Προς το περιεχόμενο

am3+ boots from m.2 drive with pcie adapter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

έχω μια μητρική gigabyte  GA-970A-DS3P με 970 chipset και έναν fx-6300 (το λινκ της μητρικής παρακάτω)

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-970A-DS3P-rev-2x#sp

έχω διαβάσει απο δω και απο κει ότι μερικά παλιά chipsets μπορεί να μην υποστηρίζουν λειτουργία για boot ή ακόμα μπορεί καν να μην αναγνωρίζουν pcie ssd.

Σκεφτόμουν να αγοράσω έναν samsung 970 evo nvme (για να τον έχω και για μελλοντική αναβάθμιση) και εφόσον η μητρική μου δεν έχει m.2 θύρα, έλεγα να τον κουμπώσω με pcie adapter.

Θα δουλέψει λέτε?

Ευχαριστώ τον κάθε ενδιαφερόμενο

• Like 1
Δημοσ.

https://www.win-raid.com/t871f50-Guide-How-to-get-full-NVMe-support-for-all-Systems-with-an-AMI-UEFI-BIOS.html

Δες λίγο αναφέρετε ομως σε ami uefi bios όμως και σε μονταρισμα στο βίος ο οδηγός αλλά μπορείς και να κάνεις και κάποια ερώτηση στον fernando εάν έχεις ελπίδες πριν ξεκινησεις οτιδηποτε

Προσωπικά με ιντελ z77 μητρική που δεν υποστηρίζει επίσημα nvme drive τα έχω καταφέρει με τον οδηγό του  με samsung nvme 970 m2  σε pci adapter

Και δεν μιλάμε  απλά  να υπάρχει σαν 2ος δίσκος και να δουλεύει

μιλάμε για boot κανονικό και με full ταχύτητες  του drive 

επίσης προς το τέλος της συζήτησης εκεί έχω ανεβάσει και κάποια νούμερα από το τελικό αποτελεσμα

Δημοσ.

σε περιπτωση που ο δισκος δεν ειναι nvme θα πρεπει να κανω καποια παρομοια διαδικασιά?

επισης απ ότι κατάλαβα ami uefi bios είναι της american metagrends inc. Όλα τα bios και τα uefi bios από αυτήν την εταιρία δεν είναι?

Δημοσ.

Οι απλοί Μ.2 που γράφεις είναι οι Μ.2 με ACHI. Αυτοί λειτουργούν σε legacy και δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα. Αλλά λόγω του ότι μιλάμε για παλαιότερη μητρική και ένα νεότερο part 100% δεν μπορεί να είσαι.

Τι χρήση κάνεις στο μηχάνημα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προγραμματισμό, gaming και γενική χρήση (για ειδήσεις ταινίες κλπ)

Επεξ/σία από mge
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τότε σου είναι άχρηστος ενός Μ.2 εκτός και αν κάνεις βαρύ προγραμματισμό, να μεταφέρεις από εδώ και από εκεί μεγάλα projects. 

Πάρε ένα απλό καλό sata ssd είτε 2,5 είτε Μ.2. Όταν αλλάξεις σύστημα κάποια στιγμή παίρνεις και έναν Μ.2.

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.

κατέληξα στην αποψη του m.2 γιατι ένας καλος ssd sata κάνει περίπου 60-70 ευρώ (250gb πανω κατω).Οι sata ssd το πολυ πολυ να πιάσουν 500mb/s read και write ενω με 10 ευρω παραπανω έχω τετραπλάσια ταχυτητα . Οπότε είπα ας πάρω εναν m.2 να τον έχω και σε μελλοντική αναβάθμιση...

Δημοσ.

Αυτό που σου λέω ότι αυτή την ταχύτητα δεν πρόκειται να την καταλάβεις με την χρήση που κάνεις. Μην κοιτάς αυτά τα νούμερα των 3000+. Είναι άλλα τα νούμερα που πρέπει να δεις όπως αυτά για τα 4K. Αυτά είναι που ενδιαφέρουν έναν μέσο χρήστη και αν δεις review αυτά είναι αντιληπτά μόνο σε πιο απαιτητικές καταστάσεις.

Δες σε load time (παλιό review αλλά η λογική είναι ίδια) όπου δεν υπάρχουν διαφορές.

Δημοσ.

ήξερα οτι κυρίως το random read-write με ενδιαφέρει απλά νόμιζα ότι θα ήταν αναλογικό με το sequential read-write...θα το ψαξω και θα σε ενημερωσω...ευχαριστω!!!

Δημοσ.

όντως η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη σε ταχύτητες...απλα είναι και ο σατα και ο μ.2 στην ίδια τιμή...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, mge είπε

όντως η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη σε ταχύτητες...απλα είναι και ο σατα και ο μ.2 στην ίδια τιμή...

δες μερικα νουμερα δικα μου :D

αν θες κατι  αλλο να σου τρεξω πες μου 

970 nvme m2  /pciex adapter με mod στο βιος σε Ζ 77 μητρικη 

ταχυτητα x4

σδγσδδσδσ.JPG

ταχυτητα Χ1

xdffxcfxcx.JPG

και 1 run με κλασικο sata 3  drive

dfxcfxcxf.JPG

Επεξ/σία από ultraex2003
Δημοσ.
12 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Μ.2 είτε achi είτε NVME στην ίδια χωρητικότητα δεν είναι στην ίδια τιμή.

Εννοω ότι ο 970 evo sata 250gb εχει ιδια τιμη με τον 970evo m.2 αλλα ο πρωτος ειναι χειροτερος σε αποδοση

11 ώρες πριν, ultraex2003 είπε

δες μερικα νουμερα δικα μου :D

αν θες κατι  αλλο να σου τρεξω πες μου 

970 nvme m2  /pciex adapter με mod στο βιος σε Ζ 77 μητρικη 

ταχυτητα x4

σδγσδδσδσ.JPG

ταχυτητα Χ1

xdffxcfxcx.JPG

και 1 run με κλασικο sata 3  drive

dfxcfxcxf.JPG

Μια χαρα...θα το δκεφτω κ εγω να το κανω...ευχαριστω :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...