Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, CarbonFibre said:

Καλό είναι να αποφύγετε τις OLED όσοι βάζετε υπότιτλους και βλέπετε πολλές ταινίες  και όσοι βλέπουν πολλά σπορ. Επίσης να αποφεύγετε το CNN!😁

https://www.youtube.com/watch?v=nOcLasaRCzY

Bring on Microled !😀

Ποιες ταινίες κι υπότιτλους, σε laptop που θα μένει με τις ώρες σε πιο "static εικόνες" λόγω δουλειάς, θα κλάψουν μανούλες...

• Like 5
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, DmC10 είπε

Τι εννοείς σέρνονται τα windows.. μηπως να βάλουμε mac ή linux για να μην σερνονται?😂😂

φανταζομαι καλυτερα θα ειναι! αλλα win10 κανω use λογο software δουλειας :(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, exor είπε

oled ειναι κορυφη , αλλα επιτελους δεν μπορω να ακουω για hdr .. η εικονα εχει να κανει μονο με το πανελ και τη καρτα που παιζεις.. το hdr ειναι ενα mode εικονας με πολλες φορες αρνητικες επιπτωσεις .. εχω 2 4κ μεγαλες tv .. 65 και 70 ιντσες .δεν χρησιμοποιοω hdr καθως εχω καλυτερη εικονα σε αλλα settings 

ολεντ τα σπαει 

4 ώρες πριν, exor είπε

φιλος .. εχω τιβι ips καλη ακριβη σειρα ΚΑΙ μια ολεντ )μεχρι πριν 2 μηνες .. 65αρα η ips 55ara η ολεντ ..ενταξει η ολεντ βαθεια εικονα με φοωερα λογω κοντραστ χρωματα ομως και η ips κοντα με εξισου εντονη και πιο φωτεινη εικονα ..εκεινο που στην πορεια με χαλασε ηταν οτι το κοντραστ στην ολεντ ηταν υπερβολικο .. δεν υπηρχε λεπτομερια στις σκοτεινες εστω σκουρες σκηνες .. σιγα σιγα εβλεπα και μου αρεσε το ips οπως και ο τρομερουλης led προτζεκτορας λογω πιο ανετης θεασης στα σκοτεινα .. εκει δηλαδη που υποτειθεται ειναι το πλεονεκτημα της ολεντ .. 

βεβαια ειμαι φαν ολεντ δε λεω .. απλα τελικα λεω γιατι να δωσω 1 χιλιαρικο παραπανω αφου η εικονα ειναι κοντα και πηρα 70αρα ιπς ..)δυστυχως τσιπιαστικα λιγο γιατι η 65αρα ειναι καλυτερη αν και πιο παλια

αρα .. IPS ακριβο μοντελο μονο ή ολεντ 

:) 

Φίλε μου κάτι κανείς λαθος σε ρυθμίσεις. Ειδικά με το gamma ή με το black ή dynamic contrast.

Και επίσης το hdr δεν είναι μόνο mode. Αυτό που λες είναι απλά μια προσπάθεια της τηλεόρασης να δεις sdr περιεχόμενο σε hdr. Το πραγματικό hdr είναι όταν είναι η ταινία σε hdr. Αν δεις το ίδιο περιεχόμενο δίπλα δίπλα, σε sdr και σε πραγματικό hdr τότε δεν υπάρχει επαφή...

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, CarbonFibre είπε

Καλό είναι να αποφύγετε τις OLED όσοι βάζετε υπότιτλους και βλέπετε πολλές ταινίες  και όσοι βλέπουν πολλά σπορ. Επίσης να αποφεύγετε το CNN!😁

https://www.youtube.com/watch?v=nOcLasaRCzY

Bring on Microled !😀

Oι ταινιες(και με υποτιτλους) και τα σπορ ειναι τo δυνατo σημειo των OLED και γενικα  οτιδηποτε εναλλασσεται συχνα οπως  οι σκηνες ταινιων, γραμματα υποτιτλων και διαφορετικες καμερες σε σπορ, μην γραφουμε πραγματα που δεν ισχυουν.

Τα εχουμε πει χιλιες φορες...προσοχη μονο σε πολυ εντονα banner καναλιων και στατικες εικονες παιχνιδιων για πολυ μεγαλο διαστημα.

• Like 1
Δημοσ.

Το HTC One S που έχω ακόμα στο συρτάρι μου φοράει amoled panel. Το είχα εγώ 2 χρόνια και το κράτησε άλλα 3 χρόνια η αδερφή μου.

Ε, η οθόνη δεν έχει δείγμα burn-in που ακούω συνέχεια. Το burn-in δεν συμβαίνει στα κινητά. Ειδικά μετά τις τελευταίες αλλαγές στα navigation κουμπιά. Δεν είναι Monitor να το αφήσεις ανοιχτό στην επιφάνεια εργασίας, χωρίς προφύλαξη οθόνης φυσικά, και μετά απο 20+ συνεχόμενες ώρες στατικής εικόνας να αρχίσουν να μένουν σημάδια.

Μιλάμε για οθόνη του 2012. Πλέον πρέπει να προσπαθήσεις για να της κάνεις ζημιά.

Για εμένα σήμερα το burn-in έχει την ίδια πιθανότητα να συμβεί όσο το να πάρω μια φαλτσέτα και να σημαδέψω την οθόνη.

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, patentas11 είπε

Το HTC One S που έχω ακόμα στο συρτάρι μου φοράει amoled panel. Το είχα εγώ 2 χρόνια και το κράτησε άλλα 3 χρόνια η αδερφή μου.

Ε, η οθόνη δεν έχει δείγμα burn-in που ακούω συνέχεια. Το burn-in δεν συμβαίνει στα κινητά. Ειδικά μετά τις τελευταίες αλλαγές στα navigation κουμπιά. Δεν είναι Monitor να το αφήσεις ανοιχτό στην επιφάνεια εργασίας, χωρίς προφύλαξη οθόνης φυσικά, και μετά απο 20+ συνεχόμενες ώρες στατικής εικόνας να αρχίσουν να μένουν σημάδια.

Μιλάμε για οθόνη του 2012. Πλέον πρέπει να προσπαθήσεις για να της κάνεις ζημιά.

Για εμένα σήμερα το burn-in έχει την ίδια πιθανότητα να συμβεί όσο το να πάρω μια φαλτσέτα και να σημαδέψω την οθόνη.

Αν έχεις Youtube για να ακούς μουσική 1-2 ωρίτσες ημερησίως το Burn-in είναι δεδομένο. Εντωμεταξύ υπάρχουν oled και Oled... δεν είναι όλες ίδιας ποιότητας και αντοχής. Galaxy s2 Μόνιμα στην πρίζα και Youtube 3-4 ωρες ημερησίως εδώ και αρκετά χρόνια και ίχνος από butn-in. Redmi pro μέσα σε ένα χρόνο γαμήθηκε στο burn-in δίχως ιδιαίτερη χρήση.  Οπότε παίζει ρόλο ΚΑΙ η ποιότητα του πάνελ. Δεν αρκεί να είναι μόνο OLED. Τα πλεονεκτήματα είναι ίδια. Σβησμένο πίξελ απόλυτο μαύρο. Το blur όμως στην κίνηση και η αντοχή στο χρόνο είναι το σήμα κατατεθέν για το πόσο ποιοτικό oled panel είναι. Και δεν είναι όλα ίδια.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, eselor είπε

Samsung laptop ποτέ.

Προσωπική εμπειρία με έναν πανάκριβο Samsung που είχα πάρει δώρο με ολες τις οικονομίες στον αδερφό μου (1000ευρω) από media markt το 2011 και τι δεν έπαθε. Άρχισε επανεκκινησεις όταν άρχιζε το fable 1. Του έκλεινε μόνο του, του χάσε έγγραφα Word. Το πάει media markt πίσω ως προβληματικό (εντός εγγύησης) αυτοί είπαν μια χαρά είναι. Μετά άρχισε να διαλύεται. Κουμπιά πατιοντουσαν χωρίς λόγο, ήχοι ακούγονταν, γενικα εξωγήινο PC, καταστράφηκε. Α, είχε καλή μπαταρία όμως, να τα λέμε τα καλά. 😂

μάλλον ο αδερφός σου είχε πατήσει ΟΛΑ τα banners με τις "ελεύθερες γυναίκες κοντά σου σε χ χιλιόμετρα".

Δημοσ.
4 ώρες πριν, hammerd είπε

μακαρι να βγαλουν και 1080p oled screens, το 4k θελει και δυνατο h/w απο πισω...

Γιατι οχι 4Κ και απλα να την χαμηλώνει ς εκει που θες? 

Οι ταινίες μια χαρα ειναι 4Κ

Δημοσ.

δεν μπορω να καταλαβω το ανθρωπινο ματι πως θα ''νιωσει'' την διαφορα απο 2κ σε 4κ μεσα σε τοσο λιγες ιντσες...αν μπορει καποιος να μου το εξηγησει,γιατι μου φαινετε απλο μαρκετινγκ και τιποτα παραπανω. (η απλα ειμαι ενας προκατειλημενος συνομοσιολογος)

• Super Moderators
Δημοσ.
14 minutes ago, Agony said:

Γιατι οχι 4Κ και απλα να την χαμηλώνει ς εκει που θες? 

Scaling εννοείς, το χαμηλωμα της ανάλυσης δεν προτείνεται σε non CRT οθόνες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, yokki είπε

μάλλον ο αδερφός σου είχε πατήσει ΟΛΑ τα banners με τις "ελεύθερες γυναίκες κοντά σου σε χ χιλιόμετρα".

Μπααα, μετά τον πήρα πίσω μιας και δεν τον δεχόταν το Media Markt (από τότε έφαγε X και το ελληνικό Media Markt, διότι το γερμανικό σε εξυπηρέτηση πελατών είναι κλάσεις μπροστά), τον έκανα φορμάτ, τα δοκίμασα όλα, αλλά παρέμεινε πολύ κάτω του μετρίου, μέχρι τη στιγμή που μου δημιούργησε το πρόβλημα με το πληκτρολόγιο, όπου πατιόντουσαν 10 πλήκτρα μόνιμα και δεν αναγνώριζε ο,τι και να εκανα. Εβαλα μεχρι και external πληκτρολόγιο και εκανα και αλλες πατέντες στο πληκτρολόγιο... Μια καταστροφή το λαπτοπ, ειχα καταλήξει να αποσυνδέσω απο τη μητρική το πληκτρολόγιο και κατι μερες μετα εβγαλε αλλα προβληματα μεχρι που τον απάλλαξα από την μιζέρια του. Τα πιο πεταμένα λεφτά που εχω δώσει σε προϊόν τεχνολογίας.

Δημοσ.

Και μονο που λεει οτι εχει μικροτερη διαρκεια ζωης αρκει.Δηλαδη να παω να σκασω ενα χιλιαρικο να το παρω και σε 2 χρονια να μεινω απο οθονη.Μη τα ξαναλεω,ασε μας κουκλιτσα μου αυτα ειναι για τους εχων.

Και μονο που λεει οτι εχει μικροτερη διαρκεια ζωης αρκει.Δηλαδη να παω να σκασω ενα χιλιαρικο να το παρω και σε 2 χρονια να μεινω απο οθονη.Μη τα ξαναλεω,ασε μας κουκλιτσα μου αυτα ειναι για τους εχων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...