Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας. Έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια σας. Είμαι κάτοχος μιας smart tv samsung UE50KU6000 . Οι έξοδοι είναι οπτική ίνα, hdmi και usb. Το πρόβλημα ξεκινάει στο ότι το home cinema είναι 10ετιας συνεπώς η μόνη είσοδος ήχου είναι η κλασσική με τα καρφακια. AV AUDIO IN. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να μεταφέρω τον ήχο της τηλεόρασης στο h/c. Με πιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει;;;;

Επεξ/σία από Sakis88888
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Pleo είπε

Με ένα σύγχρονο Home Cinema.

Άμα πληρώνεις και γω θα προτιμούσα αυτή τη λύση! 😏

30 λεπτά πριν, palawiaris είπε

Έχει μετατροπείς που το σήμα από τις HDMI ή την οπτική ,την μετατρέπουν σε RCA.

Ευχαριστώ θα το ψάξω. Απλά ήλπιζα σε κάποια άλλη λύση. Δε ξέρω κατά πόσο οι μετατροπεις είναι αξιόλογοι κ ο ήχος μεταφέρετε σε 5.1

Επεξ/σία από Sakis88888
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sakis88888 είπε

Άμα πληρώνεις και γω θα προτιμούσα αυτή τη λύση! 😏

Δεν θα πάρεις το full potential της TV αν δεν βάλεις κάτι πιο σύγχρονο. Αλλιώς όπως σου είπε και ο απο πάνω πάρε ένα DACάκι με οπτική είσοδο από τη μία πλευρά και αναλογική έξοδο από την άλλη και άκου στέρεο ή ψευδοsurround από το σύστημα που έχεις.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Pleo είπε

Δεν θα πάρεις το full potential της TV αν δεν βάλεις κάτι πιο σύγχρονο. Αλλιώς όπως σου είπε και ο απο πάνω πάρε ένα DACάκι με οπτική είσοδο από τη μία πλευρά και αναλογική έξοδο από την άλλη και άκου στέρεο ή ψευδοsurround από το σύστημα που έχεις.

Επειδή δεν το κατέχω το συγκεκριμένο τεχνολογίκο κομμάτι αν σου είναι εύκολο να μου ποσταρεις ένα λινκ ή μια εικόνα αυτού τού εξαρτήματος για να μπορέσω με κάποιο τρόπο να το προμηθευτω. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Τότε με ένα φτηνο dacάκι θα κάνεις τη δουλειά σου. Υποθέτω το AV-IN θα είναι με RCA composite και L-R οπότε θα είσαι ΟΚ.

https://www.skroutz.gr/c/247/cd_players_and_recorders.html?keyphrase=μετατροπείς+DAC&order_by=pricevat&order_dir=asc

Την έξοδο της TV γύρνα τη σε PCM.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Pleo είπε

Τότε με ένα φτηνο dacάκι θα κάνεις τη δουλειά σου. Υποθέτω το AV-IN θα είναι με RCA composite και L-R οπότε θα είσαι ΟΚ.

https://www.skroutz.gr/c/247/cd_players_and_recorders.html?keyphrase=μετατροπείς+DAC&order_by=pricevat&order_dir=asc

Την έξοδο της TV γύρνα τη σε PCM.

Με το pcm με μπερδεψες!!! 😁😂 Οπότε για να καταλάβω... Συνδέω ένα καλώδιο οπτικής επάνω στην τηλεόραση και στο dacακι και παίρνω ένα καλώδιο με δύο καρφιά από κάθε άκρη κ συνδέω τα δύο πάνω στο dacακι και τα άλλα δύο στο h/c και πήρα ήχο απευθείας;;; Και το h/c σε πια λειτουργία το έχω ??? ΑV???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Sakis88888 είπε

Με το pcm με μπερδεψες!!! 😁😂 Οπότε για να καταλάβω... Συνδέω ένα καλώδιο οπτικής επάνω στην τηλεόραση και στο dacακι και παίρνω ένα καλώδιο με δύο καρφιά από κάθε άκρη κ συνδέω τα δύο πάνω στο dacακι και τα άλλα δύο στο h/c και πήρα ήχο απευθείας;;; Και το h/c σε πια λειτουργία το έχω ??? ΑV???

Σωστά μου ακούγονται.

Η έξοδος ήχου της TV από τις ρυθμίσεις να είναι PCM. Μη στειλεις τίποτε bitstream Dolby (από ταινίες που θα αναπαράγεις από κάποιο stick ας πούμε ή από τη δεύτερη γλώσσα της ERT HD στο επίγειο που είναι Dolby) γιατί δεν το αποκωδικοποιεί το φτηνούλι DACάκι. Μόνο PCM έως 48KHz μπορούν.

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Pleo είπε

Σωστά μου ακούγονται.

Η έξοδος ήχου της TV από τις ρυθμίσεις να είναι PCM. Μη στειλεις τίποτε bitstream Dolby (από ταινίες που θα αναπαράγεις από κάποιο stick ας πούμε ή από τη δεύτερη γλώσσα της ERT HD στο επίγειο που είναι Dolby) γιατί δεν το αποκωδικοποιεί το φτηούλι DACάκι. Μόνο PCM έως 48KHz μπορούν.

Μπήκα στις ρυθμίσεις και το είδα επιτόπου. Την έξοδο hdmi την έχει bitstream και τη φόρμα ήχου την έχει pcm. Συνεπώς για να καταλάβω, ταινίες που θα προβάλω μέσω της τηλεόρασης είτε με στικάκι είτε youtube είτε γενικά τον ήχο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης θα μπορώ με αυτό το εξάρτημα να τον στέλνω σε αξιοπρεπή μορφή στα ηχεία του h/c?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sakis88888 είπε

Μπήκα στις ρυθμίσεις και το είδα επιτόπου. Την έξοδο hdmi την έχει bitstream και τη φόρμα ήχου την έχει pcm. Συνεπώς για να καταλάβω, ταινίες που θα προβάλω μέσω της τηλεόρασης είτε με στικάκι είτε youtube είτε γενικά τον ήχο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης θα μπορώ με αυτό το εξάρτημα να τον στέλνω σε αξιοπρεπή μορφή στα ηχεία του h/c?

Σε συμβατή με το DAC μορφή, το οποίο εν συνεχεία θα στέλνει αναλογικό δικάναλο σήμα στην αναλογική δικάναλη είσοδο AV-IN. Κατόπιν, εάν το Home Cinema έχει κάποιο DSP (επεξεργασία ψευδοσαράουντ) θα ακούς ήχο και απ' όλα τα ηχεία (καμία σχέση με το original 5.1 όμως).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Pleo είπε

Σε συμβατή με το DAC μορφή, το οποίο εν συνεχεία θα στέλνει αναλογικό δικάναλο σήμα στην αναλογική δικάναλη είσοδο AV-IN. Κατόπιν, εάν το Home Cinema έχει κάποιο DSP (επεξεργασία ψευδοσαράουντ) θα ακούς ήχο και απ' όλα τα ηχεία (καμία σχέση με το original 5.1 όμως).

Εντάξει δεν απαιτώ να έχω απόλυτη ποιότητα ήχου. Όπως το λες η είσοδος του h/c είναι αναλογική δικαναλη με δύο καρφιά L R. Απλά να είναι αξιοπρεπής. Να μην έχω μονοφωνικα ή παράσιτα κλπ. Όσο για το dsp δεν γνωρίζω αν έχει πρέπει να το ψάξω. Όπως κ να έχει σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Θα ρωτήσω κ αν είναι θα το προμηθευτω. Εξάλλου το κόστος δεν είναι μεγάλο όπως είδα. 

Επεξ/σία από Sakis88888
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Sakis88888 είπε

Εντάξει δεν απαιτώ να έχω απόλυτη ποιότητα ήχου. Όπως το λες η είσοδος του h/c είναι αναλογική δικαναλη με δύο καρφιά L R. Απλά να είναι αξιοπρεπής. Να μην έχω μονοφωνικα ή παράσιτα κλπ. Όσο για το dsp δεν γνωρίζω αν έχει πρέπει να το ψάξω. Όπως κ να έχει σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Θα ρωτήσω κ αν είναι θα το προμηθευτω. Εξάλλου το κόστος δεν είναι μεγάλο όπως είδα. 

Δεν είναι θέμα ποιότητας αλλά θέμα σωστού και λάθους. Ψάξτο, όλο και κάποιο soundmode θα έχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...