Προς το περιεχόμενο

SSD και HDD μαζι. Που να εγκαταστήσω τι;

DNA180

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε συνέχεια του θέματος που έχω ανοίξει σχετικά με την αγορά SSD σκληρού δίσκου, θα ήθελα να παραθέσω κάποια σημαντικά ερωτήματα, των οποίων οι απαντήσεις θα με βοηθήσουν στο να μην αγοράσω κάτι το οποίο δεν χρειάζομαι ή και το αντίθετο.

Ερώτηση 1η
Στο σύστημα μου θα έχω έναν SSD και έναν HDD, τον οποίο επίσης σκοπεύω να αγοράσω. Στον SSD, όπως είναι αναμενόμενο, θα εγκαταστήσω τα Windows και τον HDD θα τον έχω για αποθήκευση αρχείων. Με τα προγράμματα και τα παιχνίδια όμως, τι γίνεται; Που θα πρέπει να εγκαταστήσω τα προγράμματα που χρησιμοποιώ; Πχ Photoshop, 3D Studio Max, Visual Studio 2017 κτλ κτλ; Σε ποιον δίσκο θα πρέπει να εγκαταστήσω παιχνίδια, τύπου FIFA και PRO ας πούμε;
Γιατί αν τα προγράμματα και τα παιχνίδια τα οποία αναφέρω, πρέπει να εγκατασταθούν στον SSD έτσι ώστε να αποδίδουν καλύτερα, τότε αναγκαστικά θα πάω σε αγορά SSD 500GB και άνω και ίσως κρατήσω κάτι παλιούς HDD 500άρηδες Western Digital που έχω (σε πολύ καλή κατάσταση) για αποθήκευση. Έτσι θα γλιτώσω την αγορά νέο HDD. Αλλιώς θα πρέπει να πάρω έναν SSD 250άρη μόνο για τα Windows, αλλά και έναν καλό HDD του 1 ή 2 TB για τα παιχνίδια προγράμματα.

Ερώτηση 2η
Σε περίπτωση που πάρω έναν SDD 250άρη μόνο για τα Windows και θέλω να πάρω και έναν HDD για αποθηκευτικό χώρο και εγκατάσταση προγραμμάτων και παιχνιδιών, τι τύπου δίσκο να ψάξω; Και από θέμα μάρκας αλλά και από θέμα χρήσης. Πχ Desktop, NAS;

Σας υπερευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας!!!

Επεξ/σία από DNA180
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρε εναν SSD 500gb και καθάρισες βαλε εκει τα προγράμματά  και εναν Hd για για ολα τα αλλα . δεν εχουν και τρελή διάφορα στα λεφτά 
Οταν κανεις δουλεια θα εισαι γρηγορος και στο boot και στα windows, και αν θες παιχνιδια δεν  σε πειράζει να περιμένεις και 2-3 δευτερόλεπτα παραπάνω ;) 

Επεξ/σία από darkman
  • Like 1
  • Thanks 1

6 λεπτά πριν, darkman είπε

Παρε εναν SSD 500gb και καθάρισες βαλε εκει τα προγράμματά  και εναν Hd για για ολα τα αλλα . δεν εχουν και τρελή διάφορα στα λεφτά 
Οταν κανεις δουλεια θα εισαι γρηγορος και στο boot και στα windows, και αν θες παιχνιδια δεν  σε πειράζει να περιμένεις και 2-3 δευτερόλεπτα παραπάνω ;) 

Οπότε, εσύ προτείνεις να πάρω έναν SSD 500άρι για Windows και προγράμματα και να χρησιμοποιήσω τους HDD που έχω για παιχνίδια και αποθήκευση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, DNA180 είπε

Οπότε, εσύ προτείνεις να πάρω έναν SSD 500άρι για Windows και προγράμματα και να χρησιμοποιήσω τους HDD που έχω για παιχνίδια και αποθήκευση;

Εγω Αυτο εκανα πηρα εναν samsung evo 500gb εχει και 5 χρονια εγγύηση :) εβαλα win και προγραμματα και τα παιχνιδα, photo, video, songs σε εναν απλο HD για να μην τον τουμπανιάζω :) ενας φιλος μου πριν 2 μερες πηρε τον ιδιο απο το skroutz με 72 ευρω και εκανε το ιδιο , Πολυ καλη τιμη για αυτον τον δισκο :) τωρα και 1 ΤΒ να ειχες σε SSD ακομα καλυτερα θα ηταν αλλα με 72 ευρουλακια θα κανεις την δουλεια σου και θα νομιζεις οτι αγορασες και PC πυραυλο σε σχεση με τον HD που ειχες πριν ;)  

Επεξ/σία από darkman
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, darkman είπε

Εγω Αυτο εκανα πηρα εναν samsung evo 500gb εχει και 5 χρονια εγγύηση :) εβαλα win και προγραμματα και τα παιχνιδα, photo, video, songs σε εναν απλο HD για να μην τον τουμπανιάζω :) ενας φιλος μου πριν 2 μερες πηρε τον ιδιο απο το skroutz με 52 ευρω και εκανε το ιδιο , Πολυ καλη τιμη για αυτον τον δισκο :) τωρα και 1 ΤΒ να ειχες σε SSD ακομα καλυτερα θα ηταν αλλα με 52 ευρουλακια θα κανεις την δουλεια σου και θα νομιζεις οτι αγορασες και PC πυραυλο σε σχεση με τον HD που ειχες πριν ;)  

Βρε PC "πύραυλο" έχω έτσι και αλλιώς... Μπορείς να το δεις στην υπογραφή μου. Το θέμα μου είναι να μεγαλώσω τη χωρητικότητα του SSD, γιατί τώρα έχω έναν Kingston 250άρη και να μοιράσω σωστά τις εγκαταστάσεις. Το που πάει τι!!! Με 52€ ποιον SSD λες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, DNA180 είπε

Βρε PC "πύραυλο" έχω έτσι και αλλιώς... Μπορείς να το δεις στην υπογραφή μου. Το θέμα μου είναι να μεγαλώσω τη χωρητικότητα του SSD, γιατί τώρα έχω έναν Kingston 250άρη και να μοιράσω σωστά τις εγκαταστάσεις. Το που πάει τι!!! Με 52€ ποιον SSD λες;

72 ευρω o samsung 860 evo 500gb το 52 ηταν τυπογραφικό λαθος :P :P :P 
Το που παει τι εχει να κανει με το ποσο θες να περιμενεις και οταν λεμε να περιμενεις μιλαμε για μερικα δευτερολεπτα, το ποιο καλο ειναι να ειναι ολα στον SSD αλλα θα γεμισει οπωτε βλεπεις εσυ τις αναγκες σου και πράττεις ;) 
Εγω οταν κανω δουλεια δεν θελω να περιμενω , οταν ειναι να παίξω κλαιν μαιν για λιγα δευτερολεπτα :) 

Επεξ/σία από darkman
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναλόγως το παιχνίδι, κάποια μπορεί να χρησιμοποιούν κάθε τόσο τον δίσκο. Για μένα και τα παιχνίδια είναι καλύτερα να εγκαθίστανται στον ssd. Και όπως σου είπαν τα παιδιά και στο άλλο θέμα, καλύτερα m2

Επεξ/σία από Stamer

2 λεπτά πριν, Stamer είπε

Αναλόγως το παιχνίδι, κάποια μπορεί να χρησιμοποιούν κάθε τόσο τον δίσκο. Για μένα και τα παιχνίδια είναι καλύτερα να εγκαθίστανται στον ssd. Και όπως σου είπαν τα παιδιά και στο άλλο θέμα, καλύτερα m2

Το Μ2 δεν θα έχει όμως θέμα με τη θερμότητα λόγω ότι τοποθετείται παράλληλα με τη μητρική;

1 λεπτό πριν, DNA180 είπε

Το Μ2 δεν θα έχει όμως θέμα με τη θερμότητα λόγω ότι τοποθετείται παράλληλα με τη μητρική;

Μπορεί να έχει λίγο θερμότητα παραπάνω όντως (καθώς δεν έχει και heat sink η μητρική σου) αλλά για να στο δίνει πάει να πει οτι είναι πιστοποιημένο και ok. Εάν έχεις την δυνατότητα να βάλεις τέτοιο, δεν το αφήνεις επειδή απλά φοβάσαι τη θερμοκρασία

• Thanks 1

Τελικά δεν πήρα τον Μ2 της Samsung αλλά αυτούς τους δύο SSD 500άρηδες της Samsung!!! Δεν επέλεξα Μ2, πρώτον γιατί και αλλού που ρώτησα, σε κατάστημα που μάλιστα το είχαν διαθέσιμο το προϊόν και όχι από εκεί που αγόρασα τελικά τους SSD, μου είπαν ότι όντως θα έχω θέμα με την θερμοκρασία και ότι θα πρέπει να πάρω και ψήκτρα. Επίσης μου είπαν ότι σε ταχύτητα, οι Samsung οι 500άρηδες είναι ελαφρώς ταχύτεροι από τον Μ2 1ΤΒ που ήθελα να πάρω. Και για να προλάβω την αυτονόητη ερώτηση που θα έκανε ο οποιοσδήποτε, δεν πήρα τον SSD 1TB της Samsung όπως θα ήταν και πιο λογικό από το να πάρω δύο 500άρηδες, λόγω ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τα καταστήματα που μου επέλεξα βάσει τιμής αλλά και διαθεσιμότητας, δεν μπορούσα να τον βρω πουθενά διαθέσιμο σε λιγότερο από μία εβδομάδα(+) και εγώ το χρειάζομαι άμεσα. Συν ότι τελικά οι δύο 500άρηδες μου βγήκαν φθηνότερα από το να έπαιρνα τον 1ΤΒ!!!

Το μόνο που θα ήθελα να ρωτήσω, μιας και δεν πήρα ικανοποιητική απάντηση από το κατάστημα από το οποίο αγόρασα τους δίσκους, είναι το εξής. Πως είναι δυνατόν η Samsung να δίνει 5 χρόνια εγγύηση και το κατάστημα 1 χρόνο; Τι ακριβώς παίζει σε αυτή τη περίπτωση; Από το κατάστημα μου είπαν ότι "εμείς ως κατάστημα έχουμε έναν χρόνο εγγύηση για το συγκεκριμένο προϊόν από τον προμηθευτή μας"!!! Και ότι θα πρέπει εγώ να επικοινωνήσω εγώ με τη Samsung και κάτι τέτοια... Έχει ιδέα κανείς τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ας πούμε, παίζει να είναι τίποτα επισκευασμένα; Προλαβαίνω να ακυρώσω αν τίθεται τέτοιο θέμα...

Αφού δεν σου δίνουν την εγγύηση που ορίζει ο κατασκευαστής να επιστρέψεις το προϊόν. Μην δέχεστε τις αυθαιρεσίες του κάθε παπατζή εκεί έξω σαν πρόβατα. Έχουμε δικαιώματα σαν καταναλωτές. Κάντου και μια καταγγελία.

1 λεπτό πριν, elorant είπε

Αφού δεν σου δίνουν την εγγύηση που ορίζει ο κατασκευαστής να επιστρέψεις το προϊόν. Μην δέχεστε τις αυθαιρεσίες του κάθε παπατζή εκεί έξω σαν πρόβατα. Έχουμε δικαιώματα σαν καταναλωτές. Κάντου και μια καταγγελία.

Το καταλαβαίνω φίλε μου αυτό που λες και έχεις απόλυτο δίκιο!!! Σε άλλη περίπτωση, που δεν θα βιαζόμουν δηλαδή λόγω ότι πρέπει να κάνω τη δουλειά μου, θα έπραττα αλλιώς... Πες μου μόνο κάτι, σε περίπτωση που πάθει κάτι το προϊόν, η Samsung με καλύπτει με την εγγύηση των πέντε ετών;

9 λεπτά πριν, DNA180 είπε

Το καταλαβαίνω φίλε μου αυτό που λες και έχεις απόλυτο δίκιο!!! Σε άλλη περίπτωση, που δεν θα βιαζόμουν δηλαδή λόγω ότι πρέπει να κάνω τη δουλειά μου, θα έπραττα αλλιώς... Πες μου μόνο κάτι, σε περίπτωση που πάθει κάτι το προϊόν, η Samsung με καλύπτει με την εγγύηση των πέντε ετών;

δεν έχεις διαβάσει τα ψιλά γράμματα στους SSD's .

Η εγγύηση ειναι 5 έτη η κάποια TB εγγραφών, ότι περάσει πρώτο σε αυτον που κοιτάς.

https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/support/warranty/

Αν εσύ στα 3 χρόνια ξεπεράσεις αυτό το νούμερο( αν και ειναι σχετικά δύσκολο) εγγύηση τέλος.

• Thanks 1

6 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

δεν έχεις διαβάσει τα ψιλά γράμματα στους SSD's .

Η εγγύηση ειναι 5 έτη η κάποια TB εγγραφών, ότι περάσει πρώτο σε αυτον που κοιτάς.

https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/support/warranty/

Αν εσύ στα 3 χρόνια ξεπεράσεις αυτό το νούμερο( αν και ειναι σχετικά δύσκολο) εγγύηση τέλος.

Αυτό το γνωρίζω και το καταλαβαίνω, με το κατάστημα όμως τι γίνεται; Αν μου πάθει κάτι στον ενάμιση χρόνο, και είμαι εντός εγγυήσεις από θέμα ετών και TB που δίνει η Samsung, αλλά το κατάστημα μου πει, "εμείς ένα χρόνο σας είπαμε", τότε τι κάνω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...