@topos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ποσό που διαθέτουμε : ~500ευρω Χρήση υπολογιστή : photo editing Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: lightroom/photoshop πιθανων στο μελλων και premiere Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Οχι ->Yπαρχει μια 24αρα ips fhd 60hz, καποια στιγμη θα προστεθει και 2η, ισως 3820χ1440 η 4κ Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Υπαρχουν ολα Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Βολευουν e-shop/you.gr/digitalmaster* αλλα δεν εχω προβλημα να παρω και απο αλλου εαν υπαρχει αρκετη διαφορα τιμης Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Αδιαφορο Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθει απο εμενα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .Εκτος αρχικης τιμης το συγκεκριμενο-> Win10, αναρωτιεμαι εαν υπαρχει on line ευρωπαικο "κλειδαδικο" που να κοβει τιμολογιο? Υ.Γ Το digital master δινει δωρο τα win10 με αγορα 5 "κομματιων hardware". Μιας και το budget ειναι σφιχτο, το σκεπτικο ειναι να στηθει ο "σκελετος" και να προστιθετε hardware σε συντομο βαθος χρονου. Κομματια που θα χρειαστω απαραιτητα-> 1)cpu ->θα ηθελα εναν ryzen 1700 (σκοπευω να του κανω ενα mild oc, οσο σηκωνει η ψυκτρα του ~3.7?),επιπλεων υποθετω πως σε βαθος χρονου θα αντικατασταθει απο καποιον αλλο ryzen 7/9 3xxx/4xxx 2)Μητρικη -> Υποθετω καποια b450(?) , το μονο σιγουρο οτι θελω 4 dimm slots και εαν γινετε 6 sata ports 3)Ram ->Ψαχνω για ενα dimm 16gb αποκλειστικα και ας χασω αρκετα απο το dual channel, ρεαλιστικος στοχος ειναι τα 64gb καποια στιγμη. 4)Psu-> Κατι ειτε που να ειναι φθηνο και αντικατασταθει εαν καιρο (π.χ corsair vs/thermaltake) η καποιο πιο σοβαρο που να κρατησει εαν χωραει στο budget που να σηκωνει τον oced cpu, σοβαρη καρτα γραφικων (εαν δω αργοτερα οτι χρειαζετε στο premiere ~1080ti κοκ) και 6 δισκους. 5)Case-> Αισθητικα μου αρεσουν τα corsair/bitfenix (απλα μαυρα, φωτακια λαμπακια μου ειναι αδιαφορα) απλα να χωραει 6 δισκους 3.5αρηδες ειτε native/ ειτε με εξτρα cage/πατεντα. Εχω στησει pc με το cougar mx 330 και μου αρεσε σαν κατασκευη/airflow, αλλα δεν βλεπω να μπορει να παρει τοσους δισκους..Τελος εαν δεν φτανει το budget θα "ανασυρω" απο την αποθηκη κατι κακασχημα προπολεμικα κουτια c2d εποχης για να κανω την δουλεια μου και αγοραζω μεταγενεστερα αλλο. Εκτος budget αγορες-> 6)Θα χρειαστω επισης μια καρτα γραφικων (εκτος 500ευρου και αυτο) α)Εχω παρατηρησει πως στο lightroom που δουλευω κυριως δεν βλεπω καθολου utilization μιας nvidia 840m που εχω στο λαπτοπ, θα την παλευε λετε μια αρχαια 8800gt 512mb ram που καπου λογικα βρισκετε και αυτη στην αποθηκη για αμιγως desktop χρηση? β)Κοιταζω και παραλληλα στις αγγελιες μηπως βρεθει καμια 950/960/460/470 κοκ σε καλη τιμη. Γενικα για τα προγραμματα που θα δουλευω να προτιμησω nvidia η amd? γ)Σαν τελευταια λυση εχω την αγορα μιας rx570 8gb/rx 580 4gb αμμεσα, αλλα θα προτιμουσα να το αποφυγω. 7)Εχω διαφορους μηχανικους δισκους οποτε θα μπουν καποιοι απο αυτους για αρχη, σε συντομο χρονικο διαστημα θα προσθεσω ειτε ssd 1tb, ειτε nvme 1tb. Για πειτε.. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2019 από @topos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα