Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αντιθέτως. 

Στις 27/4/2019 στις 10:08 ΜΜ, xgol είπε

Οταν ειναι μικρη η συχνότητα ναι. Οταν το θεμα με τον υπνο ειναι αρκετα βραδια το μηνα, οχι.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Jackob2 είπε

Αντιθέτως. 

Ε για να το λες, υποθετω θα σαι γιατρος και θα ξερεις κατι παραπανω....

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμένα!

Καιρο τώρα υποφέρω από κάποια μορφή αϋπνίας..Ενώ γλαρώνω και με παίρνει ο ύπνος,  ξυπνάω μετά από 5 10 λεπτά σαν να μου λέει το κεφάλι μου ότι "Όχι δεν θα κοιμηθεις"..Αυτό επαναλαμβανεται αρκετες φορες και γι αρκετή ώρα (μπορεί να πέσω στις 11 και να κοιμηθώ τελικά στις 5)

Έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα ..από φίλτρο μπλε φωτός και μείωση καφεΐνης,  μέχρι βαλεριανες μελατονινες και ζαναξ!

Το θέμα είναι ότι απελπίζομαι που μου συμβαίνει αυτό και πλέον όταν έρχεται η ώρα του ύπνου τρομάζω για το τι θα τραβήξω!

Το μόνο θετικό είναι ότι δεν είναι καθημερινό φαινόμενο Αλλα θα συμβεί 4 5 φορές τον μηνα σίγουρα!

Υπάρχει κάποιος που να έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο?

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, plds είπε

Καλησπέρα και απο εμένα!

Καιρο τώρα υποφέρω από κάποια μορφή αϋπνίας..Ενώ γλαρώνω και με παίρνει ο ύπνος,  ξυπνάω μετά από 5 10 λεπτά σαν να μου λέει το κεφάλι μου ότι "Όχι δεν θα κοιμηθεις"..Αυτό επαναλαμβανεται αρκετες φορες και γι αρκετή ώρα (μπορεί να πέσω στις 11 και να κοιμηθώ τελικά στις 5)

Έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα ..από φίλτρο μπλε φωτός και μείωση καφεΐνης,  μέχρι βαλεριανες μελατονινες και ζαναξ!

Το θέμα είναι ότι απελπίζομαι που μου συμβαίνει αυτό και πλέον όταν έρχεται η ώρα του ύπνου τρομάζω για το τι θα τραβήξω!

Το μόνο θετικό είναι ότι δεν είναι καθημερινό φαινόμενο Αλλα θα συμβεί 4 5 φορές τον μηνα σίγουρα!

Τσάι(χαμομήλι), και άσκηση ίσως σε βοηθήσει σε πρώτη φάση 

Δημοσ.

Φίλε να πας σε ένα γιατρό,τα ζαναξ δεν είναι σωστή αγωγή για την αϋπνία.Η βαλεριάνα και μελατονίνη είναι για ήπιας μορφής αϋπνία.

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Μια ερώτηση έχω το ίδιο θέμα όλη μερα είμαι φουλ 8 με 4 είμαι δουλειά  μετά ενα 2 'ωρο γυμναστήριο αλλα το βράδυ δεν μπορώ να κοιμηθώ την περνάω στο netflix

Δημοσ.

Insomia.. 

Υποφερω και εγω απο αυπνια. Η δικια μου μλκια ειναι οτι οταν ημουν πιτσιρικος ειχα την εξης πεποιθηση, ελεγα οτι αν καποιος κοιμαται 8 ωρες καθημερινα τοτε θα κοιμαται το 1/3 της ζωης του. Με την παραπανω λογικη συνεχιζα , αρα αν υποθεσουμε οτι ο μεσος ορος ηλικιας ειναι 81 χρονια τοτε τα 27 απο αυτα τα κοιμομαστε. Αν κοιμασταν 6 ωρες αντι για 8 τα 27 χρονια θα γινοντουσαν 20.25 , οποτε θα εχουμε 6.75 χρονια ζωης παραπανω και οχι υπνου. Σε αυτο το διαστημα μπορουμε να κανουμε πραγματα για το εαυτο μας, διαβασμα , γυμναστικη, δουλεις τους σπιτιου κτλ.

Η αληθεια ειναι οτι πιστευω οτι η παραπανω μλκια εχει χαρακτει στο υποσυνείδητο μου. Ναι, οταν ημουν πιτσιρικος αντεχα το ξενυχτι και με ενα 4ωρο καθημερινα εβγαζα 15 μερες, τωρα ομως?  Νυσταζεις χανεις ποιοτητα απο την ζωη σου. Εγω προσωπικα εχω παραδοθει στην αυπνια. Δεν την πολεμαω, την αφηνω να μου οριζει την ζωη. Βεβαια ακομα και τωρα εχω αντοχες και με 3-4 ωρες την παλευω... Αλλα καποιες φορες δε κοιμαμαι καθολου και αυτο ειναι το ασχημο.

Τελος, τα τελευταια χρονια εχω καταλαβει οτι πολυ σημαντικο ειναι και το κλιμα. Πηγαινω στο ορεινο χωριο μου και κουτουλαω στα ντουβαρια. Απο κρεβατι στον καναπε, μεχρι και στην καρεκλα κοιμαμαι. Φετος πηγα 10 μερες και ελιωσα στον υπνο. 14 ωρες καθημερινα.

• Sad 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

Τσάι(χαμομήλι), και άσκηση ίσως σε βοηθήσει σε πρώτη φάση 

Πηγαίνω γυμναστήριο κι έχω πιει αρκετές φορές χαμομήλι..Ευχαριστώ πάντως!

• Like 1
Δημοσ.

Πέρα από γιατρούς υπάρχουν κάποια βιβλία για την αϋπνία κ έχουν γραφτεί κ από πάσχοντες κ πως το αντιμετώπισαν. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές η αϋπνία δεν έλλειψη μιας βιταμίνης αλλά ψυχολογικό πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, xrist0s4 είπε

Πέρα από γιατρούς υπάρχουν κάποια βιβλία για την αϋπνία κ έχουν γραφτεί κ από πάσχοντες κ πως το αντιμετώπισαν. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές η αϋπνία δεν έλλειψη μιας βιταμίνης αλλά ψυχολογικό 

Υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο ;

Μεχρι να βρω τι ειναι εχω να δω ταινιες και σειρες χαχα

Επεξ/σία από bill2015
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ifaist είπε

Insomia.. 

Υποφερω και εγω απο αυπνια. Η δικια μου μλκια ειναι οτι οταν ημουν πιτσιρικος ειχα την εξης πεποιθηση, ελεγα οτι αν καποιος κοιμαται 8 ωρες καθημερινα τοτε θα κοιμαται το 1/3 της ζωης του. Με την παραπανω λογικη συνεχιζα , αρα αν υποθεσουμε οτι ο μεσος ορος ηλικιας ειναι 81 χρονια τοτε τα 27 απο αυτα τα κοιμομαστε. Αν κοιμασταν 6 ωρες αντι για 8 τα 27 χρονια θα γινοντουσαν 20.25 , οποτε θα εχουμε 6.75 χρονια ζωης παραπανω και οχι υπνου. Σε αυτο το διαστημα μπορουμε να κανουμε πραγματα για το εαυτο μας, διαβασμα , γυμναστικη, δουλεις τους σπιτιου κτλ.

Η αληθεια ειναι οτι πιστευω οτι η παραπανω μλκια εχει χαρακτει στο υποσυνείδητο μου. Ναι, οταν ημουν πιτσιρικος αντεχα το ξενυχτι και με ενα 4ωρο καθημερινα εβγαζα 15 μερες, τωρα ομως?  Νυσταζεις χανεις ποιοτητα απο την ζωη σου. Εγω προσωπικα εχω παραδοθει στην αυπνια. Δεν την πολεμαω, την αφηνω να μου οριζει την ζωη. Βεβαια ακομα και τωρα εχω αντοχες και με 3-4 ωρες την παλευω... Αλλα καποιες φορες δε κοιμαμαι καθολου και αυτο ειναι το ασχημο.

Τελος, τα τελευταια χρονια εχω καταλαβει οτι πολυ σημαντικο ειναι και το κλιμα. Πηγαινω στο ορεινο χωριο μου και κουτουλαω στα ντουβαρια. Απο κρεβατι στον καναπε, μεχρι και στην καρεκλα κοιμαμαι. Φετος πηγα 10 μερες και ελιωσα στον υπνο. 14 ωρες καθημερινα.

Μύθος μεγάλος φίλε από τον ποιοτικό ύπνο ξεκινάνε όλα τι 3-4 ώρες και μπούρδες,φυσικά αναφέρομαι για έργαζομενους με ωράριο κτλπ, φοιτητές παίζει άλλη φάση αλλες αντοχές. 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, plds είπε

Καλησπέρα και απο εμένα!

Φίλε πέρσυ έπαθα ακριβώς αυτό που περιγράφεις.

Μόλις είχα αλλάξει εργασιακό περιβάλλον/συνθήκες και για κάνα 3μηνο με πήγε πολύ άσχημα. Στάνταρ Κυριακή βράδυ είχα θέμα και ίσως και Δευτέρα. Μετά ήμουν κομμάτια και κυλούσε η υπόλοιπη βδομάδα νορμάλ. Δοκίμασα στην αρχή βαλεριάνα με αμφίβολα αποτελέσματα. Στη συνέχεια ξεκίνησα γυμναστική(περπατημα-τρεξιμο κάνα μισάωρο) μαζί με συστηματική χρήση βοτάνων (σίγουρα έπινα 1λιτρο/μέρα μελισοχορτο για 2 βδομάδες) και μετά άρχισα να χαλαρώνω (πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο και ο ερχομός της άνοιξης και άλλαξε και η διάθεση μου). Όταν δε το καλοκαίρι ήρθε η άδεια ήταν σαν να μην είχα περάσει όλη αυτή την ταλαιπωρία...

Η ουσία είναι ότι ο οργανισμός μου ερμήνευε όλη αυτή τη ζορικη εργασια σε άγχος και τελικά το βράδυ με χτυπούσε στον ύπνο. Δε ξέρω αν βοήθησαν πραγματικά όλα αυτά που δοκίμασα αλλά σίγουρα η ρουτίνα έπαιξε ρόλο και προσαρμοστηκα. Φέτος δε, που οι εργασιακές συνθήκες είναι καλυτερες, ο ύπνος έχει έρθει στα φυσιολογικά του αλλά δυστυχώς μου έχει μείνει μια κάποια φοβία για τον ύπνο που όμως είναι πολύ σπάνιο να οδηγήσει σε αϋπνία (στη χειρότερη απλά έχω κακό ύπνο).

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, bill2015 είπε

Υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο ;

Μεχρι να βρω τι ειναι εχω να δω ταινιες και σειρες χαχα

Πέρα απ' την πλάκα βρες λύση οπωςδηποτε γιατί όσο το αφήνεις χειροτερεύει. Μακρυά από κινητό η υπολογιστή όταν ξαπλωνεις ,καλύτερα τηλεόραση που δεν έχει κάτι ενδιαφέρον συνήθως ..θα βαριέσαι κ μπορεί να σε νυστάζει γρηγορότερα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...