Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι να κάνω; Κάθε μέρα νυστάζω πραγματικά όλη μέρα αλλά όταν γυρίζω σπίτι (γύρω στις 6) για να μην κοιμηθώ από εκείνη την ώρα και ξυπνήσω 2-3 το βράδυ αναγκάζω τον εαυτό μου να μείνει ξύπνιος με στόχο τις 10-11. Όμως κάθε φορά μόλις φτάνει 10-11 δεν νυστάζω καθόλου και παρόλο που έχω δοκιμάσει να "αναγκάσω" τον ύπνο πέφτοντας στο κρεβάτι αυτός δεν έρχεται. Με αποτέλεσμα να μένω ξύπνιος μέχρι τις 3-4 ή και παραπάνω. Και μετά ξυπνάω φυσικά γύρω στις 8-9 για δουλειά αναγκαστικά και συνεχίζεται αυτός ο φαύλος κύκλος.

Τι να κάνω για να βάλω ένα κάποιο πρόγραμμα όπου ιδανικά τα ΣΚ να μπορώ να μένω ξύπνιος και μέχρι πολύ αργά το βράδυ; Ή δεν γίνεται;

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλε θα ακούσεις παρά πολλα... αλλά σωστά αλλά λάθος, το θέμα για μένα είναι απλό επειδη και εγώ έχω ένα τέτοιο θεματάκι και πίστευα όπως και εσυ πιεζομουν ώστε να κοιμηθώ μια και βάλω το βραδυ.

οποτε νυσταζεις κοιμήσου,  το απόγευμα να κοιμηθείς δεν σου κάνει κακό εκτός αν το παρεις σερί για 8ωρο, αλλιώς βάλε ξυπνητήρι καμία ώρα ύπνο το απόγευμα σώα στρώσει το βραδινό σου...

εγω σν κοιμηθώ μια ώρα το μεσημέρι νυστάζω νωρις το βραδυ ενώ αν μείνω ξύπνιος με πέρνει δυο τρεις... 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Thulogur είπε

Πόσους καφέδες πίνεις τη μέρα ;

και ποσο χρονων ειναι? αν ειναι πανω απο 20 μπορει να παρει ενα χαπακι valetonina  ανα 2 μερες ειναι βαλεριανα με μελατονινη <ειναι πολλη δυνατο δεν ειναι καραμελα> και 20 χρονων να ειναι πρεπει να το ξερουν οι δικοι του γιατι δεν ειναι να παιζει με αυτα...

Επεξ/σία από bilios40
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά είναι να έχεις συγκεκριμένη ώρα ύπνου κάθε μέρα και το Σ/Κ.

Κόψε καφέδες μετά τις πέντε το απόγευμα. Κόψε τσιγάρο και αλκοόλ, οπωσδήποτε.

Επίσης σταμάτα να χρησιμοποιείς οθόνες smart phone, υπολογιστών και τηλεόραση 2 ώρες πριν πας για ύπνο.

Όχι χρήση λαμπτήρων οικονομίας ή τουλάχιστον να είναι ειδικοί για υπνοδωμάτιο.    

Διάβασε κάνα βιβλίο πριν πας για ύπνο, αλλά πρόσεχε στον φωτισμό. 

Βοηθάει να κοιμηθείς 20-30 λεπτά το μεσημέρι, αν γίνεται... παράξενο αλλά ισχύει.

Ύπνο νωρίς από τις 11 ειδικά τον χειμώνα.

Αν δεν χορταίνεις ύπνο ενώ "κοιμάσαι" για 7-8 ώρες και από τις 11 το βράδυ να κοιτάξεις και το ενδεχόμενο για υπνική άπνοια. ειδικά εαν έχεις παραπάνω κιλά. 

Αυτό το φίλτρο για το blue light, που αναφέρει ο solution1 είναι πολύ βασικό. Σε βοηθάει όμως μόνο στον Η/Υ και στα τηλέφωνα. Αν έχεις windows 10 έχει ενσωματωμένο εργαλείο στα settings/display/ night light.

Άλλη καλή λύση είναι τα πορτοκαλί γυαλιά, όχι ηλίου...

Επίσης και η σωματική δραστηριότητα που γράφει ο dark είναι πολύ σπουδαία, απαραίτητη.

Επεξ/σία από naftis
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Πήγαινε γυμναστήριο ή αθλησου. Βάλε ακουστικά όταν ξαπλώσεις και ακου δυνατά μουσική ώστε να μη σε ζωνουν σκέψεις. Μετά από λίγο θα κοιμηθείς 

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Thulogur είπε

Πόσους καφέδες πίνεις τη μέρα ;

2 σίγουρα. 3 αρκετές φορές. Σπάνια 4-5

1 λεπτό πριν, bilios40 είπε

και ποσο χρονων ειναι?

25

1 λεπτό πριν, solution1 είπε

Έχεις ενεργοποιήσει φίλτρο μπλε ακτινοβολίας?

https://justgetflux.com/

Το είχα δοκιμάσει μια φορά αλλά με ενοχλούσε το "κόκκινο" να σου πω την αλήθεια. Και χάλαγε και τα χρώματα.

3 λεπτά πριν, dark είπε

Πήγαινε γυμναστήριο ή αθλησου. Βάλε ακουστικά όταν ξαπλώσεις και ακου δυνατά μουσική ώστε να μη σε ζωνουν σκέψεις. Μετά από λίγο θα κοιμηθείς 

1 λεπτό πριν, naftis είπε

Επίσης σταμάτα να χρησιμοποιείς οθόνες smart phone, υπολογιστών και τηλεόραση 2 ώρες πριν πας για ύπνο.

Βοηθάει να κοιμηθείς 20-30 λεπτά το μεσημέρι, αν γίνεται... παράξενο αλλά ισχύει.

Αν δεν χορταίνεις ύπνο ενώ "κοιμάσαι" για 7-8 ώρες και από τις 11 το βράδυ να κοιτάξεις και το ενδεχόμενο για υπνική άπνοια. ειδικά εαν έχεις παραπάνω κιλά. 

Δεν γίνεται να τα κάνω όλα αυτά μου φαίνονται πολλά και έχω πιο ενδιαφέροντα πράγματα για να απασχολήσουν το κεφάλι μου (για μένα ενδιαφέροντα δεν το λέω με ειρωνικό/υπεροπτικό ύφος)

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, naftis είπε

1ον)Το τσιγαρο στον υπνο βλαπει αν καπνισεις μια ωρα πριν κοιμηθεις καθως δημιουργει υπερενταση και ταχυκαρδιες.

2ον) Οι καφεδες αν ο ts επινε για μια ζωη 2-3 καφεδες την ημερα,και για παραδειγμα εχει πιει εναν καφε το πρωι και πιει αλλον εναν μετα τις 5 το απογευμα δεν θα τον πειραξει γιατι εχει συνηθισει ο οργανισμος σε υψηλοτερες ημερησιες προσληψεις καφεινης.Εχει να κανει καθαρα με τον καθε οργανισμο σε τι εχει συνηθισει.

3ον)Η χρηση λαμπτηρων ειδικων για υπνοδωματιο πρωτη φορα το ακουω και μου φαινεται αρκετα παραξενο.

Εμενα αυτο που με βοηθησε προσωπικα επειδη ειχα αυτο το προβλημα,ηταν απλα να βαλω τον οργανισμο μου σε μια λουπα σωστων ωρων υπνου με βαση το προγραμμα μου.Δηλαδη επειδη κοιμομουν 4 5 παρα το πρωι και ξυπναγα 2μιση 3 παρα το μεσημερι,αποφασισα να κανω κατι αρκετα κουραστικο μια μερα να κουρασω σωμα και πνευμα ωστε να πεσω νωρις και να βαλω ξυπνητηρι νωρις.Και πραγματικα και το ξυπνητηρι ακουσα και σηκωθηκα ξεκουραστος, επειδη ειχα συμπληρωσει πανω απο 7 ωρες υπνου.Θεωρω πως ειναι θεμα συνηθειας αν δεν εχεις κατι παθολογικο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, tolhc1234 είπε

2 σίγουρα. 3 αρκετές φορές. Σπάνια 4-5

25

Το είχα δοκιμάσει μια φορά αλλά με ενοχλούσε το "κόκκινο" να σου πω την αλήθεια. Και χάλαγε και τα χρώματα.

Δεν γίνεται να τα κάνω όλα αυτά μου φαίνονται πολλά και έχω πιο ενδιαφέροντα πράγματα για να απασχολήσουν το κεφάλι μου (για μένα ενδιαφέροντα δεν το λέω με ειρωνικό/υπεροπτικό ύφος)

Τι δεν μπορείς; αλλαγή life style είναι, νέος άνθρωπος είσαι...

Δεν μπορείς να προσέξεις τον φωτισμό; να κόψεις καφέδες, τσιγάρο, αλκοόλ και να περπατάς 30-40 λεπτά την ημέρα ή έστω κάθε δεύτερη μέρα;

¨Εχεις παραπάνω κιλά;

10 λεπτά πριν, Kourkounatos είπε

3ον)Η χρηση λαμπτηρων ειδικων για υπνοδωματιο πρωτη φορα το ακουω και μου φαινεται αρκετα παραξενο.

Όλοι οι κατασκευαστές έχουν λάμπες soft light.

Οι απλές λάμπες οικονομίας, οι οθόνες, και ο φωτισμός με led,   εκπέμπουν το λεγόμενο blue light που αποσυντονίζει τους κιρκαδικούς ρυθμούς που επηρεάζουν την έκκριση μελατονίνης, ορμόνης που σε στέλνει για ύπνο...   

(Circadian rhythm)

https://www.sleepfoundation.org/sleep-topics/what-circadian-rhythm

https://en.wikipedia.org/wiki/Circadian_rhythm

Επεξ/σία από naftis
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, naftis είπε

Δεν μπορείς να προσέξεις τον φωτισμό; να κόψεις καφέδες, τσιγάρο, αλκοόλ και να περπατάς 30-40 λεπτά την ημέρα ή έστω κάθε δεύτερη μέρα;

¨Εχεις παραπάνω κιλά;

Όλοι οι κατασκευαστές έχουν λάμπες soft light.

Οι απλές λάμπες οικονομίας, οι οθόνες, και ο φωτισμός με led,   εκπέμπουν το λεγόμενο blue light που αποσυντονίζει τους κιρκαδικούς ρυθμούς που επηρεάζουν την έκκριση μελατονίνης, ορμόνης που σε στέλνει για ύπνο...   

(Circadian rhythm)

https://www.sleepfoundation.org/sleep-topics/what-circadian-rhythm

https://en.wikipedia.org/wiki/Circadian_rhythm

Για το blue light το ξερω.Για τους λαμπτηρες δεν ηξερα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, naftis είπε

¨Εχεις παραπάνω κιλά;

Καφέ/τσιγάρο/αλκοόλ δεν θέλω να τα κόψω, μ' αρέσουν και ειδικά το τσιγάρο θα είναι πολύ process στο κεφάλι μου για να το καταφέρω και δυστυχώς αυτό το καιρό δεν υπάρχει δευτερόλεπτο που να μπορώ να δώσω σε άλλα processes.

Έχω παραπάνω κιλά ναι αν και ήδη το τελευταίο εξάμηνο έχω χάσει περίπου τα μισά (20kg) απ' τον στόχο (40) με μία νορμάλ διατροφή.

Γυμναστική και περπάτημα δεν τα παλεύω λόγω και των κιλών αλλά λογικά και του τσιγάρου.

Τώρα για τις λάμπες οκ, στο σπίτι όλες είναι στα θερμά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, tolhc1234 είπε

Έχω παραπάνω κιλά ναι αν και ήδη το τελευταίο εξάμηνο έχω χάσει περίπου τα μισά (20kg) απ' τον στόχο (40) με μία νορμάλ διατροφή.

Είσαι υπέρβαρος, να κοιτάξεις για υπνική άπνοια... 

Και να χάσεις κιλά. ΠΕΡΠΑΤΑ...

Επεξ/σία από naftis
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, naftis είπε

Είσαι υπέρβαρος, να κοιτάξεις για υπνική άπνοια... 

Και να χάσεις κιλά. ΠΕΡΠΑΤΑ...

Πως το κοιτάζω αυτό;

Οκ για το περπάτημα θα δω μήπως μπορώ να το "χώσω" στο δρόμο για την δουλειά, να παρκάρω ξέρω γω κανά τέταρτο μακριά. Αλλά έχει πολύ ανηφόρα ρε γμτ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...