TEOKOS Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Έχω έναν Denon avr 2105. Τον χρησιμοποιώ ως εξής . Για τα 3 μπροστινά κανάλια πέρνω από τα pre outs αυτού και δίνω για ενίσχυση στον τελικό Rotel Rb993. Για τα πίσω ηχεία χρησιμοποιώ αποκλειστικά τα ενισχυτικά του Denon. Οι interconnect συνδέσεις μεταξύ Denon και Rotel γίνονται με rca. Θέλω να βελτιώσω τις ακροάσεις από πικαπ και cd. Σκέφτομαι να πάρω τον προ Rotel RC 995 και να τον συνδέσω με τον τον Rb 993 με Xlr interconnect. Eτσι για ταινίες θα χρησιμοποιώ denon με rb993 και για μουσική rc995 με rb993 κλείνοντας τελείως τον denon. Δηλαδή ο rb993 θα έχει 2 διαφορετικές interconnected συνδέσεις. Γίνεται αυτό η θα κάψω τίποτα ;;;;;; (Ρωταω πριν κάνω την αγορά του rc995)
ΚαΠα Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μμμμ!! Κατά την άποψή μου δεν θα δεις κάποια αξιόλογη βελτίωση. Για το πικάπ καλύτερα να πάρεις ένα καλό εξωτερικό προενισχυτή phono την έξοδο του οποίου θα συνδέσεις σε μια είσοδο line του Denon. Για το cd player υπάρχουν δύο εναλλακτικές. Σύνδεση αναλογικά και σύνδεση ψηφιακά (μέσω οπτικής SPD/IF ή ομοαξονικής εξόδου). Επιλέγεις τον τρόπο ανάλογα ποιο μηχάνημα έχει καλύτερη ποιότητα dac. Δοκιμάζεις και αποφασίζεις. Από εκεί και πέρα η επόμενη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσεις ένα προενισχυτή που να έχει passthrough ώστε να περνάει το σήμα χωρίς ενίσχυση προς τον Denon και από εκεί προς του τελικούς. Δηλαδή συνδέεις το πικαπ και πιθανόν και τις άλλες πηγές σου στον προενισχυτή και μετά τον προενισχυτή με passthrough στον Denon. Με αυτή τη λύση δεν χρειάζεται να συνδέσεις τον τελικό με τους δύο προενισχυτές (Denon και Rotel) αλλά συνδέεις τον προενισχυτή σαν μια επιπλέον πηγή πάνω στον Denon ο οποίος έχει μοναδική σύνδεση με τον τελικό. Βέβαια το σύστημα γίνεται ποιό πολύπλοκο και τελικά πρέπει να σταθμήσει κανείς διάφορα πράγματα. Αλλά η αγάπη για τον καλό ήχο καλείται διαρκώς να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα. Επειδή τα έχω αντιμετωπίσει, η λύση για μένα ήταν να έχω δύο ξεχωριστά συστήματα. Ένα πολυκάναλο και ένα δικάναλο. Για κάποιον άλλον θα μπορούσε να είναι η αγορά ενός καλύτερου ενισχυτή AV και να αποφύγει επιπλέον προενισχυτές και τελικούς. Δεν νομίζω να σου έδωσα λύση αλλά μάλλον δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις. Καλές ακροάσεις! Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από ΚαΠα 3
TEOKOS Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ΚαΠα είπε Μμμμ!! Κατά την άποψή μου δεν θα δεις κάποια αξιόλογη βελτίωση Θες να πεις ότι τα pre του denon με τον 993 θα είναι περίπου τα ίδια με τον rc 995 - rb 993 ; Κάποτε αυτός ο συνδυασμός σκότωνε. Πρώτη επιλογή Best Buy στο hi-fi magazine για παράδειγμα. Μπορουν να συγκριθούν τα προ ενισχυτικά του denάκου με του Rotel; Αν είναι έτσι κάθομαι στα αυγά μου ,μια χαρά ακούω και έτσι http://www.rotel.com/sites/default/files/RC-995%2C RB-991 Hifi Choice.pdf Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από TEOKOS
TEOKOS Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε Τι ηχεία έχεις; Chario syntar 533 μπροστά ,chario syntar 505 κεντρικό, mission 785 πίσω
Mpiftekis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Τότε η λύση ΚΑΙ για μένα θα ήταν να έχω δύο ξεχωριστά συστήματα. Ένα πολυκάναλο και ένα δικάναλο. Έχεις έναν καλό ενισχυτή (Rotel) χρησιμοποίησε τον μόνο για μουσική και άσε τον Denon για τις ταινίες με άλλα ηχεία, βέβαια. Αντί του προενισχυτή, αγόρασε ηχεία για ταινίες.
TEOKOS Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Ο Rotel είναι τελικός. Για αποκλειστικό δικάναλο σύστημα πάλι θα χρειαστώ προενισχυτή ....
Mpiftekis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, TEOKOS είπε Ο Rotel είναι τελικός. Για αποκλειστικό δικάναλο σύστημα πάλι θα χρειαστώ προενισχυτή .... Έχεις δίκιο... δεν πρόσεξα αρκετά τον Rotel Οπότε, μένεις ώς έχει. Δεν θα δεις μεγάλες διαφορές. Εκτός κι αν πάρεις τώρα καλύτερο προενισχυτή και αργότερα άλλα ηχεία για ταινίες.
Pleo Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα ψάξεις να βρεις προενισχυτή με δυνατότητα Home Cinema Pass Through. Έτσι όλες οι μουσικές πηγές επάνω στις εισόδους του και μια που θα είναι passthrough για τα pre-out του Denon, που θα στέλνονται από τον προ κατ' ευθείαν στον τελικό. Η πρώτη λύση που σκέφτεσαι ενδέχεται να καταλήξει σε βόμβο. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από Pleo
xrhstosiak Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) παλιά σε μια παρόμοια κατάσταση είχα έναν μικρο παθητικό προενισχυτη - > τελικος + ξεχωριστο home cinema ενισχυτη και απλα αλλαζα τα καλωδια μπανανες στα δυο κύρια ηχεια μονο, ηταν σε τέτοια θεση που απλα ηθελα 5 δευτερολεπτα για να κάνω την αλλαγή Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από xrhstosiak
TEOKOS Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Pleo είπε Θα ψάξεις να βρεις προενισχυτή με δυνατότητα Home Cinema Pass Through. Έτσι όλες οι μουσικές πηγές επάνω στις εισόδους του και μια που θα είναι passthrough για τα pre-out του Denon, που θα στέλνονται από τον προ κατ' ευθείαν στον τελικό. Η πρώτη λύση που σκέφτεσαι ενδέχεται να καταλήξει σε βόμβο. Γιατί θα έχει βόμβο ; Αφού όταν δουλεύει ο ένας θα είναι κλειστός ο άλλος pre
Pleo Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, TEOKOS είπε Γιατί θα έχει βόμβο ; Αφού όταν δουλεύει ο ένας θα είναι κλειστός ο άλλος pre Ενδέχεται έγραψα. Εξαρτάται από το πόσο καλά είναι διαχωρισμένο το κύκλωμα εντός του τελικού στις εισόδους. 1
elgol Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Εχεις υπολογιστη; Παρε ενα DAC υπαρχουν στο ebay αξιολογα με γελοιες τιμες και οδηγησε τον τελικο σου με το ποτενσιομετρο του foobar
Pleo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, elgol είπε Εχεις υπολογιστη; Παρε ενα DAC υπαρχουν στο ebay αξιολογα με γελοιες τιμες και οδηγησε τον τελικο σου με το ποτενσιομετρο του foobar Θέλει Home Cinema Pass through. Το DAC δεν κολλάει στην αλυσίδα ως προενισχυτής σε τέτοιο σενάριο. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από Pleo
TEOKOS Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, elgol είπε Εχεις υπολογιστη; Παρε ενα DAC υπαρχουν στο ebay αξιολογα με γελοιες τιμες και οδηγησε τον τελικο σου με το ποτενσιομετρο του foobar αυτό που είπε ο pleo πιο κάτω. Άσε που τα φτηνά dac είναι μερικές φορές απαγοήτευση. PC -FLAC - IFI ΚΑΙ FILO που δοκίμασα χειρότερα απο σχετικά φτηνό cd player 25ετίας ....LoL!!! (σύνδεση αναλογικά )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα