Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 
Μάλλον εδώ έπρεπε να ποστάρω και όχι στα hardware...
έχω μπει στη διαδικασία να φτιάξω ένα pc κομμάτι κομμάτι...στόχος μου είναι ένα pc mid-high όσο πιο οικονομικά γίνεται με δυνατότητες αναβάθμισης. Οι γνώσεις μου είναι μέτριες, έχω ρίξει διάβασμα, έχω ρωτήσει κόσμο αλλά εισπράττω πολλές διαφορετικές απόψεις. θα ήθελα την πολύτιμη συμβουλή σας για το αν είναι όλα συμβατά και να με βοηθήσετε με τον επεξεργαστή γιατί δεν έχω ιδέα τι είναι τα tray, cofee lake, broadwell, skylake etc etc... 

Το pc θα είναι κυρίως για gaming (Wow, steam), streaming, άντε και για κανά photoshop...

1) GPU- Gigabyte GeForce GTX1050 2GB OC ή  Gigabyte GeForce GTX1050 Ti 4GB Windforce OC
2) SSD- Samsung 850 Evo 500GB
3) RAM- Corsair Value Select 8GB DDR4-2133MHz
4) PSU- Corsair VS Series VS450
5) MOBO- Gigabyte B250M-DS3H
6) CPU- Intel Core i7-7800X ή Intel Core i7-6800K Box

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Δημοσ.

Αφού είναι για Gaming δώσε έμφαση στην κάρτα γραφικών δλδ τουλάχιστον μια GTX1060 

Δημοσ.

Κοίτα το μπάτζετ το έχω ξεπεράσει λιγάκι, εκεί θέλω να μείνω. Ως τώρα έχω δώσει γύρω στα 300, βάλε επεξεργαστή και κάρτα που μου λείπουν...  η κάρτα θα πάει κοντά στα 180-200 υπολογίζω και τώρα ανάλογα τον επεξεργαστή, 300+... δεν θέλω να ξεφύγω περισσότερο, ας πούμε 750... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, eve1985 είπε

Κοίτα το μπάτζετ το έχω ξεπεράσει λιγάκι, εκεί θέλω να μείνω. Ως τώρα έχω δώσει γύρω στα 300, βάλε επεξεργαστή και κάρτα που μου λείπουν...  η κάρτα θα πάει κοντά στα 180-200 υπολογίζω και τώρα ανάλογα τον επεξεργαστή, 300+... δεν θέλω να ξεφύγω περισσότερο, ας πούμε 750... 

Δηλαδή τα έχεις πάρει όλα και σου λείπει η κάρτα και ο επεξεργαστής;; 

Το να πας σε 850 evo και corsair vs450 δεν θα έλεγα ότι είναι η καλύτερη επιλογή. 

Επίσης η ραμ, καλοκαιράκι θα ήταν, να έπαιρνες 2400hz.

Δημοσ.

Αρχικα, εχεις μητρικη με τσιπσετ b250 και σοκετ 1151 και απο κατω βαζεις τον ι7-7800x που εχει x299 και σοκετ 2066. Δευτερον, δεν γινεται να δινεις λεφτα για ι7 και να βαζεις για καρτα γραφικων 1050-1050ti, ειναι πολυ αδυναμες για τον επεξεργαστη και ακριβες γι αυτα που προσφερουν. Τριτον, το τροφοδοτικο ειναι μικρο εαν χρειαζεσαι δυνατοτητα αναβαθμισης στο μελλον, καθως και οχι τοσο αξιοπιστο. Τεταρτον, δεν υπαρχει λογος να δωσεις πολλα λεφτα για να φτιαξεις συστημα intel 6-7ης γενιας. Καλυτερα ή σε intel 8ης γενιας, ή amd ryzen. Εαν θες streaming και photoshop καλυτερα να πηγαινες σε συστημα με amd.

Δημοσ.

ρε παιδιά,  ρωτάω γιατί δε ξερω, μη βαρατε, μπορώ να δώσω και στου αδερφου τον υπολογιστή μου πράγματα  από αυτά που αγόρασα, θέλει κ αυτός αλλωστε να κάνει αναβάθμιση, απλά ρωτάω αν είναι καλό set up αυτό που σας είπα εξαρχης και με βάση τα ήδη αγόρασμενα πράγματα αν βγαίνει ένα καλό μηχανηματακι. Αυτο. Ρωτάω για επεξεργαστή και κάρτα γιατί δε ξέρω τι να πάρω. Το φωτοσοπ είναι για χόμπι δε με καίει κ πολύ... Κυρίως να παίζει άνετα θέλω games, wow και steam. Δώστε μου ένα ολοκληρωμένο σετ απ αν δε βαριεστε. 

1 λεπτό πριν, eve1985 είπε

ρε παιδιά,  ρωτάω γιατί δε ξερω, μη βαρατε, μπορώ να δώσω και στου αδερφου τον υπολογιστή μου πράγματα  από αυτά που αγόρασα, θέλει κ αυτός αλλωστε να κάνει αναβάθμιση, απλά ρωτάω αν είναι καλό set up αυτό που σας είπα εξαρχης και με βάση τα ήδη αγόρασμενα πράγματα αν βγαίνει ένα καλό μηχανηματακι. Αυτο. Ρωτάω για επεξεργαστή και κάρτα γιατί δε ξέρω τι να πάρω. Το φωτοσοπ είναι για χόμπι δε με καίει κ πολύ... Κυρίως να παίζει άνετα θέλω games, wow και steam. Δώστε μου ένα ολοκληρωμένο σετ απ αν δε βαριεστε. 

Παίρνω και i5 αν συμβαδίζει με τα προεπιλεγμένα. Τις γνώμες σας παρακαλώ...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, eve1985 είπε

Ram, δισκο, μητρικη και τροφοδοτικο τα εχεις αγορασει;

11 λεπτά πριν, eve1985 είπε

Παίρνω και i5 αν συμβαδίζει με τα προεπιλεγμένα. Τις γνώμες σας παρακαλώ...

Συγγνωμη αρχικα εαν φανηκα επιθετικος, δεν το ηθελα. Τωρα, το θεμα ειναι στο οτι θες κατι με δυνατοτητα αναβαθμισης, αλλα με την μητρικη (και εν μερει το τροφοδοτικο) που εχεις διαλεξει δεν γινεται γιατι δεν υποστηριζει καν την τωρινη γενια επεξεργαστων της intel (8η), η οποια εχει και διαφορα με την 7η σε επιδοσεις, ενω η 6η με την 7η δεν εχουν σχεδον καμια. Αυτο σημαινει οτι θα δωσεις αρκετα λεφτα για κατι το οποιο ειναι ηδη παρωχημενο απο την στιγμη που βγηκαν οι επεξεργαστες της amd και η 8η γενια της ιντελ, η οποια λειτουργει με αλλες μητρικες. Εαν θες να φτιαξεις κατι με την παρουσα μητρικη, καλυτερη επιλογη θα ηταν ενας μεταχειρισμενος επεξεργαστης της 7ης γενιας και οχι καινουριος γιατι ειναι πολυ ακριβοι. 

Δημοσ.

Αγαπητέ μου vagsta, Πραγματικά έχω μπερδεύτει πολύ, ρωτάω κ το τεχνικό μας στη δουλεια εν τω μεταξύ και μου λέει κομπλέ είναι τα πράγματα, καλύτερα i7 από i5 λέει με το σετ απ αυτό... Και μπήκα να ρωτήσω εδώ γιατί κ εμένα κάτι δε μου κολλάει αλλά όταν δε ξέρεις δε μπορείς να είσαι σίγουρος.

Μου λείπει μητρική κ κάρτα γραφικών στην ουσία,  Μου είπες πιο πάνω για τη μητρική σε σχέση με τον επεξεργαστή με τα σομετς και για τη κάρτα γραφικών ότι είναι αδυναμη. Μπορείς να μου προτείνεις ένα σωστο συνδιασμο? Αγνόησε ότι έχω αγοράσει. Κράτα μόνο τη μητρική, και συμπλήρωσε με τι θα ήμουν κομπλέ? Σε ευχαριστώ που ασχολείσαι με το θέμα μου.

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Πριν κανα 3-4 μηνες ξεκινησα σιγα σιγα να χτιζω ενα σεταπ το οποιο υπολογιζα να βγει κοντα στα 800-1000 ευρω . Με τον βοηθεια φιλων διαλεξαμε το παρακατω και το φτιαξαμε . Μεχρι στιγμης λοιπον εχω :

AMD Ryzen 5 2600X Box

XFX Radeon RX 580 8GB GTS Black Edition (RX-580P8DBD6)

Corsair CX Series CX550

Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000MHz (CMK16GX4M2B3000C15R)

Samsung 860 Evo 250GB

Corsair ML120 120mm (Twin Pack)

CoolerMaster MasterBox MB600L

Και μου μενει μια μητρικη και ενας σκληρος . Για μητρικη θα παω στην παρακατω

https://www.skroutz.gr/s/15570073/MSI-B450-Tomahawk.html

Και εναν σκληρο στο τελος . Σημειωση εχω ολα τα περιφεριακα ( Μια αρκετα καλη οθονη ,ηχεια κλπ) . Απλα θελω καποια γνωμη πανω σε αυτα και αν καπου εκανα καποιο λαθος .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, eve1985 είπε

Αγαπητέ μου vagsta, Πραγματικά έχω μπερδεύτει πολύ, ρωτάω κ το τεχνικό μας στη δουλεια εν τω μεταξύ και μου λέει κομπλέ είναι τα πράγματα, καλύτερα i7 από i5 λέει με το σετ απ αυτό... Και μπήκα να ρωτήσω εδώ γιατί κ εμένα κάτι δε μου κολλάει αλλά όταν δε ξέρεις δε μπορείς να είσαι σίγουρος.

Μου λείπει μητρική κ κάρτα γραφικών στην ουσία,  Μου είπες πιο πάνω για τη μητρική σε σχέση με τον επεξεργαστή με τα σομετς και για τη κάρτα γραφικών ότι είναι αδυναμη. Μπορείς να μου προτείνεις ένα σωστο συνδιασμο? Αγνόησε ότι έχω αγοράσει. Κράτα μόνο τη μητρική, και συμπλήρωσε με τι θα ήμουν κομπλέ? Σε ευχαριστώ που ασχολείσαι με το θέμα μου.

Αν μπορείς γράψε πάλι αναλυτικά τι έχεις πάρει ήδη, τι σου λείπει και τι ποσό διαθέτεις. Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους αλλά εγώ έχω μπερδευτεί τι ψάχνεις και τι έχεις. 

56 λεπτά πριν, Drowsy είπε

Καλησπερα σε ολους. Πριν κανα 3-4 μηνες ξεκινησα σιγα σιγα να χτιζω ενα σεταπ το οποιο υπολογιζα να βγει κοντα στα 800-1000 ευρω . Με τον βοηθεια φιλων διαλεξαμε το παρακατω και το φτιαξαμε . Μεχρι στιγμης λοιπον εχω :

AMD Ryzen 5 2600X Box

XFX Radeon RX 580 8GB GTS Black Edition (RX-580P8DBD6)

Corsair CX Series CX550

Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3000MHz (CMK16GX4M2B3000C15R)

Samsung 860 Evo 250GB

Corsair ML120 120mm (Twin Pack)

CoolerMaster MasterBox MB600L

Και μου μενει μια μητρικη και ενας σκληρος . Για μητρικη θα παω στην παρακατω

https://www.skroutz.gr/s/15570073/MSI-B450-Tomahawk.html

Και εναν σκληρο στο τελος . Σημειωση εχω ολα τα περιφεριακα ( Μια αρκετα καλη οθονη ,ηχεια κλπ) . Απλα θελω καποια γνωμη πανω σε αυτα και αν καπου εκανα καποιο λαθος .

Καλύτερα φτιάξε ένα δικό σου ποστ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, eve1985 είπε

Κοιτα, θα το εξηγησω οσο πιο απλα μπορω για να εχεις μια ιδεα για το σκεπτικο μου. Σχεδον καθε χρονο η ιντελ βγαζει μια καινουρια σειρα επεξεργαστων. Αυτη την στιγμη βρισκεται στην 9η γενια που ομως δεν ειναι ακομα διαθεσιμη(θα ειναι πολυ συντομα). Η μητρικη καρτα που εχεις εσυ με chipset b250 υποστηριζει κυριως την 7η γενια αλλα και την 6η, οχι ομως τις επομενες. Αυτο αρχικα σημαινει οτι δεν θα εχεις την δυνατοτητα να κανεις αναβαθμιση σε μια νεα γενια επεξεργαστων στο μελλον. Επειδη ομως υποστηριζει την 7η γενια και τωρα μπαινει η 9η, τα μαγαζια δεν εχουν πολυ στοκ απο επεξεργαστες και τους πουλανε σε πολυ υψηλες τιμες, σε σημειο που εχουν υψηλοτερες τιμες απο μερικους επεξεργαστες της 8ης γενιας, παροτι εχουν μικροτερη αποδοση και ειναι πιο παλιοι. Εαν μπεις στο σκρουτζ θα το δεις και μονος σου, πχ. Ο ι3-8100 που ειναι 4πυρηνος ξεκιναει στα 120 ευρω, ενω ο ι3-7100 (που υποστηριζει η δικια σου μητρικη) ειναι 2πυρηνος και ξεκιναει απο 130 και το αμεσως επομενο μαγαζι τον εχει 145-150 ευρω. Το ιδιο περιπου συμβαινει και με τον ι5, που παροτι υπαρχει διαφορα στις επιδοσεις, η τιμη ειναι ιδια (ι5-7400/4 πυρηνες-ι5-8400/6 πυρηνες). Μονο ο ι7-7700 που υποστηριζει η μητρικη σου ειναι 50 ευρω φθηνοτερος απο τον αντιστοιχο της 8ης γενιας (ι7-8700).

Παρεμπιπτοντως, οταν ενας επεξεργαστης της ιντελ εχει το γραμμα K διπλα απο το ονομα, σημαινει οτι μπορεις να τον κανεις overclock(με την καταλληλη μητρικη και νομιζω οτι οι μητρικες b250 δεν δινουν την δυνατοτητα), αλλα μαζι με τον επεξεργαστη δεν δινεται ψυχτρα και πρεπει να αγορασεις ξεχωριστα. Αυτο σημαινει, οτι αμα θες να φτιαξεις κατι με την συγκεκριμενη μητρικη που εχεις για τα πραγματα που την θες(gaming, streaming, photoshop), πρεπει αναγκαστικα να πας στον ι7-7700 που ομως κανει 300 ευρω. Γι αυτο σου εγραψα παραπανω, οτι σε αυτην την περιπτωση, καλυτερα να πας σε μεταχειρισμενο.

Οσον αφορα το τροφοδοτικο, αν θες να διαλεξεις δυνατο επεξεργαστη καθως και δυνατοτητα αναβαθμισης, ειναι απαραιτητο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, να πας σε ενα με τουλαχιστον 500w και πιστοποιηση 80+ bronze και πανω και κατα προτιμηση απο 50-60 ευρω και πανω ωστε να ειναι και καλης ποιοτητας με συγκεκριμενες προστασιες.

Αν υποθεταμε οτι θα εφτιαχνες ενα συστημα με i7-7700 και την μητρικη που εχεις με ενα καλο τροφοδοτικο, οι 1050 και 1050ti που εχεις διαλεξει πανω, ειναι αδυναμες και θα κρατανε τον επεξεργαστη πισω σε εργασιες που χρησιμοποιουν την καρτα γραφικων οπως τα παιχνιδια. Με διαφορα 15 ευρω απο την υλοποιηση της 1050ti που διαλεξες (170 ευρω), υπαρχει η gtx1060 3gb, που ειναι πιο δυνατη στα 185 περιπου. Αυτα μεχρι στιγμης γιατι βγηκε πολυ μεγαλο σεντονι. *Τι μπατζετ περιπου διαθετεις;

Επεξ/σία από vagsta
Δημοσ.

Κάτσε να μελετήσω τι μου ειπες, γιατί είναι πολλά για κάποιον με λίγες γνώσεις και να τσεκαρω και κάποια πράγματα στο διαδίκτυο και θα επανέλθω. Κοίτα αν η μητρική μου είναι το εμπόδιο θα τη δώσω στον αδερφό μου που θέλει ούτως η άλλως μητρική. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, eve1985 είπε

Κάτσε να μελετήσω τι μου ειπες, γιατί είναι πολλά για κάποιον με λίγες γνώσεις και να τσεκαρω και κάποια πράγματα στο διαδίκτυο και θα επανέλθω. Κοίτα αν η μητρική μου είναι το εμπόδιο θα τη δώσω στον αδερφό μου που θέλει ούτως η άλλως μητρική. 

Γενικά πες μας λίγο τη έχεις ως τώρα φια αρχή απλά δες τα κουτιά και πες μας τη γράφουν πχ μητρική Ζ87 MSI πες μας και ο αδερφός σου τη έχει ώστε να σας καλύψουμε και τους 2 επίσης ο τεχνικός σας λογικό να σου πει i7>i5 αλλά έχουν και 150€ διαφορά να του πεις :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/1/2019 στις 11:41 ΜΜ, eve1985 είπε

Είναι συμβατή η μητρική σου με το pc του αδερφού σου ; Ο αδερφός σου αν θέλει να κάνει γενική αναβάθμιση θα έχει τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζεις εσύ με την συγκεκριμένη μητρική ( ακριβούς επεξεργαστές λόγω χαμηλού στοκ , καμιά δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης , λιγότερους πυρήνες σε σχέση με την τωρινή γενιά επεξεργαστών της ιντελ κλπ )

Κάθε μητρική φέρει ένα συγκεκριμένο chipset και ένα συγκεκριμένο socket. Το socket καθορίζει ποιοι επεξεργαστές θα είναι συμβατοί με την συγκεκριμένη μητρική. Ενώ το chipset καθορίζει τις δυνατότητες της συγκεκριμένης μητρικής.

Για παράδειγμα μια μητρική με chipset Β250 έχει σοκετ LGA1151 , που πρακτικά σημαίνει πως είναι συμβατή με επεξεργαστές intel 6ης και 7ης γενιάς.

Μια μητρική με chipset Ζ170 έχει και αυτή σοκετ LGA1151 , είναι και αυτή συμβατή με επεξεργαστές ιντελ 6ης και 7ης ( μετά από bios update ) γενιας αλλά σου δίνει διάφορες δυνατότητες που το chipset B250 δεν δίνει , πχ δυνατότητα overclock , δυνατότητα για πολλαπλές gpu κλπ κλπ

Για έναν μέσο χρήστη οι επιπλέον δυνατότητες των πιο "δυνατών" τσιπσετ είναι πρακτικά αδιάφορες. Στις περισσότερες των περιπτώσεων το μηχάνημα θα δουλεύει καλύτερα με μια πιο δυνατή κάρτα γραφικών παρά με 2 πιο αδύναμες , και το overclock είναι διαθέσιμο σε μια συγκεκριμένη γκάμα επεξεργαστων που φέρουν στο όνομα τους την κατάληξη -Κ οι οποίοι είναι πιο ακριβοί , δεν πωλούνται με ψυχτρα συνεπώς έξτρα κόστος για αγορά ψυχτρας και γενικότερα δεν είναι τόσο απλή διαδικασία , απαιτεί καλό σύστημα ψύξης ( καλό κουτί , ανεμιστήρες στο κουτί , καλή πάστα επεξεργαστή καλή ψυχτρα ) καλό τροφοδοτικό , και γνώσεις.

Δεν θέλω να φαίνομαι ο Κάκος της υπόθεσης αλλά λες ότι πριν βγάλεις το build έψαξες το θέμα και διάβασες... Εγώ βλέπω το αντίθετο , το να μην μπορείς να αναγνωρίσεις ποιες μητρικές είναι συμβατές με ποιους επεξεργαστές δεν είναι ζήτημα κατανόησης απλα δεν ασχολήθηκες. Υπάρχουν οδηγοί στο φόρουμ για τα παραπάνω , ακόμα και με ένα απλό γκουγκλαρισμα θα έβρισκες τις παραπάνω πληροφορίες πολύ εύκολα και γρήγορα. 

Αν χρειάζεσαι βοήθεια για το τι να διαβάσεις και που , μπορείς να την ζητήσεις. Αν πάλι δεν έχεις την όρεξη να ασχοληθείς ιδιαίτερα , πες ένα συγκεκριμένο budget  να σου δώσουμε ένα build για αυτά που ζητάς.

Όπως και να έχει , καλύτερα πουλά την μητρική που αγορασες ή αν είναι ακόμα σφραγισμένη και υπάρχει δυνατότητα επέστρεψε την και πάρε κάποια άλλη.

Σε σύστημα gaming προτεραιότητα έχει η κάρτα γραφικών και όχι ο επεξεργαστής ,θα έχεις πολύ καλύτερη εμπειρία για παράδειγμα με έναν i5 και μια gtx1060 παρά με i7 και gtx1050.

Οι επιπλέον δυνατότητες του i7 φαίνονται όταν κάνεις εργασίες που απαιτούν πολλούς πυρήνες και προς το παρών δεν είναι πολλά τα games που χρησιμοποιούν περισσότερους από 4 πυρήνες που έχει ένας i5. Συγκεκριμένα για το wow δεν θα έχεις καμια διάφορα με i5 αντί i7 , ίσως 2-3 FPS μέχρι εκεί. Τώρα αν θες φωτοσοπ και σκέφτεσαι και για πιο δυνατά παιχνίδια ( assassin's creed Odyssey πχ ) ή θες οπωσδήποτε να κάνεις streaming είναι άλλη ιστορία και βοηθάνε οι επιπλέον πυρήνες , οπότε πουλά την μητρική που έχεις και πήγαινε είτε σε Ryzen είτε σε ιντελ 8ης γενιάς.

Γενικότερα αν έχεις αγοράσει τα πράγματα που είπες και δεν μπορείς να τα αλλάξεις είναι κρίμα γιατί έριξες λεφτά ασκοπα σε παρωχημένη πλατφόρμα ( LGA1151) , μέτριο προς κακό τροφοδοτικό , αργές μνήμες , και έναν SSD αφενός πιο ακριβό από τον πιο καινούριο 860 Evo και αφετέρου πιθανώς Overkill για το σύστημα που πήγαινες να φτιάξεις , δεδομένου ότι με πιο μικρό SSD και έναν HDD εφόσον χρειάζεσαι την παραπάνω χωρητικότητα θα εξοικονομουσες χρήματα και θα είχες την ίδια εμπειρία στα games.

Ο SSD βοηθάει στο πόσο γρήγορα θα ανοίξει ένα πρόγραμμα , ένα παιχνίδι κλπ όχι στο πόσο γρήγορα και καλά θα τρέχει εκεί παίζει ρόλο ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών.  Η μόνη διαφορά που θα έβλεπες στα games θα ήταν στα loading screens που πιθανώς θα κέρδιζες κάποια δευτερολεπτα , και δεν ξέρω καν αν εχει loading screens το wow. 

Επεξ/σία από hatzimanolisan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...