Ronnie1985 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γεια σας. Ελπιζω να γραφω στη σωστη κατηγορια. Προσφατα εφτιαξα νεο υπολογιστη, κομματι κομματι με αρκετο κοπο κ στερησεις οπως σχεδον οι περισσοτεροι μας πιστευω. Δυστυχως τα οικονομικα μου δε μου επετρεψαν να παρω UPS , η σταθεροποιητη τασης, κ εψαξα να βρω ενα αξιοπρεπες πολυπριζο ασφαλειας κ κατεληξα σε αυτο εδω https://www.skroutz.gr/s/6196437/APC-PM5T-GR.html Απο τροφοδοτικο στον υπολογιστη εχω το Corsair RM750X. Στο πολυμπριζο εχω συνδεσει το κουτι, οθονη, ηχεια κ το ρουτερ. Επισης το πολυμπριζο εχει δυο ενδειξεις σε πρασινο led. Το ενα δειχνει οτι η γειωση ειναι οκ, κ το αλλο, αν εχω καταλαβει καλα οτι το κυκλωμα ασφαλειας - τσιπακι που εχει ειναι ενταξει. Δηλαδη σε περιεργη ταση βραχυκυκλωμα κλπ το πρωτο που θα καει θα ειναι το τσιπακι αυτο. Αρα δε θα αναβει το πρασινο led, κ στην ουσια θα δουλευει μετα σαν απλο πολυμπριζο. Αν εχω καταλαβει καλα. Χθες λοιπον το μεσημερι εσβησα τον υπολογιστη απλα απο τα windows, τπτ αλλο. Ουτε το κουμπι του τροφοδοτικου, ουτε του πολυμπριζου ουτε εβγαλα καλωδια, τπτ. Τον εκλεισα οπως τον κλεινω καθε φορα. Ωστε το ρουτερ να ειναι ανοιχτο για να εχουν κ οι δικοι μου ιντερνετ. Τεσπα. Ενω ελειπα, δυστυχως ο καιρος αγριεψε με πολυ βροχη κ κεραυνους κ απο οτι μου ειπαν οι δικοι μου 2-3 φορες εκανε σαν να πεφτει το ρευμα κ να επανερχεται κατευθειαν μεχρι που τη τριτη φορα δεν επανηλθε κ εμεινε καμια ωρα χωρις ρευμα. Μετα επανηλθε κανονικα. Με το ρευμα δε τα ξερω κ πολυ καλα, αλλα γνωριζω οτι το επικινδυνο δεν ειναι οταν σβηνει αλλα μολις ερχεται το ρευμα. Οπως καταλαβαινετε ξενερωσα εντελως γιατι αν ημουν σπιτι κ εβλεπα το καιρο εξω ετσι θα σβηνα τα παντα κ θα βγαζα κ το καλωδιο. Γυρισα την αλλη μερα λοιπον κοιταξα το πολυπριζο κ τα δυο λαμπακια ηταν κ τα δυο ανοιχτα. Καλο σημαδι αυτο. Επισης το ρουτερ ανοιχτο, αλλα οπως ειναι λογικο με καινουρια IP αφου εκλεισε κ ξανανοιξε. Ανοιξα λιγο κ το πισι 2 λεπτα πρωτου φυγω για δουλεια δεν ειδα κατι περιεργο. Αλλα επειδη ειμαι αρκετα ψειρας κ πραγματικα στεναχωρηθηκα γιατι θα μπορουσα να το ειχα αποφυγει ολο αυτο, υπαρχει κατι που μπορω να κανω, να τσεκαρω, πχ με φακο σε πυκνωτες κλπ η να τρεξω stability test η οποιαδηποτε αλλη κινηση που θα με "πεισει" οτι δεν επαθε τπτ μπας κ μου φυγει κ μενα το αγχος; ΥΓ. Μιλησα με φιλο μου ο οποιος γνωριζει καποια πραγματα παραπανω απο μενα, κ αγχωθηκα μολις μου πε οτι μπορει πχ ακομα κ ενας πυκνωτης να την "ακουσει" (δε ξερω αν εννοουσε τροφοδοτικου η μητρικης) κ να δουλευει καλα κ καποια στιγμη αργοτερα να βγει το προβλημα. Ελπιζω μη με παρεξηγητε κ συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο, αλλα πραγματικα ζοριστικα πολυ για να φτιαξω το συστημα αυτο κ ελπιζω να μην εγινε κατι.. σιγουρα καποιοι θα εχετε ερθει στη θεση μου κ με καταλαβαινετε... Κ θα θελα τη γνωμη σας ... Ευχαριστω προκαταβολικα. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από Ronnie1985
Silverage Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αφού δουλέυει δεν έπαθε τίποτα. Μην αχολείσαι άλλο και μην είσαι τόσο ψείρας. Και το πολύπριζο να καεί μετά θα σε προστατέψει το τροφοδοτικό. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από Silverage 1
Xristaras12 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 διάβασα οτι το μόντεμ το αφήνεις ανοιχτό, φαντάζομαι η σύνδεση σου με το μοντεμ είναι ενσύρματη. να έχεις υπόψιν σου οτι μπορεί να περάσει πχ κεραυνός απο το μόντεμ στην κάρτα δικτύου και να κλαίς το τσιπάκι του δικτύου η και χειρότερα όλη τη μητρική. Για μένα ειδικά σε καταστάσεις με τέτοιο καιρό βγάζω τον υπολογιστή τελείως απο το ρεύμα και το καλώδιο δικτύου, τα υπόλοιπα δεν με απασχολούν. 1
AliasAndrew Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Αν ειχε παθει κατι θα ηταν εμφανες (δεν θα αναβε, θα ταν μαυρη η οθονη ή κατι τετοιο). Εισαι κομπλε.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Αφού ήταν κλειστό δεν έπαθε τίποτα. Για προστασία απο το ρεύμα παρέχουν τα τροφοδοτικά τουλάχιστον τα περισσότερα που έχουν αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
HateMe Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 30 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε διάβασα οτι το μόντεμ το αφήνεις ανοιχτό, φαντάζομαι η σύνδεση σου με το μοντεμ είναι ενσύρματη. να έχεις υπόψιν σου οτι μπορεί να περάσει πχ κεραυνός απο το μόντεμ στην κάρτα δικτύου και να κλαίς το τσιπάκι του δικτύου η και χειρότερα όλη τη μητρική. Για μένα ειδικά σε καταστάσεις με τέτοιο καιρό βγάζω τον υπολογιστή τελείως απο το ρεύμα και το καλώδιο δικτύου, τα υπόλοιπα δεν με απασχολούν. Επιβεβαιώνω για τον κεραυνό και το ρουτερ. (Κάηκε εννοείται το ρουτερ) Μου έχει συμβεί στο παλιό pc το οποιο ακόμα δουλεύει κανονικά. Πριν δυομιση χρόνια έγινε το σκηνικό. Η μια θύρα απ τις 2 του ethernet δουλεύει πλέον αλλά οκ, την δουλειά του την κάνει. Η μητρική είχε νεκρώσει για 15 λεπτά επίσης.
Stamer Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 50 λεπτά πριν, AliasAndrew είπε Αν ειχε παθει κατι θα ηταν εμφανες (δεν θα αναβε, θα ταν μαυρη η οθονη ή κατι τετοιο). Εισαι κομπλε. Σε καλό σενάριο θα ήταν εμφανές 😜 . Στο κακό (που έχουμε πάθει πολλοί), ψαχνόμαστε ένα ένα τα components για ποιό λόγο τρώμε bsod στα καλά καθούμενα, γιατί εκείνο το ανεμιστηράκι φαίνεται να την έχει ακούσει λίγο κ.λ.π. κ.λ.π.
alkis13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Στη διακοπή ρεύματος, μας ενδιαφέρει όταν επανέρχεται το ρεύμα. Αν ειναι σε λειτουργια και ερθουν 140V κάηκε. Αν έρθουν 300V η τυπική υπέρταση του πολύπριζου θα το πιάσει και θα καεί το πολύπριζο. Η καλύτερη λύση είναι ένα ups απλο στα 850VA για έναν τυπικό σταθερό μαζι με οθόνη. 1' θα το βγάλει, αλλά μας ενδιαφέρει ότι δεν θα αφήσει την υπόταση να πάει στη συσκευή μας. Για το router, εχουν ακουστει περιπτώσεις όπου έρχεται πολύ ρεύμα από τη τηλεφωνική γραμμή,καίει το router και από το lan καλώδιο-παει στη μητρικη και καιει τη μητρικη. Πολύ τραβηγμένο. Αλλα συνηθως τα ups, εχουν προστασια τηλεφωνική, οπότε βάζεις το καλώδιο από τον τοίχο, και μετά το δίνεις στο router.
Stamer Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, alkis13 είπε Για το router, εχουν ακουστει περιπτώσεις όπου έρχεται πολύ ρεύμα από τη τηλεφωνική γραμμή,καίει το router και από το lan καλώδιο-παει στη μητρικη και καιει τη μητρικη. Πολύ τραβηγμένο. Αλλα συνηθως τα ups, εχουν προστασια τηλεφωνική, οπότε βάζεις το καλώδιο από τον τοίχο, και μετά το δίνεις στο router. Ρε αδερφέ με προβλημάτισες τώρα... Το να έχεις τότε και ένα tp-link στην πρίζα (από αυτά που μοιράζεις το internet μέσω πρίζας) λες να σου ανεβάζει τέτοιες άσχημες πιθανότητες?
alkis13 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Φαντάζομαι ότι θα έχουν από μόνα τους ένα overvoltage protection. Με ενα ups τοσο σε pc-όσο και σε γραμμη τηλεφωνου μεσω του φιλτρου που εχουν, με μερικα overvoltage σε ευαίσθητες συσκευές, είμαστε καλυμμένοι σε μεγάλο ποσοστό. Πχ στο ηχοσύστημα-φορτιστη Laptop, ενα overvoltage σουκο, αρκεί. Ευτυχώς μερικοί κατασκευαστές ηλεκτρικών συσκευών δίνουν μεγάλες ανοχές για αυτούς τους λόγους. Φαντάσου να είχες ψυγείο και στα 2 χρόνια να καιγόταν από την "εμπειρία ποιότητας της ΔΕΔΔΗΕ" 😋 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα