερους υπολογιστες και γενικοτερα οτι θελει να συνδεθει με καλωδιο στο δικτυο. Το switch ειναι gigabit. Ομοιως και η καλωδιωση προδιαγραφων CAT6. Το ζητουμενο. Θελω το modem να δινει ιντερνετ στο δικτυο και να χω ιντερνετ σε οποιο απο τα 2 ρουτερ (Access Point) συνδεθω και επισης να βλεπω ολα τα οικιακα share σε οποια AP και αν βρισκομαι. DNS και DHCP Server παραμενει το modem της κοσμοτε. Εξοπλισμος Modem Cosmote Speedport 2i Router 1 Asus RP-AC68U Router 2 D link 860L Switch Dlink go 8G EDIT: Αμα σας μπερδεψα με τις περιγραφες μου να κανω πιο συγκεκριμενες ερωτησεις Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από therock 1
zx1234r Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γιατί δεν αφήνεις στην τοπολογία σου μόνο ένα μοντεμ ρούτερ που να παρέχει το ίντερνετ και μετά να μπουν απλά swtches? Edit: Βάλε ένα switch μεταξύ ρουτερ και μόντεμ. Γενικά είναι δύσκολο να ελέγξεις την συμπεριφορά ενός ρούτερ αν το θες μόνο για switch συν οτι προσθέτει ένα ακόμα layer ελέγχου των πακέτων που δεν χρειάζεται στην προκειμένη. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από zx1234r 1
therock Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν τα καταλαβαινω αυτα, δε εχω υποβαθρο στα θεματα δικτυωσης. Απλα - Δε θελω το modem, να εκπεμπει ασυρματα γιατι τρελλαινεται και τα χανει οταν συνδεονται πολλες συσκευες πανω του. Οποτε το ιντερνετ θελω να το δινει σε μια κοντινη του συσκευη και να ξεμπερδευει -Θελω καθε οροφος να εχει το δικο του Access Point -Και οπως προειπα θελω καθε Access Point Να παρεχει ιντερνετ και προσβαση στα share του δικτυου μου Και επισης μισο για να καταλαβω. Αυτο ειναι το πισω μερος του DLink διπλα απο μοντεμ Εγω εχω συνδεση με ethernet την LAN1 του Speedport στην Internet του DLink και ετσι εχω ιντερνετ απο οποιο Router (AP) Και αν μπω. Στην ethernet 1 στελνω CAT6 στον κατω οροφο και στην ethernet 2 εχω ενα καλωδιο ορφανο για συνδεση (λαπτοπ, οτεtv κτλ, οτι θελει να συνδεθει εκεινη τη στιγμη) Δεν εχω καταλαβει ομως, λειτουργει σαν switch αυτη τη στιγμη το DLINK? Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από therock
therock Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Το Dlink ειναι το περιεργο της υποθεσεις και χαλαει τη δουλεια. Για καποιο λογο του χουν δωσει μια factory ip 192.168.0.1 Οταν παω μεσα απο το μενου του να την αλλαξω στην δικια μου τοπολογια 192.168.1.X χανει τελειως τη κρεμα του και δεν εχει επαφη και αναγκαζομαι να κανω ρεσταρτ με οδοντογλυφαδα να ξαναπαρει τις αρχικες ρυθμισεις. Δοκιμασα να του δωσω 192.168.1.100 και 192.168.1.99 και δεν ανταποκρινεται. Ουτε καν στο http://dlinkrouter.local/ Ακομα και το ssid οταν πας να μπεις λεει failed του obtain ip Πως του την εχει βαρεσει ετσι τωρα τι καπριτσιο ειναι αυτο
M@dB0x Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Ειδες μηπως το dlink εχει κανα firmware update?
therock Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Ειμαι στο latest. Νομιζω ομως πως παιρνει dd-wrt. Ειμαι υπερνουμπ ομως και δεν ξερω πως να το περασω και αν θα μπορεσω να το δουλεψω επειτα για να κανει αυτο που θελω. Παντως στη παρουσα ειναι αχρηστο, για πεταμα σπασιμο και οπισθεν πανω του με το αμαξι
M@dB0x Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 τα dlink δεν ειναι καλα ουτε για home τωρα πια να ξερεις. Εδω και χρονια............
therock Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δε ξερω πως την πατησα ετσι, καπου ρωτησα και μου παν για αυτο. Και εκανε και κανα 70αρι απο γερμανικο αμαζον δεν το πηρα φθηνα. Κριμα με τη παλιοσαβουρα Αυτο με το dd-wrt αξιζει να το ψαξω αραγε https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=289018&postdays=0&postorder=asc&start=60&sid=fc7b78a9a8ebd92fc8c9e7d9dd068351
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα