jenny11 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα, παιδιά! Έχω μια φίλη από Ολλανδία που θέλει να πάρει iPhone XR και προσφέρθηκε να μου πουλήσει το iPhone 7 Plus της σε τέλεια κατάσταση (6 μηνών λειτουργίας) με 300€. Και μιας και σκεφτόμουν να πάρω 6s σε αυτά τα λεφτά πιστεύω αξίζει καλύτερα το 7αρι. Αλλά έχω 2 ερωτήσεις: 1) έχω ακούσει συχνά ότι έχουν πρόβλημα με τη sim αν τα πέρνεις από το εξωτερικό, χωρίς να ξέρω τι ακριβώς. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το λύσω αν δεν δέχεται το αριθμό μου (Vodafone GR); και 2) θα έχω κάποιο πρόβλημα με το τελωνείο αν δεν γράψει τιμή επάνω στο δέμα; Γιατί έχω ακούσει από γνωστούς ότι πληρώνεις κάτι παραπάνω όταν έρχεται από εξωτερικό, αλλά ούτε και για αυτό είμαι καλά πληροφορημένη.
PCAPTURES Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα, 1)Αυτό γίνεται αν η φίλη σου έχει πάρει το κινητό απο κάποια επιδότηση/συμβόλαιο και μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιο ο πάροχος το κλειδώνει να δουλεύει με την δική του sim(εταιρία) μόνο. 2)Εφόσον θα στο στείλει απο χώρα εντός Ευρωπαϊκής ένωσης τελωνείο δεν υφίσταται,τώρα τα μεταφορικά πόσα θα ειναι...
TechnoState Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Αν το έχει πάρει μέσω παρόχου φυσικά κ θα είναι κλειδωμένο. Για τελωνείο, όχι δεν θα έχεις πρόβλημα. Στην τελική της στέλνεις μια κάρτα sim (έστω καρτοκινητου-εαν έχεις διαθέσιμη) με απλή αλληλογραφία κ δοκιμάζει να το bootαρει. Έχοντας ενεργοποίησει το roaming απο Ελλάδα, αν είναι οκ, λογικά θα πάρει δίκτυο απο ολλανδικό πάροχο.
jenny11 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Χρειάζεται να απευθυνθεί αυτή από τον πάροχο που το αγόρασε να της δώσουν κάποιο κωδικό; Το συμβόλαιο της έχει τελειώσει πάντως. Και αν δεν μπορούν να της το κάνουν αυτοί, μπορώ να πάω στο δικό μου πάροχο εδώ στην Ελλάδα και να τους ζητήσω αν υπάρχει τρόπος να το ξεκλειδώσουν αυτοί;
PCAPTURES Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ο 29 λεπτά πριν, jenny11 είπε Χρειάζεται να απευθυνθεί αυτή από τον πάροχο που το αγόρασε να της δώσουν κάποιο κωδικό; Το συμβόλαιο της έχει τελειώσει πάντως. Και αν δεν μπορούν να της το κάνουν αυτοί, μπορώ να πάω στο δικό μου πάροχο εδώ στην Ελλάδα και να τους ζητήσω αν υπάρχει τρόπος να το ξεκλειδώσουν αυτοί; Η όποια κίνηση πρέπει να γίνει απο τον εκεί πάροχο...έχω την εντύπωση οτι γίνεται να ξεκλειδώσει και τηλεφωνικά απο την apple έχοντας την απόδειξη και το s/n του κινητού αλλά καλύτερα να γίνει απευθείας μέσω του παρόχου! Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από PCAPTURES
jenny11 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, PCAPTURES είπε Ο Η όποια κίνηση πρέπει να γίνει απο τον εκεί πάροχο...έχω την εντύπωση οτι γίνεται ξεκλειδώνει και τηλεφωνικά απο την apple έχοντας την απόδειξη και το s/n του κινητού αλλά καλύτερα να γίνει απευθείας μέσω του παρόχου! Ααα μαλιστα, ευχαριστώ πολύ!! 1
vagos789 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Ποιο τελωνειο ρε κοπελα μου,ησουν στην Ελλαδα μεχρι το 1950 και τωρα γυρισες πισω απο Αφρικη; ΕΕ ειναι,εδω σε λιγα χρονια θα καταργηθουν μεχρι και οι δασμοι απο Ιαπωνια
PCAPTURES Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, jenny11 είπε Ααα μαλιστα, ευχαριστώ πολύ!! Αν όπως λές έχει τελειώσει το συμβόλαιο τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ειναι ήδη ξεκελειδωμένο το τηλέφωνο, αυτό μπορεί να το μάθει η φίλη σου είτε με μια επίσκεψη σε κατάστημα του παρόχου έιτε δοκιμάζοντας να βάλει sim κάποιας άλλη εταιρίας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα