Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Ακόμα και ερασιτέχνες δοκιμαστές δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το ακριβό από το φθηνό κρασί, σε ένα εύρος 5 - 35 ευρώ ανά φιάλη. Πόσο μάλλον ένας μέσος καταναλωτής. Αυτά για να μη ξοδεύεστε άδικα.

Νια γιατί οι επαγγελματίες δοκιμαστές θα σου πουν ποτέ την αλήθεια.

Σαν τους αθλητικούς δημοσιογράφους είναι και αυτοί που πάνε με τον Πρόεδρο και την ομάδα που παίρνουν το μεγαλύτερο χαρτζηλίκι.:P

Δημοσ.

Εδώ δυνατοί πότες, εκλεπτυσμένοι και περισπούδαστοι, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το μπράντυ από το ουίσκι: https://www.artofdrink.com/science/ability-to-distinguish-whisky-from-brandy

Σαν τους χαϊφιντελίστες που καταλαβαίνουν διαφορές σε καλώδια... βέβαια ποτέ δεν τα καταφέρνουν σε blind test 😄

Γι'αυτό λοιπόν, όπως είπαν και οι παραπάνω, αν δεν θέλετε να κοροϊδεύετε τον εαυτό σας κάντε ένα τυφλό τεστ με 5-6 διαφορετικά κρασιά. Τα αποτελέσματα μπορεί να σας καταπλήξουν.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό με το Κονιάκ ή Ουίσκυ μου κάνει τρελή εντύπωση καθώς έχουν τελείως διαφορετική γεύση, να ήταν κάποιο λευκό απόσταγμα να το καταλάβω.

Στο κρασί το πρώτο που πρέπει να βρεις είναι τι είδους κρασί σ' αρέσει , να είναι ποιοτιτκό χωρίς υπεβολικά θειώδη και τέλος  να μπορείς να το βρεις σε καλή κατάσταση χωρίς να έχει χαλάσει. Σ άλλους αρέσει το καμπερνέ σε άλλους το αγιωργήτικο, σε άλλους το βαθύ κόκκινο σε άλλους όχι.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Αυτό με το Κονιάκ ή Ουίσκυ μου κάνει τρελή εντύπωση καθώς έχουν τελείως διαφορετική γεύση, να ήταν κάποιο λευκό απόσταγμα να το καταλάβω.

Εγώ πάντως είχα κάνει κάτι παρόμοιο σε δυο φίλους που μπορούν να μιλάνε ώρες για ουίσκι, κάθε φορά μου τα κάνουν τσουρέκια με τα single malt κτλ κτλ. Είχα λοιπόν ξεχασμένο κάπου ένα άδειο μπουκάλι από μια παγκοσμίως άγνωστη μάρκα ουίσκι, το οποίο και γέμισα με κάποιο κονιάκ που δεν θυμάμαι ποιό ήταν. Δεν κατάλαβαν ότι δεν ήταν ουίσκι, μάλιστα το βρήκαν "ψιλοκαλό" 😄

• Like 1
Δημοσ.

Στο λινκ πάντως δεν λέει για οποιοδήποτε μπράντυ να πεις ότι είχε την όποια γεύση, μιλάει για δοκιμή "Κονιάκ" με Ουίσκυ, τι να πω, είμαι φίλος των μπράντυ και είμαι έτοιμος να κάνω κι εγώ τυφλή δοκιμή, τόση εντύπωση μου κάνει.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dark_son20 είπε

τον Διόνυσο στην Eλευθερίου Βενιζέλου φυσιολογικά 

Μένω δίπλα χρόνια και δεν έχω ψωνίσει ποτε 

Πάω αύριο να πάρω 

εχεις κάποιο να προτείνεις ;

2 ώρες πριν, kostakis81 είπε

scateau Porto carras 

Σκατο ; 

😛 😛 😛 

Δημοσ.
27 minutes ago, AristidisZ said:

Πάω αύριο να πάρω 

Σκατο ; 

😛 😛 😛 

λευκό ξινόμαυρο είναι η αγάπη μου εκεί.

αλλά ότι θες μπορείς να το δοκιμάσεις πριν το πάρεις. οπότε πήγαινε  με τα πόδια :P

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 25/1/2019 στις 4:06 ΜΜ, AristidisZ είπε

Προρωγος Λαφαζανη

κοντα στα 4€ το μπουκάλι, παρά πολύ τίμιο 

το κακό είναι ότι δε το βρίσκεις εύκολα 

οντως πολυ καλο και τιμιο κρασακι! βασικα νομιζω ολη του η σειρα : λευκο ξηρο , ημι - κοκκινο ημι ειναι ευχαριστη για τα  λεφτα που ζηταει

• Like 1
Δημοσ.

Είχα πάρει πριν λίγο καιρό από τα lidl ένα κόκκινο ημίγλυκο Νεμέα. (δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο διότι κυκλοφορούν διάφορα). Για την τιμή του (κάτω από 5€) ήταν από τα καλύτερα και πιο ευχάριστα στην γεύση που έχω πιει ποτέ.

Και πριν πει κανείς ότι ήταν "ξύδι" λόγω της τιμής, να αναφέρω ότι έχω πιει πολλά σαπιόκρασα και ξέρω να τα ξεχωρίζω. Το συγκεκριμένο ήταν πολύ καλό γενικά μιλώντας ακόμα και χωρίς να λάβουμε υπόψην την τιμή

• Like 2
Δημοσ.

Το λιντλ διαθετει κατι μεγαλα 1,5ΛΙΤΡΑ μπουκαλια με κοκκινο, ημιγλυκο και ροζε ολα από 2,60€. Απο την ερευνα που εκανα ειδα οτι το καθε ειδος το κανει αλλος παραγωγος. Αγοραζω και πινω συνεχεια το "ροζέ ξηρός" και μπορω να επιβεβαιωσω οτι αξιζει. Παραγωγος: ΠΕΝΘΕΑΣ ΑΕ Μανδρα Αττικης. Θα δοκιμασω καποια στιγμη και το κοκκινο αν και φοβαμαι για τη γευση λογω διαφορετικου παραγωγου, απο πελλοπονησο αν θυμαμαι καλα.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Πάω αύριο να πάρω 

Σκατο ; 

😛 😛 😛 

αν σ αρεσουν τα ελαφρια ,ξηρου τυπου δοκιμασε ροδιτη που εχει.Ουτε ξινιλες ουτε ξυδια,οσο και να πιεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Πάω αύριο να πάρω 

Σκατο ; 

😛 😛 😛 

εκανα 2πλο συκώτι απο τα γελια εδω και 10 λεπτα γελαω ,ευχαριστω αριστο 

chateau ήθελα να γράψω

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχαμε μια αντροπαρέα ηλικιωμένων στη γειτονιά, οι οποίοι πήγαιναν σε εβδομαδιαία βάση σε ένα μέρος στη Δραπετσώνα και έφερναν κρασί. Μετά πήγαιναν σε μια ταβέρνα της περιοχής μας, φίλου τους και τρώγανε μεζεδάκια. Καθημερινά, επί πολλά χρόνια, αλλά το κρασί το πήγαιναν εκείνοι. Μιλάμε για πολύ κρασί. Ο ένας από αυτούς μου είχε πει ότι έκανε ένα πρόχειρο τεστ με χαρτοπετσέτα στα κρασιά, όπου αν θυμάμαι καλά, αν άφηνε χρώμα πάνω της, σήμαινε ότι δεν ήταν καλό ή ότι είχε "χρώμα". Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.

Για τα χύμα, θα διαφωνήσω προσωπικά, αρκεί να ξέρει κανείς από πού αγοράζει. Και κρασί, αλλά και τσικουδιά. 

Επεξ/σία από BritGreek
Δημοσ.

Τελικά μετα από πολλές δοκιμές σε Ελληνικα κόκκινα κρασια, κάποια των 10ε, κατέληξα στο φτηνιάρικο Γαλλικό κρασί των 3.5ε από τα lidl. Merlot είναι και γευστικα είναι ότι καλύτερο εχω δοκιμάσει και πολύ ελαφρυ. Πίνεται και χωρις φαγητο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...