nickmanak Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Απο τοτε που ποσταρα το 2019, εχω πει πολλα τεμαχια και απο τις τρεις φιαλες κρασι του λιντλ και μπορω να πω με σιγουρια πως δεν υπαρχει καλυτερο κρασι σε αυτη την τιμη και ποσοτητα, σε κανενα σουπερμαρκετ. Οτι αλλο δοκιμασα απο τα αλλα σουπερματκετ αλλα και απο το λιντλ ακομα, στην τιμη ως 3 ευρω, δεν αξιζαν. Δυστυχως το καλο κρασι εχει ξεφυγει στην Ελλαδα και αρχιζεις να κοιτας για φιαλες απο 8 ευρω και ανω. 1
tigergreg Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Το αγιωργιτικο του παπαιωαννου με 8-9 ευρω ειναι πολυ καλο. Επισης το αργεντινικο "trio" του βασιλοπουλου αρκετα καλο. Υπαρχουν πανω απο 100 ποικιλιες κοκκινου και θα σου παρει καμμια 10ετια να καταληξεις σε 5-6. Συνηθως τα αναμικτα ειναι πιο "ευκολα". Ο παπαργυριου βγαζει ενα με καμπερνε, αγιωργιτικο και μαυροδαφνη αλλα ειναι αρκετα ψηλα στην τιμη.
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Ναμα ειναι αρκετα γλυκο αλλα πολυ ακριβο 5e τα 375 ml, δεν ειναι για μεγαλη ποσοτητα, κυριως τις πολυ κρυες μερες εχει πολλες θερμιδες.
panostza Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Σε όποιον αρέσουν τα κόκκινα ας δοκιμάσει και ξινόμαυρο από Δυτική Μακεδονία. Υπάρχουν απίστευτα οινοποιεία στην περιοχή με πολύ ωραίες επιλογές. Δεν ξέρω αν είναι στην τιμή που ενδιαφέρονται κάποιοι, αν και νομίζω ότι φθηνό και καλό κρασί δύσκολα βρίσκει κάποιος. Και ειδικά στο χύμα το πρόβλημα είναι η σταθερότητα στην ποιότητα/γεύση, από ίδιο παραγωγό έχει τύχει να δοκιμάσω κρασί να είναι μέρα με τη νύχτα.
Dark_son20 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 On 29/12/2020 at 10:09, nickmanak said: Απο τοτε που ποσταρα το 2019, εχω πει πολλα τεμαχια και απο τις τρεις φιαλες κρασι του λιντλ και μπορω να πω με σιγουρια πως δεν υπαρχει καλυτερο κρασι σε αυτη την τιμη και ποσοτητα, σε κανενα σουπερμαρκετ. Οτι αλλο δοκιμασα απο τα αλλα σουπερματκετ αλλα και απο το λιντλ ακομα, στην τιμη ως 3 ευρω, δεν αξιζαν. Δυστυχως το καλο κρασι εχει ξεφυγει στην Ελλαδα και αρχιζεις να κοιτας για φιαλες απο 8 ευρω και ανω. εγώ για φθηνή και μεσαία λύση μετά από αρκετές δοκιμές έχω αυτό πλέον https://www.thanopoulos.gr/el/cabernet-sauvignon/12987-don-simon-krasi-eruthro-cabernet-sauvignon-1lt-8410261206134.html το παίρνουμε αρκετά και το κόκκινο και το λευκό, στα + το η συσκευασία που δεν παθαίνει τίποτα. τα φέρνει και ο Σκλαβενίτης 2
qwertyuiop2 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Στις 7/2/2019 στις 10:39 ΜΜ, Yperaspisths είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ως Έλληνας δεν μου αρέσει να μην στηρίζω την Ελληνική οικονομία και αγόρασα απο τον Σκλαβενίτη ενα κρασι Κρητικό που απο 4.85 το είχε 2.85(κόκκινο κρασι, Κοτσιφάλι-Μανδηλάρι). Πραγματικά μου έκαιγε την γλώσσα και είχε απαίσια γεύση. Θα δοκιμάζω κατα καιρούς Ελληνικά κρασιά και αν βρω κατι εξίσου καλό με το Γαλλικό κρασί που πίνω τώρα θα το αντικαταστήσω. Προς το παρόν το φτηνιάρικο Γαλλικό merlot είναι πολύ ανώτερο απο οτιδήποτε Ελληνικό εχω δοκιμάσει. Δεν ξέρω πως το κάνουν οι Γάλλοι με 3ε να βγάζουν τέτοιο κρασί ,αλλά για τα γούστα μου είναι τέλειο. Βέβαια τα γούστα του καθενός είναι διαφορετικά. Εγω προτιμώ τα ελαφριά κρασιά που γλυκίζουν και οχι τα όξινα με έντονες τανίνες ή όπως τα αποκαλούν οι ειδικοί. Θα δοκιμάσω και τα κρασιά που μου πρότεινες και θα πω εντυπώσεις Υ.Γ δοκίμασα και το bordeuax -cabernet sauvignon που εχει το lidl στα 3.5ε ,αλλά δεν μου αρεσε. Εχω κολλήσει στο merlot Kαλά κι εσύ πήρες Κοτσιφάλι - μαντηλάρι χωρίς να είσαι από κανένα χωριό της ορεινής Κρήτης; Αυτά δεν είναι κρασιά για όλους. Είναι για κόσμο που μεγάλωσε με αυτά και τα ξέρει. Πρέπει πάντα σε θερμοκρασία 16-18 βαθμούς ΜΑΞ, μετά από τουλάχιστον 30λεπτο αερισμό να τα καταναλώνεις. Και μόνο με heavy duty φαΐ. Ψητά κρέατα, κοκκινιστά κρέατα κλπ. Το κοτσιφάλι θέλει την αίγα/τράγο κοκκινιστό του. Άμα τρως σνίτσελ, πάρε τίποτα από τη Νεμέα. Η δική μου συνεισφορά στο τοπικ: Γουμένισσα (Ξινόμαυρο - Νεγκόσκα) από Αϊδαρίνη. Το δοκίμασα Θεσσαλονίκη, τρομερό κρασί αν το πετύχεις στα φτηνά του (7-9). Γευστικότατο και ιδιαίτερο.
nickmanak Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Συμφωνω με το παλληκαρι, τα σαπάκια που μας πωλουν στα σουπερ ως φθηνα ελληνικα κρασια, δεν πινονται με τπτ αλλα για μαγειρεμα κατι γινεται. Αλλα για να μην τους τσουβαλιαζουμε ολους, μπορεις να βρεις καλο χυμα κρασι με 5 ευρω το 1.5λιτρο, κυριως σε επαρχια/νησια σε περιοχες που εχουν αμπελουργια. Στις γιορτες ηπια απο λιντλ καλιφορνεζικο ροζέ ημιγλυκο στα 3€ και σαμπανιζε ιταλικο (Asti) στα 3.30 απο 5. Αψογα και τα 2 , ειδικα το ιταλικο εσπερνε. Μακαρι να ξαναβρω (δεν ειναι μονιμο προιον νομιζω). Επισης ηπια μπουταρη κρητικος ερυθρος κοτσιφαλι στα 4.5€ πολυ νοστιμο, ελαφρυ και ευκολοπιοτο (θα το ξαναπαιρνα).
archer100 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Ο φελος παιζει καποιο ρολο στο κρασι σε σχεση με το καπακι; Στο εξωτερικο τα περισσοτερα ηταν σε απλο καπακι. Εχω ακουσει απο αλλους οτι στον φελλο διατηρειται καλυτερα το κρασι, απο αλλους οτι ειναι το ιδιο. Τι ισχυει τελικα; Στο εξωτερικο παντως τα περισσοτερα μπουκαλια, ειναι με καπακι. Επισης, τα περισσοτερα κοκκινα ειναι αρωματισμενα με μυρτιλα, κρανμπερι, κλπ δυσκολευεσαι να βρεις απλο κοκκινελι χωρις αρωματικα
JohnnySilverhand Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Κι εγω ειμαι απογοητευμενος απο τα ελληνικα κρασια μεχρι 10 ευρω, θα δοκιμασω κατι απο τσελεπο που προτεινει ο σομελιε, το Gewurztraminer μυριζεται(πως λεμε φαινεται/ακουγεται) πολυ ενδιαφερον, δεν ηξερα οτι βγαζουμε τετοια ποικιλια στην Ελλαδα. Απο λιντλ παιρνω συχνα το riesling λευκο, γερμανικο νομιζω (κανονικη τιμη 4 ευρω) και οπως ο παραπανω το καλιφορνεζικο ροζε ημιγλυκο που λεει zinfandel αλλα δεν ειναι το κανονικο zinfandel ειναι το λεγομενο "white zinfandel". Εχω δοκιμασει και τα υπολοιπα ροζε ημιξηρα/ημιγλυκα του λιντλ οχι κατι το ιδιαιτερο. θα δοκιμασω το κιαντι και ενα αλλο κοκκινο απο Χιλη που εχει και το asti αν το βρω. οταν εχετε νομιμη συναθροιση😇 στο σπιτι σας και θελετε να πιειτε κρασι χωρις φαγητο, τι ανοιγετε συνηθως; το μερλο ειναι μια ασφαλης επιλογη αλλα ψαχνω κατι που να το πιουν και να πουν "ειναι συγκλό!" 1
QuantumWanderer Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Αν είναι πατήσουμε τα 10 ευρώ για τόσα μέτρια ελληνικά κρασιά σε αυτό το εύρος, παίρνουμε και εισαγόμενα σε αυτή την τιμή, σαν το Sandeman από Πορτογαλία που είναι μίλια μπροστά! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Συνήθως τιμή-ποιότητα πάνε μαζί αλλά δεν είναι κανόνας. Ενα καλό κρασί για ειδικές περιστάσεις ειναι ο Άγιος Χρόνος Κτήμα Αβαντις Ένα άλλο ,σε προσιτή τιμή , είναι το Chateau Porto Carras
marten Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δύο ροζέ ημιγλυκα ένα του Ντουγκου το XS και ένα το Σκερτσο (ειδικά το νέας εσοδείας το κάτι άλλο) είναι αυτή τη στιγμή απ τα καλύτερα στο επίπεδο των 6-8 ευρό. Εξαιρετικά και τα 2. Να τα δοκιμάσετε αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2021 από marten
cthulhucarbide Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Για πείτε λίγο. Μπουκάλι κόκκινο κρασί (σφραγισμένο) ήταν ξεχασμένο στο αμάξι εδώ και πολλούς μήνες. Τις τελευταίες εβδομάδες που έπιασε η ζέστη, το αμάξι έχει μείνει στον ήλιο μερικές φορές. Οπότε μπορώ να υποθέσω ότι το μπουκάλι έχει πιάσει θερμοκρασία πχ 40 - 50 βαθμών για μερικές ώρες, δύο τρεις φορές. Να δοκιμάσω να το πιω ή θα πάθω τίποτα και θα βγάλω στην λεκάνη το στομάχι μου? Το αν έχει υποβαθμιστεί η γεύση δεν με ενδιαφέρει (απλά πίνω μια γουλιά και αν δεν μου αρέσει το πετάω) Το θέμα είναι μήπως έχει γίνει επικίνδυνο για τον οργανισμό όχι μόνο τον δικό μου, γιατί σκεφτόμουν να το δώσω κάπου. Καλό θα ήταν να μην με κυνηγάνε με τις τσουγκράνες άμα βγάλουν αίμα, ή άμα πάνε στα θυμαράκια να μην το έχω τύψεις
nogoso Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 7 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Για πείτε λίγο. Μπουκάλι κόκκινο κρασί (σφραγισμένο) ήταν ξεχασμένο στο αμάξι εδώ και πολλούς μήνες. Τις τελευταίες εβδομάδες που έπιασε η ζέστη, το αμάξι έχει μείνει στον ήλιο μερικές φορές. Οπότε μπορώ να υποθέσω ότι το μπουκάλι έχει πιάσει θερμοκρασία πχ 40 - 50 βαθμών για μερικές ώρες, δύο τρεις φορές. Να δοκιμάσω να το πιω ή θα πάθω τίποτα και θα βγάλω στην λεκάνη το στομάχι μου? Το αν έχει υποβαθμιστεί η γεύση δεν με ενδιαφέρει (απλά πίνω μια γουλιά και αν δεν μου αρέσει το πετάω) Το θέμα είναι μήπως έχει γίνει επικίνδυνο για τον οργανισμό όχι μόνο τον δικό μου, γιατί σκεφτόμουν να το δώσω κάπου. Καλό θα ήταν να μην με κυνηγάνε με τις τσουγκράνες άμα βγάλουν αίμα, ή άμα πάνε στα θυμαράκια να μην το έχω τύψεις Δοκιμάζεις λίγο και στη χειρότερη αν δεις ότι είναι χάλια η πρώτη γουλια το πετάς. Δεν έχω πετάξει ποτέ κρασί χωρίς να το δοκιμάσω ακόμη και αν ήταν στις συνθήκες που περιγράφεις. 1
tigergreg Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Δημοσ. 28 Μαΐου 2021 Αν εχει παρει αερα θαναι ξυδιας. Αν εχει θερμανθει θα εχει γινει λικερ κουτελιτης. Μονο με δοκιμη. Αν πινετε να ξερεις οτι ειναι αρκετα δυνατο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα