Προς το περιεχόμενο

Βελτίωση δικάναλης ακρόασης.

TEOKOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο σύστημά σου αν θα βάλεις DAC, θα βάλεις ένα καλό. Αν είναι τώρα να βάλεις DAC από ebay και να είναι χειρότερο από αυτό που έχει ο Denon επάνω του (που είναι και λίγο καλύτερο από εκείνα) είναι δώρον άδωρον.

Εννοείται ότι αν βάλεις DAC στο σύστημά σου, αυτό θα πρέπει να πάει ανάμεσα σε πηγές και προ. Καμία σχέση δηλαδή με σύνδεση κατ' ευθείαν στον τελικό. Άσε που δεν θα οδηγούταν σωστά ο τελικός από ένα τέτοιο DAC στο ηλεκτρικό πεδίο (αντίσταση εισόδου-εξόδου και ενδεχομένως και βολτάζ).

Όπως και να έχει όμως εσύ ψάχνεις να φτιάξεις Home Cinema Pass Through, οπότε δεν θα σου έκανε αυτή η λύση.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ενταξει να εχουμε να λεμε

Υπαρχουν DAC με 150€ ή λιγοτερο με προενισχυτη που δακρυζουν αναλογικα πλατω των 3000€

Τετοιο πλατω ειχα παλιοτερα τωρα παιζω απο υπολογιστη σε dac και ακουστικα (εχω και ηχεια αλλα αμα δε φτιαξεις το χωρο  ασε καλυτερα)

28 λεπτά πριν, elgol είπε

Ενταξει να εχουμε να λεμε

Υπαρχουν DAC με 150€ ή λιγοτερο με προενισχυτη που δακρυζουν αναλογικα πλατω των 3000€

Τετοιο πλατω ειχα παλιοτερα τωρα παιζω απο υπολογιστη σε dac και ακουστικα (εχω και ηχεια αλλα αμα δε φτιαξεις το χωρο  ασε καλυτερα)

Ψιλοάσχετο αυτό με τα πλατώ. Άμα θέλει πλατώ ή κασετόφωνο και πάλι δεν θα κοιτάξει για DAC.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, elgol είπε

Αλλο λεω αλλο καταλαβαινεις

Άμα γράφεις αναλογικά πλατώ τι ακριβώς περιμένεις να καταλάβει ο άλλος; Εγώ κατάλαβα ότι μιλάς για πικάπ.

Γράψε πιο συγκεκριμένα. Υπάρχουν λοιπόν DAC των 150 ευρώ που δακρύζουν (?) αναλογικά πλατώ (?). Τι είναι και δακρύζουν; Εικόνα του Άη-Ντακ του προστάτη της ψηφιοαναλογικής μετατροπής και προενίσχυσης που γιορτάζει στις 15 του μήνα που δεν έχει jitter; 

Επεξ/σία από Pleo

1 ώρα πριν, elgol είπε

Αναφερομαι στην ποιοτητα ηχου απο "φθηνα DAC"

Για πόσο φθηνά μιλάμε ξέρεις; Από 10 έως άντε 30 ευρώ κοιτάμε εδώ μέσα και αυτό γιατί είσαι σε χώρο που η συντριπτική πλειοψηφία ψάχνει να στείλει ήχο από την TV σε τίποτε κομπιουτεροηχεία.

Θέλω να μιλάς έχοντας υπ' όψη την πραγματικότητα.

Επίσης, εγώ αναφέρομαι στη σύγκριση DAC σε ρόλο προ και πόσο καλά τα πάει σε σχέση με έναν κανονικό προ. Και λέω ότι τα πράγματα εκεί δεν είναι και τόσο ρόδινα για την οδήγηση ενός τελικού απ' ευθείας από τη μεταβλητή έξοδο του DAC. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις βέβαια. Αλλά από το να ανάγουμε σε κανόνα την εξαίρεση συνιστά ανορθολογισμό, κάτι που όμως βλέπεις δεν μπορεί να με αφήσει αδιάφορο όταν συμμετέχω σε μια συζήτηση.

https://www.ebay.com/itm/Audioengine-D1-24-Bit-DAC-w-Headphone-Amplifier-Black-Authorized-Dealer/153352889132?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D1%26asc%3D20180306143914%26meid%3D3fe06eadcbee45f4891ae8344e616670%26pid%3D100935%26rk%3D3%26rkt%3D4%26mehot%3Dlo%26sd%3D152705864886%26itm%3D153352889132&_trksid=p2349624.c100935.m2460

Δεν ειναι τελειο αλλα νομιζω επαρκες

Οι περισσοτεροι προενισχυτες απλως εισαγουν περισσοτερες παραμορφωσεις στο σημα μονο η αναγκη ποτενσιομετρου ειναι απαραιτητη κι αυτο οχι αν μπορει ο τελικος να οδηγηθει απο το DAC και κανονισεις τη σταθμη ψηφιακα απο τον υπολογιστη

Αλλωστε οι περισσοτεροι ακουμε λαθος σε λαθος χωρο και τα παραπανω ειναι ψιλα γραμματα

Εγω γιαυτο ειμαι υπερ των ακουστικων (καλων) γιατι συχνοτικα το ακουσμα σε λαθος χωρο ειναι εξαιρετικα καλυτερο απο τα ηχεια

Αλλα ειπαμε αν σ' αρεσει να ακους  απο ηχεια σε λαθος χωρο θα ψαχνεις μια ζωη και θα αλλαζεις τα κοματια του στερεοφωνικου σου χωρις πραγματικα να ακους σωστα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, elgol είπε

https://www.ebay.com/itm/Audioengine-D1-24-Bit-DAC-w-Headphone-Amplifier-Black-Authorized-Dealer/153352889132?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D1%26asc%3D20180306143914%26meid%3D3fe06eadcbee45f4891ae8344e616670%26pid%3D100935%26rk%3D3%26rkt%3D4%26mehot%3Dlo%26sd%3D152705864886%26itm%3D153352889132&_trksid=p2349624.c100935.m2460

Δεν ειναι τελειο αλλα νομιζω επαρκες

Οι περισσοτεροι προενισχυτες απλως εισαγουν περισσοτερες παραμορφωσεις στο σημα μονο η αναγκη ποτενσιομετρου ειναι απαραιτητη κι αυτο οχι αν μπορει ο τελικος να οδηγηθει απο το DAC και κανονισεις τη σταθμη ψηφιακα απο τον υπολογιστη

Αλλωστε οι περισσοτεροι ακουμε λαθος σε λαθος χωρο και τα παραπανω ειναι ψιλα γραμματα

Εγω γιαυτο ειμαι υπερ των ακουστικων (καλων) γιατι συχνοτικα το ακουσμα σε λαθος χωρο ειναι εξαιρετικα καλυτερο απο τα ηχεια

Αλλα ειπαμε αν σ' αρεσει να ακους  απο ηχεια σε λαθος χωρο θα ψαχνεις μια ζωη και θα αλλαζεις τα κοματια του στερεοφωνικου σου χωρις πραγματικα να ακους σωστα

Τι του λες του ανθρώπου; Αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει τελικό. Το έχεις δοκιμάσει ποτέ; Εγώ ναι.

Έχεις μπλέξει τις προτεραιότητες. Πρώτα κοιτάμε να μπορεί να οδηγηθεί ο τελικός από τον προ και κατόπιν κοιτάμε τι "εισάγεται" από παραμόρφωση. Τι να το κάνεις αν δεν εισάγει καθόλου παραμόρφωση (το Volume του συγκεκριμένου λειτουργεί ως μειωτήρας μόνο) και το αποτέλεσμα είναι ψοφίμι;

Επεξ/σία από Pleo

Ότι φθηνό άκουσα δεν μου άρεσε.

Ενα dac cayin 6 κάπως έτσι ,ήταν απίστευτο αλλά πανάκριβο.

Οι δοκιμές βέβαια ήταν κάπως άτοπες γιατί τα συνοδευτικά ήταν τελείως διαφορετικά μεταξύ τους .

Απο avr της σειράς μέχρι McCormack’s και από φθηνά Klipsch μέχρι alon Acarian

Μου έχει γυαλίσει το dacmagic plus που και πολλές εισόδους έχει και σαν προ μπορεί να χρησιμοποιειθει και το βρίσκω σε πολύ καλή τιμή μεταχείρ.

Δεν το έχω ακούσει βέβαια , μην το πάρω και βγει μούφα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλό είναι το DAC Magic Plus και τα αντίστοιχα iFi της τιμής, αλλά το σύστημά σου αποζητά κάτι σαν το iDAC-6 που δοκίμασες. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στα εξαρτήματα να μην γίνεται Bottleneck κάποιο.

Δες κι αυτό μια και ψάχνεις εισόδους. Είναι λίγο πιο πάνω από αυτά που ψάχνεις αλλά παίζει κι αυτό ωραία. Έχει και τ/χ και μεταβλητή έξοδο σε περίπτωση που θες να κάνεις δοκιμή απ' ευθείας σε τελικό (αν κι εγώ δεν προτείνω DAC κατ' ευθείαν επάνω σε τελικό αλλά λέμε τώρα).

https://advance-acoustic.com/en/high-end/dac/126-dx1-white

Επεξ/σία από Pleo
  • Like 1

1 ώρα πριν, Pleo είπε

Καλό είναι το DAC Magic Plus και τα αντίστοιχα iFi της τιμής, αλλά το σύστημά σου αποζητά κάτι σαν το iDAC-6 που δοκίμασες. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στα εξαρτήματα να μην γίνεται Bottleneck κάποιο.

Δες κι αυτό μια και ψάχνεις εισόδους. Είναι λίγο πιο πάνω από αυτά που ψάχνεις αλλά παίζει κι αυτό ωραία. Έχει και τ/χ και μεταβλητή έξοδο σε περίπτωση που θες να κάνεις δοκιμή απ' ευθείας σε τελικό (αν κι εγώ δεν προτείνω DAC κατ' ευθείαν επάνω σε τελικό αλλά λέμε τώρα).

https://advance-acoustic.com/en/high-end/dac/126-dx1-white

απο τα 330 μεταχ που βρήκα το magic plus μέχρι τα 600 καινούργιο το dx1 (με μια πρώτη ματιά μεταχ. γιοκ) είναι μεγάλη η διαφορά βρε pleo

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιό  είναι το budget σου για να βελτιώσεις την δικάναλη ακρόαση ?

Πλησιάζει τα 1.000 € ?

Και αν θέλεις να πεις, τι είδους μουσική ακούς ?

Επεξ/σία από Jiakometi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Ποιό  είναι το budget σου για να βελτιώσεις την δικάναλη ακρόαση ?

Πλησιάζει τα 1.000 € ?

Και αν θέλεις να πεις, τι είδους μουσική ακούς ?

Προς το παρόν έκανα τις αγορές μου . Θέλοντας να μην αφήσω και το πολυκάναλο μέρος του συστήματος μου  αφρόντιστο ,πήρα πολυκάναλο που υποτίθεται ότι παίζει καλά και δικάναλα. Τον Marantz SR5013.

Έδωσα και στον τεχνικό τον τελικό  Rotel για recap  και προσθήκη trigger και έτσι από ενισχυτικά έκλεισα προς το παρόν.

Επόμενη αγορά θα είναι πηγές ξεκινώντας με ένα αξιόλογο πικάπ.

Από μουσική ακούω όχι έτσι όπως την χωρίζουν οι περισσότεροι αλλά  όποια θεωρώ εγώ καλή η όχι.

Άρα διαλέγω μηχανήματα που μπορούν να παίζουν ικανοποιητικά ,στα δικά μου αυτιά ,τα πάντα

Επεξ/σία από TEOKOS
  • Like 2

Μια χαρά.

Θεωρώ ότι ο Marantz είναι μια πολύ καλή all around λύση. Από τις καλύτερες αυτή την στιγμή (και σε αυτήν την τιμή) είτε για δικάναλη είτε για πολυκάναλλη ακρόαση.

Αυτό που είχα στο νου μου να προτείνω, για ακροάσεις από βινύλιο, κυρίως μια και είδα ότι η αγορά ενός καλού pick up είναι σημαντική προτεραιότητα για σένα, είναι ένα σετ μεταχειρισμένων Quad.

Pro - τελικός και ηλεκτροστατικά ηχεία, όλα μεταχειρισμένα, (πχ από Ebay), όλα περίπου στα 1.000 €. 

Οι μεσαίες - υψηλές που βγαίνουν από ηλεκτροστατικά πάνελ (και βέβαια οι φωνές, από Callas μέχρι Deep Purple) είναι απίστευτες. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...