cabdik Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 56 λεπτά πριν, skiabox είπε Και φυσικά όχι χύμα! Καλά λέω ότι τελικά γίνανε μία στις 100 από τις μεταρρυθμίσεις που ήθελε η τρόικα (κατάργηση του χύμα). αυτο δεν θα το προτεινα ποτε...!! Χυμα ειναι και το δικο μου... τι σημαινει? οτι δεν κανε ινα το πιω? το "Χυμα" ειναι για την εμπορια του προιοντος. για τυχον αναμιξεις και αλλοιωσεις που μπορει να παθει. οταν ομως εχεις παραγωγο που ξερεις τι κρασι φτιαχνει και πας και αγοραζεις, τι θα παθεις? μαλλον θα ειναι και καλυτερο απο τα αιγιωργιτικα και τα σαββατιανα που κυκλοφορουν στις καβες και στα σουπερμαρκετ..!! ενα μυστικο ειναι, να ΜΗΝ το αποθηκευεις σε πλαστικα μπουκαλια. το κρασι θελει ή γυαλι ή ασκο...!! 3
nogoso Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Για να μην ακούγονται ανακρίβειες συνήθως το χύμα( δεν μιλάω για ασκο) είναι ότι χειρότερο, ακόμη και από το φτηνότερο εμφιαλωμένο. Πρώτα από όλα γιατί κανείς δεν ξέρει τι έχει γίνει ούτε κατά την καλλιέργεια, ούτε κατά την οινοποιηση αλλά ούτε και κατά την εμφιάλωση. Τα θειωδη μπαίνουν με το μάτι και πολλά άλλα. Ακριβώς το ίδιο και χειρότερα είναι με το τσίπουρο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το χύμα που κυκλοφορεί εδώ και εκεί (παράνομα), έχει μηδαμινούς ποιοτικούς ελέγχους, άγνωστη περιεκτικότητα σε θειώδη, μεθανόλη και ακεταλδεΰδη ( παραπροϊόντα της αλκοολικής ζύµωσης) που είναι και δηλητήρια. Το χειρότερο εμφιαλωμένο είναι κλάσεις ανώτερο από το καλύτερο χύμα. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2019 από Επισκέπτης
anax111 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Καταρχήν δεν υπάρχει καλύτερο χωνευτικό από το κόκκινο κρασί. Όλα τα άλλα είναι τρίχες. Κάνεις πολύ καλά που πίνεις, κι εγώ το χρησιμοποιώ πολύ, και στις σωστές ποσότητες είναι σκέτο φάρμακο για το στομάχι και όχι μόνο. Το κόκκινο καλό κρασί έχει πολλά αντιοξειδωτικά και κάνει πολύ καλό στον οργανισμό. Εάν δεν έχεις αιμορροΐδες πίνε άφοβα μέχρι και 500 ml, όχι όμως παραπάνω. Τώρα αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι οι ευεργετικές ουσίες του κρασιού, οι τανίνες, βρίσκονται στην φλούδα του σταφυλιού. Για αυτό το καλύτερο κρασί όσον αφορά τις θεραπευτικές ουσίες είναι αυτό που έχει βράσειμαζί με τα τσάμπουρα, δηλαδή με τα πατημένα σταφύλια. Κανένα κρασί του εμπορίου δεν βράζει με τα τσάμπουρα γιατί αυτό απαιτεί τεράστιες δεξαμενές. Όλα βράζουν χωρίς τα τσάμπουρα και για να πάρουν τις ουσίες του σταφυλιού και το χρώμα περνάν το μούστο με αντλία από τα τσάμπουρα 2 ή τρεις φορές. Για αυτό λοιπόν αν καταφέρεις και βρεις κόκκινο κρασί από κάποιον μικρό παραγωγό που το βράζει μαζί με τα τσάμπουρα είναι πολύ καλύτερο από του εμπορίου όσον αφορά την χώνεψη και τα αντιοξειδωτικά. Όχι φυσικά σε ότι αφορά την γεύση γιατί εκεί υπάρχει ολόκληρη επιστήμη από πίσω. Το καλύτερο τώρα φθηνό κόκκινο κρασί κατά την γνώμη μου είναι του Γεροβασιλείου, οποιοδήποτε βρεις σε καλή τιμή. Πολλές φορές μπορείς να βρεις και καλύτερο σε προσφορά, π.χ. όπως ο Καπνίας του Χατζημηχάλη και γενικά τώρα τελευταία υπάρχουν πολλές καλές προσφορές στα κρασιά και μπορείς να βρεις μπουκάλια που πουλιόντουσαν κάποτε 40 και 50 ευρώ με 10-15€.
chill Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Anselmi Zellina, ροζέ, για ωραίες "ακουστικές" με το βραδινό. Κατά τα οι σταθερές μου οικονομικές αξίες σε κρασί είναι κατωγι Αβέρωφ σε κόκκινο και το vin doux Σάμου σε λευκό. Όσοι είστε κρασοτυραδες επιβάλετε ένα road trip Τοσκάνη στους αμπελώνες. 10 χρόνια πριν έφαγα ένα δίμηνο πηγαίνοντας σε όλους του παραγωγούς, έφαγα 2 μήνες περίπου πινωντας κρασια. Και μια Σπανιόλα στο σαν τζιμινιανο δεν ξεχνιέται. Ζωαρα με ΠΑΣΟΚ, πάλι με χρόνια με καιρούς.... 1 1
vasilllis Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) δοκιμαστε και το χυμα που εχουν μαγαζια που πουλανε κρασι.Δραπετσωνα εχει ενα πασιγνωστο.Παρα πολλες ποικιλιες με δυνατοτητα να δοκιμασεις οποιο θελεις. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2019 από vasilllis 4
AristidisZ Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, vasilllis είπε Δραπετσωνα εχει ενα πασιγνωστο ποιο λες ;
StigmaX Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Καλώς η κακώς, Ελλάδα και καλό κόκκινο κρασί σε χαμηλό κόστος είναι ολίγον τι οξύμωρο να υπάρχουν στην ίδια πρόταση. Όσο εξαιρετικά λευκά κρασιά παράγουμε, τόσο κακά είναι τα κόκκινα μας. Κατηγορία κάτω των 10€, το 90% είναι ξυδια, το 10% τίμιο αλλά μπορείς να βρεις εισαγωγής πολύ καλύτερο στα ίδια λεφτά. Κατηγορία 10-20€ υπάρχουν σχετικά καλά κόκκινα, όπως γεροβασιλιου, Σκούρας, βιβλία χώρα, Πόρτο Καρράς κτλ. Και πάλι όμως, ένα ιταλικό η γαλλικό κρασί στα ίδια λεφτά το ξεφτυλιζει. Στα 20€+ ξεκινάμε και βλέπουμε καλά ελληνικά κρασια που δεν απογοητεύουν σε κάποιον τομέα. Δυστυχώς όμως και πάλι, αν συγκρίνουμε πχ τον οβιλο της βιβλιας χώρας με ένα καμπερνε Καλιφόρνιας, με ένα γαλλικό μπορντό η κανένα μπαρολο ιδίου κόστους η διαφορά θα είναι εμφανής. Συμπέρασμα λοιπόν, για το καθημερινό βραδυνό κρασάκι σε ένα φυσιολογικό budget, επέλεξε ένα κρασάκι κόκκινο Γαλλίας. Ο Βασιλόπουλος κάνει δύο εξαιρετικές γαλλικές εισαγωγές, ένα μπορντό αν προτιμάς κάτι με σώμα, η κοτ ντου ρον αν θες κάτι πιο φρουτοδες και ελαφρύ. Αυτά από έναν άνθρωπο που πάντα στο μεσημεριανό τραπέζι υπάρχει ένα μπουκάλι κρασί και αρέσκεται στον κρασοτουρισμο. ΥΓ. Για να μην πέσετε να με φάτε, προφανώς και υπάρχουν και εξαιρετικά κρασιά ελληνικά στην κάτω των 10€ κατηγορία. Το θέμα είναι πως δεν υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ μίας και τα καρτέλ των μεγάλων δεν αφήνουν τους μικροπαραγωγους να σηκώσουν κεφάλι. 4 1
likor Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Στις 25/1/2019 στις 3:05 ΜΜ, Yperaspisths είπε Τελευταία αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα δυσπεψίας και μαζι με το βραδινό φαγητό πίνω 1-2 ποτηράκια και όντως χωνεύω καλύτερα. Δοκίμασα 2 φορές apelia(3ε το λίτρο) που ειναι και το πιο φτηνό και το ενα μπουκάλι μου φάνηκε λες και έπινα κόκκινο ξύδι και το άλλο μπουκάλι ήταν πιο ποιοτικό και είχε μια σχετική γλυκάδα,αλλά μάπα και αυτό. Δοκίμασα και ενα φτηνό αγιωργίτικο των 4ε και ήταν μάπα και αυτο. Σκέτο ξύδι. Οπότε θα παω σε λίγο πιο ακριβά κρασιά. Εχει ο Βασιλόπουλος ενα Αργεντίνικο με 5.5ε το λίτρο(CABERNET MERLOT) , σε Γαλλικό με 7.20ε το λίτρο(bordeaux luis eschenaur) και σε Ελληνικά Μακεδονικός-Τσανταλη με 8ε το λίτρο. Οπότε το ταβάνι είναι τα 8ε το λιτρο και θέλω ενα ελαφρύ κόκκινο κράσι με απαλή γεύση. Πρωτον δεν πιστευω να ηπιες κρασι ξυδι εκτος αν ηταν χαλασμενη η φιαλη. Τωρα οι περιγραφές που κάνεις "σχετική γλυκάδα,αλλά μάπα " και στο τέλος ζητάς "κράσι με απαλή γεύση." ειναι μάλλον αστεία. 🤣
papoys1 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, StigmaX είπε Καλώς η κακώς, Ελλάδα και καλό κόκκινο κρασί σε χαμηλό κόστος είναι ολίγον τι οξύμωρο να υπάρχουν στην ίδια πρόταση. Όσο εξαιρετικά λευκά κρασιά παράγουμε, τόσο κακά είναι τα κόκκινα μας. Κατηγορία κάτω των 10€, το 90% είναι ξυδια, το 10% τίμιο αλλά μπορείς να βρεις εισαγωγής πολύ καλύτερο στα ίδια λεφτά. Κατηγορία 10-20€ υπάρχουν σχετικά καλά κόκκινα, όπως γεροβασιλιου, Σκούρας, βιβλία χώρα, Πόρτο Καρράς κτλ. Και πάλι όμως, ένα ιταλικό η γαλλικό κρασί στα ίδια λεφτά το ξεφτυλιζει. Στα 20€+ ξεκινάμε και βλέπουμε καλά ελληνικά κρασια που δεν απογοητεύουν σε κάποιον τομέα. Δυστυχώς όμως και πάλι, αν συγκρίνουμε πχ τον οβιλο της βιβλιας χώρας με ένα καμπερνε Καλιφόρνιας, με ένα γαλλικό μπορντό η κανένα μπαρολο ιδίου κόστους η διαφορά θα είναι εμφανής. Συμπέρασμα λοιπόν, για το καθημερινό βραδυνό κρασάκι σε ένα φυσιολογικό budget, επέλεξε ένα κρασάκι κόκκινο Γαλλίας. Ο Βασιλόπουλος κάνει δύο εξαιρετικές γαλλικές εισαγωγές, ένα μπορντό αν προτιμάς κάτι με σώμα, η κοτ ντου ρον αν θες κάτι πιο φρουτοδες και ελαφρύ. Αυτά από έναν άνθρωπο που πάντα στο μεσημεριανό τραπέζι υπάρχει ένα μπουκάλι κρασί και αρέσκεται στον κρασοτουρισμο. ΥΓ. Για να μην πέσετε να με φάτε, προφανώς και υπάρχουν και εξαιρετικά κρασιά ελληνικά στην κάτω των 10€ κατηγορία. Το θέμα είναι πως δεν υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ μίας και τα καρτέλ των μεγάλων δεν αφήνουν τους μικροπαραγωγους να σηκώσουν κεφάλι. Μιλάς 10 ευρώ το μπουκάλι δηλαδή 750 ml και μιλάς για ξύδια;;;;;; και στην κατηγορία των 10 έως 20 ευρώ είναι μέτρια;;; Δηλαδή τα καλά που είναι;;;;;;;; Μήπως έχουμε υπερεκτιμήσει ένα προιόν ευρείας κατανάλωσης που συνόδευε πάντα το τραπέζι του μέσου και απλού Έλληνα;;;;; Ποιος από αυτή τη κατηγορία Έλληνας μπορεί να δώσει σήμερα 10 και 20 ευρώ για ένα μπουκάλι κρασί;;;;; Δεν ξέρω μπορεί να είμαι λάθος αλλά μιλάμε για ένα προιόν που η τιμή στον Έλληνα παραγωγό ποτέ δεν ξεπέρασε το 1 ευρώ και μιλάω για μούστο όχι σταφύλι. Ήμαρτον........., δηλαδή το γάλα που ο παραγωγός το δίνει 50 λεπτά φτάνει να πουλιέται στα ράφια των s/m στην εξευτελιστική τιμή του 1 έως 1,50 ευρώ ενώ μία τιμή λογική θα ήταν από 10 έως 15 ευρώ το λίτρο;;;;;;;;;;;;;;. Άποψη εκφράζω λογικά απλά ερωτήματα κάνω,μπορεί να είμαι και λάθος , αλλά προσωπικά θα συνεχίσω να προτιμώ χύμα κρασί όπως πάντα που προμηθεύομαι που και που (δεν είμαι πότης) από παραγωγό στην περιοχή Σπάτων στην τιμή των 2 ευρώ το λίτρο την οποία θεωρώ τίμια. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2019 από papoys1
Dark_son20 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 2 hours ago, AristidisZ said: ποιο λες ; τον Διόνυσο στην Eλευθερίου Βενιζέλου φυσιολογικά 1
kostakis81 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μάγκες όντος τα φτηνά είναι ξύδι Προτείνω.μπλε τρακτερ κυρ γιαννη 10 ευρο Και scateau Porto carras 15 eyro χρονιές 2007 και 2012 αξίζουν πολλά Α η χρονιά 2002 κάνει 80 αλλά είναι το κάτι άλλο Μην πίνεις ξιδιαδες δεν άξιζει τον κόπο Θα μς θυμηθείς θα σασ δωδσω τιπ αν βρειτε schaeau porto carra 2002 παρτε το αμεσσ και κρατηστε το και αυτο γιατι αυτη η χρονια μαλλον θα ειναι η χρονια που θα παρουν για να βγαλουν πορφυρογεννητο (οπου πορφυρογεννητοσ ειναι το καλυτερο ελληνικο κρασι 250 ευρο περιπου οποτε με 80 θα ποιείτε κρασί που θα κανει 300 σε λίγους μήνες και χαντζιμηχαλη καπνιασ αλλα κανα 30ευρο Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2019 από kostakis81 1 1
gavros10 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Μην αγοραζεις κρασι απο το σουπερ μαρκετ αν δεν ξερεις τι παιρνεις Η Προταση μου ειναι να πας σε μια καβα κοντα σου και να τους ρωτησεις πιο ειναι το καλυτερο χυμα κρασι που εχουν Εμεις αγοραζουμε ενα συγκεκριμενο με 4ευρω το λιτρο και το βρισκω καλυτερο απο αρκετα κρασια με ταβανι τα 15ευρω/700μλ 2
Conan2046 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, StigmaX είπε Καλώς η κακώς, Ελλάδα και καλό κόκκινο κρασί σε χαμηλό κόστος είναι ολίγον τι οξύμωρο να υπάρχουν στην ίδια πρόταση. Όσο εξαιρετικά λευκά κρασιά παράγουμε, τόσο κακά είναι τα κόκκινα μας. Κατηγορία κάτω των 10€, το 90% είναι ξυδια, το 10% τίμιο αλλά μπορείς να βρεις εισαγωγής πολύ καλύτερο στα ίδια λεφτά. Κατηγορία 10-20€ υπάρχουν σχετικά καλά κόκκινα, όπως γεροβασιλιου, Σκούρας, βιβλία χώρα, Πόρτο Καρράς κτλ. Και πάλι όμως, ένα ιταλικό η γαλλικό κρασί στα ίδια λεφτά το ξεφτυλιζει. Στα 20€+ ξεκινάμε και βλέπουμε καλά ελληνικά κρασια που δεν απογοητεύουν σε κάποιον τομέα. Δυστυχώς όμως και πάλι, αν συγκρίνουμε πχ τον οβιλο της βιβλιας χώρας με ένα καμπερνε Καλιφόρνιας, με ένα γαλλικό μπορντό η κανένα μπαρολο ιδίου κόστους η διαφορά θα είναι εμφανής. Συμπέρασμα λοιπόν, για το καθημερινό βραδυνό κρασάκι σε ένα φυσιολογικό budget, επέλεξε ένα κρασάκι κόκκινο Γαλλίας. Ο Βασιλόπουλος κάνει δύο εξαιρετικές γαλλικές εισαγωγές, ένα μπορντό αν προτιμάς κάτι με σώμα, η κοτ ντου ρον αν θες κάτι πιο φρουτοδες και ελαφρύ. Αυτά από έναν άνθρωπο που πάντα στο μεσημεριανό τραπέζι υπάρχει ένα μπουκάλι κρασί και αρέσκεται στον κρασοτουρισμο. ΥΓ. Για να μην πέσετε να με φάτε, προφανώς και υπάρχουν και εξαιρετικά κρασιά ελληνικά στην κάτω των 10€ κατηγορία. Το θέμα είναι πως δεν υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ μίας και τα καρτέλ των μεγάλων δεν αφήνουν τους μικροπαραγωγους να σηκώσουν κεφάλι. Διαφωνώ, μπορεί να κυκλοφορούν εξαιρετικά κρασιά εισαγωγής, το ζήτημα είναι σε τι κατάσταση φτάνουν σ' εμάς, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τα κρασιά στο σούπερ μάρκετ έχουν συντηρηθεί σε άριστες συνθήκες μέχρι να φτάσουν σ' εμάς, όχι ότι στις περισσότερες κάβες δηλαδή τα πράγματα είναι καλύτερα.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ακόμα και ερασιτέχνες δοκιμαστές δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το ακριβό από το φθηνό κρασί, σε ένα εύρος 5 - 35 ευρώ ανά φιάλη. Πόσο μάλλον ένας μέσος καταναλωτής. Αυτά για να μη ξοδεύεστε άδικα. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2019 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα