Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα την ενημερωση σε 9 και δεν μπορω να πω οτι αυτη τη φορα τα πραγματα γινανε καλυτερα...

Ας τα παρω ενα ενα, ξεκινωντας απο τα ασχημα και με πρωτα τα θεματα που οφειλονται στη νεοτερη εκδοση του android και οχι σε καποια πατατα της nokia 
- πως εχει γινει ετσι το drawer (notification panel νομιζω οτι το λεει η google)? Εικονιδια σε στυλ ios, διπλασια σε μεγεθος απο τα παλια στην 7 και στην 8 και για να δειξει τα ιδια πραγματα θελει το διπλασιο χωρο
- wps τελος. Μονο τα τουβλα της google θα βγαζανε μια τετοια ευκολια απο το λειτουργικο με την δικαιολογια της ασφαλειας.
- το χρωμα στα εικονιδια των ρυθμισεων ηταν αυτο που ελλειπε απο το λειτουργικο για να γινει καλυτερο? Και εδω, τα παντα πιανουν περισσοτερο χωρο, αρα δειχνουν λιγοτερα
- εφυγε η "γραφικη παρασταση" απο τη μπαταρια, που εδειχνε καλυτερα ποση μπαταρια καταναλωθηκε σε σχεση με το χρονο. Εφυγε επισης και η "προβλεψη" για την διαρκεια της μπαταριας. που ελεγε πχ "απομενουν 3 μερες, 10 ωρες και 30 λεπτα". Εχει μεινει μονο ενα τυπικο "απομενουν περισσοτερες απο 2 μερες". Δεν ξερω για εσας, αλλα εγω οταν το μηνυμα εφτανε στις 2 μερες ελεγα μεσα μου "αυριο πρεπει να το φορτισω". 
- μια εφαρμογη (power toggles) μου υπολειτουργει, πχ δεν λειτουργει το haptic feedback της και η εναλλαγη στη φωτεινοτητα δεν παει προς τα πισω. Παει δηλαδη τη φωτεινοτητα απο 10% > 40% > 100% > auto οταν πατησω το αναλογο κουμπι, αλλα δεν παει πισω στο 10% απο το auto. Δειχνει το κουμπι οτι το γυρισε στη χαμηλη φωτεινοτητα αλλα η φωτεινοντητα μενει εκει που την αφησε το auto. Μια αλλη εφαρμογη μου (wifi analyzer απο τη netgear) σταματησε εντελως να λειτουργει και το διαπιστωσα οταν τη χρειαστηκα
- φορτωθηκα το αχρηστο το files, που πλεον δεν μπορει πλεον να απεγκατασταθει. Εχω 2 εξαιρετικους file managers και το files δεν πιανει μια μπροστα τους.
- το ρολοϊ πηγε αριστερα, οπως ειναι στα xiaomi, αλλα θα το συνηθισω
- με τον nova, ειχα βαλει στο παρατεταμενο πατημα στο μεσαιο κουμπι το greenify να κανει αδρανοποιηση των εφαρμογων και να κλειδωνει την οθονη. Το εχασα και το σαπιο λειτουργικο τωρα προσπαθει στο παρατεταμενο αγγιγμα να ανοιξει τον google assistant που τον εχω απενεργοποιησει. Και δεν γινεται να το ξαναβαλω!
- εφυγε το system ui tuner απο τις ρυθμισεις και τωρα θελει ολοκληρη διαδικασια και ειδικο shortcut του nova φατσα καρτα στην home screen για να αλλαξω κατι
- καποια εφαρμογη πηρε ποδι και δεν ξερω ποια. Ειχα 44 εικονιδια στο μενου και εχω ακομα 44, αλλα στα αυτα τα τωρινα 44 ειναι και το files, οποτε καποια δικη μου βγηκε.
- ειχα απενεργοποιησει ολα τα animations απο τα developer options. Περιμενα οτι μετα την ενημερωση θα τα ξαναενεργοποιουσε ολα, οποτε ξαναμηκα εκει και τα ξανααπενεργοποιησα. Αλλα και παλι φαινονται κατι animations οταν ανοιγουν διαφορα μενου. Ο μονος τροπος που βρηκα να τα κλεισω εντελως ειναι απο ρυθμισεις > προσφασιμοτητα > καταργηση κινουμενων εικονων.
- το πρωτο πραγμα που παρατηρησα μετα την ενημερωση ηταν οτι προστεθηκε κατι σαν glance screen οταν το κινητο ειναι κλειδωμενο και παρατημενο, μια μαυρη οθονη δηλαδη που δειχνει το ρολοϊ, το ποσοστο της μπαταριας κατω και οτι αλλο notification χρειαστει. Αυτη η μαλακια λοιπον μου εφαγε 10% μπαταρια σε μια ωρα γιατι ανοιγε με το παραμικρο κουνιμα του κινητου και ειναι η μονη πατατα μεχρι στιγμης που χρεωνω στη nokia και οχι στη google. Εφαγα τον τοπο να βρω πως κλεινει.

Τα 3 και μονα θετικα που ειδα μετα την ενημερωση
- καπου μεσα στις developer options πηρε το ματι μου κατι για τη συνδεση μεσω usb και ειχε μια επιλογη που ελεγε "μεταφορα αρχειων". Αν αυτο δεν ειναι η γνωστη παπαρια που φτιαξανε τα πιθηκια της apple και της ms σε συνεργασια, το mtp δηλαδη, και το τηλεφωνο μπορει να συνδεθει σαν usb storage, σωθηκα. Ναι, θεωρω το mtp καρκινο.
- η εξοικονομηση μπαταριας μπορει να ενεργοποιηθει για οποιοδηποτε ποσοστο, οχι μονο για το 15% που ηταν ως τωρα. Το εβαλα στο 20% για να γινεται η μπαρα πανω κοκκινη και να το βαζω για φορτιση asap.
- το greenify απλα πεταει. Δεν προφταινω να δω ποτε κλεινει τις εφαρμογες.

Tldr. Απογοητευση η ενημερωση και τα περισσοτερα χαλια που βλεπω ειναι καθαρα αυτισμοι του λειτουργικου. Γιαυτο το λογο σκεφτομαι οταν τελειωσει η εγγυηση του να το γυρισω σε 7, να το ρουταρω και να τελειωνω με την καθε καινοτομια my ass της google.

Επεξ/σία από jim_p
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jim_p είπε

wps τελος. Μονο τα τουβλα της google θα βγαζανε μια τετοια ευκολια απο το λειτουργικο με την δικαιολογια της ασφαλειας.

Έχουν βγεί αρκετές μέθοδοι για το wps cracking, (με reaver, wash, arbitrary string etc) που ασφαλές μόνο δεν το λες. Δεν είναι βέβαια το χαλί του wep που όμως...παρόλαυτα υπάρχει σαν επιλογή σε wifi ρυθμίσεις.

https://github.com/t6x/reaver-wps-fork-t6x/wiki/A-brief-history-of-WPS-hacking

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλεον δεν υπαρχει σαν επιλογη στις ρυθμισεις, αφαιρεθηκε στην 9. Το ειχα πει χτες.

Επισης, δεν ξερω σε τι γειτονια μενεις ή ποσο συχνα χρησιμοποιεις wps, αλλα εδω που ειμαι εγω, το 99.9% του κοσμου δεν ξερει καν τι εινια, οχι απλα να εκμεταλευτει καποιο κενο για να το σπασει.

Επεξ/σία από jim_p
Δημοσ.

WPS δεν χρησιμοποιώ ποτέ, δεν το θεωρώ ασφαλές. Βλέπω όμως κοντινά SSID's να έχουν (πάρα πολύ λίγα) WEP, WPA/WPA2 με router factory defaults (πολύ λίγα) αλλά και κάποια (λίγα) WPS enabled. Όλα είναι ευάλωτα και φυσικά αν ήξεραν οι ιδιοκτήτες αυτών το πρόβλημα σίγουρα δεν θα το άφηναν έτσι. Το γιατί καταλήγουν ή για το πώς έχει η κατάσταση είναι άλλη κουβέντα.

Το να καταργούνται μη ασφαλές επιλογές όπως και η προσθήκες νέων επιλογών, είναι κάτι που βλέπουμε συχνά/πυκνά σε ΙΤ industry (πχ σε επίπεδο λειτουργικών/browsers και flash, HTML5 κλπ). 

Δημοσ.

Μα πετάει...(LoL)... καταλαβαίνω.

Sorry no idea, (clear cache/factory reset etc), anything on XDA/Nokia forums ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο πειραματισμους, εχω καταλαβει μεχρι στιγμης οτι το παρατεταμενο πατημα στο μεσαιο κουμπι ανοιγει το google assistant και δεν αλλαζει. Λογικα καπου θα ειναι hardcoded, μιας και λειπει και η σχετικη επιλογη απο τις ρυθμισεις του nova > χειρονομιες και εισαγωγη.
Ακομα ενα καρφι δηλαδη στο φερετρο της 9 :P

Επεξ/σία από jim_p
Δημοσ.

Nokia 5 Android 9 προχθές. Καλύτερο από πριν. Αυτά για την HMD Global που σέβεται τους πελάτες της και στις φθηνές συσκευές.
Και γιατί όλα τα "made in China" ΔΕΝ είναι "κινέζικα" με Android Kit Kat για πάντα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια μικρη αναθεωρηση στα οσα ειπα την Κυριακη

Στις 27/1/2019 στις 10:06 ΠΜ, jim_p είπε

- εφυγε η "γραφικη παρασταση" απο τη μπαταρια, που εδειχνε καλυτερα ποση μπαταρια καταναλωθηκε σε σχεση με το χρονο. Εφυγε επισης και η "προβλεψη" για την διαρκεια της μπαταριας. που ελεγε πχ "απομενουν 3 μερες, 10 ωρες και 30 λεπτα". Εχει μεινει μονο ενα τυπικο "απομενουν περισσοτερες απο 2 μερες". Δεν ξερω για εσας, αλλα εγω οταν το μηνυμα εφτανε στις 2 μερες ελεγα μεσα μου "αυριο πρεπει να το φορτισω". 

Η "γραφικη παρασταση" τελικα ειναι θαμενη σε καποιο υπομενου, οποτε ολα ok.

Στις 27/1/2019 στις 10:06 ΠΜ, jim_p είπε

- καπου μεσα στις developer options πηρε το ματι μου κατι για τη συνδεση μεσω usb και ειχε μια επιλογη που ελεγε "μεταφορα αρχειων". Αν αυτο δεν ειναι η γνωστη παπαρια που φτιαξανε τα πιθηκια της apple και της ms σε συνεργασια, το mtp δηλαδη, και το τηλεφωνο μπορει να συνδεθει σαν usb storage, σωθηκα. Ναι, θεωρω το mtp καρκινο.

Τελικα τζαμπα χαρηκα για usb storage. Καμια απο τις επιλογες εκει μεσα δεν δινει usb storage βασικα, οποτε το καρκινοmtp παραμενει στη θεση του.

Επεξ/σία από jim_p
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κανεις με nokia 5 που να πηρε το security update του Φεβρουαριου? Εχει παει 21 και ακομα τιποτα.

Επισης, ενα μηνα σχεδον με pie και μπορω πλεον με ανεση να πω οτι η καταναλωση της μπαταριας ειναι μακραν χειροτερη σε σχεση με ολες τις προηγουμενες. Πλεον μου κραταει μια ΜΕΡΑ λιγοτερο σε σχεση με πριν την ενημερωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...