Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

https://www.autohotkey.com/boards/viewtopic.php?f=76&t=57616&p=246242#p246242

έστησα ένα σύστημα ψηφιοποίησης βιβλίου για κινητά

θα ήθελα βοήθεια για ένα script σε οποιαδήποτε γλώσσα .

θέλω να ανοίγω σε windows viewer τη τελευταία φωτογραφία από το κινητό μου. το κινητό συνδέετε σε υπολογιστή και έχω πλήρη πρόσβαση στο να βλέπω και να διαγράφω τις φωτογραφίες του φακέλου dcim/camera . θέλω κάθε φορά που τραβάω φωτογραφία να φαίνεται στο windows viewer . θέλω κάθε φορά που τραβάω φωτογραφία να κλείνουν όλα τα windows viewer και να ανοίγει η τελευταία φωτογραφία

Δημοσ.
Στις 24/1/2019 στις 4:46 ΜΜ, pmav99 είπε

Για τσέκαρε το autoit

https://www.autoitscript.com/site/autoit/

φιλε δυστηχώς δεν καταφερα τίποτα το επιπεδο μου από άποψη προγραμματισμόυ είναι κάτι χειρότερο από print "γειά σου κόσμε"

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ονομα φακέλου =Αυτός ο υπολογιστής\Redmi 5 Plus\Εσωτ. κοινόχρ. αποθ. χώρος\DCIM\Camera

Αριθμός εικόνων1=μέτρα αριθμό φωτογραφιών *jpg

Για όσο δεν πατάς Esc
πάτα μέσα στον φακελο Αυτός ο υπολογιστής\Redmi 5 Plus\Εσωτ. κοινόχρ. αποθ. χώρος\DCIM\Camera  F5
Αριθμός εικόνων2=  μέτρα αριθμό φωτογραφιών *jpg
  Αν Αριθμός εικόνων1 <= Αριθμός εικόνων2
   μην κάνεις τίποτα
   πήγαινε στην αρχη της λουπας
  Αλλιώς

Αριθμός εικόνων1 πέρνει τιμή Αριθμός εικόνων2
   κλείσε ολα τα windows viewer
   αυτοματο διπλο κλικ στη τελευταια εικονα
   πήγαινε στην αρχη της λουπας χωρίς να μου βγει από την επιφανεια εργασιας το windows viewer

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα αυτό που θες να κάνεις δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις. Καταρχάς δε μιλάμε για κάτι που γίνεται με ένα απλό script (τύπου .BAT) αλλά για εφαρμογή που πρέπει να φτιαχτεί (.exe). Επίσης θα θέλεις να ελέγχει συνέχεια όσο είναι συνδεδεμένο το κινητό, και να μην πατάς στην εφαρμογή διπλό κλικ κάθε φορά που θες να ελέγξει να βρει τη πιο καινούρια και να την ανοίξει, και να κλείσει τις παλιές. Τρίτον τα κινητά έχουν πρωτόκολλο PTP  για τις φωτογραφίες, που σημαίνει χρειάζεται ειδικό framework για την εφαρμογή, που σημαίνει να το πω μπακαλίστικα πως δε γίνεται με τις στάνταρ "εντολές" με τις οποίες μπορεί πχ κάποιος να ανοίξει μια φωτογραφία που κάθεται στο σκληρό δίσκο, αλλά χρειάζεται να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλα ειδικά εργαλεία με ειδικές εντολές για πρόσβαση στα αρχεία κινητών.

Θα μπορούσε κάποιος να σου φτιάξει την εφαρμογή, αλλά από τη πλευρά του αυτός ο κάποιος γιατί να μπει στο κόπο να ψάξει να βρει τα ιδιαίτερα εργαλεία, να τα μάθει, και να ξοδέψει το χρόνο του για να σου φτιάξει την εφαρμογή ;  Εκτός και αν προσφέρεις κάτι σε αντάλλαγμα...

υ.γ. Καλή επιτυχία στη πατέντα που θες να φτιάξεις με τα βιβλία. :)

Επεξ/σία από Alithinos
Δημοσ.

κοίτα προσωπικά δουλευω με αυτό το πράμα που το έστησα σε προηγούμενη μορφή σα πτυχιακή ως μηχανολόγος .

αν τελειώσω ένα βιβλίο πχ 600 σελίδες ,όσο λιγότερα λάθη (σελίδες που πρέπει να φωτογραφηθούν ή λείπουν πχ η 102 είναι θολή  , ή από τις 101,102 πήδηξα 2 και πήγα 105,106) τόσο καλύτερα  .οπότε αν δεν είμαι σίγουρος πως μια σελίδα είναι σωστά φωτογραφημένη τη ξαναφωτογραφίζω.  οπότε κρατάω μια από τις 2 . είναι προτιμότερο πατάω delete παρά να ψάχνω και να αρχειοθετώ σελίδες.

μετά τη φωτογράφιση τα περνάω στον υπολογιστή και τις τσεκάρω μια μια περίπου 10 λεπτά για 600 σελίδες.

στις 600 να θέλουν βαρια βαρια 4 ξανά φωτογράφιση με αυτό το εργαλείο.

το παραπάνω είναι ο βασικός λόγος που τα αυτόματα υστερούν. στις 600 θα υπάρχουν πολλά περισσότερα λάθη .γιατί αν θες μια σωστή ψηφιοποίηση πρέπει να αφιερώσεις όσο τον δυνατό λιγότερο χρόνο να ψάχνεις σελίδες και να τις αρχειοθετείς σωστά.

άπλα έστησα και το άλλο για τ κινητά που ναι ποιο ευκολο στη κατασκευη και στο κοστος .

τα έχω με liveview  με vysor app αλλά δεν βλέπω τι ακριβώς τραβάω οπότε κάθε 10 σελίδες πρέπει να τσεκάρω .και δω είναι το μπέρδεμα .

στις 200 σελίδες έκανα περίπου 10 λάθη σε αυτό με τα κινητά. νομίζω ότι εκμηδενίζετε με ένα τέτοιο πρόγραμμα

τέλος τι κόστος να αξίζει η εργασία για μια τέτοια εφαρμογή;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα άμα οι φωτογραφίες ήταν σε ένα σκληρό δίσκο του pc,  η εφαρμογή θα ήταν εύκολο να γίνει, σε μια ημέρα κάποιος θα την έφτιαχνε. Το δύσκολο δεν είναι να ελέγξει κανείς ποια είναι η πιο πρόσφατη φωτογραφία σε ένα φάκελο,(στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή) και να ανοίγει τη πιο καινούρια. Το δύσκολο είναι στο μέρος του να κάνεις το κώδικα που τρέχει στον υπολογιστή να μπορεί να δει τι υπάρχει μέσα στη μνήμη του κινητού. Το να έχει πρόσβαση ο κώδικας που τρέχει στον υπολογιστή σε όσα είναι μέσα στο κινητό. Εκεί γίνονται περίπλοκα τα πράγματα, γιατί υπάρχουν ένα σωρό διαφορές μεταξύ του κινητού και του υπολογιστή. Το ένα τρέχει ένα λειτουργικό σύστημα και το άλλο διαφορετικό, το ένα χρησιμοποιεί NTFS formatting, το άλλο FAT32, το ένα χρησιμοποιεί το ένα πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων, το άλλο άλλο.

Όταν συνδέσεις ένα κινητό με έναν υπολογιστή με usb, μπορείς εσύ ο χρήστης να το ανοίξεις και να δεις τι φακέλους και αρχεία έχει μέσα, όπως μπορείς να κάνεις και για ένα σκληρό δίσκο χωρίς να κάνεις τίποτα το ιδιαίτερο. Αυτό δε σημαίνει ότι το λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί τον ίδιο κώδικα για να σε αφήσει να κάνεις για το κινητό ότι και για το σκληρό δίσκο του υπολογιστή. Κάποιοι άνθρωποι έκατσαν και έγραψαν ειδικό κώδικα για να μπορείς να ανοίξεις και να δεις τα περιεχόμενα του κινητού στον υπολογιστή, ξεχωριστό απ' αυτόν που τρέχει για να δεις τα περιεχόμενα ενός σκληρού δίσκου, και αυτό δε σημαίνει πως το κώδικα αυτό τον διέθεσαν δημόσια για όλους τους προγραμματιστές, και πως άρα μπορεί ένας προγραμματιστής να έχει την ίδια ευκολία πρόσβασης στο κώδικα που έχει ένας χρήστης όταν χρησιμοποιεί τον ειδικά φτιαγμένο κώδικα.

Τώρα το πόσο θα κοστίσει μια τέτοια εργασία, εξαρτάται από τις εργατοώρες που θα χρειαστεί αυτός που θα τη κάνει. Αν κάποιος έχει ήδη ασχοληθεί με κάτι τέτοιο και έχει ειδικευμένη εμπειρία σε αυτό το τομέα ίσως να του πάρει λίγο χρόνο σχετικά. Αλλά για κάποιον που ασχολιέται με άλλους τομείς του προγραμματισμού και θα πρέπει να μάθει τα πρωτοκόλλα κτλπ απ την αρχή μόνο για αυτό που θες, θα χρειαστεί να ξοδέψει περισσότερο από το προσωπικό του χρόνο, και άρα λογικά να χρεώσει κάτι παραπάνω αν αποφασίσετε να το προχωρήσετε.

Επεξ/σία από Alithinos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Konos93

Δες ξανά το autoit. Σου επιτρέπει να κάνεις record οτιδήποτε κάνεις στον υπολογιστή σου και μετά το τρέχει μόνο του. Για απλά πράγματα δεν χρειάζεται ούτε να γράψεις κώδικα ούτε τίποτα. Δες πχ αυτό το βίντεο, στην αρχή κάνει record και την δεύτερη φορά το script τρέχει μόνο του. Ψάξε στο youtube για "autoit + record" έχει πολλά και έχει και tutorials:

Ωπ, παίζει να το έχουν κόψει στις τελευταίες version και να θέλει να κατεβάσεις πιο παλιά έκδοση. Δυστυχώς δεν έχω windows και δεν μπορώ να το δοκιμάσω: https://stackoverflow.com/questions/25845212/autoit-recorder-not-available

Επεξ/σία από pmav99
Δημοσ.

Alithinos

κατάλαβα τι λές .ίσως αν υπήρχε ένας φάκελος που θα γίνονται copy-paste και θα επεξεργάζονται εκεί ,ίσως με κάποια εφαρμογή android που να τα στέλνει κατευθείαν σε ένα φάκελο μέσα σε ένα σκληρό δίσκο υπολογιστή .

μάλλον έχω ένα καλό λόγο να πάω λίγο παρακάτω τις γνώσεις μου σε προγραμματισμό. αν έχεις να προτείνεις κάτι καλοδεχούμενο.

isay

ευχαριστώ πολύ. το σκαννερ με τις 2 κάμερες αυτό χτυπά εώς και 1500 φωτογραφίες την ώρα ,οι κάμερες είναι συνδεδεμένες με φορτιστή ,ενεργοποιούνται και κάνουν αυτόματο zoom . οι ρυθμίσεις κρατάνε μισό λεπτο. δεν λαγκάρει τίποτα. το κόστος βγαίνει κάπου στα 130 . αλλά οι κάμερες είναι oldstock και το μέλλον ανοίκει στα κινητά

προσπαθώ να στίσω σκαννερ με κινητά χωρίς ξύλα .μια εφαρμογή για τις φωτογραφίες θα έλυνε πολλά θέματα

pmav99

αφού επιμένεις θα το δω κάπως καλύτερα

σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βρήκα αυτά

https://web.airdroid.com/

αντιγράφει σε φάκελο αν γίνει capture από την οθόνη του υπολογιστή αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με το αν είναι ή δεν είναι ακριβώς η ίδια φωτογραφία με αυτή του κινητού.έχει καλό liveview αλλά κρατά όλες τις λειτουργίες  για 2 εβδομάδες εκτός και αν αλλάζει η ip.

οπότε κατέληξα σε αυτά τα παρακάτω χωρίς να έχω δοκιμάσει τίποτα

https://developer.android.com/studio/command-line/adb

https://gist.github.com/me7/12ad7c823a1b5d1a061dceb4fcd72b87  

και για liveview μια anroid app με τίτλο Screen Cast και σύνδεση μέσω port σε φυλλομετρητή .

οπότε συνδέονται και 2 συσκευές μια για κάθε σελίδα

Επεξ/σία από Konos93

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...