louben Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 ΠΑιδια μια ερωτηση. Εχουμε 3 αυτοκινητα στην οικογενεια με κινητηρες που εξωτερικα δεν εχουν καθαριστει ποτε. Σκεφτομαι λοιπον σταδιακα ν ααρχισω τον καθαρισμο τους. Υπαρχουν διαφορα καθαριστικα κινητρα στην αγορα, απλα θα ηθελα τα φωτα σας για καποιο αξιοπιστο με οσο το δυνατον λιγοτερες πιθανες παρενεργειες στα μερη του κινητηρα (αν ηταν και ψεκαζω-σκουπιζω-τελειωνω- χωρις νερο ακομη καλυτερα).
bezan Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 και εγω το σκεφτομαι πολυ τελευταια, ενδιαφερον θα ηταν εαν καποιος εχει κανει την διαδικασια
dpolal Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Για κινητήρα που δεν έχει κολλημένη μάκα από λάδια κλπ έχω χρησιμοποιήσει απλό σπρέι σιλικόνης και μερικά βαμβακερά πανιά. Το αδειάζεις επάνω στον κινητήρα και τρίβεις καλά με τα πανιά παντού ξεκινώντας από το πάνω μέρος. Όταν τελειώσεις ο κινητήρας λάμπει σαν καινούργιος και η σιλικόνη αφενώς δεν δημιουργεί θέμα στα ηλεκτρολογικά, αφετέρου δημιουργεί ένα προστατευτικό φίλμ. Αυτά τα καθαριστικά που δημιουργούν αφρό που και καλά διαλύει την μάκα δεν τα έχω δοκιμάσει. Εναλλακτικά θα μπορούσες να δείς και για καθάρισμα με πιεστικό σε πλυντήριο αυτοκινήτων αλλά είναι αρκετά επίφοβο να περάσει υγρασία κάπου και να ψάχνεσαι μετά.
thanasisxask Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Το κακό με το σπρέι σιλικόνης είναι ότι κολλάει η σκόνη επάνω. 1
louben Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Εμας και τα τρια εχουν πολυ μακα ομως κυριως ενα Suv που εχουμε. Ελεγα κατι με αφρο, αν το εχει δοκιμασει καποιος να μας πει εντυπωσεις.
dpolal Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 7 ώρες πριν, thanasisxask είπε Το κακό με το σπρέι σιλικόνης είναι ότι κολλάει η σκόνη επάνω. Καλά, αφενώς δεν είσαι με το καπό ανοικτό πρωί/βράδυ για να φαίνεται ο καθαρός κινητήρας, αφετέρου αν το κάνεις μια φορά και το αφήσεις λογικό είναι μετά από χ εβδομάδες ή ανάλογα με την χρήση να λερωθεί πάλι. Θέλει την συντήρηση του για να διατηρηθεί.
TechnoState Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) .....το έχει πάει κανείς σε πλυντήριο για τον σκοπό αυτό??? Εννοώ πλυντήρια που να εξειδικεύονται σε αυτό (όχι πρατήρια καυσίμων ή self service λύσεις). Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από TechnoState
meletis_m Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Κάποιο παρόμοιο θέμα είχα και εγω. Προσωπικά είχε και λάδια εμένα. Το έπλυνα μόνος μου , αφού πρώτα σκέπασα με σακούλες πολλαπλασιαστές διανομέα και οτι ευαισθητο υπάρχοι. Χρησιμοποίησα Swaz το άφησα να δράσει 5 λεπτά και το έπλυνα με το πιεστικό , χωρίς να επιμένω στα ηλεκτρικάμέρη . ΄Έπειτα πήρα το κομπρεσέρ αέρα και φύσηξα όλο το κινητήρα. Μια χαρα αποτέλεσμα ήταν Μπορείς να δείς και καθαριστικό της Wurth
bjj-p Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 θα παρεις ενα APC (all purpose cleaner) , ψαξε μπορεις να βρεις σε αρκετα μαγαζια. αυτο το αραιωνεις με νερο σε διαφορες αναλογιες. ξεκινα με την μεγαλυτερη αραιωση και αν δεν κανει δουλεια, βαζε επιπλεον και δοκιμασε. επισης, ενα βουρτσακι-πινελο, ψεκασε τον κινητηρα και ξεκινα το τριψιμο. ξεπλενεις και επαναλαμβανεις. ειναι οτι πιο απλο και με αποτελεσμα. το μονο που θα προστατευσεις ειναι τη μπαταρια με μια πλαστικη σακουλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα