Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν προσπερασουμε τον ραντομ λόγο του TS (είτε ισχύει είτε όχι έχω ακούσει τόσα πολλά πλέον) περί δυσπεψιας πείτε κάνα μπατζετοκόκκινο στα 8-15 ευρώ έτσι δημοφιλή που να βρίσκουμε ευκολα σε κάβες/ποτοποιεια

Επεξ/σία από costacurta
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κόκκινο ημίγλυκο κρασί από κτήμα Vlad Tepes στη Ρουμανία.Θα το λατρεψεις,στο εγγυώμαι.

Επεξ/σία από tasinho
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tasinho είπε

Κόκκινο ημίγλυκο κρασί από κτήμα Vlad Tepes στη Ρουμανία.Θα το λατρεψεις,στο εγγυώμαι.

Αυτό υπάρχει δήλ στην κλασσική κάβα της γειτονιάς? . Ένα γκουγκλ που το κάνα δεν βγάζει τπτ. Μόνο κάτι αποτελέσματα για το κόμη δράκουλα βρήκα 

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, di maria kun είπε

Αυτό υπάρχει δήλ στην κλασσική κάβα της γειτονιάς? . Ένα γκουγκλ που το κάνα δεν βγάζει τπτ. Μόνο κάτι αποτελέσματα για το κόμη δράκουλα βρήκα 

όχι ρε συ σε κάβες.:D

Θα ψάξεις κέντρο Αθήνα υπάρχουν καταστήματα με Ρουμανικά προιόντα. Τώρα σε κάβα δύσκολα να το βάλει άλλος όχι γιατί θα είναι κακό (συνήθως κρασιά που παράγονται σε υψόμετρο είναι καλά όπως το Ζίτσας) απλά σπάνια να το ζητήσει κάποιος γιατί δεν το ξέρει.

Και το Νεμέας χύμα που υπάρχει στις περισσότερες κάβες καλό και τίμιο είναι.Μην μπαίνετε στην αέναη αναζήτηση σωστού μπουκαλιού πληρώνοντας 5άευρα , 10ευρα  και 15άευρα εκτός και σας περισσεύουν οπότε πάω πάσο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Yperaspisths είπε

Τελευταία αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα δυσπεψίας και μαζι με το βραδινό φαγητό πίνω 1-2 ποτηράκια και όντως χωνεύω καλύτερα. Δοκίμασα 2 φορές apelia(3ε το λίτρο) που ειναι και το πιο φτηνό και το ενα μπουκάλι μου φάνηκε λες και έπινα κόκκινο ξύδι και το άλλο μπουκάλι ήταν πιο ποιοτικό και είχε μια σχετική γλυκάδα,αλλά μάπα και αυτό.  Δοκίμασα και ενα φτηνό αγιωργίτικο των 4ε και ήταν μάπα και αυτο. Σκέτο ξύδι.  

Οπότε θα παω σε λίγο πιο ακριβά κρασιά. Εχει ο Βασιλόπουλος ενα Αργεντίνικο με 5.5ε το λίτρο(CABERNET MERLOT) , σε Γαλλικό με 7.20ε το λίτρο(bordeaux luis eschenaur) και σε Ελληνικά Μακεδονικός-Τσανταλη με 8ε το λίτρο.

Οπότε το ταβάνι είναι τα 8ε το λιτρο και θέλω ενα ελαφρύ κόκκινο κράσι με απαλή γεύση.

1  TS... αυτο που σου συμβαινει, δεν ειναι λογικο, καλυτερα να κανεις μια επισκεψη σε ενα γιατρο πρωτιστως, να κανεις ενα τσεκ απ στα γαστρεντερολογικα σου, και μετα βλεπουμε αν πρεπει να συνεχισεις την "θεραπεια" σου με κρασι...!!! 

 

 

2  τα "καλα" κρασια δεν ειναι στανταρ. τι εννοει ο καθενας καλο κρασι?   εμενα π.χ  καποια μπουκαλια που εχω δοκιμασει, αλλα μου φαινονται "νερο" (πολυ ελαφρια δλδ), αλλα πολυ ξηρα (που δεν μου πολυαρεσουν). το τι εννοει ο καθενας "καλο"  κρασι, εχει αμεση σχεση με τα δικα του γουστα, τα οποια μπορει/μαλλον δεν ειναι τα ιδια με τα δικα μου/σου/του.  

Αρα, πολυ θα ηθελα να μαθω με ποια στανταρ λεει ο καθενας, το ταδε ειναι πολυ καλο κρασι. 

 

3  πολυ καλα κρασια θα βρεις και απο παραγωγους που τα πουλανε "χυμα". δεν σημαινει οτι ενα κρασι που δεν ειναι σε μπουκαλι με ταμπελακι, δεν ειναι καλο. ενας παραγωγος που εχει δικα του αμπελια και φτιαχνει κρασια, μπορει να φτιαξει εξ' ισου (αν οχι και καλυτερο) πολυ καλο κρασι. απλα δεν το τυποποιει..!! απλα πρεπει να ψαξεις να βρεις παραγωγους, αναλογα με την περιοχη που βρισκεσαι. στις μεγαλουπολεις ειναι λιγο πιο δυσκολο βεβαια.     οι τιμες τους ειναι πολυ πιο χαμηλες απο τα τυποποιημενα. συνηθως παιζουν περι το €1,5/λιτρο..! 

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 1
Δημοσ.

Επειδή παλαιότερα είχα ζήσει στην Κρήτη (Χανιά) θεωρώ ότι η περιοχή αλλά κυρίως οι άνθρωποι της επαρχίας που φτιάχνουν τα δικά τους κρασιά παράγουν καλά και ιδιαίτερα κρασιά. Ενδεχομένως είναι και οι ποικιλίες που καλιεργούν.

Πηγαίναμε στο υπόγειο όπου είχαν τα κρασιά έβλεπες πολλά βαρέλια και σου έλεγε εκείνο είναι τάδε 3 ετών εκείνο τάδε 5 ετών και πάει λέγοντας.Ωραία κρασιά με ιδιαίτερες γεύσεις τι να μας πούνε κάποιοι που  βάζουν Σαββατιανό ή Αγιωργείτικο σε ωραίο σκούρο  μπουκάλι του βάζουν και μία επίχρυση ταμπέλα απέξω και το πουλάνε στο Θεό.

Θυμάμαι μια φορά είχαμε πάει σε κάποιον που είχε μαγαζί κατέβηκε στο υπόγειο και μας έφερε μισό κιλό μπορεί και λιγότερο από ένα βαρέλι 15 ετών και μας είπε ότι θα καταναλωθεί στο γάμο της κόρης του.(μην το ψάχνετε γιατί φυσικά τώρα θα έχει καταναλωθεί) :DΑπλά το άνοιγε μία φορά κάθε χρόνο γιατί έπρεπε να πάρει αέρα να μη χαλάσει (λόγια του) έβγαζε λίγο (όσο μας έφερε) πρόσθετε καινούργιο και το σφράγιζε πάλι. 

Εκείνο το λίγο που έβγαλε το ήπιαμε με ποτηράκια της ρακής φυσικά γιατί ήταν πιο δυνατό και από κονιάκ.

  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Επειδή παλαιότερα είχα ζήσει στην Κρήτη (Χανιά) θεωρώ ότι η περιοχή αλλά κυρίως οι άνθρωποι της επαρχίας που φτιάχνουν τα δικά τους κρασιά παράγουν καλά και ιδιαίτερα κρασιά. Ενδεχομένως είναι και οι ποικιλίες που καλιεργούν.

Πηγαίναμε στο υπόγειο όπου είχαν τα κρασιά έβλεπες πολλά βαρέλια και σου έλεγε εκείνο είναι τάδε 3 ετών εκείνο τάδε 5 ετών και πάει λέγοντας.Ωραία κρασιά με ιδιαίτερες γεύσεις τι να μας πούνε κάποιοι που  βάζουν Σαββατιανό ή Αγιωργείτικο σε ωραίο σκούρο  μπουκάλι του βάζουν και μία επίχρυση ταμπέλα απέξω και το πουλάνε στο Θεό.

Θυμάμαι μια φορά είχαμε πάει σε κάποιον που είχε μαγαζί κατέβηκε στο υπόγειο και μας έφερε μισό κιλό μπορεί και λιγότερο από ένα βαρέλι 15 ετών και μας είπε ότι θα καταναλωθεί στο γάμο της κόρης του.(μην το ψάχνετε γιατί φυσικά τώρα θα έχει καταναλωθεί) :DΑπλά το άνοιγε μία φορά κάθε χρόνο γιατί έπρεπε να πάρει αέρα να μη χαλάσει (λόγια του) έβγαζε λίγο (όσο μας έφερε) πρόσθετε καινούργιο και το σφράγιζε πάλι. 

Εκείνο το λίγο που έβγαλε το ήπιαμε με ποτηράκια της ρακής φυσικά γιατί ήταν πιο δυνατό και από κονιάκ.

Μαρουβάς Ρωμέικο ηταν;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, di maria kun είπε

Αυτό υπάρχει δήλ στην κλασσική κάβα της γειτονιάς? . Ένα γκουγκλ που το κάνα δεν βγάζει τπτ. Μόνο κάτι αποτελέσματα για το κόμη δράκουλα βρήκα 

Σωστά βρήκες.Φθηνό,αγνό,φίνο και ζεστό  αιματάκι χαχαχαχαχα

Δημοσ.

Εγώ προτιμώ το κόκκινο ημίγλυκο!

Ηπια ένα πολύ ωραίο Τυρναβίτικο τις προάλλες αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βρεθεί αυτό πιο μακριά από την Θεσσαλία!

Και φυσικά όχι χύμα!

Καλά λέω ότι τελικά γίνανε μία στις 100 από τις μεταρρυθμίσεις που ήθελε η τρόικα (κατάργηση του χύμα).

  • Like 3
Δημοσ.

Κόκκινο κρασί από βιολογικά σταφύλιας της Μονής Τοπλού σε ασκό των 3L, και μέσα στην τιμή που έχεις θέσει και πολύ καλό σαν κρασί.

  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, costacurta είπε

Αν προσπερασουμε τον ραντομ λόγο του TS (είτε ισχύει είτε όχι έχω ακούσει τόσα πολλά πλέον) περί δυσπεψιας πείτε κάνα μπατζετοκόκκινο στα 8-15 ευρώ έτσι δημοφιλή που να βρίσκουμε ευκολα σε κάβες/ποτοποιεια

Δεν ειμαι γνωστης αλλα αν γκουγκλαρεις βραβευμενα κρασια εχει budget επιλογες των 15-25 ευρω.Ε τι στο καλο, δεν θα ειναι vfm ?

Πχ

https://www.botilia.gr/p/kokkino-krasi/Mega-Spileo-Cabernet-Sauvignon_2011

Δημοσ.

Προτού καταντήσεις αλκοολικός θα έλεγα να πας σε έναν γιατρό να εντοπίσεις τα αίτια της δυσπεψίας. Καλό θα ήταν να μην τρως το βράδυ κανονικό γεύμα και να αποφεύγεις οτιδήποτε βαρύ για το στομάχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, eliasjuve είπε

Γύρνα σε τσίπουρο.

Κανένα ποτό δεν σε βοηθά να χωνέψεις καλύτερα από την καθαρή τσικουδιά. Ένα σφηνάκι.

Για τη δυσπεψία, πρέπει να πας σε γιατρό να σου πει τι φταίει. Εννοείται.

Επεξ/σία από BritGreek
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...