Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ELTASSOS είπε

2 ωρες διαδρομο, 20 χλμ περιπου, ντουσακι...ελαφρυ δειπνο γιαουρτακι φρουτα σαλατα, και μπαμ και κατω

Κι αν δε δουλεψει δοκιμασε 4 ωρες διαδρομο, 40 χλμ περιπου. Αλλα το σημαντικοτερο αφού καψεις στο 4ωρο τις ~2800 θερμιδες να φας ελαφρα ε. Γιαουρτακι φρουτα σαλατουλα.

Πρακτικες λυσεις οχι ο,τι κι ο,τι.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 ώρες πριν, tolhc1234 είπε

Καφέ/τσιγάρο/αλκοόλ δεν θέλω να τα κόψω, μ' αρέσουν και ειδικά το τσιγάρο θα είναι πολύ process στο κεφάλι μου για να το καταφέρω και δυστυχώς αυτό το καιρό δεν υπάρχει δευτερόλεπτο που να μπορώ να δώσω σε άλλα processes.

Έχω παραπάνω κιλά ναι αν και ήδη το τελευταίο εξάμηνο έχω χάσει περίπου τα μισά (20kg) απ' τον στόχο (40) με μία νορμάλ διατροφή.

Γυμναστική και περπάτημα δεν τα παλεύω λόγω και των κιλών αλλά λογικά και του τσιγάρου.

Τώρα για τις λάμπες οκ, στο σπίτι όλες είναι στα θερμά

Αντικατέστησε τον καφέ με διάφορα τσάγια ... Κόψε τα γλυκά μετά τις 11 το πρωί...

Πάρε κατάλληλα αθλητικά παπούτσια και ξεκινά να περπατάς 1 ωρίτσα τη μέρα...

Θα συνηθίσεις και θα νιώσεις πολύ power...

Να σου πω ότι πιθανώς ο εγκέφαλος μένει σε εγρήγορση γιατί έχεις αντικαταστήσει φυσικές διαδικασίες για την παραγωγή ουσιών με τεχνιτες ...μένει άγρυπνος για να τις προσλάβεις ...αλκοόλ τσιγάρο ...

Πιες επίσης αρκετό νερό....είναι δύσκολο .

Άσε τα χάπια και αυτά και με περπάτημα και τα παραπάνω θα επανέλθεις σε 15 μέρες...

• Like 1
Δημοσ.

Εθισμός στην καφείνη και περιττά κιλά είναι σίγουρα δύο από τους λόγους. Όπως είπαν ελάττωσε καφέδες και κοίτα για υπνική άπνοια.

Δημοσ.

Μεγάλο πακέτο, ειχα το ίδιο θέμα.

στη δική μου περίπτωση ήταν καθαρά άγχος, γυμναστική μια ωρίτσα τη μέρα μετά τη δουλειά καθως και άδειαζα το κεφάλι μου πριν κοιμηθώ ή εκανα σκέψεις πραγματικα άσχετες ως προς το αντικέιμενο που με αγχωνε(εν προκειμένω δουλειά).

Μου πήρε λίγο καιρό αλλα τελικά βγήκα απο τη ρουτίνα.

Υγ :εχω και ένα φίλο που έχει αλλους τρόπους χαλάρωσης, σε εμένα πάντως δεν έπιασε.

FlippantHotGiantschnauzer-size_restricted.gif

Δημοσ.

Σαν μια φίλη μου που "θέλει" τοοοοοοοσο πολύ να αδυνατίζει αλλά δεν μπορεί με τίποτα να κόψει τα γλυκά και τα λαδερά..

Έχεις κακές συνήθεις που για την ώρα επηρεάζουν μόνο τον ύπνο σου, αργότερα ποιος ξέρει τι θα συμβεί.

Αν καθημερινά ξυπνάς την ίδια ώρα, ο οργανισμός σου σε καμιά βδομάδα θα σου στρώσει το πρόγραμμα (θα αρχίζεις να νυστάζεις 7-8 ώρες πριν το ξύπνημα σου).

Με την προϋπόθεση ότι δεν θα βγεις το Σαββατοκύριακο και θα πίνεις μέχρι τις 6 το πρωί.

*Φιλικά πάντα

Δημοσ.

Γυμναστήριο οπωσδήποτε, χωρις υπερβολές αλλα συστηματικά, κομμένα τσιγαρα και καφες κυρίως ελληνικός. Κομμένο φαι απ΄ 'εξω και ποτέ αργά. Επίσης, σταδιακά κόψε και ξενύχτια στον υπολογιστή (αν κάνεις)

Δημοσ.

φιλε κοψε τον εσπρεσσο κτλ για να κανα δυο βδομαδες. 

προσπαθησε να πινεις ελληνικο αλλα το πολυ δυο και οχι μετα το μεσημερι. 

(τωρα με τα κρυα ειναι ποιο ευκολο )

ειχα παρομοιο προβλημα ( τα απογευματα ζαβλακωμενος κτλ )και πλεον οχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλύτερο είναι να γίνεις αφεντικό του εαυτού σου και εξωγενείς παράγοντες να τους απορρίπτεις. Εγώ είμαι αφεντικό του εαυτού μου... όταν έγινε πράξη σώθηκα, δεν εχω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου. Στην δουλειά μου εγώ είμαι το αφεντικό και οι αποφάσεις που χρίζουν προσοχής και σκέψεως μηδαμινές. Όποτε θέλω κοιμάμαι, δεν με νοιάζει τίποτα... αν εχω ένα ραντεβού αλλά νυστάζω το ακυρώνω χωρίς δεύτερη σκέψη. Όσοι με ξέρουν καλά και ιδικά η αρραβωνιαστικιά μου και ο κολλητός μου δεν με παρεξηγούν.

Διάβασε με προσοχή.

Επεξ/σία από Mindworm
  • Like 6
Δημοσ.

Οι κόρες μου αν δεν πάνε για ύπνο στην ώρα τους, μετά τις πιάνει μια υπερένταση και δεν πάει να τους διαβάσω 100 παραμύθια δεν κοιμούνται με τίποτα. Όταν νοιώσεις ότι νυστάζεις, κοιμήσου. Τράβα το απλά από λίγο αργότερα κάθε φορά, σε λίγες ημέρες θα είσαι βασικά πιο ξεκούραστος μέσα στην ημέρα οπότε θα νυστάζεις πιο αργά.

Και πιο καλή ζωή, βασικό!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λες γυρνας στο σπιτι στις 6 και φανταζομαι θα την αραζεις στον καναπε ή στον υπολογιστη μεχρι να πας για υπνο.

Σταματα να γυρνας στις 6 ή μαλλον μην καθεσαι στο σπιτι συνεχομενα απο τις 6 ωσπου να πας για υπνο. Τραβα γυμναστηριο, για περπατημα, καμια βολτα στην αγορα, για καφε, για κανενα χαλαρο ποτο και γυρνα σπιτι κατα τις 10-11 κατσε καμια ωριτσα και κοιμησου...

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.

Φίλε αν νυστάζεις όλη μέρα έχεις έλλειψη ενέργειας. Μπορει να οφειλεται  σε κακη διατροφή και βασική ελλειψη βιταμινών ή σε κακή ψυχολογία με υποβόσκουσα κατάθλιψη. ΚΟΨΕ ολους τους καφέδες γιατί έχεις υπερπρόσληψη καφεΐνης . Μην τους κόψεις μαχαίρι γιατί θα πάθεις στερητικό σύνδρομο. Ψαξε και την καμπύλη του ζαχάρου σου. Οταν τρώς κατι γλυκό σου δίνει ενέργεια και δεν αφήνει η γλυκόζη τον εγκέφαλο να ηρεμήσει. Αν μασουλας ολη την ωρα κατι κρατας σε εγρηγορση ολο σου το συστημα.  Αν στον καφε που πίνεις βάζεις 2 κουταλιές ζαχαρη τοτε μονο απο τον καφε παιρνεις 8 -10 κουταλιες.  ΕΙσαι μικρος για φαρμακα. ΜΗΝ καταφευγεις σε αυτες τις λύσεις . Δοκιμασε πρωτα αυτα που σου γραφω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα σου παραθέσω και γω την γνώμη μου για το θέμα σου ως ομοιοπαθής.

Είμαι 23 χρονών, χωρίς επιπλέον κιλά (90kg βάρος, 1,92m υψος), δεν πινω, δεν καπνίζω. Αυτό που με καταστρέφει στο ύπνο (και το κατάλαβα μετά από χρόνια ψάξιμο) είναι το μπλέ φώς. Λόγο σπουδών και δουλειάς, είμαι σε καθημερινή βάση 10-12 ώρες μπροστά σε μια οθόνη. Και πολλές φορές πρέπει να είμαι μπροστά στο laptop μέχρι 5 λεπτά πριν κοιμηθώ οπότε δεν έχω τον χρόνο να προλάβω να χαλαρώσω. Επίσης, έχω μια περίεργη αγάπη με το καθαρό λευκό και δυνατό φώς. Όταν θέλω να δουλέψω νιώθω οτι με κρατάει σε εγρήγορση και μ' αρέσει που δεν βλέπω αλλοιωμένα τα χρώματα. Ως εκ τούτου σε κάθε δωμάτιο έχω απο 2-3 18W 6500k LED λάμπες. Και αυτό ναι μεν είναι καλό αν θες να δουλέψεις αλλά πολύ κακό αν θες να χαλαρώσεις.

Εν τέλη μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στο εξής. Σε όλα τα φωτιστικά του σπιτιού με που έχουν 2 η 3 λάμπες, τράβηξα δεύτερη γραμμή και έβαλα δεύτερο διακόπτη. Έτσι ένα φωτιστικό με 3 λάμπες το χωρίζω σε 2 ψυχρές δυνατές και 1 θερμή πιο αδύναμη. Αν είναι 2 λάμπες πάει 1 και 1. Και στα pc μου έχω βάλει αυτόματα τα μπλέ φίλτρα να ενεργοποιούνται με την δύση του ηλίου (υπάρχουν στις ρυθμίσεις του OS και για mac και για windows). Και μετά τις 9-10 σχεδόν ποτέ δεν θα ανάψω τις ψυχρές λάμπες, θα προτιμήσω τις πιο αδύναμες και θερμές εκτός κι αν υπάρχει κάποια άμεση ανάγκη.

Δεν μου λύνει τελείως το πρόβλημα με τις αυπνίες αλλα τουλάχιστον έτσι το κρατάω αρκετά υπο έλεγχο για να μπορώ να κρατάω τέτοιο ρυθμό δουλειάς σε καθημερινή βάση χωρίς να κλατάρω. Γενικά είμαι λίγο υπναράς αν δεν κοιμηθώ 8-9 ώρες συνεχόμενα δεν νιώθω και πολύ άνετα. Και αποφεύγω να κοιμάμαι μεσημέρι (όποτε είμαι σπίτι) για τον ίδιο λόγο που το κάνεις και εσύ. Αν πέσω μεσημέρι δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσω ξυπνητήρι σε 1-2 ώρες, θα με πάρει ένα 8ωρο και μετά δεν θα μπορώ να επανέλθω.

Επεξ/σία από biohazard7720
Δημοσ.
12 ώρες πριν, biohazard7720 είπε

πολλές φορές πρέπει να είμαι μπροστά στο laptop μέχρι 5 λεπτά πριν κοιμηθώ

Θα σε βοηθήσουν πολύ τα γυαλιά που αναφέρθηκαν πιο πάνω ή άλλα σχετικά...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...